Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-15

QUOTE(Nedulė @ 2011 09 11, 11:00)
Sveikos, norejau suzinot, ar purskiama grietinele tinka meduciui? (tortui)


Manau nerizikuokit, ir nusipirkite normalios grietineles plakimui...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 11, 11:55)
Manau nerizikuokit, ir nusipirkite normalios grietineles plakimui...

drinks_cheers.gif cia gi juk sintetika gryna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedulė @ 2011 09 11, 11:00)
Sveikos, norejau suzinot, ar purskiama grietinele tinka meduciui? (tortui)


Bet tai, kad jinai išpukrkšta po 5 minučių subliūkšta ir tampa balute biggrin.gif Jaučiu nekas gausis
Atsakyti
Rekomenduokit kokį gerą skysto, lakaus šokoladinio glaisto receptuką, nes kiek bandau, tai visi glaistai tokie tiršti išeina, kad, galima sakyti, šaukštu sklaidyt tenka.
Atsakyti
Atnešu pora pasimetusių Cipciuko receptų. Merginos, jei kuri turit išsisaugoję "Vienuolių Napoleoną" ir "Šokoladinį" tai įkelkit smile.gif

****

Radau internete , viename rusų kepėjėlių forume šitą tortą , ten iš visų jis buvo pirmoje vietoje pagal vertinimą ir populiarumą .

"Slyvos šokolade "


user posted image

Reikės : ( formos skersmuo 28 cm.)

Biskvitams ....
1 mažo indelio saldaus kondencuoto pieno
2 kiaušinių
1 stiklinės miltų
3 d. šaukštai kakavos
1 a. šaukštelis sodos ( nugesinta ) .

Pertepimui :
500 g. džiovintų slyvų ( maltų )
1 stiklinė cukraus ( 250 g. )
1 stiklinė graikiškų riešutų ( maltų )
500 g. grietinėlės plakamosios ( 35 -36 procentų )
Citrinos rūgštelės ( pagal kiekvienos skonį ) .


Biskvitui skirtus produktus išmaižome mikseriu ( vidutiniu greičiu ) .
Orkaitės karštis 180-200 C.
Reikės išsikepti 4 biskvitukus ( kiekvieną atskirai ) .
Pilame tešlos plonai , ir kepame 15 min .
Taip išsikepame 4 lakštelius .


Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir rūgštele .
Sudedame maltas slyvas ir lėtai paplakame , kol išsimaišys .
Suberiame riešutus , lėtai išmaišome šaukštu .

Biskvitus būtina sulieti , ir ne vos vos , bet smarkiau .
Pertepame kremu .

Skanaus .

P.S ....sunkaus svorio tortas , pagal kietumą valgant panašus į Snikersą ( taip kažkaip sunkiai valgosi ...jei supratot ką noriu pasakyti ) .

***

Keli išsisaugoti Cipciuko patarimai šiam tortui:
*Ir slyvas ir riešutus sumalt mėsmale .
*Tik nepagailėkite biskvitui suliejimo.
Apie tai kuo sulieti:
Taip , vandenukas ( virintas ) ir cukrus , rūgštelės pakanka kreme , be to gali pradėti rūgti , nes biskvite kakava , ko ji nemėgėja - tai rūgšties .
----

Originale naudojama ne grietinėlė, o grietinė (500g), kuri yra išplakama su cukrumi (1 st.), rūgštelės tokiu atveju nebereikia.

Šaltinis: http://girl-rest.org.ua, SM; tekstas ir foto Cipciuko
Atsakyti
Dar vienas pasimetęs Cipciuko tortas

****

Na dedu ...bet perspėju , tortas ne gaivių mėgėjoms , tai sotus , saldus , drėgnas , lengvai valgomas tortas .

Эcmepхази

user posted image

Jums reikės

Biskvitui ...


8 kiaušinio baltymai
1 stiklinė cukraus
3 dideli šaukštai ( sriubiniai ) miltų
200 g. maltų graikiškų riešutų .

Kremui ...

1 stiklinė pieno
1 stiklinė cukraus
4 tryniai 300 g. sviesto
3 sriubiniai šaukštai vyšnių degtinės ( pyliau vyšnių likerio 3 šaukštus ir 2 degtinės )
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
2 sriubiniai šaukštai abrikosų ar slyvų džemo .


Baltymus išplakame iki standžių putų .
Stiklinę cukraus vis plakdamos , supilame per 4 -5 kartus ( ne visą iš karto ) .
Maltus riešutus sumaišome su miltais ir lopetėle , lėtai įmaišome į baltymus .

Reikės išsikepti 5 biskvitukus ( atskirai kiekvieną ) .

Jei į orkaitę telpa 24 cm. skersmens du lakštai , sukepsite greičiau .

Tada imame kepimo popierių , nusipiešiame du apskritimus , ( tešlą maž daug padalinate 5 lakšteliams ) ir ant jų dedate tešlą , padarote apskritimus .

Kepame iki parus viršus 160 C.

Atvėsiname .

Kremui ...

1/3 pieno išplakame su cukrumi , tryniais ir vanilinu .

Likusį pieną užverdame , ir intensyviai maišant , supilame ten , plona srovelia plakinį ...užverdame , nukeliame , atšaldome iki kambario temperatūros .

Sviestą išplakame iki purumo , ir dėdamos po šaukštą įsukame į virtą kremą , įdedame džemą ( būtų gerai , jei jame būtų gabalėlių vaisiu , ne vien piurė , gražiau atrodys perpjovus ) , gerai išsukame .

Pertepame lakštelius , aptepame visą tortą .
Puoškite , kaip patrinka ...maltais graikiškais riešutais , kremu ....

P.S..... galite pamažinti cukraus kreme , maniau bus sausas , bet ne , drėgnas tortas , nebūtina užsigerti valgant , skonis ....vertinkite pačios , bet išbandyti buvo verta .

Tiesa , dariau iš pusės normos ...12 cm. formoje ...duota pilna norma yra 24 cm. formai .

Šaltinis: http://topdesert.ru, SM; tekstas ir foto Cipciuko
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 09 13, 02:57)
[i][color=gray][size=1]Atnešu pora pasimetusių Cipciuko receptų. Merginos, jei kuri turit išsisaugoję "Vienuolių Napoleoną" ir "Šokoladinį" tai įkelkit  smile.gif [/size

Aš turiu atrodo smile.gif namo gryžus pasiknisiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 09 13, 01:57)
Radau internete , viename rusų kepėjėlių forume šitą tortą , ten iš visų jis buvo pirmoje vietoje pagal vertinimą ir populiarumą .


As toki kepiau pries 10 metu, irgi buvo labai isgirtas, radau receptuka senam rusu zurnale KRESTIANKA, bet jau skonio nelabai pamenu blush2.gif reiks is naujo issikepti smile.gif
Papildyta:


"Slyvos šokolade "


Atsakyti
sveikutes
kurios nebandet siulau šokoladine simfonija issikepti ,labai skanus tortas ačiū už receptuka
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti