Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 18:39)
Karves ir aš mačiau toje nuotraukoje lotuliukas.gif Bet ne pležiuke.  biggrin.gif

Albanija graži, bet laukinė, visomis prasmėmis. Ten tiesiog nesaugu. Kadangi ne tik man rūpi saugumas, kolkas nedrįstame ton pusėn. Tokiose šalyse vis dar grobiami žmonės už išpirką, narkotikų trafikas ir pan. Kaip mano vyras pasakė, po to kai nusvaigau apie kelionę po Albaniją, kad ten blogiau nei Čečėnijoje ar panašiai. Kad yra neišnaršytų civilzuotesnių kraštų, kur užsienietis nėra padidintos rizikos objektas. Nebent važiuoti su senu nudrožtu automobiliu ir atitinkama apranga, kad nekristi į akis.

ne, zinok, nera taip baisu tenai. atsilike siek tiek nuo visos Europos, nedarbas klesti. bet maiskai nieks ten negrobia zmoniu. as jau daug metu keliauju ir pajury buvau albanijoj ir masina musu tikrai krentanti i akis, bet kazkaip normaliai. uzsienieciu daug, keliuose pilna masinu su visokiu europos saliu numeriais.
Atsakyti
Masiškai tikrai ne, bet... O pinigų nekaulyja, neatakuoja gaujomis?

Koks automobilis, jei ne paslaptis? ax.gif Tiesiog kad suprasti realiau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 19:23)
Masiškai tikrai ne, bet... O pinigų nekaulyja, neatakuoja gaujomis?

Koks automobilis, jei ne paslaptis? ax.gif Tiesiog kad suprasti realiau.

automobilis smile.gif, bmw 5 klases ir dar angliskais numeriais. bet kad pilna vazinejanciu ten su uzsieniestiskais.
pasikeite ten situacija jau. dabar ir ten nebegali turet ginlo kas tik nori, reik registruot ir medziokliniams sautuvams treik licenzija turet. o 2007 pamenu, pajury dar fotkinomes su policininkais smile.gif. anksciau ten baisiau buvo. o nusikalteliu tai gi visur pilna, ir issivysciuosiose salyse.
pinigu siek tiek kaulija smile.gif pliaze pardavineja vietiniai visokius vaisius, saltus gerimus nesioja. bet cia gi darbas. ir pakelese pilna vaiku, irgi visokius persikus, figas parduoda, reikia pinigu. man kazka pirkt, tai ir negaila duot.
pamenu pas tokia moteriske bevaiksciodami uzejom, tai ji mums figu priskyne, imkit valgykit, vyras pinigu dave, tai neime. bet po to sakem, cia vaikams, tai paeme. kazkaip man ten nera visai baisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydra30: 24 liepos 2012 - 18:38
Automobilis neprastas, angliški nr tai ne lietuviški, gal daugiau apdraudžia. Norisi tikėti. smile.gif

Teoriškai dėl ginklų, o kaip praktiškai? Ar teko bendrauti su vietiniais, kad suprasti, kokia realybė?

Mums teko bendrauti ir būti svečiuose pas Juod. exkovotojus, pas juos namie, tiesiog butuose, ištisa ginkluotės amunicija, nuo kovinių granatų iki automatų. Ir kaip jie patys pasakojo, Juodkalnijoje veik visi ginkluoti. Juk neseniai vyko karas. Ten daug gyvena persona non grata statusu, negali grįžti į Kroatiją ar kt. šalis. Betkoks konfliktas gali išprovokuoti susišaudymą, todėl net ir Kroatijoje nėra ko agresyviai nusiteikti, jie nepėsti. Balkanai...

Tad kaip yra Albanijoje? Ar pati tiki, kad ten viskas švaru, balti pūkuotukai? Albanų mafija viena nuožmiausių.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 17:39)

jei manote, kad jums dar ne laikas, tai aisku, kam vykti ten. As pasiskaiciau atsiliepimus keliavusiu ir man to pilnai uztenka. Juk pati rasei kazkada, kaip nesaugu vaziuoti i Juodkalnija. Bet nuo to tavo posto praejo daug laiko, o keliaujantieji Juodkalnijoje jauciasi saugiai, jokiu nutikimu nera aprasyta (kazkada senai buvo apie po nakties rasta apsaudyta automobili, bet daugiau tokiu ivykiu aprasytu nebuvo, vadinasi viskas ten proto ribose). Na, nesakau, kad negali nieko nutikti, bet masiniu tendenciju turistu atzvilgiu nera. Tas pats ir su Albanija. Zinau, kas ten daznai vaziuoja del seimyniniu aplinkybiu ir atsiliepimai netgi labai padorus.
Bet as tave ir suprantu, nes mano vyrui atrodo baisu ten vaziuoti, tai jei dar as jam pritarciau, tai tikrai ir minciu apie ta puse nebutu. Na, bet is kitos puses, tai jis domisi minimaliai kelionemis, ta prasme pasiruosimu joms, jam pasakai viska, pasitari del objektu, jei kyla abejones ir pirmyn biggrin.gif
As noreciau i Albanija kuo greiciau, maza i kuria puse padetis gali pasisukti, bus man, kaip su Turkijos pietryciais, tempiau, tempiau kelione, kol dabar manau, kad reiktu gal atideti kuriam laikui del neaiskios situacijos ten. Nes kai paklausai, tai vieni viena, kiti kitka kalba doh.gif Man traukia tokios neiscackintos salys ir regionai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 18:42)
Betkoks konfliktas gali išprovokuoti susišaudymą, todėl net ir Kroatijoje nėra ko agresyviai nusiteikti, jie nepėsti. Balkanai...

