QUOTE(simoonyte @ 2011 08 10, 13:32)
sveikutes.nezinau ar i ta tema pataikiau,bet paklausiu.neturiu sodos,tik kepimo miltelius.jei recepte raso,kad reikia 1 a.s.sodos tai kepimo milteliu bus tiek pat ar daugiau?
Tikrai reikia deti daugiau, nes soda stipresne uz kepimo miltelius...bet kiek daugiau, tai tiksliai tikrai negaliu pasakyt
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 10, 08:17)
Aisku, ar galima maisyti pavyzd. elektrik spalva su NE elektrik, bet tos pacios americolor dazus ?
???
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 09:11)
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
1. su RUDUDU nes tingejau virti pati
2. pirma karta gyvenima radau grietinele 36%, tik IKI parduotuveje
BE STANDIKLIO dariau
Bet patebejau kad geriau plakti ne aukstam inde, kad grietineles turis butu ne auksciau sluoteliu, tada dugne nevandenys grietinele (vienodai issiplaks, ir maziau tikimybes suplakti i sviesta)
3. Tortas man skanus jau po 24h.
Patarymas : biskvita gerai sudrekinti, bet nepersistengti (as pirma kart per mazai sudrekinau, tai treciai parai tortas pasidare sausesnis ir ne toks skanus
RIESUTUS dejau, pirma ir antra kart, parduotuvinius ir TIK keptus ir pasudytus Labai patiko tik nesmulkinau ju, bet gal ir geriau truputi paspulkinti, bet nedaug
SVIESTA man nera kada laikyti para laiko kamb. temperaturoje, nes pamirstu isimti isanksto Tai as visada dedu vonioj ant spinteles po radiaturium (gyvatuku) apie 2cm nuo jo, ir po 1-2val. sviestas jau minkstas, o jej reik greiciau, tai ant riadiatoriaus, bet po jo padejus koki ranksluosti trigubai sulenkta
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 08 10, 09:32)
uz patarymus, taip smulkiai aprasiai
QUOTE(raima.ma @ 2011 08 10, 11:56)
Nu kaip ten bebūtų, su Rududu gal ir gerai, ale kad tikras skonis tik su virtu. Skirtumas didelis. Rududu - tik kai laiko nėra. O kondencuotą pieną išsivirti geriau iš vakaro
O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno
Man jis švelnesnis ir labiau patinka nei Rududu. Nors kažkada per TV mačiau kaip gamina Rududu, tai technologė minėjo , kad tai yra būtent ilgai kaitintas kondensuotas pienas.
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 12:33)
Tarskaliuk, dar klausimelis, o ta ganasa kai darai, tai reik sudet pradzioj neplakta grietinele ? Tik jau kai atsals isplakti ar kaip ?
Pilat skystą neplaktą grietinėlę. Kadangi į karštą karamelę supyliau grietinėlę tai viskas sušoko į kietą gabalą, tą gabalą kaitinti ant nedidelės ugnies ir jis ištirps, gausis vientisas karamelės spalvos mišinys. Labai gerai atšaldot gautą mišinį ir tik tada plakate ganašą. Pirmą kartą nepilnai atšaldžiau grietinėlę su karamele, tai suplakiau ne ganašą, o sviestą . Kitą kartą vakare pasidariau, viską nakčiai dėjau į šaldytuvą, o ryte suplakiau ganašą, gavosi super.
Va kiek patarimu Dekui visoms Jus tikros supermamos
Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos Butinai parodysiu kas gausis
Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos Butinai parodysiu kas gausis
mielos mamytes, nagrineju dabar tortus, sakykit o kai reikia sulaistyti biskvitus, tai kiek to skyscio mazdaug pilti, nlabai isisvaizuoju, nes toki dalyka kaip torta, is keliu sluoksniu planuoju gaminti pirma karta. aciu
Nežinau kaip kitos daro, bet aš nusipirkau konditerinį teptuką
tai merkiu teptuką į sirupą ir "nudažau" biskvitą, bet taip normaliai sudrėkinu
Kartais biskvitus sudrėkinu apelsinų sultim, kartais vandeniu su cukrumi ir citrinos rūgštele.
Merginos, pabandysit vieną kartą ir matysit ar kitą kart reikia labiau drėkint ar užtenka to šlapumo
tai merkiu teptuką į sirupą ir "nudažau" biskvitą, bet taip normaliai sudrėkinu
Kartais biskvitus sudrėkinu apelsinų sultim, kartais vandeniu su cukrumi ir citrinos rūgštele.
Merginos, pabandysit vieną kartą ir matysit ar kitą kart reikia labiau drėkint ar užtenka to šlapumo
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 14:27)
O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno
pritariu simtu procentu...skonis kaip namie virto ir pigiau gaunasi, nes kaina kaip kondensuoto paprasto, kuri dar virti reik (dar duju kiek sunaudoji)...ir laiko sutaupai
Papildyta:
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 16:48)
Va kiek patarimu Dekui visoms Jus tikros supermamos
Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos Butinai parodysiu kas gausis
Kepsiu rugpjucio paskutini savaitgali, suskubau rinkti info, kad paskui nebutu panikos Butinai parodysiu kas gausis
Labai lauksim rezultato
Papildyta:
QUOTE(Knopkute3 @ 2011 08 10, 17:16)
mielos mamytes, nagrineju dabar tortus, sakykit o kai reikia sulaistyti biskvitus, tai kiek to skyscio mazdaug pilti, nlabai isisvaizuoju, nes toki dalyka kaip torta, is keliu sluoksniu planuoju gaminti pirma karta. aciu
Sulaistymas priklauso nuo to, kokio dregnumo jus biskvitus megstat...ir nuo biskvito, vienus reik sulaistyt daugiau, kitus maziau...kaip sake Erina, su teptuku tai padaryti patogiausia, bet imanoma ir taip...
QUOTE(gabijux @ 2011 08 10, 17:56)
pritariu simtu procentu...skonis kaip namie virto ir pigiau gaunasi, nes kaina kaip kondensuoto paprasto, kuri dar virti reik (dar duju kiek sunaudoji)...ir laiko sutaupai
Ir maximoj vakar mačiau, kad akcija šiam produktui 3,49 Lt. Tai net pigiau nei kondensuotas
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 18:56)
Ir maximoj vakar mačiau, kad akcija šiam produktui 3,49 Lt. Tai net pigiau nei kondensuotas
Aciu uz info, lekiu i artimiausia Maxima...tokios progos gaila neisnaudot
ragaujam siand Zozefina neiskenciau ilgiau laukti...ir ka galiu pasakyti,ne mano skonio tortas ryskiai kremo per daug...skanu,valgyti galima,bet daugiau jo nebekepsiu nebent dar po 3dienu skonis pageretu,nes dar nebuvo isigere biskvitai tiesa,neturejau amareto,gal jis visa skanuma priduoda...pyliau kavos likeri,gal dar su amaretu pabandyti turetu kvepeti migdolais
QUOTE(Erina @ 2011 08 10, 14:27)
O man labai patinka neseniai atsiradęs Rokiškio Karamelizuotas sutirštinto pieno produktas. Man niekuo nesiskiria nuo namuose virto kondensuoto pieno
[img]
[img]
Sitas karamelizuotas gaminys tinka tik biskvitams snickerio... kremui tai per skystas....ir jau tas ...produktas-daug ka pasako... ka as zinau, siandien maximoje maciau jo kaina 4,89.