Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 19, 09:52)
Vilkončiaus įspūdžiai po kelionės http://www.15min.lt/...s-tolo-3-234911

Madona toliau propoganda varo ..biggrin.gif
as ir va nuoroda idesiu tik angliskai ..cia biski rimtesniu sveciu buvo nei Vilkoncius
http://www_visit-mon...e-mne-22328.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trintuks: 19 liepos 2012 - 10:03
QUOTE(Cobre @ 2012 07 19, 09:40)
yra internete pilna ir informatyvesniu pasakojimu nei sis  biggrin.gif  Perskaiciau, bet naudingos informacijos taip ir neradau  g.gif

tai jis nieko naudingo ir negali papasakoti. kotore ir jo apylinkese pasitryne ir jau pasakoja apie visa juodkalnija. susireiksmines vaikinas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 19, 10:40)
yra internete pilna ir informatyvesniu pasakojimu nei sis  biggrin.gif  Perskaiciau, bet naudingos informacijos taip ir neradau  g.gif

Na kadangi aš užsiciklinus ant Juodkalnijos "bardako" ir šiukšlynų lotuliukas.gif 4u.gif , tai tiesiog patvirtino, per tiek metų niekas nepasikeitė, tik matyt dar labiau apsišiukšlino ir dar apsirusino iki kaklo. O ir patys rusai estetika ir tvarka niekada negarsėjo. Kiekvieno įspūdžiai labai subjektyvūs, o kam bus aktualu, tas atsirinks. Tiesiog šviežiausi Vilkončiaus ir kelių metų senumo mano įspūdžiai sutapo, dėl to ir patalpinau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 19, 10:36)
Na kadangi aš užsiciklinus ant Juodkalnijos "bardako" ir šiukšlynų lotuliukas.gif  4u.gif , tai tiesiog patvirtino, per tiek metų niekas nepasikeitė, tik matyt dar labiau apsišiukšlino ir dar apsirusino iki kaklo. O ir patys rusai estetika ir tvarka niekada negarsėjo. Kiekvieno įspūdžiai labai subjektyvūs, o kam bus aktualu, tas atsirinks. Tiesiog šviežiausi Vilkončiaus ir kelių metų senumo mano įspūdžiai sutapo, dėl to ir patalpinau.  rolleyes.gif

Labai naudinga nuoroda biggrin.gif
Paskaityk keleta puslapiu atgal, yra ir cia apie siuksles rasyta. apie rusus taip pat. Visi tai supranta, nuomone pasidalina, niekas nieko nepuola, visi yra isklausomi. Bet tavo atvejis kiek kitoks, cia jau panasu i paranoja kazkokia Juodkalnijos atzvilgiu. Man labai idomu, kodel tada puoli kiekviena, kas Kroatijos temoje nors zodi pasako ne taip apie Kroatija? biggrin.gif Ir prasideda tada: "Ka jus galite spresti tik savaite pabuve, jus nei mazos daleles nematete, mes jau cia tiek metu, o dar kiek neaplankyta visko, maistas cia toks, oras anoks...". Ir taip absoliuciai po kiekvieno posto apie tai, kad arba Kroatijoje nepatiko, arba nepatiko tik kazkas. Jau net linksma darosi stebeti, kas bus po posto, kur nera ovaciju Kroatijai biggrin.gif O patys su Vilkoncium tiesiog skersai isilgai ismaisete Juodkalnija biggrin.gif Tada neprikaisiok Kroatijos temoje zmonems, del ju pareikstos nuomones, nes ir pati ne ka kita cia darai juk mirksiukas.gif
Atsakyti
Matai, tai ką rašiau 2009 m. apie J dar niekas nepaneigė, tik patvirtina. Todėl tavo komentaras yra nekorektiškas ir su K nieko bendro neturintis. Dar daugiau, tarp abiejų temų yra kardinalus skirtumas tame, kad K aš gyvenu ir žinau daug daugiau nei visi kartu sudėjus. Kodėl tuomet negaliu argumentuotai paneigti nekorektiškos info? Kuris mano komentaras K "gynyboje" buvo neteisingas? Manyčiau tai ir tau turėtų būti naudinga, jei domiesi K. smile.gif Be to norėčiau priminti, kad čia forumas ir į tam tikrus dalykus reikėtų žiūrėti atlaidžiau ir su humoro forma. Aš akivaidžiai pajuokavau, o tu nesupratai humoro smile.gif
Atsakyti
Buvau siemet Juodkalnijoje. Labai grazu. Panasiai kaip Kroatijoje, tik Juodkalnijoje kalnai ispudingesni. O siukslynu yra visur, tik kas keliauja ne i tai kreipia demesi.
Atsakyti
QUOTE(Vynuogė* @ 2012 07 22, 19:45)
Buvau siemet Juodkalnijoje. Labai grazu. Panasiai kaip Kroatijoje, tik Juodkalnijoje kalnai ispudingesni. O siukslynu yra visur, tik kas keliauja ne i tai kreipia demesi.