As tik pamastysiu ta tema.. Rusu ten pilna, todel manau ir girtu ir konfliktuojanciu per akis pasitaiko. Kiek realiai issaudyta turistu?
O kas liecia musu seima, tai nelabai net ir suvokiu, kas tokio turi ivykti, kad iki agresiju prieiti? g.gif Nes siaip jie labai santurus, bet ir pakankamai malonus, linke padeti, jei kas.
Daugeliu atveju, tai kaip sauksi, taip ir atsilieps.
Atsakyti
ir as manau, kad yra kitu saliu kelionems. jei nesinori, baisoka, per daug priestaravimu kyla, tai galit i ramesne sali vaziuot. kroatija labai grazi ir didele, pilna vietu, kur turistu ne tiek ir daug, jei noris ramybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydra30: 24 liepos 2012 - 19:48
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 20:06)

Cobre, ne apie sušaudomus turistus rašau. Apie balkanų karštą kraują. Jei esi taikus, tai kas ten ką trukdys. O šiaip manau supratome viena kitą.

Na, o mums, kaip turistams, yra svarbiausia tai, kas liecia konkreciai mus. Bent jau as taip manau.
Matai, kraujas gal ir karstas, bet is kitos puses siek tiek yra ir to slavisko nuosirdumo, geranoriskumo, tik jie santuresni, nei rusai. Zodziu man tas labai patiko ir siaip bendraujant, ir kai bedu turejom ir teko kreiptis pagalbos. Ir su tokiomis ju budo savybemis greiciau susidursi, nei su tuo arsumu ir ginklais. Keliaujant tai labai aktualu. Ir tai yra kur kas svarbiau, nei tai, jog kazkas namuose ginklu arsenala laiko.
Kazkaip ne tuos dalykus tu akcentuoji, ne tuos kurie aktualus turistui.
Atsakyti
Nors ir ne apie Albaniją tema, ir ne apie kitas šalis, bet pernai mūsų draugai su eiliniu mašiniuku, bet ne itališkais nr., lietuviškais, keliaudami po pietinę Italiją ne kartą bijojo dėl savo saugumo, net bijojo ne tik iš auto išlipti, bet manė, kad užrakintos durelės netaps kliūtimi. Nenoriu leistis į detales, jų nemažai, bet.. Ten grėsmės nuotaikos vidury baltos dienos, eiliniams turistams. Tikriausiai ne tik šiukšlynų kalnai tame regione gali tapti prieskoniu.

2009 m. mes Juodkalnijoje nesijautėme saugiai, ne tik dėl čigonų gausos, vagysčių, pati aplinka buvo slogi, tie ginkluoti veikėjai, gyventojų gyvenimo būdas, pasakojimai, visuma. Jautiesi kaip ne savoj lėkštėj, jei suprantate tą jausmą. Saugumo jausmas atėjo kirtus sieną.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 20:31)

2009 m. mes Juodkalnijoje nesijautėme saugiai, ne tik dėl čigonų gausos, vagysčių, pati aplinka buvo slogi, tie ginkluoti veikėjai, gyventojų gyvenimo būdas, pasakojimai, visuma. Jautiesi kaip ne savoj lėkštėj, jei suprantate tą jausmą. Saugumo jausmas atėjo kirtus sieną.

Mes tais paciais metais keliavome po Juodkalnija. Viskas buvo super. nesaugiai nesijautem nei akimirkai nei mes, nei musu bendrakeleiviai. O pabuvojom visur, nuo vieno iki kito Juodkalnijos galo nuvykome, po sali pakeliavome. Masinas palikdavome drasiai visur, pilna visur buvo geresniu ir prastesniu automobiliu, vokieciai su kokiom sustrom masinom varineja biggrin.gif Kartais pas mus galvoje daug kas biggrin.gif O kad kazkas kazka pasakojo, kas kazkam buvo... Jau sakiau, kad mane domina tik konkretus pasakojimai is konkreciu zmoniu, o ne pletku lygio.
As va priziurejau kazkokiu nesaminiu ir paskui barikadavausi namuose doh.gif Tai ir galvoju, ar cia tikrai buvo gresme ir tikrai nesaugu tuose namuose, ar cia man galvoje susisuke buvo biggrin.gif O ir kaip nebijoti, juk tikrai visko nutinka doh.gif
Atsakyti
Gal jūs kitokie žmonės, kitaip gyvenate, kitokioje aplinkoje, jūs nejaučiate ir nematote tam tikrų momentų, esate drąsūs, nepatyrę nelaimių ir grėsmių gyvenime, neakcentuojate saugumo momentų, na tarkim.

