Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

QUOTE(roosas @ 2013 02 17, 18:57)

Dėl saugumo Serbijoje nėra ko jaudintis, jau teko pabuvoti prieš kelis metus - biedna šalis, bet žmonės geri ir nuoširdus. Kainos daug mažesnės nei Vengrijoje.

drinks_cheers.gif
Mes buvom praėjusią vasarą, galiu patvirtinti. Žmonės tikrai labai šaunūs.
Atsakyti
Gal kam teko būti Zlatibor mieste Serbijoje, mes pasižiūrėjom kad tai pats tinkamiausias miestas poilsiui kelionėje prieš kalnus.
Atsakyti
QUOTE(roosas @ 2013 02 24, 20:58)
Gal kam teko būti Zlatibor mieste Serbijoje, mes pasižiūrėjom kad tai pats tinkamiausias miestas poilsiui kelionėje prieš kalnus.

drinks_cheers.gif ...mums šis variantas ir pats tinkamiausias, tad be jokių rekomendacijų nakvynę už padorią kainą ir griebėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rapugis @ 2013 02 17, 19:44)
Mes galvojam gal Segede Vengrijoj nakvoti ir tada per Serbija. Dvejojame del saugumo  unsure.gif Serbijoj. Pasidalinkit ka zadate veikti Juodkalnijoj? Ilsetis prie juros ar pasivazineti?
Mes pernai Pivos, Taros kanjonuose, Dubrovnike, Lovcene, Budvoj buvom. Ka cia siemet? Vienuolynas, zydrasis urvas kas dar? Gulet ne musu seimynai, mums reikia judesio.
Cia mano Juodkalnija ir ne tik

Mes pirma vaziavom i Zablijaka, fainas miestukas o salia jo Juodasis ezeras ir yra urvas su stalagmitais, stalaktitais, tik i ji nejom, nes turejom vaziuot laiko pritruko, bet kita kart tikrai noreciau aplankyt, tada kalnais nusulom pagal ranka rasytus zenklus isvaziavom i Nemtomaji kanjona, per Niksic, zemym, uzkilom i Ostrogovo vienuolyna. Isvazinejom visa pakrante Nuo Ulcinij, Bar, Stari Bar, gyvenom 5 dienas Petrovace, tada kilom per Centinje ( ten labai fainas zemelapis toks iskilus ne ant popieriaus visos Juodkalnijos). Siaip labai faina ekskursija laivu Kotoro ilanka, emem Perovace, nepamenu gal 20eur, bet liuksiska, jos metu laiveliu uz 2eur dar nuplukde ir i Zydraji urva, stojom keliuose miestukuose, kaip Hercig Novi, Tivat ir kiti, lipom i pili, salikej supiltoj zmoniu kur baznytele stovi, labai faina ekskursija o ir gidas rusakalbis serbas buvo nerealus. Buvom kumpiu kaime, ziuret nera ko, alia pas viena vyruka apsilankem rukyklos, pirkom kumpio, ju samagoniuko, va ten ir kvapas ir vaizdas thumbup.gif , tada leidomes i Kotora tuo suktu keliu kur ar 13 posukiu, vaizdelis i Kotoro ilanka vertas milijono.

Mes nakvojom Budapeste, neplanavom visai nakvot, alia nuleido padanga salia, tai nusprendem kad zenklas, alia kai buvom nepasiruose, tai sone radom sveciu namus, 5 zmonems 100eur kainavo. Alia bent vakare po Budapesta pavaiksciojom, kas ir nera blogai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linciaika: 01 kovo 2013 - 14:32
Mes irgi visur esam buvę, dabar turim mintį paplaukioti po Skadaro ežerą, reikėtų patarimo kur ieškoti organizatorių, butų įdomu su žvejyba, gal kas esat buvę?
Atsakyti
laba,
Roosai, Virpazare pilna tų plukdančių po Skadarą, tik jie daug prižada, mažai tęsi g.gif . Mums pripasakojo, kad pamatysim visko: ir vienuolynų, ir salų, o rezultate tik pro šalį praplukdė, mosteldavo ranka, kad kažkur į kažką pažiūrėtumėm ir tiek, netgi nusibodo tas plaukimas. Gal gražiausi vaizdai būtų pasiplaukiojant iš Rijeka Crnojevica i Skadarą, va ten tikrai bus nuostabūs vaizdai, plukdančių irgi daug, tiesiog gatvėj siūlosi turistams. O Skadaru mes labiausiai pasigrožėjom, jo pietiniu pakraščiu grįždami iš Ulcinj į Petrovacą - nuo Vladimir kilom į Ostros ir tada iki pat Virpazar. Tik kelelis tas tai ramiems nervams ir reikia laiko skirti, nes važiuoti tenka praktiškai 20 km/h biggrin.gif . Jei domins to kelio vaizdeliai, galėsiu skaipu persiųst mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rapugis @ 2013 02 17, 18:44)
Mes galvojam gal Segede Vengrijoj nakvoti ir tada per Serbija. Dvejojame del saugumo  unsure.gif Serbijoj.

