Taip, kuo anksčiau, tuo geriau jums. Žurnale Vestuvės rašo, kad fotografui užsisakyti palikti 2 mėn. (!)
, tačiau realybėje tai tikrai nebe laikas - tai gali patvirtint ir sako daugybė čia dalyvaujančių jaunųjų. Mane, pavyzdžiui, jau užsakinėja kitų metų liepai
Kuo anksčiau rinksitės, tuo didesnį pasirinkimą turėsit tiek kainų, tiek kokybės prasme ir todėl geriau bent pusę metų pasilikt ar tiesiog kai sužinosit tikslią datą
Jei vestuvės penktadienį ar sekmadienį, tai situacija kur kas paprastesnė, bet jei norit konkrečios vietos, muzikantų ar fotografo, tai tuo rūpintis vistiek reikia.
QUOTE(Dante @ 2006 07 07, 15:32)
Fotografa zinomageriau samdyt kuo anksciau, nes paskui visi buna jau uzsakyti, buna net taip kad pries puse metu pradejus ieskot, visi jau uzimti...
Papildyta:
Tiesą sakant, man neramu būtų jūsų vietoj
Žodžiu, pas kažką kažkieno nuotraukas pasižiūrėjot, davėt užstatą... o kur susitarimas? Esu prisklausęs iš fotografų visokių istorijų
Tokiu atveju, jums niekas rimtai negarantuoja, kad tikrai fotografuos jūsų vestuves, negarantuoja ir to,
kas fotografuos jūsų vestuves, kiti dalykai jau nublanksta. Jūs net patys nežinot, ką išsirinkot ir kas turėtų fotografuoti jūsų vestuves, galų gale, ar tas, kuris fotografuos, bus
tas. O dar šitie nauji atsiliepimai... Manau, dėl savo prisiminimų (fotografijų) verta pasistengti
ir neiti į nuolaidas ten, kur reikalai darosi nebeskaidrūs ir neaiškūs. Yra panaši situacija: vedybų planuotoja jauniesiems pasiūlė pasižiūrėti mano darbus - ir jaunieji žino konkretų žmogų, kurį jie užsakė - tai pasakė dar kitas klientas, kuriam ji yra pusseserė. Taip kad tai nėra naudinga pardavinėjančiam fotografų paslaugas, tačiau jūs turite teisę užsitikrinti sutartimi, kad jus fotografuos būtent tas žmogus, kurio nuotraukos jums patiko.
QUOTE(Forgete @ 2006 07 07, 19:08)
Ar tik ne pas Vaclova buvai? Ir koki jis tau fotografa rekomendavo? Siaip su juo buk atsargi del uzstatu. Nes duodi vienaip, o jis uzsiraso kitaip ir kyla nesusipratimas. Cia ne is mano vienos varpines.
To photograph is to hold one's breath, when all faculties converge to capture fleeting reality. It's at that precise moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy. -Henri Cartier-Bresson