Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

Mes ten turejom apartamentus su mini virtuvele. 4-5 kamb.
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2013 04 08, 18:59)
Shusha, aūūūūūū, grįžot? Kaip įspūdžiai???
Mes deja dėl susiklosčiusių aplinkybių savo kelionę atidėjom rudeniui. Labai įdomu išgirst, kaip tokioj ankstybėj ir su tiek vėluojančiu pavasariu jums sekėsi keliaut  4u.gif

A va... kaip gaila, kad teko namuose likti verysad.gif. Jau susiplanavus, susiruošus paprastai nebūna smagu keisti savo planus. O gal šįsyk atvirkščiai- palengvėjo, kai orų sąlygos tokios neaiškios buvo?
Mums sekėsi gerai, gal net ir geriau nei tikėjomės smile.gif .
Visų pirma- labai džiaugiuosi, kad užteko durnumo lįsti į kalnus, t.y. nevažiuoti tiesiai į pajūrį. Pamatėm Žabljaką- jaukų kalėdinį miestuką, nors buvo Velykų savaitė lotuliukas.gif , nuėjom iki Juodojo ežero ( ne stebuklas- visas apsnigtas, bet vis pramoga, o ir fonas gražus- kalnai). Aišku, skersai Durmitorą nepravažiavom, nes to kelio išvis nebuvo biggrin.gif . Kodėl nebuvo, labai gerai matosi čia:user posted image
Aptikom tik kelio ženklo- rodyklės viršūnėlę, kyšančią iš sniego pusnies doh.gif
Bet bent jau nuo pagrindinio kelio pasižvalgėm link Durmitoro ir paįsivaizdavom rolleyes.gif kaip gražu ten vasarą.
Dar labiau džiaugiuosi dėl apsilankymo Pivos kanjone. Grožis wub.gif .Nors yra nepalyginamai gražesnių nuotraukų internete, bet vis tiek įdėsiu:
user posted image
user posted image
user posted image
O pajūris- ką aš žinau... blush2.gif Negaliu pasakyti, kad nepatiko, jokiu būdu. Tačiau jei ne Kotoro įlanka, tai, drįstu teigti, ten nieko labai ypatingo nėra pomidorai2.gif . Gražu, gerai, bet po Kroatijos viskas tarsi matyta ir be to dar šiukšlių kalnai "bado akis". Nors pastarųjų pajūry kiek mažiau, daugiau šalies gilumoje, vistiek labai paabejočiau ar vidurvasarį norėčiau tysoti Juodkalnijos paplūdimy g.gif . Gaila, kad vietiniai tokie apsikiaulinę, nes gamta ten nuostabi. Jau vien tos smaragdinės upės ir ežerai wub.gif , begalė visokio kalibro kanjonų, vis kitokie kalnai. Žodžiu, mano nuomonė tokia- pajūriu pravažiuoti galima, o pasimalt po šalies gilumą skersai išilgai- privaloma ax.gif lotuliukas.gif
Šiandien tiek įspūdžių...
Atsakyti
Tiesiog replika. Jau tiek ir tiek vis dar skaitau apie šiukšlynus, ir pati juos mačiau, na nemoka jie švariai gyventi, nenori, nesugeba. Bet kiek atkakliai čia bandė tikinti, kad perdedu ir kad Kroatijoje tokių šiukšlynų ne ką mažiau. Nors keliauju po ją aštunti metai, bet nieko panašaus neregėjau, nei šalikelėse, nei pakrantėse, niekur.
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 04 09, 22:07)
Mums sekėsi gerai, gal net ir geriau nei tikėjomės  smile.gif .

Ačiū, Shusha, už mini reportažiuką ir įspūdžius 4u.gif Smagu, kad jums gerai sekėsi, o mes gi tuo tarpu kelionę atidėjom rugsėjo pabaigai (tikiuosi). Ir gerai dėl to, kad pamatysim kanjonus ir Durmitorą, kur aš labai labai norėjau smile.gif

Na, o šiukšlių kiekio lyginimas šalyse-sesėse tikrai jau nusibodo 4u.gif
Atsakyti
Nezinau kaip del siukslynu - bet man uztenka pasiziuret ir musu Lietuvelej - Palangoj vasaros metu ant smeliuko net gultis nesinori.... doh.gif
Taip kad nevarykit, kad Balkanuose siukslynas, nes pas mus siuo atveju tikrai ne geriau biggrin.gif

O del Juokalnijos pajurio - tai sutinku, kad Kotoro ilanka uzburianti, o toliau nebent atkarpa vaziuojant link Budvos, kai vaziuoji keliu ir is virsaus zvelgi i jura bei Sv. Stefano sala.
O kas vaziavo link Bar'o tai nerekomenduociau, ten tikrai nieko gero. Bet ko noreti ten didziausias uostas bei laivu statykla...

Atsakyti
QUOTE(RingaileR @ 2013 04 10, 09:48)

O del Juokalnijos pajurio - tai sutinku, kad Kotoro ilanka uzburianti, o toliau nebent atkarpa vaziuojant link Budvos, kai vaziuoji keliu ir is virsaus zvelgi i jura bei Sv. Stefano sala.
O kas vaziavo link Bar'o tai nerekomenduociau, ten tikrai nieko gero. Bet ko noreti ten didziausias uostas bei laivu statykla...

