Jums leidus toliau konspektuoju iš to žurnaliuko tą, kas paryškinta
(gal kas atidarinės naują temą tegul sudeda į pirmą žinutę? )RAGAUTINI VALGIAI1.Kačamak- bulvių, miltų ir pieno produktų patiekalas. Pagrindinis tautinis patiekalas.
2.Kajmak- riebus pieno produktas, panašus į grietinę. Valgomas užteptas ant duonos(lepinja sa kajmakom) , mėsa kepama su juo.
3.Musaka- sluoksniuotas mėsos ir bulvių patiekalas su padažu.
4.Pršut- rūkytas ir vytintas kumpis
5. Čevapčiči- ėrienos ir veršienos dešrelės
6. Cicvara- sūrio košė
7. Pita od kopriva- sūrio ir dilgėlių pyragėliai
Kalnuotose vietovėse įprasta valgyti mėsiškus patiekalus (kepimo būdas ant žarijų po dangčiu-sač) , o žuvis geriausia pajūryje ir prie Škoderio ežero.
SKANAUTINI GĖRIMAI1. Rakija- naminė vynuogių degtinė
2. Šlivovica- naminė slyvų degtinė
3. Vranac- raudonasis vynuogių vynas
4. Nikšičko pivo- geriausias Juodkalnijos alus
Gal aš ne ta koja šiam pasauly išlipau?