Bet juk kalba ėjo apie pajūrį Tikiu, kad pačiose populiariausiose Palangos pajūrio vietose, kur tokia žmonių koncentracija ir, kaip žinia, budulių kontingentas ypatingai didelis
Tai negali tikėtis idealios švaros ir sterilumo
Juodkalnijoje taip pat nemaža ekonom klasės koncentracija, nes poilsio atžvilgiu tai nėra brangi šalis, na ir populiarių kurortų paplūdymiai analogiškai užgulti. Bet viešėdama buvau ne viename atokesniame paplūdimyje, iki kurių pėstute nelabai nueisi, ypač per karščius, tai pati savo akimis mačiau tą tvarką. O ir, kaip jau minėjau, skaitau ne vien šį forumą, skaitau pasakojimus, atsiliepimus, tikrai daug info. Nesuprantu dėl ko čia reikia piktintis ir kuo stebėtis? Juk kuo įvairesnė informacija apie šalį, net ir nelabai graži, tuo geriau ten nebuvusiems. Kad negauti po to šoko.
Nes dar kai nebuvo forumų ir interneto iš esmės, tokio plataus, teko būti dvi savaites Ispanijoje, skirtingose vietose. Tai ten šiukšlės plauko jūroje, jų tikrai daug, ir net ne tokiame masiniame paplūdimyje, o kiek atokiau nuo centro, kas nemaloniai nuteikė. Bet ten, kiekvieną vakarą plaukiojo toks kateriukas - "siurblys", kuris tinklais gaudė visas tos dienos atliekas. Tai nors tiek gerai. Na nemanau, kad pasikeitė ispanų mentalitetas ir jie tapo švaresni, kultūringesni Analogiškai su italais. Net gi yra toks kroatų juokelis, kad "italai jau antiek apš..ko savo pakrantes, tai nebenori ten tupėti, važiuoja į Kroatiją".
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 12:36)
Bet viešėdama buvau ne viename atokesniame paplūdimyje, iki kurių pėstute nelabai nueisi, ypač per karščius, tai pati savo akimis mačiau tą tvarką
Kuriuose cia taip lanketes, iki siol sia tema neturedavot ka pasakyti? Iki Budvos papludymiu nera daug, visi jie pazymeti zemelapiuose ir ivardinti, nes Juodkalnijoje net ir menkutis papludymys turi pavadinima ir yra puikiai zinomas, nes ten ju salyginai nedaug. Rusai labai puikiai ivardija purvinus papludymius - tai Bare kazkurie ir Budva, bet tai nenuostabu, su tokia milziniska rusu koncentracija siame mieste.
JUodkalnijos papludymiai pestute, tai cia tik tiek kurie yra miesteliuose paciuose, arba ju pakrasciuose, Budva ir Petrovac tokius turi. Iki kitu pestute tai arba be galo judriu keliu, arba kalnu oziu reikia buti Jei ten kazkur tikrai esi buves, tai ir minciu tokiu, apie papludymiu pasiekima pesciomis, net nekiltu, kaip cia jums sove i galva taip parasyti
Privaciu papludymiu ten gal tik keli, greituteliai tai as aplamai tik Karalienes papludymi pamenu, ten kazkokie apribojimai yra, o ar jis privatus, tai net ir nezinau. Praktiskai visuose Juodkalnijos papludymiuose, net pasiekiamuose tik is vandens yra dideles zonos su gultais ir skeciais, tos vietos yra tvarkomos. RAsti visai laikini papludymi, be gultu su skeciais, ten jau gana sudetinga
PAti as susiduriau su vieninteliu purvinu papludymiu Buljaricoje, toje dalyje, kur vienas netvarko - jis laukinis. Kita jo dalis tvarkoma, su gultais, skeciais, padavejom, kurios reguliariai praeina ir gali uzsisakyti kazka, ka atnes tau, nes ne tik gultai, bet ir staliukai prie ju yra, gali kavute gurksnoti, ar sultis niekur neeidamas ir labai komfortiskai. Visi papludymiai, kur yra gultai, vakare yra tvarkomi, valomi.
QUOTE(rapugis @ 2013 04 10, 12:24)
Kad butu i tema, atrodo apartamentu kainikes soktelejusios, bent jau kur mes nuvome -Novy hercog. Ar pastebejot? Ar man pasirode tik?
