Pritariu Zoom
Dėl skaičiaus, labai priklauso nuo fotografo ir kuo jis dirba (juosta ar skaitmena (ir atminties atsargų
); su skaitmena tikėčiausi kažkur apie 300-500 - 1000 be jokios atrankos, su juosta daug mažiau. Tik svarbiau, koks skaičius iš jų praeis jūsų ir fotografo atranką
Dėl perliukų: graži iniaciatyva, tik slidu, nes, kaip ir rašėte, tai susiję su konkretaus žmogaus supratimu / skoniu. Kad būtų kokia nusistovėjus tradicija, tai neteko girdėt
Paprastai, fotografas tokiu atveju tiesiog gauna didesnį užsakymą, nes jaunieji nori turėt perliukus
Nors čia gali priklausyt nuo to, kaip fotografas apmokestina savo darbą (darbą per vestuves ir po jų). Vienas iš variantų, kai už fotografavimą ir kažkokį skaičių fotografijų iš anksto sutariama konkreti suma. Kitas variantas, kai suma priklauso tik nuo užsakomų nuotraukų. O būna ir mišrus variantas
QUOTE(airv @ 2006 07 13, 10:29)
Na man kaip tik prireikė būtent fotografų konsultacijos?
Šiuo metu mes ieškome fotografo ir kai kuriuose dalykuose visai nesigaudome. Norime, kad mus fotografuotų namie ty išlydint, bažnyčioje ir gamtoje, tai būtų apie 4 - 5 h. Tai kiek maždaug nuotraukų fotografai padaro fotografuodami tiek laiko netaupydami kadrų? Na mūsų paklausė vienas fotografas kiek mes nuotraukų norėtume, o aš net neįsivaizduoju kiek jų tokiam laikui yra mažai, vidutiniškai ir daug. Gal pagelbėsite man?
Kitas klausimas, ar tikslinga mokėti papildomai (ty premiją) už nuotraukas "perliukus"? Suprantu, kad tai paskatinimas, bet kadangi foto menia nelabai nusimanome tai gal fotografui atrodys kad kas antras kadras yra "perliukas"
Ir ar yra kažkoks "nusistovėjusi" premijos suma?
To photograph is to hold one's breath, when all faculties converge to capture fleeting reality. It's at that precise moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy. -Henri Cartier-Bresson