QUOTE(Bespalvė @ 2013 02 25, 23:01)
O aš kažkada išbaigiau prieskonius, žoleles ir griebdamasi šiaudo "pasigaminau" štai tokį žolelių rinkinuką: kavamale sumaliau mišinį skirtą agurkų konservavimui (ten pipirai, lauro lapai, kalendra, krapai, česnakas,...).
Tai nuo šol malu ir malu. Nes labai kvapnus ir puikus skonių derinys gaunasi.
Liuks ! Gera idėja, net nepagalvočiau, kad taip galima. Kažkada nusipirkau, bet taip ir nesunaudojau agurkams. Dabar pasitarnaus kitur
Dar geras dalykas - džiovinti česnakai. Džiovintų aromatas švelnesnis, pikantiškesnis. Dabar kaip tik pradeda vegetuoti žieminiai česnakai, pavytę, ilgai neišsilaikys. Tai aš juos nuvalau, perpjaunu skilteles į kelias dalis ir džiovinu iki "traškučių". Po to perleidžiu kelis kartus per mėsmalę, persijoju. Labai geras prieskonis tokie milteliai