Del saugumo Serbijoj nesijaudinciau, man rodos Lietuvoj daugiau sansu gauti i duda negu Serbijoj biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif cia is patirties. I Serbija vaziuoju kiekvienais metais ir be problemu. Zmones tendraugiski.

Zlatibore buvau smile.gif neblogas miestukas, toks a la kurortas, ramybe, pasivaikscioti grazu, bet ilgesni laika nelabai turesit ka veikt, mums pusdienio uzteko. Nors tiesa vaziuojant i ji yra vienuolynu kelias (20 km atkarpoj gal 15 vienuolynu, kuriuos galima lankyti) ir siaip apylinkese yra kur pavazinet smile.gif

Na o del Juodkalnijos, tai cia mano mano ispudziai is pernai metu keliones:

Balkanu ekspresas I

Balkanu ekspresas II

Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 02 04, 14:54)
Suprantu, kad didžioji dauguma čia besilankančiųjų yra labiau poilsiautojai, ir važiuoja  vasarą, bet gal atsiras kas nors buvęs kovo mėnesį  g.gif ? Ir būtent- šalies viduryje?Labai rūpi kokia ten situacija būna Durmitore tokiu metu. Ar pravažiuojami keliai? Ar nerasim sniegų ir apledėjusių serpantinų  unsure.gif

Netikiu savo akimis blink.gif Pasirodo, mes ne vieni tokie lotuliukas.gif Planai identiški jūsiškiams ir laikas irgi blink.gif blink.gif blink.gif Priežastys, dėl ko taip anksti beje, irgi doh.gif Tik skirtumas tas, kad važiuojam su kemperiu, tai apie jokius sniegus kalnuose ir grandines ne kalba doh.gif Užtat apsiraminau ir planuoju daugiau pakrantę.
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2013 03 05, 18:29)
Netikiu savo akimis  blink.gif Pasirodo, mes ne vieni tokie  lotuliukas.gif Planai identiški jūsiškiams ir laikas irgi  blink.gif  blink.gif  blink.gif Priežastys, dėl ko taip anksti beje, irgi  doh.gif Tik skirtumas tas, kad važiuojam su kemperiu, tai apie jokius sniegus kalnuose ir grandines ne kalba  doh.gif Užtat apsiraminau ir planuoju daugiau pakrantę.

Oho! thumbup.gif Kada išvažiuojat? Tai dabar man jau labai viskas blush2.gif smalsu. Tik Juodkalniją planuojat ar ir dar kažką? O kaip žadat iki pakrantės važiuoti? T.y. per kur? Mes vis dar drąsinamės ir puoselėjam viltis važiuoti per Serbiją, o paskui nuo Prijepolje leistis ne E65/80 keliu, o pro PLjevlje, Žabljaką, Šavniką blush2.gif Deja, grandinės ir pas mus nenumatytos, tai nežinau ar nereiks kažkuriuo momentu sukti atgal blink.gif į geresnį kelią. Maniškis ant sofkutės namie sėdėdamas dar pasvaigsta ir apie nuvažiavimą iki Plužinės tiesiai per Durmitorą blink.gif -vis prisimena pernykštį šv. Jurę Kroatijoje. Bet, manau, teks "nutūpti ant žemės".
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 03 05, 22:01)
Oho!  thumbup.gif Kada išvažiuojat? Tai dabar man jau labai viskas  blush2.gif smalsu. Tik Juodkalniją planuojat ar ir dar kažką? O kaip žadat iki pakrantės važiuoti? T.y. per kur? Mes vis dar drąsinamės ir puoselėjam viltis važiuoti per Serbiją, o paskui nuo Prijepolje leistis ne E65/80 keliu, o  pro PLjevlje, Žabljaką, Šavniką  blush2.gif Deja, grandinės ir pas mus nenumatytos, tai nežinau ar nereiks kažkuriuo momentu sukti atgal  blink.gif į geresnį kelią. Maniškis ant sofkutės namie sėdėdamas dar pasvaigsta ir apie nuvažiavimą iki Plužinės tiesiai per Durmitorą  blink.gif -vis prisimena pernykštį šv. Jurę Kroatijoje. Bet, manau, teks "nutūpti ant žemės".

