Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

4u.gif 4u.gif
Ar butina pirkti vandens batukus g.gif ?????
aciu.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 07 24, 06:50)
4u.gif  4u.gif
Ar butina pirkti vandens batukus  g.gif ?????
aciu.

as turejau nupirkusi, bet maniskis nusiimdavo daznai. Bet jei neesate kitur bande akmenuku papludymiu ir nezinote, kaip jie vaikui, tai pirkciau vistik. Jei Ulcinj vaziuojate, tai gal nereiktu net.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 07 24, 07:50)
4u.gif  4u.gif
Ar butina pirkti vandens batukus  g.gif ?????
aciu.

As pirmais metais turejau guminius skaidrius su mazomis skylutemis, buvo nepakenciami, nes lindo per tas skylutes akmenukai. Dabar pirkau tokias kaip medziagines, tai liux nieks nelindo.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 23, 10:55)
Vienas iš naujausių atsiliepimų, kalba netaisyta:

"Отдыхали в Гармонии с 23,06,12 по 04.07.12 не понравилось ничего кроме уборки в номере. Территории нет шум и вонь от дороги. Хозяина виллы найти проблематично , ресепшена нет вопросы решать не с кем. Вилла только для ночлега .Вообще Черногория это СССР и ничего там не изменилось . Развлечений нет, еда только гриль и недёшево, везде свалки, мусор и сточные канавы с лягушками.

Море вода чистая до 11,пляжи галька крупная без тапок не походишь , лежак и зонтик 5 евро. На своем полотенце только посидеть т.к. народу тьма места свободного очень мало всё за деньги. Горы да они прекрасны, но если Вы были хоть раз были в Ялте, Черногория не впечатлит. Черногорцы к русскоговорящим относятся хорошо но особого радушия я не видела, всё строго по -деловому. Больше туда не поедем и никому не советую."

Galima netikėti ir ignoruoti, ir sakyti, kad ši madam neteisi, kad negalima taip rašyti ir viskas ten ok ir visi kritikai nusišneka.

visi mes keliaudami turime skirtingus prioritetus ir sali vertiname skirtingais poziuriais. as, tarkim, keliaudama ne tvarka pirmiausia tikrinu, nors tikrai esu tvarkos salininke. bet kurgi pietuose tvarkinga? pakeliavome po juodkalnija tikrai nemazai, bet nemaciau as tokiu baisiu siukslynu kaip kai kurie cia raso. gal nenorejau matyti, nezinau. vaziavome ne tik i top lankytinas vietas, bet ir ten kur turistai retai kada uzklysta. tikrai pakankamai tvarkingai jie ten gyvena. aukstai kalnuose simpatiski namukai, aplinka apsitvarke. aisku, musu tvarkos supratimas kiek kitoks, bet pietieciai yra pietieciai. man buvo svarbesni kiek kiti dalykai nei savartynu apziurinejimas. pvz., plaukdami laivu netoli kotoro aptikome 2 salas su baznyciomis, kuriu viena naturali, o kita dirbtine. pasirodo ta dirbtine per kelis simtus metus supyle patys zmones, nes toje naturaliai susiformavusioje, pasak senoves pasakojimu, kazkada kazkas apsireiske. todel zmones supyle dar viena sala ir pastate joje dar viena baznycia. vienoje is tu baznyciu eksponuojamas paveikslas, kuri velgi pasak legendos, moteris siuvinejo 25 metus laukadama is juros griztancio vyro. tame paveiksle zmoniu plaukai issiuvineti jos pacios tikrais plaukais - is pradziu juodais, o paskui jau zilais... va tokie va dalykai man idomus. na, aisku cia tik vienas is pavyzdziu. smagu pamatyti ir krepsinio aikstele juroje, ir dar daugeli daugeli dalyku. jau nekalbu apie gamta. tad tos siuksles, kiek ju ten bebutu, bent man, tikrai nublanko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 24, 07:42)
as turejau nupirkusi, bet maniskis nusiimdavo daznai. Bet jei neesate kitur bande akmenuku papludymiu ir nezinote, kaip jie vaikui, tai pirkciau vistik.  Jei Ulcinj vaziuojate, tai gal nereiktu net.

planuojam visur pabuvot rolleyes.gif
O sau turėjote nupirkus??

