Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias daržoves džiovinate?

QUOTE(PUCA @ 2011 08 11, 08:50)
Džiovinu pomidorus - skonis nepakartijamas  ax.gif dalį užmarinuoju su alyvų aliejumi ir prieskoniais.
o kaip džiovinate pomidorus? aš neturiu džiovyklės, tačiau atmintyje užsifiksavo vienas straipsnis, kuriame rašė, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje g.gif gal kas žinot? g.gif
QUOTE(PUCA @ 2011 08 11, 19:08)
lotuliukas.gif gal grybai kokie netikę buvo? aš grybus irgi džiovinu, kvepia pasakiškai. Kol kas tik voveraites džiovinau, dar reikės susiruošti grybauti smile.gif

mes visada džioviname grybus, fantastiškas kvapas ir skonis essen.gif

O man dar klausimas. Kaip tik užšišaldžiau kelis indelius petražolių, o vyras klausia, kodėl nedžiovinu g.gif realiai tai negaliu net pasakyti, kas geriau- džiovinti aš šaldyti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 15 rugpjūčio 2011 - 17:05
Džiovinti pomidorai smile.gif

O dėl petražolių, tai man skaniau šaldytos. Ir teko skaityt, kad jų neapsimoka džiovinti, nes aromatas išgaruoja, ar kažkas panašaus. Tas pats su krapais.
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2011 08 15, 18:44)

klausimėlis- tai visas tas valandas orkaitę laikyt ant 80 laipsnių? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 15 rugpjūčio 2011 - 19:40
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 15, 18:05)
o kaip džiovinate pomidorus? aš neturiu džiovyklės, tačiau atmintyje užsifiksavo vienas straipsnis, kuriame rašė, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje g.gif gal kas žinot? g.gif



Orkaitės juk labai panašus principas kaip ir džiovyklės, manau didelio skirtumo tikrai nebus.
Galiu papasakoti kaip džiovinau pati - pjausčiau pomidorus skiltelėmis, į keturias dalis (sako geriausiai slyviniai, bet aš ėmiau paprastus) barsčiau druska, žolelėmis ir dėjau į džiovyklę. Pradžioj laikiau temperatūrą apie 80 laipsnių, kol apsitraukė odelė (pradžioj reikalingas greitesnis džiovinimas, kad liktų skonis ir aromatas) tada mažinau iki 40 laipsnių. Mano džiovintuvas galingas, tai sėkmingai viską išdžiovinau, skonis man superinis, ir vaikai labai mėsgta džiovintus pomidoriukus.
Didžiąją dalį užmarinavau su aliejumi ir žolelėmis, bus žiemai.
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 08 20, 16:29)
Orkaitės juk labai panašus principas kaip ir džiovyklės, manau didelio skirtumo tikrai nebus.

Didžiąją dalį užmarinavau su aliejumi ir žolelėmis, bus žiemai.


PUCA,


Turiu Tau klausimuką?


labai prašau,parašyk,kaip marinuoji pomidoriukus su aliejumi ir žolelėmis,ar jos{žolelės džiovintos}?.?

Gal gali pasidalinti?

Būsiu dėkinga! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 22, 09:42)
    Gal gali pasidalinti?




man norėjosi tokio recepto, kad būtų galima laikyti per žiemą. Taigi - pomidorai turi būti normaliai išdžiovinti, bet lankstūs. Žolelės pasirinktinai - bazilikas, čiobrelis, krapai, česnakas ir t,t, švieži. Pasidarai marinatą su actu, užvirini, kelioms sekundėms pamerki pomirodus ir dedi i stiklainiukus, žoleles taip pat pamerki į marinatą ir dedi į stiklainius (sluoksniuoji). Suspaudi, kad neliktų oro tarpų, užpili alyvų aliejumi, pridengi dangteliais, ir verdančiame vandenyje 20 min sterilizuoji, tada užsuki. Po mėnesio galima ragauti.

Pagal šį receptą dariau pirmą kartą, taigi negaliu garantuoti, bet kol kas viskas puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2011 08 15, 18:44)
Džiovinti pomidorai smile.gif

O dėl petražolių, tai man skaniau šaldytos. Ir teko skaityt, kad jų neapsimoka džiovinti, nes aromatas išgaruoja, ar kažkas panašaus. Tas pats su krapais.


na situs prieskonius as dziovinu, ir atidarius buteliukus tikrai jauciasi kvapas, net pirktiniu petrazoliu maiseli praskleidus jauciasi kvapas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 08 22, 12:20)
man norėjosi tokio recepto, kad būtų galima laikyti per žiemą. Taigi - pomidorai turi būti normaliai išdžiovinti, bet lankstūs. Žolelės pasirinktinai - bazilikas, čiobrelis, krapai, česnakas ir t,t,

Pagal šį receptą dariau pirmą kartą, taigi negaliu garantuoti, bet kol kas viskas puikiai smile.gif


PUCA 4u.gif ačiū,būtinai pasidarysiu,jis mane sužavėjo. 4u.gif

Antra,aš ,jau buvau rašiusi,kad krapus,petražoles supjausčiau,užpyliau alyvų aliejumi{nuploviau,nusausinau,supjausčiau} laikau saldytuve,laikosi gražiai.

Tai dariau pirmą kartą,receptu pasidalino mano draugė bendramintė{ji naudojosi žaliomis žolėlėmis praeitą visą žiemą.
Atsakyti
[quote=regna,2011 08 23, 10:13]

Antra,aš ,jau buvau rašiusi,kad krapus,petražoles supjausčiau,užpyliau alyvų aliejumi{nuploviau,nusausinau,supjausčiau} laikau saldytuve,laikosi gražiai.


Įdomu bigsmile.gif 4u.gif Jei galima,norėčiau sužinoti,kiek to aliejaus pilama,turbūt,kad laisvai plaukiotų ax.gif ? Norėčiau išbandyti ir aš mirksiukas.gif , 4u.gif
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
[quote=vilsva,2011 08 24, 07:40]
[quote=regna,2011 08 23, 10:13]

Antra,aš ,jau buvau rašiusi,kad krapus,petražoles supjausčiau,užpyliau alyvų aliejumi{nuploviau,nusausinau,supjausčiau} laikau saldytuve,laikosi gražiai.


Įdomu bigsmile.gif 4u.gif Jei galima,norėčiau sužinoti,kiek to aliejaus pilama,turbūt,kad laisvai plaukiotų ax.gif ? Norėčiau išbandyti ir aš mirksiukas.gif , 4u.gif
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
[/quote]

Vilsva,

Atsakau:

Sudėjau smulkintus krapus,petražoles,ir,užpyliau a.aliejumi.

Nepasakyčiau,kad plaukioja,svarbiausiai,kad jos sudrėktųir ,kad aliejus patektų ant indelio dugno.

Aš,dėjau į nedidelius indukus.

Labai gerai,jeigu ruoši salotas,iškart jau paruštos{geriausiai tinka,jeigu ruoši jas su užpilu.}
Atsakyti
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 08 29, 12:07)
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai  doh.gif



PUCA 4u.gif - drinks_cheers.gif
Atsakyti