QUOTE(roosas @ 2013 03 05, 23:26)
Gražu, puikus keliukas... bet gi ten birželio vidurys
Mums toks turbūt negresia
QUOTE(ziulyte @ 2013 03 06, 12:52)
Man irgi viskas smalsu
Į priekį važiuojam pro Čekiją, Austriją, Slovėniją ir Kroatiją. Čia jau senai nuspręsta
Norim užsukti į Triglavą (nors ir ryškiai per anksti, bet reik bent vaizdą susidaryt). Kroatija iš vis mums kaip antri namai (na gal treti po Čekijos ir Slovakijos
). Ten norim pakrante pravažiuot. Puloje buvę, tai Istriją turbūt kirsim įstrižai ir išlįsim kažkur ties Rijeka. Noris Paklenicoje šiek tiek pašliaužiot, na ir Dubrovniką dar kart pamatyt - Splitas, Zadas, Šibenikas jau n kartų lankytas
. Tiesiog renkamės tokį variantą, nes didesnė tikimybė gero oro būtent Dalmatijoj. Buvę esam ten balandžio pradžioj - tikrai įmanoma turistaut ir džiaugtis saulute. Tada tik vėjo buvo, bet ai... Pasižmonėsim, pasivažinėsim. Na o paskui Juodkalnija. Va čia ir laužom galvą. Su Juodkalnijos pakrante matyt bus analogiškai kaip ir Kroatijos (turiu omeny orą). Taigi visa pakrantės linija man nekelia kažkokio streso ar abejonių. Klausimas kaip su kalnais
Kiek ten to sniego bus/nebus. Kol kas MB realistas - planuoja tik pakrantę ir taškas. Atgal netgi grįžt kol kas pasiryžęs ne pro Serbiją, o pro BG, HR, MG, SK. Aš dar vis bandau uodegą sukt ir Serbiją pravažiuot (bent jau pagrindiniu keliu be kanjonų jokių). Šiom dienom dėliosiu konkretų maršrutą, kuris parodys, kiek reikia laiko. Matyt tai ir lems mūsų sprendimą kokiu keliu grįžti namo
Va vaizdinė medžiaga, kurią Cobrė man surado. Manau pravers ir jums planuojantis bent vaizdą susidaryt, ko galima tikėtis:
https://www.youtube....h?v=NRRLoWCe7_M (pirmoji foto mane išvertė iš klumpių, dėl to net minčių nebeturiu ten važiuot
)
https://www.youtube....h?v=-xFIdZe-Yys (jei tokie keliukai būtų, tada pasirašyčiau, bet... )
A, tai mes priešingomis kryptimis ratus suksim
. Jei teisingai išsišifravau
raides, atgal suplanuota per Bosniją? Jei jau važiuota ( E73), tada - taip, bet jeigu ne, tai gal ir nesuk uodegos
- ten gražu, tik turbūt lėčiau
važiuosis.
Dėl orų- ir aš tikiuosi, kad nebus labai blogai. Pernai užtaikėm ant atšalimo, patys kroatai sakė, kad žymiai šilčiau iki mūsų atvažiavimo buvo. Bet ir tai Dubrovnike ir prie Imotskio ežerų įsigudrinau iki trumparankovių išsirengti. O kuo toliau nuo Dubrovniko, tuo šalčiau buvo. Rimtai. Paklenicoj pirštinės labai pravertė
Taip, kad šiauškit greičiau link Juodkalnijos
Nebent, jei dar nematytas, trumpam Trogire stabtelkit.
O už vaizdelius- ačiū! Dar didesnis jovalas mintyse
Panašu, kad taip ir važiuosim- nusiteikę vietoj žiūrėti kas, kaip ir staigiai spręsti. Keista bus šita kelionė- jokio konkretumo, jokių nakvynių. Kaip niekad.