Del Herzog Novi nepasakysiu tiksliai, bet kiek pernai buvau Juodkalnijoje girdejau kad kainos ten soktelejusios. Plius papludimiai ten mokami, jei norisi i nemokama, tai nelabai vietos rasi prigulti. Daug zmoniu palyginus. Buvome nuvaziave i IGALO cia Herzog Novi papludimys tai baisiau nei Palangos Basanaviciaus gatve pasirode. Plius kas nepatiko, labai seklu, MB bande pasiekti vandens gyli iki kaklo tai gal 5 minutes gilyn pedino ir niekaip nepasieke kaip iki keliu, taip iki keliu, plius zoliu daug tai pasivaiksciojimas toks brrr.... svainis nesiryzo listi bet cia mes prie nemokamo papludimio dalies bandem, gal prie mokamo labiau isvalyta. Bet bus labai negilu ir jausmas lyg ezere plaukiotum.
Del kainu tai galiu pakomentuoti tik Kotoro ilanka, ten ivaziavus ir sezono metu apartamentus su pusryciais ir vakariene buvo galima uz 17-20 EUR/asm susiveikti. Tiesa ten kitas minusas Kotoro ilankoj papludimiu kaip tokiu faktiskai nera - zvyras ir akmenukai/akmenys, betono pirsas ir nulipimas i vandeni, nu aisku yra vietu deginimuisi, bet uztat niekur eit nereikia islendi is apartamentu, pereini per gatve ir jura cia.
Paplūdimys Mogren, pvz. Kuris nelabai patiko savo pakrante, nes ten akmenys sumišę su smėliu, tai nei batus autis, nei basam būti, nes smėlis prilenda į batus. Centrinėje dalyje vaikčiojome skersai išilgai nuo.iki. Senokai buvome, tad ne visas vietas pamenu, kaip vadinasi. O dar kitus paplūdimius pasiekdavome laivu, Karalienės taip pat matėme.
Šiaip atsiliepimai internete ne tik apie Budvą Apie "mutną" vandenį, visokias sroves, kurios neša nuneša parneša ir kt. dalykus rašo. O kad ne pačių turtingiausių rusų ypatinga koncentracija Juodkalnijoje, budulynas, tai jie savo "misiją" atlieka su kaupu. Nes jiems ten nereikia vizų, nėra papildomų kliūčių, tiesioginiai reisai n kartų per dieną, pigiau nei Italijoje ar kitur ilsėtis. Be to daug gyvenančių visus metus (vasaros būstuose apsigyvena pensininkai, tėvai), nes palankus klimatas, jau yra darželiai, dienos centrai, kursai ir kt..
Šiaip atsiliepimai internete ne tik apie Budvą Apie "mutną" vandenį, visokias sroves, kurios neša nuneša parneša ir kt. dalykus rašo. O kad ne pačių turtingiausių rusų ypatinga koncentracija Juodkalnijoje, budulynas, tai jie savo "misiją" atlieka su kaupu. Nes jiems ten nereikia vizų, nėra papildomų kliūčių, tiesioginiai reisai n kartų per dieną, pigiau nei Italijoje ar kitur ilsėtis. Be to daug gyvenančių visus metus (vasaros būstuose apsigyvena pensininkai, tėvai), nes palankus klimatas, jau yra darželiai, dienos centrai, kursai ir kt..
OMG, atrodo, kažkokį nesantaikos džiną išleidau ištarusi netinkamus žodžius netinkamoje vietoje. Nežinojau, kad šiukšlės ir Kroatijos bei Juodkalnijos palyginimas yra tabu šioje temoje. Atsiprašau visų kam tai yra skaudi tema ( tik nesuvokiau kodėl, bet nesvarbu. Mir družba balalaika ! )
Šaunu, kad kelionė tik nukelta Tikriausiai būsit nieko nepraradę, ypač jei dėl kitokio metų laiko ryšitės važiuoti per Durmitorą ir iki Plužinės . Tikrai verta. Ir orai reik tikėtis bus daug geresni, ir vaizdai, ir vaisių šviežių rasit .
