Na va, vakar parsibastėm iš kelionės ir mes. Kelionė mūsų tikia sudėtinė buvo: daug sustojimų iki Juodkalnijos, daug lankytinų objektų pakeliui... Aplankėme 10 šalių (jei ir tranzitines pridėjus), susidūrėm su 6 valiutomis. Prisipažinsiu, prieš kertant J. sieną, sukirbėjo kirminėlis, kad gal bus nesmagu, nesaugu, nešvaru... Gal sukt atgal? Tuo labiau, kad ir senesnis kirminėlis nepavykusios kelionės į J. slėgė (2009 turėjom ten nuvykt, bet Kroatijoj sugedo mašina, čia jau romano verta istorija gavosi...).
Bet. Juodkalnija patiko. Ypač Kotoro įlanka, vaizdas aplink ją, miestukai. Jau pravažiavus įlanką, vaizdas buvo blankesnis. Patiko Risanas, kuriame apsistojome, Kotoro miestas, kiti miesteliai įlankoje, salelės. Paplūdimiai buvo tvarkomi, miestukuose aplinka- taip pat. Šiukšlių, tiesa, matėme, bet iš perskaitytų atsiliepimų maniau, kad bus baisiau.
Buvo rašyta apie žmonių svetingumą/ geranoriškumą ir pan. Mūsų įspūdžiai tik teigiami. Serbai, pvz, padėjo išspręsti nemažą problemą patys sugaišdami nemažai laiko.
Tiesa, toks įspūdis susidarė (gal ir klaidingas), jautėmės esantys užsieniečiai. Vis tik jų ten nėra daug (neskaitant rusų), tad atkreipdavom dėmesį. Ypač mergaitės mūsų- pleputės. Išgirsta kalbą ir suklūsta. Tačiau tik iš smalsumo. Niekas nei sekė, nei pasipelnyt norėjo.
Ar grįžčiau ten? Taip. Tačiau vistik yra dar daug neaplankytų vietų, tad rinkčiausi naujas.
Juodkalnieciai labai myli vaikus, kartais tai gali nervinti, erzinti, nuteikti nepatikliai.
Jeigu vaikas sviesus, tai jie nesugeba praeiti pro sali jo nepakalbine, ir pan.
Mano sunus buvo viso personalo numyletinis, visi kalbino, nesiojo, kilnojo ir pan......
p.s. Kroatijoje irgi i mano vaikus atkreipia demesi, ypc i dukra, ji skiriasi nuo vietiniu mergaiciu . Lenda jie prie jos, nors ir ne taip ikyriai kaip Juodkalnijoje
Mano sunus buvo viso personalo numyletinis, visi kalbino, nesiojo, kilnojo ir pan......
p.s. Kroatijoje irgi i mano vaikus atkreipia demesi, ypc i dukra, ji skiriasi nuo vietiniu mergaiciu . Lenda jie prie jos, nors ir ne taip ikyriai kaip Juodkalnijoje
QUOTE(M.Rasele @ 2012 08 03, 09:19)
Juodkalnieciai labai myli vaikus, kartais tai gali nervinti, erzinti, nuteikti nepatikliai.
Musu vaikis sviesus, bet nepasakyciau, kad super demesys jam buvo. O va Ulcinje tai taip, ten ir praeinant net paglostyti galvele isigudrindavo, ir skanestu prisirinko, kol palei barus praejom. Bet tai nieko nuostabaus, musulmoniska dalis juk, o ten jau savi paprociai. Turkijoj maniskis analogisko demesio, kaip Ulcinje, gavo.
As nesu atostogavusi musulmoniskoje dalyje. Bet demesio vaikas sulaukdavo labai daug . kai kurie erzindavo mane, bet stengiausi buti atlaidi, mano vaikas pats labai gera.i atsirinko su kuo galima bendrauti, o nuo ko begti kuo toliau
Mergaites , kas neseniai sugrizo) parasykite prasau kokios kainos dabar nuomotis pas mociutes)))) ( pvz.Budvoje , Ulcine ir tt)
ACIU
ACIU
QUOTE(M.Rasele @ 2012 08 03, 09:45)
As nesu atostogavusi musulmoniskoje dalyje. Bet demesio vaikas sulaukdavo labai daug . kai kurie erzindavo mane, bet stengiausi buti atlaidi, mano vaikas pats labai gera.i atsirinko su kuo galima bendrauti, o nuo ko begti kuo toliau
Na, gal mes prie musulmonisko demesio priprate, tai i juodkalnietiska net per daug ir nereaguodavom o siaip tai nieko blogo, va su teciu apsipirkti vaisiu eidavo, tai vis dovanu atsinesdavo
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2012 08 03, 20:59)
Mergaites , kas neseniai sugrizo) parasykite prasau kokios kainos dabar nuomotis pas mociutes)))) ( pvz.Budvoje , Ulcine ir tt)
ACIU
ACIU
oi, tik ne budva
QUOTE(Cobre @ 2012 08 03, 22:56)
OK)) bet vistiek nezinau ka daryti....ar rezervuoti viesbutukus (30- 40 euru uz 3 vieti) ar vietoje ieskoti SOS
Mamos,padekit apsispresti...ar imanoma per 9 d aplankyti automobiliu Juodkalnija?labai norisi ten nuvaziuot,neziurint visokiu kalbu...gal kas galetumet patarti koki marsruta rinktis,buciau labai dekinga
QUOTE(Ulitka @ 2012 08 04, 07:26)
OK)) bet vistiek nezinau ka daryti....ar rezervuoti viesbutukus (30- 40 euru uz 3 vieti) ar vietoje ieskoti SOS
Ulcinje tai manau, kad panasios kainos ir bus Bet jei jusu rastas variantas yra geras, vieta gera, tada gal ir verta imti, bent jau sutaupysite laika busto paieskai.