QUOTE(rapugis @ 2012 07 24, 08:09)
As pirmais metais turejau guminius skaidrius su mazomis skylutemis, buvo nepakenciami, nes lindo per tas skylutes akmenukai. Dabar pirkau tokias kaip medziagines, tai liux nieks nelindo.

aciu- supratau 4u.gif

skaiciau kad yra ten ir nudistu pliazas) Gal buvote?? Gal ten maziau zmoniu ir svariau??
Siaip planuojame irgi kaip InSimone rase vaziuoti ne tik i top lankytinas vietas, bet ir ten kur turistai retai kada uzklysta . 4u.gif
Gal galite patarti kokia nuosali vietele??Bet turbut neimanoma... zemelapi i rankas ir pirmyn smile.gif
Atsakyti
Žmogus mato visumą ir tai faktas. Nemanau, kad vyksta speciali koncentracija į netvarką, apsileidimą ir pan. Tiesiog kai keliautojai dalinasi įspūdžiais, savo nuotaika, kas įstrigo, paprastai akcentuojami tam tikri momentai. Aš pvz skaitau viską ir man išties labai daug kas įdomu, ir kai patenku į tą vietą, tai matau toje šalyje viską. Ir galiu papasakoti savo įspūdžius.

Šiose diskusijose taip pat skirtingi vertinimai. Nes kiekvienas individualiai priima ir analizuoja. Nenorėčiau, kad būtų skelbiama tik baltai ir pūkuotai, noriu matyti tikrą veidą. Todėl neskaitau vien teigiamų aprašymų, skaitau visus. Man patinka tokių keliautojų kaip 'mamutas' komentarai, neišpūsta ir be vuau. Yra kaip yra. Tai ir norisi sužinoti.

Dėl šiukšlių paplūdimiuose ir nešvaraus vandens, tai nereikia stebėtis. Juk Juodkalnijoje labai mažai paplūdimių, nedidelis pakrantės ruožas, o turistų koncentracija labai didelė. Jie visi nori sutilpti, ir tvarkingi, ir buduliai, visus skysčius leidžia į vandenį, kaip ir visur. Tik tiek, kad ten, kur platesni paplūdimiai, daugiau erdvės, tų skysčių mažiau ir žmonių koncentracija ženkliai mažesnė, todėl ir tvarkos daugiau. Dar ir mentalitetas svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 07 24, 10:27)

O sau  turėjote nupirkus??
aciu- supratau  4u.gif
skaiciau kad yra ten ir nudistu pliazas) Gal  buvote??  Gal ten maziau zmoniu ir svariau??
Siaip planuojame irgi kaip InSimone  rase  vaziuoti  ne tik i top lankytinas vietas, bet ir ten kur turistai retai kada uzklysta . 4u.gif
Gal galite patarti kokia nuosali vietele??Bet turbut neimanoma... zemelapi i rankas  ir pirmyn smile.gif

Ne, ten kur akmenuku papludymiai, man ju nereikia nei vienoje salyje, as megstu akmenukus labiau nei smeli smile.gif bet kai kurie be ju negali tiesiog, basomis is juros per tuos akmenelius islipti kiek sunkiau. tai cia jau kaip kas nori - vieniems diskomfortas be batuku, kitiems, kaip man, kaip tik su jais be galo nepatogu.
Info apie papludymius, kaip beje ir aplamai viskas apie Juodkalnija, yra cia
http://www.crnagora....p?showforum=154

