Sveikos,
ateinu pasiguost, nes tik jum ir galiu pasiguost.
Nugi fotkinau tas Krikstynas pazistamu, padariau apie 400 kadru.. na ir ka- visos buitines, eilines foto. Kazkokia pasimetus buvau, nei ka pareguliavau ar stoti ar ka, sviesos nedaug namie buvo, tai nesusiprotejau paprasyt, kad i langa atsisuktu pvz kai vaikeli renge ir pan aisku kazkokios spec fotosesijos ir neplanavom, sako - iseisim is baznycios, biski pasifotkinsim ir viskas - ir leke jie paskui i soda baliavot.. tai biski prie vienu gelyciu. biski prie kitu.. daugiau tokios statytines foto, tik vaikiuka biski pagaudziau daugiau.
Fotkinau su 50tuku, tai neisnaudojau kaip durnele jo visu galimybiu - kadangi fotkinau ne tik vaika, bet ir svecius ir pan - tai diafragma atsiverus dazniausiai laikydavau ant 4-5 .. ta pati galejau padaryt ir su 18-55 objektyvu, kurio nelabai ir uzsidejau is to strioko.. Tik ir tegalvojau - kad nebutu per sviesu, kad nebutu per tamsu, kad fokusas butu, kad neissilieje ir pan visa nakti prasapnavau ta fotkinima, apie foto kokybe sukau galva ir grauziau, grauziau save.. Tikrai pirmas blynas itin prisviles.
Aisku, prisiminimui foto tikrai bus, bet sakau, tokios visos eilines, nieko neispesiau nei is saves, nei is fotiko, ir pati nelabai suprantu KODEL, nes pries vykdama kaip ir viska apgalvojus buvau.
Dabar atrodo daug ka kitaip daryciau, ir taip, ir anaip, ir daugiau pareguluociau, pasiulyciau.. tik neaisku ar is viso dar kas nores kviest pafotkint i tokia svarbia svente
sorry uz OT. Kad nebutu vien bergzdziuos kalbos, kai biski sutvarkysiu foto, ikelsiu kelias.
ir kolkas nesiriztu jusiskiu foto komentuoti, nes tikrai dar nepriaugau tikriausiai iki to
QUOTE(Sandrutia @ 2011 07 31, 13:32)
Kad nebutu vien bergzdziuos kalbos, kai biski sutvarkysiu foto, ikelsiu kelias.
ir kolkas nesiriztu jusiskiu foto komentuoti, nes tikrai dar nepriaugau tikriausiai iki to
na negali perdaug iš savęs reikalauti, kad viskas iškart gautųsi. Krikštynos apskritai, pradžiamoksliui aukštasis pilotažas. Palauk truputį ir tada vėl pažiūrėk į foto. Jei fokusas nenušokęs, vistiek galėsi sutvarkyti, kad tėveliai liktų patenkinti. Viso kito išmoksi su praktika. Juolab, kol nematėm foto neaišku aks ten gavosi. Gal viskas ok ir iš savęs perdaug reikalauji
O, kad nedaaugusi iki kitų foto komentavimų, tai sakyčiau išsisukinėjimas Nebūtina mokėti fotografuoti, kad galėtum savo nuomonę pasakyti. Bent jau ar mums gražu negražu juk kiekvienas žinom.
QUOTE(Sandrutia @ 2011 07 31, 13:32)
sutinku su Yvette, manau tau pačiai atrodo daug blogiau nei yra ištikrųjų... Tikrai yra labai sunku fotografuoti krikštynas, nes ir vaikelis verkia,neramus buna, vaikų apalamai mažu mažai ka pareguliuosi, ir lakstai iš paskos, o kai dar pati fotografavimo pradžia gi mastai ir apie techniką ir apie šviesą ,gaunasi balaganas, taip kad įkvėpk ir nusiramink, čia tikrai yra sunku ir lauksim foto
sveikos,
na ka, sveciai islydeti, laikas kibti prie namu darbu 5 ND
dirbtinis apsvietimas
auto WB
lempute
rankinis WB
naturalus apsvietimas
auto WB
seselis
rankinis WB
ir laikau spygas
Papildyta:
dekui likusioms uz debesu bei bites komentarus
as perziurejau visas tavo foto ir visa laika ziurejau su toookiu malonumu. nerealios
man per tamsios gal galima butu suzinoti, ka reiskia isdegusios vietos? ar cia kai gauni spalvas per sviesias, ar kaip?
