Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias daržoves džiovinate?

QUOTE(PUCA @ 2011 08 29, 12:07)
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai  doh.gif

Spėju, kad labai ilgai doh.gif Spėju, kad pomidoro ilgis apie 7 cm? Aš tai slyvinius pjausčiau žiedais 1 cm storio... Sudžiuvo, tik labai atsargiai reikia sekti, kad neperdžiūtų.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Susiruošiau ir aš džiovinti pomidorus, kaime mama kaip tik gavo dovanų džiovyklę, bet ji labai pergyvena, kad kol per naktį džiovinsiu, elektros prisuksiu už tėvynę? Gal žinote kuri ką nors šiuo klausimu, kurios džiovinusios?

Nes kitaip džiovyklę pasiimsiu namo smile.gif

Ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
Šiandiena internete užtikau,kaip reikia džiovinti rozmariną.

Jį reikia suriši į šluoteles ir padžiauti lapais žemyn,kad eteriniai aliejai susikauptų lapuose.
Žoles reikia sudėti{jau išdžiūvusias}į užsukamą stiklainį.

Ir dar radau,kad prieskonines žoleles sutrinti trintuvu su truputėliu aliejaus,ir tą košę sudėti į ledukų formą sušaldyti.
Atsakyti
džiovinam obuolius kaip senais laikais
grybus
krapus (nors daugumą šaldau, bet vistiek patinka turėti ir džiovintų)
jei daug pomidorų tai juos
pernai kaime buvo tiek daug žemuogių, kad po šaldymų ir virimų kiek liko džiovinom ir jas.
Atsakyti
Šįmet pasidariau labai gerą mišinį iš džiovintų daržovių, tinkantį vietoj "vegetos". Beriu visur : į sultinius, sriubas, troškinius, padažus... Supjausčiau smulkiai (2-3 mm kubeliais) morkas, pastarnokus, porus, svogūnus, salierus ir petražolių šaknis. Džiovinau atskirai, po to sumaišiau. Proporcijos iš akies, bet apytiksliai vienodai visų daržovių. Laikau tamsioje vietoje (šviesoje praranda spalvą) spintelėje. Labai malonus aromatas ir skonis.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 01 20, 12:48)
Šįmet pasidariau labai gerą mišinį iš džiovintų daržovių, tinkantį vietoj "vegetos". Beriu visur : į sultinius, sriubas, troškinius, padažus... Supjausčiau smulkiai (2-3 mm kubeliais) morkas, pastarnokus, porus, svogūnus, salierus ir petražolių šaknis. Džiovinau atskirai, po to sumaišiau. Proporcijos iš akies, bet apytiksliai vienodai visų daržovių. Laikau tamsioje vietoje (šviesoje praranda spalvą) spintelėje. Labai malonus aromatas ir skonis.

Super thumbup.gif Reikės pabandyti.
O aš kažkada išbaigiau prieskonius, žoleles ir griebdamasi šiaudo "pasigaminau" štai tokį žolelių rinkinuką: kavamale sumaliau mišinį skirtą agurkų konservavimui (ten pipirai, lauro lapai, kalendra, krapai, česnakas,...).
Tai nuo šol malu ir malu. Nes labai kvapnus ir puikus skonių derinys gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Bespalvė @ 2013 02 25, 23:01)
O aš kažkada išbaigiau prieskonius, žoleles ir griebdamasi šiaudo "pasigaminau" štai tokį žolelių rinkinuką: kavamale sumaliau mišinį skirtą agurkų konservavimui (ten pipirai, lauro lapai, kalendra, krapai, česnakas,...).
Tai nuo šol malu ir malu. Nes labai kvapnus ir puikus skonių derinys gaunasi.

Liuks ! Gera idėja, net nepagalvočiau, kad taip galima. Kažkada nusipirkau, bet taip ir nesunaudojau agurkams. Dabar pasitarnaus kitur smile.gif

Dar geras dalykas - džiovinti česnakai. Džiovintų aromatas švelnesnis, pikantiškesnis. Dabar kaip tik pradeda vegetuoti žieminiai česnakai, pavytę, ilgai neišsilaikys. Tai aš juos nuvalau, perpjaunu skilteles į kelias dalis ir džiovinu iki "traškučių". Po to perleidžiu kelis kartus per mėsmalę, persijoju. Labai geras prieskonis tokie milteliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 28 vasario 2013 - 21:53
QUOTE(sivita @ 2013 02 28, 21:44)
Dar geras dalykas - džiovinti česnakai. Džiovintų aromatas švelnesnis, pikantiškesnis. Dabar kaip tik pradeda vegetuoti žieminiai česnakai, pavytę, ilgai neišsilaikys. Tai aš juos nuvalau, perpjaunu skilteles į kelias dalis ir džiovinu iki "traškučių". Po to perleidžiu kelis kartus per mėsmalę, persijoju. Labai geras prieskonis tokie milteliai  smile.gif



kur naudojat džiovintus česnakus?
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2013 03 01, 10:08)
kur naudojat džiovintus česnakus?

Daugiausia kepsniams marinuoti, bet kokią mėsą, žuvį apkepant, bulves apkepant, dar apkepinant daržoves burokėlių sriubai . Kartu su kitom prieskoninėm žolelėm. Dažniausiai paskaitau norimų prieskonių sudėtį ant pokelio ir pasigaminu pati (žinau, kur ir kaip auginau augalus ir pan.)
Atsakyti
Panašiai kaip čia aprašyta "vegeta" darau mišinį iš žolelių, tik jas ne džiovinu, o viską šviežia susmulkinu ką turiu, sumaišau su druska (druskos reikia daug) ir trupučiu aliejaus, sudedu į stiklainiuką ir laikau tiesiog šaldytuve. Tuomet verdant puodą sriubos belieka įdėti šaukštelį prieskonių mišinio ir druskos nebereikia dėti... Man patinka. Dar tuo mišiniu ištrinu mėsytę prieš kepant (kepu gabalą mėsos orkaitėj) irgi viskas gaunasi neblogai..
Manau šiemet reiks dalį prieskoninių žolelių pasidžiovint ir pasidaryt "sausos vegetos" smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Kokias turit vaisiu dziovykles? ar apsimoka pirkti? gal tikrai elektros daug suryja g.gif
Atsakyti
Antrą džiovinimą darau pomidorų,man jų vis maža bigsmile.gif
Atsakyti