rasite visa - bloga ir gera info biggrin.gif
------------------------------------------------------
nera saliu be minusu, tik reikia juos zinoti, ir jei tai minusai, su kuriais tu gali susitaikyti, tada drasiai vaziuok. Jei ne, tai kam aplamai vykti ir gadintis atostogas.
Bent jau as vykau tiksliai zinodama kas manes laukia Juodkalnijoje. Nuteikiau tam ir savo seima. Nutarem, kad nepaisant visko, norime pamatyti tai, kas grazu toje salyje. Pamateme ir mums be galo patiko. Mums pliusai gerokai persvere minusus, todel musu atsiminimai balti ir pukuoti biggrin.gif
Bet mes ir rinkomes papludimi, tiksliau jo dali, kuris buvo svarus, su puikiais gultais ir skeciais, ir aptarnavimu, kai tau atnesama kavute, alus ir pan. Nesiilsejome pergrustuose miestu papludymiuose, Budvoje mateme tik senamiesti (nesuprantu, kaip galima vaziuoti poilsiui i si miesta ir paskui nesiskusti, kad triuksminga, papludymyje pilna zmoniu ir truksta svaros doh.gif ), grozejomes, gamta, kalnais, lankeme istorines vietas, valgeme puiku maista, bendravome su puikiais ir maloniais zmonemis. Ka blogo as galiu apie tai pasakyti? nieko, viskas buvo grazu, puiku, nuostabu.
Apie siuksles, prastokus kempingus zinojome. Kempingu tikrai geresniu noretusi, bet sako, kad pamazu taisosi padetis. o va siukskiu mes nepamateme tiek jau daug, kaip maniau. Aisku, jei atmesti tas statybvietes.
Dziaugiames, kad buvom tada, kai Juodkalnija dar nebuvo tokia populiari, su rusais aplamai tik Budvoje susidureme.
Atsakyti
Cobre, būtent. smile.gif

Temos "papuošimui", kaip yra Albanijoje, pakankamai šviežia nuotrauka iš paplūdimio http://4.bp.blogspot.....tenegro+3.JPG

Bent jau Juodkalnijoje to neteko matyti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 24, 11:32)
Cobre, būtent. smile.gif

Temos "papuošimui", kaip yra Albanijoje, pakankamai šviežia nuotrauka iš paplūdimio http://4.bp.blogspot.....tenegro+3.JPG

Bent jau Juodkalnijoje to neteko matyti.

Albanijoje yra visaip mirksiukas.gif Ir tai yra viena is vietu, kur as labai noreciau nuvykti wub.gif Siuksles, skurdas ir visa kas su tuo susije man yra zinoma. Tiesiog niekas neliepia atsistoti ir stoveti tame siukslyne (tas pats liecia ir Juodkalnija) .Yra tvarkingu ir graziu vietu. Labai noretusi patekti ten kuo greiciau, bet deja, o gal ir ne deja biggrin.gif , bet kol kas automobilines keliones atidedam, kol randam pigesniu alternatyvu. Mes tokio principo laikomes, kad ten kur siuo metu randam pigiai, tai po kiek laiko tokiu variantu jau gali nebebuti, todel stengiames isnaudoti tokias progas.
Tiesa, labai panasias nuotraukas, tik be karviu, buvau maciusi is kazkuriu Kroatijos salu. Aisku, net neabejoju, kad Kroatijoje tikrai tvarkingiau ir mentalitetas kitas, bet... norint visko gali rasti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(InSimone @ 2012 07 17, 12:38)
birzelio pradzioj diena buvo apie 38. siuo metu viena drauge tuose krastuose, tai sake, kad ziaurus karsciai juos uzpuole... mirksiukas.gif

karsciai ziaurus. bet vakar buvo lietus, tiksliau audra. lietuvoj tokios audros tikrai nedaznai pasitaiko. zaibai per visa dangu, net keli iskarto, kai sugriaudzia, tai atrodo, sprogo kazkas. dideli karsciai tokias audras sukelia. o dar klanai aplink, tai garsas griaustinio labai stiprus. grazu, bet man ir baisu. bijojau nakti atidaryt langa smile.gif.

