Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

i 
Pokalbiai truputį ne į temą pakrypo. Prašau nedaryti offtopic. Dabar tik dviese bendraujate - tai galite tai sėkmingai AŽ padaryti. Čia ne tarpusavio pasisplepėjimų tema
Atsakyti
O mes ne tarpusavy. Mes pakaitomis ir skirtingais aspektais aiškinam gerb Madonai kur ir kaip labai ji klysta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AsIrTu @ 2006 06 05, 13:52)
Pokalbiai truputį ne į temą pakrypo. Prašau nedaryti offtopic. Dabar tik dviese bendraujate - tai galite tai sėkmingai AŽ padaryti. Čia ne tarpusavio pasisplepėjimų tema

kodel dviese? g.gif -daba jau keturiese As, Tu, Zoom ir Kengas lotuliukas.gif
Atsakyti
O man labai "linxma", kai fotografai TAIP komentuoja kitų pasisakymus... Juk nėra čia komentuojantys foto ar video dalykėlių profesionalai (todėl ir samdom JUS šventėms)... Tad man norėtųsi daugiau tolerancijos:) Paaiškinkit apie įgimtas menininko savybes ir bus aiškiau (:
Atsakyti
Profai ne profai... koks skirtumas tongue.gif Svarbu rezultatas. Ir man nesvarbu, žymus ar ne fotografas, kaip prisistato, kokia padėtis ir t.t. schmoll.gif Svarbu, ar _man_ patinka jo/jos darbai / stilius / rezultatas thumbup.gif Deja, esu truputį nusvilęs dėl vestuvininkų fotografavimo fotostudijoj susitaręs su fotomenininkų sąjungos nariu, žinomu Lietuvoje, ir man žinomu iš anksčiau dalyvautos fotosesijos įmonės užsakymu. Taip kad nematau dėl ko čia ginčytis, visko būna, o domina tik gaunamas rezultatas ir pagal jį siūlau rinktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Zoom- @ 2006 06 05, 11:58)
O mes ne tarpusavy. Mes pakaitomis ir skirtingais aspektais aiškinam gerb Madonai kur ir kaip labai ji klysta smile.gif

Moderatorė teisi - diskusija ne ten nukrypo, nes paprasčiausiai nematėt "originalios" Madonos žinutės versijos. Ji vakar labai trumpai pabuvo ir gan greit buvo paredaguota - ten visai ne aparatūra buvo žinutės esmė. Buvo gan smarkiai "užvažiuota" ant vieno kauniečio fotografo. Hm, nežinau net ką pasakyt. Kad visų Madonos žinučių užslėpta mintis yra ta, jog vienintelis nepakartojamas fotografas, praktiškai Fotografijos Dievas yra Rytis Mikulėnas - tai akivaizdu, senai. Bėda ta, kad tai įrodinėti reiktų jam pačiam - savo darbais. O nuo to, kad bus pradėta dergti ant kitų fotografų - Rytis geriau nepradės fotografuoti.
Madona, o Jūs kartais Ryčiui ne giminė kokia ?
Atsakyti
na gerai...noreciau paklausti cia besilankanciu fotografu...ar galima jau padarytas nuotraukas kazkaip meniskai pataisyti su photoshopu ir kur kaune galima kreiptis del sios paslaugos...gal i jus kuri?
Atsakyti
Ir taip, ir ne. Techniškai būtų galima, bet kokybė nebus tokia gera, bent jau kaip aš kokybę suprantu wink.gif Jau pirmą kartą spausdinant kraiposi spalvos ir kt. g.gif Normaliam darbui reikia turėt medžiagą, iš kurios buvo spausdinta. Tai viena. O antra, tai yra fotografo autorinis darbas, o jį kopijuojant / redaguojant / platinant ir t.t. be paties autoriaus sutikimo galima pakliūt į bėdą schmoll.gif , nes fotografų ir kitus autorinius darbus saugo Autorinių teisių įstatymas, o jam užtenka, kad būtų autorinis darbas (foto) ir autorius ir nereikia jokių žymėjimų / įspėjimų ir t.t. Ir trečia, be fotografo sutikimo tai būtų neetiška kolegų atžvilgiu. Jei toks sutikimas yra, tuomet valio thumbup.gif , tada lieka išsiaiškinti, kaip suprantate „meniškai pataisyti“. Jei tai būtų paukščiukų, plaštakių „pripaišymas“ ir pan., tai gal tegu kas nors kitas jums padės mirksiukas.gif

QUOTE(imbirim @ 2006 06 06, 08:23)
na gerai...noreciau paklausti cia besilankanciu fotografu...ar galima jau padarytas nuotraukas kazkaip meniskai pataisyti su photoshopu ir kur kaune galima kreiptis del sios paslaugos...gal i jus kuri?

Atsakyti
Dar patikslinimas: Perdarytos nuotraukos kokybė apskritai gali būti geresnė nei pirmosios, bet ne visais atžvilgiais. Normaliam kokybiškam darbui reikia arba juostų, arba failų, iš kurių ji buvo spausdinta.

QUOTE(Leo` @ 2006 06 06, 09:33)
Ir taip, ir ne. Techniškai būtų galima, bet kokybė nebus tokia gera, bent jau kaip aš kokybę suprantu wink.gif Jau pirmą kartą spausdinant kraiposi spalvos ir kt.  g.gif  Normaliam darbui reikia turėt medžiagą, iš kurios buvo spausdinta.

Atsakyti
QUOTE(imbirim @ 2006 06 06, 08:23)

Kokį turim originalą - failai CD, juostelės ar tik popierinės nuotrukos?
Ką iš jų norim padaryt - paryškint, kontrastą pareguliuot, drugelius nupiešt?
Kiek jų norima taip tvarkyt?
Atsakyti
QUOTE(-Zoom- @ 2006 06 06, 12:41)
Kokį turim originalą - failai CD, juostelės ar tik popierinės nuotrukos?
Ką iš jų norim padaryt - paryškint, kontrastą pareguliuot, drugelius nupiešt?
Kiek jų norima taip tvarkyt?

Na, kolegos cia ir "Uzparinom", vargse Imbirim lotuliukas.gif ,
Bet is esmes ir pats Imbirim klausimas buvo tokas tarsi klaustumet:"ar verta pirkti zalia Suknele?" Jus, mergaites, pasistenkit klausdamos pateikti kuo issamesne informacija, tada ir mums bus lengviau atsakyti..
Atsakyti
gal kam bus idomu

Amerikoje, Bostone dirbancios vestuviu fotografes Dalios Shilas mintys apie vestuvine fotografija:
" Juokais sakoma, kad vestuvių fotografija - antra pagal pavojingumą fotografijos sritis po karo fotografų. Juk vestuvėse neturime antro šanso. Esi ir dailininkas, ir stebėtojas, ir režisierius, ir psichologas. Kuriame meną iš nieko, pastebim ir fiksuojam žvilgsnius, prisilietimus, ašaras ir džiaugsmą, tobulas pozas. Įamžindami įvykį, kuriame svajonių dieną, liudijame prisiminimus. Visa tai - jaunajai, jos tėvams ir ateinančioms kartoms. Visi turi būti visaip nufotografuoti, atrodyti gražūs, liekni, linksmi. Nepatiks viena nuotrauka, ir - byla teisme. "
Atsakyti