Taip, pajuriu ten tik palei Kotoro ilanka verta vaziuoti. Nors mes vaziavome tik atkarpa nuo Tivat iki Kotoro, toliau jau ne. Ta atkarpa man labai patiko. O stai Thea savo fotoreportaze pasakojo, kad vaziavo nuo Kotoro link Perasto, tai ta puse jai nepatiko g.gif Nors jei esi kazkur vaziaves palei jura, tai tie vaizdai visur panasus veliau tampa smile.gif kelias palei Kotora vistik isskirtinis, sakyciau. Bet vaziuoti juo reikia buten nuo Tivat link Kotoro, o ne atvirksciai, nes tada ir kalnai tau pries akis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 04 10, 10:05)
Taip, pajuriu ten tik palei Kotoro ilanka verta vaziuoti. Nors mes vaziavome tik atkarpa nuo Tivat iki Kotoro, toliau jau ne. Ta atkarpa man labai patiko. O stai Thea savo fotoreportaze pasakojo, kad vaziavo nuo Kotoro link Perasto, tai ta puse jai nepatiko  g.gif  Nors jei esi kazkur vaziaves palei jura, tai tie vaizdai visur panasus veliau tampa  smile.gif  kelias palei Kotora vistik isskirtinis, sakyciau. Bet vaziuoti juo reikia buten nuo Tivat link Kotoro, o ne atvirksciai, nes tada ir kalnai tau pries akis  wub.gif

Ta atkarpa isskirtine ir savo siaurumu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ten keliukas toks siauras ir dvipusis su pesciaisiais ant jo smile.gif man Kotore patiko, gyvenome kempinge ilankoje, Stoliv miestelis tai ramuma tokia buvo....

user posted image

user posted image

user posted image

O siuksliu ten tikrai nemaciau, nes zmones bent jau ten po savim susitvarko smile.gif

Temai apie Juokalnija mano pasakojimai:

Kotoro meditacijos

Balkanu ekspresas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RingaileR: 10 balandžio 2013 - 10:16
Gera matyti regetas vietas:-)
Antroje foto nuo virsaus kaireje puseje stovinti baznytele pastatyta ant dirbtines salos. Buvom islipe is laivo, zmoniu kitu nebuvo-fantastika-romantika.
Atsakyti
Cobre, na nesinervuok 4u.gif Nes neigti tai kas akivaizdu ir tiek metų nekintamas reiškinys - tai ne prasideda, o tęsiasi. Juk mes nekalti dėl to, kad jiems netrukdo šiukšlynas. Niekas juk nesako, kad negraži gamta, negražus reljefas ir pan.. Pažintinė kelionė į Juodkalniją labai sveikintinas dalykas, bet ne poilsinė, drybsoti prie pajūrio per dienas populiariuose kurortuose.

QUOTE(RingaileR @ 2013 04 10, 10:48)
Nezinau kaip del siukslynu - bet man uztenka pasiziuret ir musu Lietuvelej - Palangoj vasaros metu ant smeliuko net gultis nesinori....  doh.gif
Taip kad nevarykit, kad Balkanuose siukslynas, nes pas mus siuo atveju tikrai ne geriau  biggrin.gif

Na jau. Pas mus tikrai taip nėra, plika akimi matyti. Dėl to reikia tik džiaugtis, kad nesame tokie apsileidę.
Atsakyti
nu man ne zodziu truksta o plystu is juoko..... man rodos kazkas Palangoj seniai nebuvo, kad apie musu neapsileidima kalbet gali lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Prie tilto ir tampaxu meduzas ir always rajas pjaukiojancias maciau... apie tai kad 'biku" pas mus ten smelyje daugiau nei paties smelio tyliu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mergaitės, o jūs kai skaitote, suvokiate esmę? smile.gif Juk nerašau, kad mūsų pajūrys ar kitų šalių pakrantės sterilios, rašau, kad nieko panašaus, kaip Juodkalnijoje, neteko matyti. Be to, skaitau ne tik šį forumą, skaitau ir kitus kelionių forumus. Juodkalnijoje yra švarių paplūdimių, bet tai privatūs, kur dirba tvarkytojai, ir labai atokios įlankėlės, kur praktiškai nesilanko turistai, nebent jachta ar kateriuku priplauksi. Jei kyla klausimas, kodėl Kroatijoje švariau, primenu, ne sterilu, nes ten reguliariai tvarkoma, nors yra ir labai sterilių paplūdimių, atokesnių ir salose. Pvz. miestų vieši paplūdimiai, kur lankosi įvairus kontingentas, jie kasdien prižiūrimi, kontroliuojama situacija, kad turistams liktų geras įspūdis, tvarka labai svarbi. Nes jų prioritetuose turizmas, tai jų nafta ir didžiulės pajamos. Be to patys žmonės labiau tvarkingi, neapsileidę. Netenka reguliariai skaityti metų metais apie tai, kad Kroatijoje šiukšlynai, pakrantės lyg sąvartynai ir pan. nusiskundimų. Yra likę sušaudytų namų, po karo, nes palikti namai bėgusių nuo karo. Bet tai istorija, privačios nuosavybės niekas neliečia.
Atsakyti
Uzvire kraujas ir man blush2.gif
Kaip tai pas mus "tvarka", pabandykit vasara vaziuoti autostrada, aiksteliu miskeliai net linguojasi nuo fekaliju, smarve, jau kavutes nepagersi, persirengimo kabinu plysiuose ypac prie ezeru aplink Vilniu mot. iklotai ir paketai ir kit. (moterys, gedytis reiktu). Sodybos ir priemiesciai, jei ne Turniskes ir ne Valakampiai, tai baisuma - cipsu pakiais, buteliai apsijauke, miskuose maisai siuksliu. Apie kokia svara dar kalbeti, buvau ir Kroatijoj, ir Juodkalnijoj ir vaziuosiu, jei pavyks dar, nepasirode, kad jie didesni nevalos nei mes.

Kad butu i tema, atrodo apartamentu kainikes soktelejusios, bent jau kur mes nuvome -Novy hercog. Ar pastebejot? Ar man pasirode tik?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rapugis: 10 balandžio 2013 - 12:27