QUOTE(Cobre @ 2012 07 24, 14:12)
Albanijoje yra visaip  mirksiukas.gif  Ir tai yra viena is vietu, kur as labai noreciau nuvykti  wub.gif  Siuksles, skurdas ir visa kas su tuo susije man yra zinoma. Tiesiog niekas neliepia atsistoti ir stoveti tame siukslyne (tas pats liecia ir Juodkalnija) .Yra tvarkingu ir graziu vietu. Labai noretusi patekti ten kuo greiciau, bet deja, o gal ir ne deja  biggrin.gif , bet kol kas automobilines keliones atidedam, kol randam pigesniu alternatyvu. Mes tokio principo laikomes, kad ten kur siuo metu randam pigiai, tai po kiek laiko tokiu variantu jau gali nebebuti, todel stengiames isnaudoti tokias progas.
Tiesa, labai panasias nuotraukas, tik be karviu, buvau maciusi is kazkuriu Kroatijos salu. Aisku, net neabejoju, kad Kroatijoje tikrai tvarkingiau ir mentalitetas kitas, bet... norint visko gali rasti  biggrin.gif

ryt mes keliauim per Albanija. bet as jau prie siukslynu vaizdu pripratus. mano vyras vis juokauja, welcome to Texas. nezinau a ten taip irgi siukslina bet tiesiog kazkokia betvarke visur. ne tik siukslynai, bet ir vairavimo maniera kazkokia be taisykliu. bet kaip daugelis jau minejo, traukia tos salys. gal del to ir idomu ir noris vaziuoti ten, nes pamatai tikra paprastu zmoniu gyvenima ir visas ju siuksles smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 07 24, 15:54)
Cobre,  aciu labai uz nuoroda - viska radau  4u.gif  wub.gif

gal si bus patogesne smile.gif

http://www.old.podgo...etnjaStrana.htm
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 24, 14:12)
Albanijoje yra visaip  mirksiukas.gif  Ir tai yra viena is vietu, kur as labai noreciau nuvykti  wub.gif  Siuksles, skurdas ir visa kas su tuo susije man yra zinoma. Tiesiog niekas neliepia atsistoti ir stoveti tame siukslyne (tas pats liecia ir Juodkalnija) .Yra tvarkingu ir graziu vietu. Labai noretusi patekti ten kuo greiciau, bet deja, o gal ir ne deja  biggrin.gif , bet kol kas automobilines keliones atidedam, kol randam pigesniu alternatyvu. Mes tokio principo laikomes, kad ten kur siuo metu randam pigiai, tai po kiek laiko tokiu variantu jau gali nebebuti, todel stengiames isnaudoti tokias progas.
Tiesa, labai panasias nuotraukas, tik be karviu, buvau maciusi is kazkuriu Kroatijos salu. Aisku, net neabejoju, kad Kroatijoje tikrai tvarkingiau ir mentalitetas kitas, bet... norint visko gali rasti  biggrin.gif

Karves ir aš mačiau toje nuotraukoje lotuliukas.gif Bet ne pležiuke. biggrin.gif

Albanija graži, bet laukinė, visomis prasmėmis. Ten tiesiog nesaugu. Kadangi ne tik man rūpi saugumas, kolkas nedrįstame ton pusėn. Tokiose šalyse vis dar grobiami žmonės už išpirką, narkotikų trafikas ir pan. Kaip mano vyras pasakė, po to kai nusvaigau apie kelionę po Albaniją, kad ten blogiau nei Čečėnijoje ar panašiai. Kad yra neišnaršytų civilzuotesnių kraštų, kur užsienietis nėra padidintos rizikos objektas. Nebent važiuoti su senu nudrožtu automobiliu ir atitinkama apranga, kad nekristi į akis.
Atsakyti