O as vel snicersa issikepiau jau stovi suteptas si karta greit ir lengvai viskas isejo, tiesiog maziau laiko sugaisau, ryt bandysiu pastilaza daryti pagal kita receptuka, oj, kad tik iseitu gerai
kaip reiktu dazus pamaisyti? reiktu zalios spalytes labai, o turiu tik geltona ir melsva, na zinoma iseis kaskokia zalia, bet kaip tos skiscius sumaisyti,?
atskirai tos lasiukus maisyti, ar lasinti pirmiau viena spalva. paskui kita ant isminkito pastilazo ?
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 09, 15:49)
kaip reiktu dazus pamaisyti? reiktu zalios spalytes labai, o turiu tik geltona ir melsva, na zinoma iseis kaskokia zalia, bet kaip tos skiscius sumaisyti,?
atskirai tos lasiukus maisyti, ar lasinti pirmiau viena spalva. paskui kita ant isminkito pastilazo ?
As pav kai gelems dazyti ir pastiliazui dariau oranzine ,tai i maza lekstute maisiau gelt ir raudona o paskui jau i pastiliaza... Bet esu lasinusi ir atskirai spalvas ,tik man tada sunkiau minkesi
QUOTE(sypseneleee @ 2011 08 09, 23:40)
As pav kai gelems dazyti ir pastiliazui dariau oranzine ,tai i maza lekstute maisiau gelt ir raudona o paskui jau i pastiliaza... Bet esu lasinusi ir atskirai spalvas ,tik man tada sunkiau minkesi
Aisku, ar galima maisyti pavyzd. elektrik spalva su NE elektrik, bet tos pacios americolor dazus ?
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 10:11)
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
1. Galima imt Rududu, galima kondensota paprasta virti namuose ir gausis irgi toks kaip Rududu.
2. 35-36%, standintojo nereikia...
3. Snikeris skaniausias trecia-ketvirta diena, tai koki ketvirtadieni galite kept
QUOTE(gabijux @ 2011 08 10, 10:23)
1. Galima imt Rududu, galima kondensota paprasta virti namuose ir gausis irgi toks kaip Rududu.
2. 35-36%, standintojo nereikia...
3. Snikeris skaniausias trecia-ketvirta diena, tai koki ketvirtadieni galite kept
2. 35-36%, standintojo nereikia...
3. Snikeris skaniausias trecia-ketvirta diena, tai koki ketvirtadieni galite kept
Aciu ! Meginsim
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 10:11)
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Laba diena, bandysiu padėti :
1. Virtas kondensuotas pienas gali būti ir "Rududu" ir išties, virtas kelias val. kondensuotas pienas, kuris virsta karamele. Aš visad naudoju tik "Rududu" ir esu tuo labai patenkinta.
2. Grietinėlę perku 35 proc. riebumo (svarbiausia pirkdama pasižiūrėkite iki kada yra galiojimo laikas, jei valgysite 14d., tuomet iki tiek ji privalo galioti. na, tai mano subjektyvi nuomonė). Grietinėlės standiklio kiti nenaudoja, kiti naudoja. Žiemą kepdama pvz., "Rafaello" tortą aš nenaudojau, tačiau vakar suteptame "Snickers" naudojau, nes man taip pasirodė patikimiau. Nesu įgudusi, maža ką, o jei neišplaksiu iki tinkamos konsistencijos ar pan.
3. Jei tortą valgysite sekmadienį, geriausia surinkti ketvirtadienį.
Jei Jums padės:
- aš visad paskaitau šį puslapį. Tiesiog man čia viskas be galo aišku.
- 26 cm. skersmens tortui sunaudoju 2 šokolado plyteles; 50 ml. pieno; 500 ml. šios grietinėlės (todėl, kad jos galiojimas yra ilgas. Tačiau, gal tai nėra geriausias sprendimas. Kitos kepėjos patyrusios gal pakomentuos); 180 gr. kepintų žemės riešutų be luobelės (kepinau pati, vėliau smulkinau blenderio pagalba); "Rududu" (biskvitui pagal surašytas nurodytame psl. normas (jo nedidinau 26 cm. skardai ir gaunasi puikiai), apie 350 gr. pertepimui); 82 proc. 150 gr.svieto.
Tarskaliuk, nius kaip dekui
Butinai paskaitysiu ir meginsim daryti, dukra labai labai nori tokio torto
Butinai paskaitysiu ir meginsim daryti, dukra labai labai nori tokio torto
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 10:37)
Tarskaliuk, nius kaip dekui
Butinai paskaitysiu ir meginsim daryti, dukra labai labai nori tokio torto
Butinai paskaitysiu ir meginsim daryti, dukra labai labai nori tokio torto
Būtinai sviestą ir "Rududu" (ruošiant vieną kremų) palikite parą kamb. temp.
Vakar užmiršusi išsiimti sviestą įdėjau į mikrobangų krosnelę ir nustačiusi atšildymo f-ją kas 3 sek. pažtikrindavau minkštumą. Po 6 sek. mano sviestas buvo minkštas (tik nereikia persistengti, kad neimtų lydytis).