Man siukslynai Juodkalnijoje netrukde. Bet jie yra. Kita vertus, ziurint kur ir kaip tu su jais susiduri. Tarkim kai as buvau Jazz papludimyje, tai siuksliu jame buvo nulis, vanduo tiesiog kristolinis. Buvome vakare, papludymi prie musu akiu tvarke. tai galima sakyti, kad ne tiek gal Juodkalnijos gyventojai, kiek turistai papludymiuose del ju kalti. Mes buome apsistoje Buljaricoje. nemokamas papludymys tikrai siukslynas nemenkas. bet mes visada eidavome ten, kur gultai ir skeciai. ten tvarkoma, svaru, nuorukom mesti irgi buvo indai. Todel, kai su tuo siukslynu nesusidurdavome, tai ir netrukde. Ulcine, papludymyje uz miesto, ten tvarka. buvom vakare, tai visur tvarko, renka siuksles, su grebliukais vaiksto. Daug gultu su skeciais, dusiukai papludymyje. Tikrai buvo labai tvarkinga.
O keliaujant su siukslem susidurem minimaliai. Stojom pakeleje fotografuoti, tai tikrai suksliu pakeleje ir ismatu net buvo. Ne visur, aisku biggrin.gif . Biogrado girioje, Cetinje, Njegus, Zabljake, Budvos senamiestyje, Senajame Bare, Kotore, Peraste, Sv.Stefan, Tivat. Niekur, is to ka paminejau, su siukslemis nesusiduriau. Serpantine i Njegus, kelyje palei Kotoro ilanka ju kazkiek buvo, bet ne tiek, kad akivaizdziai badytu akis.
Dar siukslynus suvercia i busimu statybvieciu vietas. Kas to nezino, tie stebisi ir jiems tai bado akis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 23 liepos 2012 - 09:00
Ne tik į būsimų, nors keistas paprotys g.gif Budvoje matėme naujos statybos daugiabutį, viskas, jau kaipo priduotą, kelkis ir gyvenk. Tai gyventojai vertė šiukšles į namo kiemą, teritoriją, nes ji neva dar niekieno, o statybininkai vistiek jas kuops. Ir meta maišais, pavienes, visų akivaizdoje. Kadangi mūsų draugų butas buvo kaimyniniame naujos statybos name, tai tas vaizdelis labai "įkvepiantis", kaip kokiame čigonų tabore.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 23, 09:39)
Ne tik į būsimų, nors keistas paprotys g.gif

Na, kaip cia paaiskinus g.gif yra nuokalne, ir reikia kazkiek pralyginti duobe. kitu atveju reiktu suvezti kazkoki grunta tam. o cia tiesiog mielieji kaimynai ima ir patalkina biggrin.gif
Dalis Monako ant siuksliu pastatyta. Pasidomejus ir daugiau tokiu pavyzdziu rasti galima. Taip is dalies ir savartyny problema sprendziama. Gerai tai, ar ne, ne man spresti. Tiesiog taip yra. vaziuojant atrodo ne kaip, bet po metu ten jau naujas namas stovi. Katalonijoje irgi keleta kartu maciau toki pati varianta. Nezinau, kiek ten tai legalu, bet nustebino, kad ir ten tai praktikuojama unsure.gif .
Kai kurie, kas nezino del tu statybu ant siuksliu, tai priima, kaip savartynus salia namu ir juros, palei pat vaizdingus kelius.
Atsakyti
Anksčiau ten buvo kita opi problema - vandens trūkumas, bent jau Budvoje. Kadangi pajėgumai buvo vienam gyventojų skaičiui, o miestas išsiplėtė kelis kartus, tai vanduo iš krano varvėdavo, net ne bėgdavo normaliu slėgiu, kokias tris valandas, pvz nuo 3.00 iki 6.00 ryto. Dabar kiek girdėjau tą problemą sutvarkė.

