Mergaitės,išbandžiau (man) naujo torčiuko receptą-skonis nuostabus
Mano šeimyna alpėjo valgydama-gal ir daugiau kam patiks
Orginalus receptas-
"Най- лучший в мире"-My Webpage-
Lietuviska versija:
[COLOR=Chocolate]Biskvito pagrindas
100gr kambario temperatūros sviesto
100gr cukraus
4 kiaušinių tryniai
100gr miltų
3-4 šaukštai pieno
šaukštelis kepimo miltelų
vaniles
Morenginis pagrindas
4 baltymai
200gr cukraus
truputis citrinos rūgšteles
Kremas
330ml grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
žiupsnelis citr rūgštelės
braškių esencijos (galima ir be jos)
braškių
kepintų riešutų
Eiga:
100gr viesto išplakti su 100gr cukraus iki purios masės,po vieną,plakant sudėti kiaušinių trynius,supilti kambario temp piena,suberti sumaišytus su kep milteliais ir išsijotus miltus,vanilę.Padalinti masę per pusę ir paskleisti dviejose formose,isklotose kep popierium.
Atskirai išplakti baltymus su cukrumi ir citrinos rūgštele iki tirštų putų.Padalinti per pusę ir sudėti ant biskvitinės masės.
Kepti orkaitėje 170* temperatūroj apie 30min.
Dėti vieną biskvitą (apvertus morengu į apačią) ,užtepti dalį grietinėlės,uždeti braškes su riešutais,vėl grietinėlė,biskvitas (morengu į viršų)
Dar,aš biskvitinius pagrindus truputį sudrėkinau melionų likeriuku.
Atrodo nieko nepamiršau
Čia mano skanėstas-