Sviestą plaku ilgai, apie 10 min. kol pasidaro baltos spalvos ir jo padaugėja, tik tuomet dedu "Rududu". Pradžioje "Rududu" nepasiskirsto sviesto masėje, reikia truputį paplakti, tad neišsigąskite
Žinau, kaip sunku pradedančiajai, jei bus klausimų ir sugebėsiu atsakyti, prašau ir skanaus torto (o jis tikrai vertas "grieko" ).
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 09, 23:49)
O as vel snicersa issikepiau jau stovi suteptas si karta greit ir lengvai viskas isejo, tiesiog maziau laiko sugaisau, ryt bandysiu pastilaza daryti pagal kita receptuka, oj, kad tik iseitu gerai
kaip reiktu dazus pamaisyti? reiktu zalios spalytes labai, o turiu tik geltona ir melsva, na zinoma iseis kaskokia zalia, bet kaip tos skiscius sumaisyti,?
atskirai tos lasiukus maisyti, ar lasinti pirmiau viena spalva. paskui kita ant isminkito pastilazo ?
kaip reiktu dazus pamaisyti? reiktu zalios spalytes labai, o turiu tik geltona ir melsva, na zinoma iseis kaskokia zalia, bet kaip tos skiscius sumaisyti,?
atskirai tos lasiukus maisyti, ar lasinti pirmiau viena spalva. paskui kita ant isminkito pastilazo ?
Į atskirą indelį susimaišyti iki norimos žalios spalvos - geriau lašinti lašiukais. O tai pačioj masej ir sunkiau, ir su spalva problemos.
Papildyta:
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 10:11)
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek Aciu is anksto uz atsakymukus
Nu kaip ten bebūtų, su Rududu gal ir gerai, ale kad tikras skonis tik su virtu. Skirtumas didelis. Rududu - tik kai laiko nėra. O kondencuotą pieną išsivirti geriau iš vakaro
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 08 10, 11:30)
Būtinai sviestą ir "Rududu" (ruošiant vieną kremų) palikite parą kamb. temp.
Vakar užmiršusi išsiimti sviestą įdėjau į mikrobangų krosnelę ir nustačiusi atšildymo f-ją kas 3 sek. pažtikrindavau minkštumą. Po 6 sek. mano sviestas buvo minkštas (tik nereikia persistengti, kad neimtų lydytis).
Sviestą plaku ilgai, apie 10 min. kol pasidaro baltos spalvos ir jo padaugėja, tik tuomet dedu "Rududu". Pradžioje "Rududu" nepasiskirsto sviesto masėje, reikia truputį paplakti, tad neišsigąskite
Žinau, kaip sunku pradedančiajai, jei bus klausimų ir sugebėsiu atsakyti, prašau ir skanaus torto (o jis tikrai vertas "grieko" ).
Vakar užmiršusi išsiimti sviestą įdėjau į mikrobangų krosnelę ir nustačiusi atšildymo f-ją kas 3 sek. pažtikrindavau minkštumą. Po 6 sek. mano sviestas buvo minkštas (tik nereikia persistengti, kad neimtų lydytis).
Sviestą plaku ilgai, apie 10 min. kol pasidaro baltos spalvos ir jo padaugėja, tik tuomet dedu "Rududu". Pradžioje "Rududu" nepasiskirsto sviesto masėje, reikia truputį paplakti, tad neišsigąskite
Žinau, kaip sunku pradedančiajai, jei bus klausimų ir sugebėsiu atsakyti, prašau ir skanaus torto (o jis tikrai vertas "grieko" ).
Tarskaliuk, dar klausimelis, o ta ganasa kai darai, tai reik sudet pradzioj neplakta grietinele ? Tik jau kai atsals isplakti ar kaip ?
Su meduciu tai klausimu nekiltu man, bet kad jau pabodo jis
QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 12:33)
Tarskaliuk, dar klausimelis, o ta ganasa kai darai, tai reik sudet pradzioj neplakta grietinele ? Tik jau kai atsals isplakti ar kaip ?
Su meduciu tai klausimu nekiltu man, bet kad jau pabodo jis
Su meduciu tai klausimu nekiltu man, bet kad jau pabodo jis
Vat šito gėrio aš nedarau kaprizingas jis man pasirodė. Daug apie jį kalbėta įvairiose temos psl. (pabandykite per google ieškoti apie ganašo gamybos ypatumus, nurodys SM psl., kuriuose kalbėta buvo). Aš apliedavau tiesiog juodu šokoladu, ant nudžiųvusio tuo pačiu šokoladu padarydavau rombus ir susikirtimo linijose uždėdavau po tris perliukus; galima puošti šokolado lazdelėmis aprišant kaspinu, apliejant viršų šokoladu ir užbarstant Rūtos f-mos saldainiais - "Traškiai", kaip šiame pvz.
Aš dariau viską, kad išvengti ganašo gamybos.