O as vargstu su j/b Normaliems zmonems,tai kuo toliau tuo lengviau,o va man tai kuo gilyn i miska,tuo daugiau medziu
wow
dirbtinis apsvietimas
auto WB
lempute
rankinis WB
naturalus apsvietimas
auto WB
seselis
rankinis WB
ir laikau spygas
Papildyta:
dekui likusioms uz debesu bei bites komentarus
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 30, 11:47)
dėkui
Papildyta:
na kadangi sutvarkiau likusias, nors sakiau, kad kelsiu visas čia ir nuorodos neduosiu, bet nebenoriu teršti eterio, taip kad va dar viena, o likusios iš naujausių yra iš atostogų iš Nidos, čia http://www.flickr.co...s/60883092@N05/
Papildyta:
na kadangi sutvarkiau likusias, nors sakiau, kad kelsiu visas čia ir nuorodos neduosiu, bet nebenoriu teršti eterio, taip kad va dar viena, o likusios iš naujausių yra iš atostogų iš Nidos, čia http://www.flickr.co...s/60883092@N05/
as perziurejau visas tavo foto ir visa laika ziurejau su toookiu malonumu. nerealios
QUOTE(pandre @ 2011 07 30, 14:36)
Labas, pupos uogos!
Uzbegu pasilabinti ir vel busiu out
Bet prisijungsiu paskaityti kazkada ..gal rytoj, o gal nakti Kad neateiti tusciomis(cia jau kaip litanija ) uznesu keleta nuotraukyciu...bandziau miskelyje pagauti spinduleli, ale gavosi tamsios, su isdegusiomis vietomis kur papuole tie mano spinduleliai!
Prasom plesyti i gabalus:
Uzbegu pasilabinti ir vel busiu out
Bet prisijungsiu paskaityti kazkada ..gal rytoj, o gal nakti Kad neateiti tusciomis(cia jau kaip litanija ) uznesu keleta nuotraukyciu...bandziau miskelyje pagauti spinduleli, ale gavosi tamsios, su isdegusiomis vietomis kur papuole tie mano spinduleliai!
Prasom plesyti i gabalus:
man per tamsios gal galima butu suzinoti, ka reiskia isdegusios vietos? ar cia kai gauni spalvas per sviesias, ar kaip?
QUOTE(fox. @ 2011 07 30, 15:27)
O as vargstu su j/b Normaliems zmonems,tai kuo toliau tuo lengviau,o va man tai kuo gilyn i miska,tuo daugiau medziu
wow
Sandrutia
svarbiausia nesigraužk, visas fotografijas įmanoma patvarkyti
mano pirmas blynas irgi buvo ganėtinai prisvilęs , bet su laiku po truputį geriau.
svarbiausia nesigraužk, visas fotografijas įmanoma patvarkyti
mano pirmas blynas irgi buvo ganėtinai prisvilęs , bet su laiku po truputį geriau.
QUOTE(Sandrutia @ 2011 07 31, 12:32)
tam jis ir pirmas blynas, kad butu prisviles aisku juokauju, bet bandau nuotaika pakelti. dazniausiai visi pagalvojam jau post factum, ka darytume kitaip. is klaidu mokomes ir esu 100 proc. isitikinusi, kad sekanti fotosesija priduos tau daug daugiau pasitikejimo savo darbais, o dabar auksciau nosiuka
QUOTE(jlclove @ 2011 07 31, 14:14)
sveikos,
dirbtinis apsvietimas
auto WB
dirbtinis apsvietimas
auto WB
dėkui
dėl namų darbo... aš siūlyčiau perdaryti ne ant mėlynos kėdės,nes dabar sunku suprasti, o lauke gavosi tikrai mėlyna... ant lėkštės prie dirbtino apšvietimo matosi ir langas,reiškia yra ir natūrali šviesa... aš siūlyčiau visgi perdaryti su tarkim kokiu baltu puodeliu ir be mėlynos kėdutės bet palauk kol kitos ką pasakys
merginos noriu is foto padaryti filmuka su garso takeliu. Labai prasau nukreipkit kur i koki tinklapiuka. Youtube nerandu nieko, o vimeo reikia moket zveriskus pinigus. Labai prasau!!!!!!!!!
QUOTE(kristukass @ 2011 07 31, 14:27)
merginos noriu is foto padaryti filmuka su garso takeliu. Labai prasau nukreipkit kur i koki tinklapiuka. Youtube nerandu nieko, o vimeo reikia moket zveriskus pinigus. Labai prasau!!!!!!!!!
tai daryk su Windows Movie makeriu, ten viskas labai paprasta,
Pirma mano foto jūsų teismui:
QUOTE(Nieko sau @ 2011 07 31, 14:39)
emocija gera... trūksta erdvės, kadangi berniukas atliko judesį,šiuo atveju labai trūksta man rankų... ir visgi kokybės trūksta, ryškumo, kokie nustatymai buvo?
Focal Length : 18 mm
F-3,5
Exposure: 1/40 s.
Exposure Compensation: O step
Kikirike, ačiū už pastabas
F-3,5
Exposure: 1/40 s.
Exposure Compensation: O step
Kikirike, ačiū už pastabas