Oras mums buvo netgi geresnis nei pernai, gal vietovė nulėmė, nes grįždami per Kroatiją šįsyk jau ir sniegą radom . O Juodkalnijoje temperatūra 16-20 laipsnių buvo ( aišku, išskyrus Žabljaką), tik saulėtų dienų labai mažai, užtai ir nuotraukos tokios mūtnos
Na, dar Moračos kanjonu pagundysiu, užsukit ir ten:
QUOTE(ziulyte @ 2013 04 10, 10:48)
Ačiū, Shusha, už mini reportažiuką ir įspūdžius Smagu, kad jums gerai sekėsi, o mes gi tuo tarpu kelionę atidėjom rugsėjo pabaigai (tikiuosi). Ir gerai dėl to, kad pamatysim kanjonus ir Durmitorą, kur aš labai labai norėjau
Na, o šiukšlių kiekio lyginimas šalyse-sesėse tikrai jau nusibodo
Na, o šiukšlių kiekio lyginimas šalyse-sesėse tikrai jau nusibodo
Šaunu, kad kelionė tik nukelta Tikriausiai būsit nieko nepraradę, ypač jei dėl kitokio metų laiko ryšitės važiuoti per Durmitorą ir iki Plužinės . Tikrai verta. Ir orai reik tikėtis bus daug geresni, ir vaizdai, ir vaisių šviežių rasit .
Oras mums buvo netgi geresnis nei pernai, gal vietovė nulėmė, nes grįždami per Kroatiją šįsyk jau ir sniegą radom . O Juodkalnijoje temperatūra 16-20 laipsnių buvo ( aišku, išskyrus Žabljaką), tik saulėtų dienų labai mažai, užtai ir nuotraukos tokios mūtnos
Na, dar Moračos kanjonu pagundysiu, užsukit ir ten:
Ačiū, Shusha, už gundymus Mano planuose dar ir Bosnijos Hercogovinos Mostaras būtinai yra. Jei rudenį, tada būtinai per Serbiją gal net iki Davolja Varoš. Žodžiu, planų planelių. Tada jau ir Kotorą reik persiplanuot, nes visai noriu į tą olą, kurią buvau atmetus pavasariui Man regis tuoj reiks planuotis geras dvi savaites su tiek objektų ir norų
QUOTE(ziulyte @ 2013 04 11, 10:34)
Ačiū, Shusha, už gundymus Mano planuose dar ir Bosnijos Hercogovinos Mostaras būtinai yra. Jei rudenį, tada būtinai per Serbiją gal net iki Davolja Varoš. Žodžiu, planų planelių. Tada jau ir Kotorą reik persiplanuot, nes visai noriu į tą olą, kurią buvau atmetus pavasariui Man regis tuoj reiks planuotis geras dvi savaites su tiek objektų ir norų
Ziulyt man rodos rudeni jei vaziuosit rugsejo gale ar spalio pirmoj pusej orai bus puikus. Pernai Serbijoje tuo metu apie 25 laipsnius silumos buvo. Taip kad beveik vasara bet ne. Grazu buna, jau medziai pagelte. Smagu. Mano pirma kelione i Serbije spalio gale - lapkricio menesi buvo - siltas ir grazus ruduo buvo saulute sviecia ne pernelyg karsta buvo, tiesa naktimis jau saltoka, bet siaip super.
O del rusu Juodkalnijoje - nemazai ten ju. Ypac prie Budvos ir Tivat'o (kur oro uostas) ten net reklamos rusu kalba kabo. Bet jei pasuksite i Kotoro ilanka tai nuo Lepitane (kur keltas kelia per ilanka link Herzog Novi) vaziuojant ilanka keliu - rusu reikia gerai paieskoti. Kazkaip tradiciskai Kotoro ilanka yra labiau ramiam poilsiui su seimomis - nera ten nei kazkokiu diskoteku, viena kita kavinuke ar restoranelis ... ramuma ten. Per dvi savaites ilankoje rusus uzgirdau tik budama Kotoro senamiestyje, ten pat ir lietuviu grupe uztikau... viskas..
O musu kempinge is viso ramuma - visi pastovus n metu vazinejantys gyventojai sudaro 70 % kempingo ir visi 70% serbai + as buvau tai is anksto lauke issizioje vis stebejosi, kad ju kalba "pricinu"...
O is kitu atvaziuojanciu: vokietukai, prancuzai, lenkuciai ir cekai buvo... aiski ir neproblematiska liaudis.