Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-15

QUOTE(gabijux @ 2011 08 16, 22:04)
As 28cm formoj kepu is 1,5 normos, tai man pats tas... 4u.gif 30cm nesu kepusi... blush2.gif


Aciu visoms merginoms uz atsakymus, gal reiks vistik is dvigbos normos kepti.
Atsakyti
erikiuxxx, zinok tu nebrandink pastiliazo,as visada is karto dengiu,tikrai geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Po sitos erikiux posto as visai pasimeciau pas mane pav ant zelatino dezutes raso 28 gr.o ten yra 4 pakeliai kuriu 1 yra vos maziau nei v.s nu zodziu...
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 16, 23:00)

kad zinoti ... kiek tos zelatinos reiktu , ir medaus gramais ? doh.gif
pirma kart dejau apie 25-30gr. zelatinos Klinga (pusantro valgomo sauksto)
antra kart 18gr. (su nedideliu kaupu v. saukstas)
trecia kart 11gr (nubrauktas valgomas saukstas)

praeita karta medaus su kaupu dejau, sikarta nubraukta saukstus matavau smile.gif


As Qetker zelatina naudoju, tai visada dedu sauksta su nedideliu kaupuku, tai visada puikiai gaunasi...ir po brandinimo super buna...tik reikia labai gerai perminkyti 4u.gif
Atsakyti
jei zelatina Klingu,tai as dedu 14gr.(kai dejau ta stipriaja,nematavau,tiesiog sauksta). pastilazo ,galima sakyti,nebrandinu.pasidarau ji,ivinioju i plevele,tada aptepu torta sviestiniu kremu ir dengiu mase
Atsakyti
QUOTE(perfa$ @ 2011 08 16, 22:21)
g.gif negi nei vienai neteko gaminti torto su traskanciu sluoksniu,nemoku tikslau paaiskint kas tai yra,bet laaabai noriu sestadieniui  dukrytes krikstynoms pagamint ax.gif



gaminti neteko , bet per vestuves esu valgisu tai laaabai skanus buvo traskantis tas sluoksnis .. ten lyg karamele su sausais pusryciais sumaišyta biggrin.gif lotuliukas.gif noreciau ir as toki pasidaryt g.gif
Atsakyti
Nebekaista el.orkaitės viršutinis tenas,ar iškeptų biskvitas kai kaista tik apačia?
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 17, 11:11)
Nebekaista el.orkaitės viršutinis tenas,ar iškeptų biskvitas kai kaista tik apačia?

nenoriu liudinti, bet esu seniau taip sugadinus pyraga doh.gif ne ta rezima uzstacius buvau, bet va biskvitas g.gif nors pagal mane jie dar kapryzingesni... aisku viskas ir nuo orkaites priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 17 rugpjūčio 2011 - 10:52
QUOTE(perfa$ @ 2011 08 16, 23:21)
g.gif negi nei vienai neteko gaminti torto su traskanciu sluoksniu,nemoku tikslau paaiskint kas tai yra,bet laaabai noriu sestadieniui  dukrytes krikstynoms pagamint ax.gif

mes jau diskutavom del sito traskancio skanesto ir visos irgi noretum pasigamint, bet taip ir nezinom kaip jisai daromas, vienintelis variantas tikrai gal karamele pabandyt, va radau vienoj vietoj parasyta ...KARAMELINIS
(kakavinis biskvitas, grietinėlės kremas su karamelės gabaliukais, džiovintomis slyvomis)... tik vat kaip ji taip pagamint g.gif
Atsakyti

Aciu visiems visiems, uz patarimus friends.gif
.
.
QUOTE(sypseneleee @ 2011 08 17, 07:33)
Po sitos erikiux posto as visai pasimeciau pas mane pav ant zelatino dezutes raso 28 gr.o ten yra 4 pakeliai kuriu 1 yra vos maziau nei v.s nu zodziu...

O zelatinu visokiu yra doh.gif
as tik bandziau su KLINGA zelatina, nenorejau maisyti kitu, nes kitaip kaltinciau save kad ne ta zelatina dejau ax.gif ir pasveriau ja specialiai, gad zinoti kiek dedu,
matoju su saukstu sriubiniu, dar likes palikimas nuo proseneles, labai saugoju ji biggrin.gif , nes labai tvirtas geras, butent maistui gaminimui, maisymui thumbup.gif nes kiti deformodavosi nuo jegos doh.gif
Atsakyti
Vat kai reikia tai ir nepamenu kur rast, bet tikrai kažkuri kepejėlė tortų papuošimuose aiškino, kaip gaminti tą traškantį sluoksnį. Dedasi tie paprasti sausi pusryčiai (cornflakes) ir rududu (arba namuose virtas kondensuotas pienas). Aš jeigu daryčiau tai tą rududu palaikyčiau šiltai, kad nebūtų toks kietas.
Dar kažkokiame torto recepte buvo aiškinama kaip gaminti tą traškų sluoksnį, tai rekia rududu, sviestą ir šokoladą patirpinti tada į pravėsusią sudėti pasmulkintus dribsnius. Aišku būtų smagu išgirsti konkretų receptą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 08 17, 12:44)

nepersenaiusiai visi diskutavom del sito traskancio skanesto mirksiukas.gif
ir visos irgi noretum pasigamint, bet taip ir nezinom kaip jisai daromas, Birzelio menesi turbut puse temos apie tai raseme unsure.gif
as tu dribsniuku turiu vienam tortukui, bet kaip gaminti taip ir nezinau blush2.gif isprasiau konditerijos ceche ax.gif
Atsakyti