As tai is tu, kurie ieskotu vietoje, tada bent jau matau ka imu, kad ir nesutaupyciau gal
QUOTE(vilijandrija @ 2012 08 04, 11:20)
Mamos,padekit apsispresti...ar imanoma per 9 d aplankyti automobiliu Juodkalnija?labai norisi ten nuvaziuot,neziurint visokiu kalbu...gal kas galetumet patarti koki marsruta rinktis,buciau labai dekinga
Taip, įmanoma. Tik sugaišit min 2 dienas kol ją pasieksite ir min 2 dienas kol sugrįšit (mums pavyko grįžti tik per 3 dienas, bet mes su kemperiu buvom). Tačiau liks 4-5 dienos apsidairymui. O per tiek mes spėjome Kotoro įlanką apvažiuoti, aplankant patį Kotoro miestelį (ten maudynės jūroje), Herceg Novi ir dar vieną, užkrito pavadinimas, Budvą, Barą (maudynės jūroje), Stari Barą, užvažiuoti į Lovčeno kalną, apeiti Cetinę, nuvažiuoti iki Skodero ežero (maudynės nors ir žolėm apaugusiame ežere, kažkas buvo nuotrauką įdėjęs ), paskui pervažiuoti Podgoricą (šiaip ji nieko gero, bet smalsu buvo kaip dabartinė jų sostinė atrodo, tai tiesiog lėtai pravažiavom per centrą nesustodami), apsilankyti Ostrogo vienuolyne, pravažiuoti pakraščiu Durmitoro kalnų parko ir apsilankyti Taros upės kanjone ir prie Taros garsiojo tilto. Norėjosi bet nespėjom ilgiau pabūti Durmitore ir dar vienam jų nacionaliniam parke iš berods B raidės, užkrito pavadinimas, kur kalnuose ežeriukas yra... Bet bendram vaizdui susidaryti laiko pakako. Geriau tiek negu nieko
Atstumai Juodkalnijoje labai maži, tik tiek kad kalnai, greitis nedidelis, visur gražu, norisi daug stoti, tad keliavimo tempas lėtas.
QUOTE(mamutas @ 2012 08 05, 11:07)
Taip, įmanoma. Tik sugaišit min 2 dienas kol ją pasieksite ir min 2 dienas kol sugrįšit (mums pavyko grįžti tik per 3 dienas, bet mes su kemperiu buvom). Tačiau liks 4-5 dienos apsidairymui. O per tiek mes spėjome Kotoro įlanką apvažiuoti, aplankant patį Kotoro miestelį (ten maudynės jūroje), Herceg Novi ir dar vieną, užkrito pavadinimas, Budvą, Barą (maudynės jūroje), Stari Barą, užvažiuoti į Lovčeno kalną, apeiti Cetinę, nuvažiuoti iki Skodero ežero (maudynės nors ir žolėm apaugusiame ežere, kažkas buvo nuotrauką įdėjęs ), paskui pervažiuoti Podgoricą (šiaip ji nieko gero, bet smalsu buvo kaip dabartinė jų sostinė atrodo, tai tiesiog lėtai pravažiavom per centrą nesustodami), apsilankyti Ostrogo vienuolyne, pravažiuoti pakraščiu Durmitoro kalnų parko ir apsilankyti Taros upės kanjone ir prie Taros garsiojo tilto. Norėjosi bet nespėjom ilgiau pabūti Durmitore ir dar vienam jų nacionaliniam parke iš berods B raidės, užkrito pavadinimas, kur kalnuose ežeriukas yra... Bet bendram vaizdui susidaryti laiko pakako. Geriau tiek negu nieko
Atstumai Juodkalnijoje labai maži, tik tiek kad kalnai, greitis nedidelis, visur gražu, norisi daug stoti, tad keliavimo tempas lėtas.
sakyciau net daugiau galima. nes mes per penkias dienas viena pilna diena skyrem vazinejimuisi, viena diena plaukiojimui po Kotoro ilanka. o siaip diena prie juros, gerokai po pietu ar vakare kazkur vaziuodavom. apsistoje buvome vienoje vietoje, Buljaricoje salia Petrovac, tai buvo labai patogu vazinetis visur is ten.
Visiems labai aciu,kas padedat su patarimais Dabar deliojuosi marsruta.Neapsisprendziam kada geriau isvaziuoti-penktadieni po pietu,ar sestadieni is pacio ryto(startuosim is Vilniaus).Labai gaila laiko...Ko gero,nekirsim Varsuvos,o vaziuosim Vilnius-Balstoge-Rzesovas-Kosice-Budapestas-Belgradas-link Uzice...Labai noretusi su raftingu,nors esame ji isbande,bet paliko neisdildomu ispudziu(Turkijoje),tad norisi pakartoti ir kt.salyje;).Tik niekaip nesusidelioju pakeliui lankytinas vietas,kad uzimtu maziau laiko vaziavimas