Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(vilmuxa19 @ 2006 07 12, 17:06)
[SIZE=1]gal zinote fotografa zaidzianti su nuotraukomis, t.y. kad jos butu linksmos, kad nebutu zmogeliukai sustingusiais veidais. is anksto dekoju smile.gif

Na jeigu zmogeliukai bus visada susirauke ir susikauste tai turbut ir bus sustingusiais veidais. Siaip man atrodo kad labai daug kas priklauso nuotraukose priklauso ir nuo paciu vestuvininku, ne vien nuo fotografo.
Atsakyti
na gal ne tinkamai issireiskiau, turiu omeni, toki fotografa kuris darytu zaismingas nuotraukas o ne taip kad sustojam ir fotkinames
Atsakyti
QUOTE(vilmuxa19 @ 2006 07 12, 18:21)
na gal ne tinkamai issireiskiau, turiu omeni, toki fotografa kuris darytu zaismingas nuotraukas o ne taip kad sustojam ir fotkinames

Tai va pora postu auksciau zoom kazka siulino, tikrai labai zaismingos foto smile.gif
Atsakyti
Na man kaip tik prireikė būtent fotografų konsultacijos? blush2.gif Šiuo metu mes ieškome fotografo ir kaikuriuose dalykuose visai nesigaudome. Norime, kad mus fotografuotų namie ty išlydint, bažnyčioje ir gamtoje, tai būtų apie 4 - 5 h. Tai kiek maždaug nuotraukų fotografai padaro fotografuodami tiek laiko netaupydami kadrų? Na mūsų paklausė vienas fotografas kiek mes nuotraukų norėtume, o aš net neįsivaizduoju kiek jų tokiam laikui yra mažai, vidutiniškai ir daug. Gal pagelbėsite man?
Kitas klausimas, ar tikslinga mokėti papildomai (ty premiją) už nuotraukas "perliukus"? Suprantu, kad tai paskatinimas, bet kadangi foto menia nelabai nusimanome tai gal fotografui atrodys kad kas antras kadras yra "perliukas" blush2.gif Ir ar yra kažkoks "nusistovėjusi" premijos suma?
Atsakyti
Nuo 100 iki 1000 ar net daugiau smile.gif Priklauso nuo technikos, stiliaus.
O dėl "perliukų" - slidus reikalas, nerizikuočiau. Manau geriau tartis dėl užmokesčio tik už darbą ir aptart kokių fotografijų norite. Tada fotografui nereiks sukt sau galvos dėl uždarbio parduodant kuo daugiau nuotraukų ir jis galės skirti visą dėmesį įdomioms, o ne pelningoms (t.y. su daaaaug veidų) nuotraukoms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Zoom-: 13 liepos 2006 - 09:41
o gal kas nors netycia zinot koki nebloga fotografa rugpjucio 12d.nes niekaip nieko nerandu, mums jo reiktu ne ilgiau nei 3 valandoms, labiau domina menine fotografija 4u.gif dekui
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2006 07 13, 10:29)
Na man kaip tik prireikė būtent fotografų konsultacijos?  blush2.gif Šiuo metu mes ieškome fotografo ir kaikuriuose dalykuose visai nesigaudome. Norime, kad mus fotografuotų namie ty išlydint, bažnyčioje ir gamtoje, tai būtų apie 4 - 5 h. Tai kiek maždaug nuotraukų fotografai padaro fotografuodami tiek laiko netaupydami kadrų? Na mūsų paklausė vienas fotografas kiek mes nuotraukų norėtume, o aš net neįsivaizduoju kiek jų tokiam laikui yra mažai, vidutiniškai ir daug. Gal pagelbėsite man?
Kitas klausimas, ar tikslinga mokėti papildomai (ty premiją) už nuotraukas "perliukus"? Suprantu, kad tai paskatinimas, bet kadangi foto menia nelabai nusimanome tai gal fotografui atrodys kad kas antras kadras yra "perliukas"  blush2.gif Ir ar yra kažkoks "nusistovėjusi" premijos suma?

