Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-15

sveikutes.nezinau ar i ta tema pataikiau,bet paklausiu.neturiu sodos,tik kepimo miltelius.jei recepte raso,kad reikia 1 a.s.sodos tai kepimo milteliu bus tiek pat ar daugiau?
Atsakyti
QUOTE(simoonyte @ 2011 08 10, 13:32)
sveikutes.nezinau ar i ta tema pataikiau,bet paklausiu.neturiu sodos,tik kepimo miltelius.jei recepte raso,kad reikia 1 a.s.sodos tai kepimo milteliu bus tiek pat ar daugiau?

Tikrai reikia deti daugiau, nes soda stipresne uz kepimo miltelius...bet kiek daugiau, tai tiksliai tikrai negaliu pasakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 10, 08:17)
Aisku, ar galima maisyti pavyzd. elektrik spalva su NE elektrik, bet tos pacios americolor dazus ?

???

QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 09:11)
Sveikos  4u.gif

Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt  ax.gif  Turiu klausimeliu :

1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?

Tai tiek smile.gif Aciu is anksto uz atsakymukus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

1. su RUDUDU nes tingejau virti pati blush2.gif
2. pirma karta gyvenima radau grietinele 36%, tik IKI parduotuveje smile.gif
BE STANDIKLIO dariau mirksiukas.gif
Bet patebejau kad geriau plakti ne aukstam inde, kad grietineles turis butu ne auksciau sluoteliu, tada dugne nevandenys grietinele (vienodai issiplaks, ir maziau tikimybes suplakti i sviesta)
3. Tortas man skanus jau po 24h.
Patarymas : biskvita gerai sudrekinti, bet nepersistengti (as pirma kart per mazai sudrekinau, tai treciai parai tortas pasidare sausesnis ir ne toks skanus sad.gif

RIESUTUS dejau, pirma ir antra kart, parduotuvinius ir TIK keptus ir pasudytus thumbup.gif Labai patiko thumbup.gif tik nesmulkinau ju, bet gal ir geriau truputi paspulkinti, bet nedaug mirksiukas.gif

SVIESTA man nera kada laikyti para laiko kamb. temperaturoje, nes pamirstu isimti isanksto blush2.gif Tai as visada dedu vonioj ant spinteles po radiaturium (gyvatuku) apie 2cm nuo jo, ir po 1-2val. sviestas jau minkstas, o jej reik greiciau, tai ant riadiatoriaus, bet po jo padejus koki ranksluosti trigubai sulenkta mirksiukas.gif


QUOTE(tarškaliukas @ 2011 08 10, 09:32)

drinks_cheers.gif uz patarymus, taip smulkiai aprasiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 rugpjūčio 2011 - 13:09
QUOTE(raima.ma @ 2011 08 10, 11:56)
Nu kaip ten bebūtų, su „Rududu“ gal ir gerai, ale kad tikras skonis tik su virtu. Skirtumas didelis. Rududu - tik kai laiko nėra. O kondencuotą pieną išsivirti geriau iš vakaro



O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno
user posted image
Man jis švelnesnis ir labiau patinka nei Rududu. Nors kažkada per TV mačiau kaip gamina Rududu, tai technologė minėjo , kad tai yra būtent ilgai kaitintas kondensuotas pienas.

QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 12:33)
Tarskaliuk, dar klausimelis, o ta ganasa kai darai, tai reik sudet pradzioj neplakta grietinele ? Tik jau kai atsals isplakti ar kaip ?