Pletkus aš filtruoju, man jie nemaišo. Bet bendrauju su realiais žmonėmis, klausau jų, ne kažkokių emocingų pasakorių, kur prideda ir pagražina, o taip kaip yra. Ir jei man iš savo patirties kažką tokio svarbaus pasako, perspėja, aš imu domėn, o ne juokiuosi jiems į veidą ir nesakau: netikiu jūsų pletkais ir babyčių siaubo sapneliais. Aš džiaugiuosi, tam tikra prasme, kad žmonės netingi pasidalinti savo info, kad pasakoja. Juk galėtų nepasakoti, baisiai čia. Kam žarstyti kiaulėms perlus? Liaudies posakis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 21:50)
Gal jūs kitokie žmonės, kitaip gyvenate, kitokioje aplinkoje, jūs nejaučiate ir nematote tam tikrų momentų, esate drąsūs, nepatyrę nelaimių ir grėsmių gyvenime, neakcentuojate saugumo momentų, na tarkim.

tai faktas, kad kitokie mirksiukas.gif tiesiog kiekvienas vertiname viska pagal save. taip jau gyvenimas susikloste, kad as gimusi rusijos tolimuose rytuose. labai noreciau ten nuvaziuoti, pakeliauti, taciau niekaip neisiaiskinu, ant kiek saugi as ten buciau. todel atidedu kitiems laikams. kitiems laikams atidedu ir turkijos kurdistana, nes labai priestaringi atsiliepimai. ten ir anksciau nebuvo ramu, bet turistams nebuvo problemu del to, tiesiog valdzia kariavo su kontobandininkais ir tiek, o tiuksmo is to buvo. taciau dabar situacija MAN nera aiski. tai as ir nevykstu. Siaip keliauja i ta puse, bet mes norim su vaiku, tai gal luktelesim, kol labiau viska issiaiskinsiu. Ir, nors uzsienieciai sekmingai tuose krastuose keliauja, patys turkai i vaziuojancius i kurdistana ziuri, kaip i beprocius (cia viena is SM nariu taip sake, kuri gyvena Turkijoje), labai jau propoganda per telika daro savo doh.gif As linkusi pasitiketi tais, kurie vaziuoja ir apraso viska, nei tais, kurie, kad ir gyvena toje pat salyje, bet apie situacija sprendzia tik is spaudos ir tiesiog savo vidiniu nuostatu (cia as apie Turkija konkreciai).
taip, kad as, kaip kiekvienas normalus zmogus, turiu savo nuostatu apie sauguma tam tikrose salyse. Bet va sakyti, kad jose tikrai nesaugu, negaliu, tiesiog man situacija nera aiski ir as kol kas nekeliausiu ten. jei tu nutarei, kad jus kazkur nesijausite saugiai, tai yra normalu. bet visai kas kita sakyti, kad ten tikrai yra nesaugu.
Atsakyti
Kaip įdomu. Netiki vietiniais gyventojais, kurie žino daug daugiau, gyvena toje aplinkoje (prie ko tas tik iš spaudos? Juk žmonės negyvena vakuume), o tiki atsitiktiniais pakeleiviais, kuriems galbūt tiesiog pasisekė, kaip loterijoje? g.gif

Kas yra tikrai saugu ir tikrai nesaugu? Dėl to ką nutarėme su vyru, tai ne dėl to, kad mums taip susišvietė, šiaip Vilniuje ne ką saugiau, jei jau taip. Tiesiog mums saugumas = ramus poilsis, kai niekas nesikabinėja, neužkabinėja, neseka vilkų žvilgsniais, nėra kišenvagių, vagių, agresyvių snukių, kai eini miesto gatvelėmis vidurnaktį ir nebijai, nebijai pasukti į menkai apšviestą skerstgatvį, kai eini iš restorano, vėlai vakare, romantika, ir žinai, kad niekas tavęs neseks, kad trenkti per galvą ir atimti rankinę, pinigines ar papuošalus, kurių nereikia nusisegti ar slėpti, nereikia nusiimti laikrodžio, kad nekristų į akis, nereikia vietoje geros rankinės neštis pigią kuprinę ir apsirengti kukliau, kad nekristum į akis. Kai kieme stovi auto su palikta navigacija ir jos niekas neišplėš. Kaip niekas nepavogs iš kiemo geros žoliapjovės ar pripučiamo baseino ar neiškas palmės.
Atsakyti