Gal ir tos būsimos statybvietės prisideda prie tokio "įvaizdžio formavimo", bet kai kalba eina apie šiukšlynus paplūdimiuose, pakelėse ir tiesiog miestuose, tai jau tendencija. Na, iš esmės patys gyventojai nepasižymi darbštumu ir tvarka, todėl ir ta sistema kolkas nekeičia vaizdo.
Atsakyti
Vienas iš naujausių atsiliepimų, kalba netaisyta:

"Отдыхали в Гармонии с 23,06,12 по 04.07.12 не понравилось ничего кроме уборки в номере. Территории нет шум и вонь от дороги. Хозяина виллы найти проблематично , ресепшена нет вопросы решать не с кем. Вилла только для ночлега .Вообще Черногория это СССР и ничего там не изменилось . Развлечений нет, еда только гриль и недёшево, везде свалки, мусор и сточные канавы с лягушками.

Море вода чистая до 11,пляжи галька крупная без тапок не походишь , лежак и зонтик 5 евро. На своем полотенце только посидеть т.к. народу тьма места свободного очень мало всё за деньги. Горы да они прекрасны, но если Вы были хоть раз были в Ялте, Черногория не впечатлит. Черногорцы к русскоговорящим относятся хорошо но особого радушия я не видела, всё строго по -деловому. Больше туда не поедем и никому не советую."

Galima netikėti ir ignoruoti, ir sakyti, kad ši madam neteisi, kad negalima taip rašyti ir viskas ten ok ir visi kritikai nusišneka.
Atsakyti
Galiu paguosti Juodkalnijos gerbėjus kad Serbijoje dar blogiau. biggrin.gif Pakelės ištisai šiukšlėmis, padangomis ir kt. nereikalingais daiktais nuklotos. Vaizdelis: sėdi diedukas autobusų stotelėje, rūko cigaretę, aplinkui šiukšlės, o už stotelės dūmeliai rūksta, dega jau tos šiukšlės ir pievos, o tam nė motais. doh.gif Ir negalima kaltinti turistų, kad Juodkalnija ar Serbija prišiukšlinta. Kodėl pvz. kokia Bavarija ar Šveicarija, kur turistų žymiai daugiau, neprišiukšlinta??? Kiek tik Juodkalnijoje buvom sustoję pasigėrėti gražiais kalnais, visur aplinkui buvo šiukšlių ir kakų krūvos. Tiesa, Kroatijoje jų irgi nemažai. Ypač Kroatijoje nustebino vienas dalykas. Stovėjom pakelės aikštelėje prie jūros. Joje buvo bent kokie 4 biotualetai. Tačiau visi kroatai, kurie ten per tą vakarą sustodavo, gamtos reikalus atlikdavo ne tuose tualetuose, bet šalia jų. g.gif doh.gif Mano paauglės merginos kikendamos bandė nufilmuoti, norėjo į youtube paskui dėti. doh.gif Didžiausias šokas buvo kai pati apsilankiau tame tualete: švarutėlis, kvepiantis, net su tualetiniu popieriumi, už dyka, tai kodėl gi juo nesinaudoti??? g.gif g.gif g.gif

Su kroatais teko bendrauti mažiau, bet Juodkalnijoje, nors buvome trumpiau, bet labai pajutome vietinių didžiulį norą pasipelnyti iš turistų. pvz., kad ir Cetinėje, mašinų aikštelėje. Prieina tipas, tipo tos aikštelės šeimininkas, su žalia liemene, is sako: viena valanda stovėjimo už dyka, bet už kitą valandą reikės mokėti 4 eurus. Aš net pradėjau reikalaut iš jo oficialių dokumentų, ar gali jis rinkt tą mokestį ir kur tos oficialios kainos, tai pareiškė, kad iš tiesų iš mūsų turėtų imti 8 eurus, nes mes su kemperiu - tai jo nuomone lygu autobusui. (Nu jo, lygu, kur autobuse sėdi 50 galvų, kur kemperyje 5 galvos.) Aš norėjau apsisukti ir išvažiuot, bet MB nuramino, ai, sako, reikia gi tam žmogui, skurdūs jie čia, tebūnie, negadinkim sau nuotaikos g.gif Dar labai stebino, kad cerkvėse Juodkalnijoje diedukai vos ne primigtynai siūlo pirkti ir uždegti žvakutes, jeigu kur už kokį eurą įsigyjame tą žvakutę - būna devintam danguje. Slegia mane tokia aplinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 23 liepos 2012 - 13:52