https://www.youtube....h?v=UdInvUeoxj0
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 03 05, 21:01)
Oho!  thumbup.gif Kada išvažiuojat? Tai dabar man jau labai viskas  blush2.gif smalsu. Tik Juodkalniją planuojat ar ir dar kažką? O kaip žadat iki pakrantės važiuoti? T.y. per kur? Mes vis dar drąsinamės ir puoselėjam viltis važiuoti per Serbiją, o paskui nuo Prijepolje leistis ne E65/80 keliu, o  pro PLjevlje, Žabljaką, Šavniką  blush2.gif Deja, grandinės ir pas mus nenumatytos, tai nežinau ar nereiks kažkuriuo momentu sukti atgal  blink.gif į geresnį kelią. Maniškis ant sofkutės namie sėdėdamas dar pasvaigsta ir apie nuvažiavimą iki Plužinės tiesiai per Durmitorą  blink.gif -vis prisimena pernykštį šv. Jurę Kroatijoje. Bet, manau, teks "nutūpti ant žemės".

Man irgi viskas smalsu hihihi.gif
Į priekį važiuojam pro Čekiją, Austriją, Slovėniją ir Kroatiją. Čia jau senai nuspręsta smile.gif Norim užsukti į Triglavą (nors ir ryškiai per anksti, bet reik bent vaizdą susidaryt). Kroatija iš vis mums kaip antri namai (na gal treti po Čekijos ir Slovakijos smile.gif ). Ten norim pakrante pravažiuot. Puloje buvę, tai Istriją turbūt kirsim įstrižai ir išlįsim kažkur ties Rijeka. Noris Paklenicoje šiek tiek pašliaužiot, na ir Dubrovniką dar kart pamatyt - Splitas, Zadas, Šibenikas jau n kartų lankytas smile.gif. Tiesiog renkamės tokį variantą, nes didesnė tikimybė gero oro būtent Dalmatijoj. Buvę esam ten balandžio pradžioj - tikrai įmanoma turistaut ir džiaugtis saulute. Tada tik vėjo buvo, bet ai... Pasižmonėsim, pasivažinėsim. Na o paskui Juodkalnija. Va čia ir laužom galvą. Su Juodkalnijos pakrante matyt bus analogiškai kaip ir Kroatijos (turiu omeny orą). Taigi visa pakrantės linija man nekelia kažkokio streso ar abejonių. Klausimas kaip su kalnais g.gif Kiek ten to sniego bus/nebus. Kol kas MB realistas - planuoja tik pakrantę ir taškas. Atgal netgi grįžt kol kas pasiryžęs ne pro Serbiją, o pro BG, HR, MG, SK. Aš dar vis bandau uodegą sukt ir Serbiją pravažiuot (bent jau pagrindiniu keliu be kanjonų jokių). Šiom dienom dėliosiu konkretų maršrutą, kuris parodys, kiek reikia laiko. Matyt tai ir lems mūsų sprendimą kokiu keliu grįžti namo g.gif

Va vaizdinė medžiaga, kurią Cobrė man surado. Manau pravers ir jums planuojantis bent vaizdą susidaryt, ko galima tikėtis:
https://www.youtube....h?v=NRRLoWCe7_M (pirmoji foto mane išvertė iš klumpių, dėl to net minčių nebeturiu ten važiuot hihihi.gif )
https://www.youtube....h?v=-xFIdZe-Yys (jei tokie keliukai būtų, tada pasirašyčiau, bet... )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 06 kovo 2013 - 12:30
QUOTE(roosas @ 2013 03 05, 23:26)