Kazkaip keistai skamba tas nuotrauku "limitas" smile.gif. Fotografuoju viska is eiles kas grazu, kas idomu, meniska ir pan. Negi jis baigs fotografuot tada kai jusu minetas limitas baigsis biggrin.gif. Dazniausiai visi dirba su skaitmena ir tie kadrai nieko nekainuoja, nebe juosta kuri seniau kainuodavo. Kiek padarai kadru tiek. Kartais maziau , kartais daugiau. Viskas priklauso nuo ivairiu smulkmenu kurios susideda i visuma. Manau kokie 250 foto tai tikrai buna padaroma per vestuves. Nes jau kai 1000 foto tai manyciau kazkas kartojasi arba yra fotografuojami neesminiai kadrai, na arba jau fotografas buna nerealus kad tuos 100 kadru padaro kiekviena isskirtini ir idomu. Be to tiek foto perziuret manau ne kiekvienam katrybes uzteks biggrin.gif
Atsakyti
Pritariu Zoom smile.gif

Dėl skaičiaus, labai priklauso nuo fotografo ir kuo jis dirba (juosta ar skaitmena (ir atminties atsargų smile.gif ); su skaitmena tikėčiausi kažkur apie 300-500 - 1000 be jokios atrankos, su juosta daug mažiau. Tik svarbiau, koks skaičius iš jų praeis jūsų ir fotografo atranką smile.gif

Dėl „perliukų“: graži iniaciatyva, tik slidu, nes, kaip ir rašėte, tai susiję su konkretaus žmogaus supratimu / skoniu. Kad būtų kokia nusistovėjus tradicija, tai neteko girdėt smile.gif Paprastai, fotografas tokiu atveju tiesiog gauna didesnį užsakymą, nes jaunieji nori turėt perliukus smile.gif Nors čia gali priklausyt nuo to, kaip fotografas apmokestina savo darbą (darbą per vestuves ir po jų). Vienas iš variantų, kai už fotografavimą ir kažkokį skaičių fotografijų iš anksto sutariama konkreti suma. Kitas variantas, kai suma priklauso tik nuo užsakomų nuotraukų. O būna ir mišrus variantas smile.gif

QUOTE(airv @ 2006 07 13, 10:29)
Na man kaip tik prireikė būtent fotografų konsultacijos?  blush2.gif Šiuo metu mes ieškome fotografo ir kai kuriuose dalykuose visai nesigaudome. Norime, kad mus fotografuotų namie ty išlydint, bažnyčioje ir gamtoje, tai būtų apie 4 - 5 h. Tai kiek maždaug nuotraukų fotografai padaro fotografuodami tiek laiko netaupydami kadrų? Na mūsų paklausė vienas fotografas kiek mes nuotraukų norėtume, o aš net neįsivaizduoju kiek jų tokiam laikui yra mažai, vidutiniškai ir daug. Gal pagelbėsite man?
Kitas klausimas, ar tikslinga mokėti papildomai (ty premiją) už nuotraukas "perliukus"? Suprantu, kad tai paskatinimas, bet kadangi foto menia nelabai nusimanome tai gal fotografui atrodys kad kas antras kadras yra "perliukas"  blush2.gif Ir ar yra kažkoks "nusistovėjusi" premijos suma?

Atsakyti
QUOTE(vilmuxa19 @ 2006 07 12, 17:21)

t.y. tu nori ne statisku nuotrauku, o akimirku fiksavimo? Tokiu fotogtafu yra nemazai. Ieskok vestuviu tinklalapiuose, nuorodose...
Gal tu pasiziurek skyreli vestuviu fotografija ir ten is esamu nuotrauku pavyzdziu issirink megstama stiliu, kontaktuok su ta mergina, kuri talpina patikusias nuotraukas. Tikrai labai nemazai. smile.gif
Atsakyti
aciu labai, jau radau kelis man patinkancius
Atsakyti
QUOTE(atalyja @ 2006 07 13, 13:04)
o gal kas nors netycia zinot koki nebloga fotografa rugpjucio 12d.nes niekaip nieko nerandu, mums jo reiktu ne ilgiau nei 3 valandoms, labiau domina menine fotografija 4u.gif  dekui

paziurek mano foto nuotaku temoj, jei patiks... rasyk a.z.
Atsakyti
Štai ir norėjau papasakoti apie vestuvių fotografą. Kaip tik šį savaitgalį piršliavom. Bet fotografu aš asmeniškai buvau labai nepatenkinta, nes jis visus mus gaišino, stabdė eigą tam, kad sustatyti nuotraukai: tai taip atsistokit, taip pasvirkit, taip kojytę atkiškit.... Atrodė, kad tai ne vestuvės, o 7 val. fotosesija. Mūsų žodžiai, momento iškilmingumas liko tik antram plane...
O paskui ir pats nepatenkintas buvo, kai tik po kelias nuotraukas užsisakėm. Kiek gali jų užsisakyti, jei didelės po 6 lt, o mažos po 3 lt. Tuo labiau, kad jų likimas stalčiui gulėti.
Žodžiu, mano manymu, fotografas turi būti nematomas, o pats gaudyti kadrus. Vienai kitai bendrai nuotraukai sustatyti būtina, bet ne kas kelios minutės.
Atsakyti