Pilat skystą neplaktą grietinėlę. Kadangi į karštą karamelę supyliau grietinėlę tai viskas sušoko į kietą gabalą, tą gabalą kaitinti ant nedidelės ugnies ir jis ištirps, gausis vientisas karamelės spalvos mišinys. Labai gerai atšaldot gautą mišinį ir tik tada plakate ganašą. Pirmą kartą nepilnai atšaldžiau grietinėlę su karamele, tai suplakiau ne ganašą, o sviestą biggrin.gif . Kitą kartą vakare pasidariau, viską nakčiai dėjau į šaldytuvą, o ryte suplakiau ganašą, gavosi super.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 10 rugpjūčio 2011 - 13:34
Va kiek patarimu thumbup.gif Dekui visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jus tikros supermamos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos wink.gif Butinai parodysiu kas gausis ax.gif
Atsakyti
mielos mamytes, nagrineju dabar tortus, sakykit o kai reikia sulaistyti biskvitus, tai kiek to skyscio mazdaug pilti, nlabai isisvaizuoju, nes toki dalyka kaip torta, is keliu sluoksniu planuoju gaminti pirma karta. aciu
Atsakyti
Nežinau kaip kitos daro, bet aš nusipirkau konditerinį teptuką
user posted image
tai merkiu teptuką į sirupą ir "nudažau" biskvitą, bet taip normaliai sudrėkinu rolleyes.gif
Kartais biskvitus sudrėkinu apelsinų sultim, kartais vandeniu su cukrumi ir citrinos rūgštele.
Merginos, pabandysit vieną kartą ir matysit ar kitą kart reikia labiau drėkint ar užtenka to šlapumo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 14:27)
O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno

drinks_cheers.gif pritariu simtu procentu...skonis kaip namie virto ir pigiau gaunasi, nes kaina kaip kondensuoto paprasto, kuri dar virti reik (dar duju kiek sunaudoji)...ir laiko sutaupai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 16:48)
Va kiek patarimu  thumbup.gif  Dekui visoms  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Jus tikros supermamos  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos wink.gif Butinai parodysiu kas gausis  ax.gif

Labai lauksim rezultato 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Knopkute3 @ 2011 08 10, 17:16)
mielos mamytes, nagrineju dabar tortus, sakykit o kai reikia sulaistyti biskvitus, tai kiek to skyscio mazdaug pilti, nlabai isisvaizuoju, nes toki dalyka kaip torta, is keliu sluoksniu planuoju gaminti pirma karta. aciu

Sulaistymas priklauso nuo to, kokio dregnumo jus biskvitus megstat...ir nuo biskvito, vienus reik sulaistyt daugiau, kitus maziau...kaip sake Erina, su teptuku tai padaryti patogiausia, bet imanoma ir taip...
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2011 08 10, 17:56)
drinks_cheers.gif  pritariu simtu procentu...skonis kaip namie virto ir pigiau gaunasi, nes kaina kaip kondensuoto paprasto, kuri dar virti reik (dar duju kiek sunaudoji)...ir laiko sutaupai thumbup.gif


Ir maximoj vakar mačiau, kad akcija šiam produktui 3,49 Lt. Tai net pigiau nei kondensuotas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 18:56)
Ir maximoj vakar mačiau, kad akcija šiam produktui 3,49 Lt. Tai net pigiau nei kondensuotas  bigsmile.gif

Aciu uz info, lekiu i artimiausia Maxima...tokios progos gaila neisnaudot thumbup.gif
Atsakyti
ragaujam siand Zozefina ax.gif neiskenciau ilgiau laukti...ir ka galiu pasakyti,ne mano skonio tortas unsure.gif ryskiai kremo per daug...skanu,valgyti galima,bet daugiau jo nebekepsiu schmoll.gif nebent dar po 3dienu skonis pageretu,nes dar nebuvo isigere biskvitai smile.gif tiesa,neturejau amareto,gal jis visa skanuma priduoda...pyliau kavos likeri,gal dar su amaretu pabandyti rolleyes.gif turetu kvepeti migdolais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 14:27)
O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno
[img]


Sitas karamelizuotas gaminys tinka tik biskvitams snickerio... kremui tai per skystas....ir jau tas ...produktas-daug ka pasako... ka as zinau, siandien maximoje maciau jo kaina 4,89.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 10 rugpjūčio 2011 - 18:26