Gražu, puikus keliukas... bet gi ten birželio vidurys 4u.gif Mums toks turbūt negresia verysad.gif
QUOTE(ziulyte @ 2013 03 06, 12:52)
Man irgi viskas smalsu hihihi.gif
Į priekį važiuojam pro Čekiją, Austriją, Slovėniją ir Kroatiją. Čia jau senai nuspręsta smile.gif Norim užsukti į Triglavą (nors ir ryškiai per anksti, bet reik bent vaizdą susidaryt). Kroatija iš vis mums kaip antri namai (na gal treti po Čekijos ir Slovakijos smile.gif ). Ten norim pakrante pravažiuot. Puloje buvę, tai Istriją turbūt kirsim įstrižai ir išlįsim kažkur ties Rijeka. Noris Paklenicoje šiek tiek pašliaužiot, na ir Dubrovniką dar kart pamatyt - Splitas, Zadas, Šibenikas jau n kartų lankytas smile.gif. Tiesiog renkamės tokį variantą, nes didesnė tikimybė gero oro būtent Dalmatijoj. Buvę esam ten balandžio pradžioj - tikrai įmanoma turistaut ir džiaugtis saulute. Tada tik vėjo buvo, bet ai... Pasižmonėsim, pasivažinėsim. Na o paskui Juodkalnija.  Va čia ir laužom galvą. Su Juodkalnijos pakrante matyt bus analogiškai kaip ir Kroatijos (turiu omeny orą). Taigi visa pakrantės linija man nekelia kažkokio streso ar abejonių. Klausimas kaip su kalnais  g.gif Kiek ten to sniego bus/nebus. Kol kas MB realistas - planuoja tik pakrantę ir taškas. Atgal netgi grįžt kol kas pasiryžęs ne pro Serbiją, o pro BG, HR, MG, SK. Aš dar vis bandau uodegą sukt ir Serbiją pravažiuot (bent jau pagrindiniu keliu be kanjonų jokių). Šiom dienom dėliosiu konkretų maršrutą, kuris parodys, kiek reikia laiko. Matyt tai ir lems mūsų sprendimą kokiu keliu grįžti namo  g.gif

Va vaizdinė medžiaga, kurią Cobrė man surado. Manau pravers ir jums planuojantis bent vaizdą susidaryt, ko galima tikėtis:
https://www.youtube....h?v=NRRLoWCe7_M (pirmoji foto mane išvertė iš klumpių, dėl to net minčių nebeturiu ten važiuot hihihi.gif )
https://www.youtube....h?v=-xFIdZe-Yys (jei tokie keliukai būtų, tada pasirašyčiau, bet... )

A, tai mes priešingomis kryptimis ratus suksim smile.gif . Jei teisingai išsišifravau rolleyes.gif raides, atgal suplanuota per Bosniją? Jei jau važiuota ( E73), tada - taip, bet jeigu ne, tai gal ir nesuk uodegos biggrin.gif - ten gražu, tik turbūt lėčiau važiuosis.
Dėl orų- ir aš tikiuosi, kad nebus labai blogai. Pernai užtaikėm ant atšalimo, patys kroatai sakė, kad žymiai šilčiau iki mūsų atvažiavimo buvo. Bet ir tai Dubrovnike ir prie Imotskio ežerų įsigudrinau iki trumparankovių išsirengti. O kuo toliau nuo Dubrovniko, tuo šalčiau buvo. Rimtai. Paklenicoj pirštinės labai pravertė doh.gif Taip, kad šiauškit greičiau link Juodkalnijos biggrin.gif Nebent, jei dar nematytas, trumpam Trogire stabtelkit.
O už vaizdelius- ačiū! Dar didesnis jovalas mintyse doh.gif Panašu, kad taip ir važiuosim- nusiteikę vietoj žiūrėti kas, kaip ir staigiai spręsti. Keista bus šita kelionė- jokio konkretumo, jokių nakvynių. Kaip niekad.
Atsakyti