QUOTE(vaidulek @ 2011 07 23, 14:49)
mes irgi nesusituoke baznycioj,bet net nepaklaussiau kunigo ar krikstys
labai jau brangus.o pacios nenorit kepti,as kepdavau,dabar tik apsileidau
reikėtų paklausti,nes ne visi kunigai krikština ... nors daugumoj tai labiau žiūri ar krikšto tėvai gyvena pagal tikėjimo tiesas
pati nekepu,o ir kažin kiek ten tas pigiau gautųsi viską susiperkant-produktai kainuoja,o dar laikas ir kt. ..
ten jų nemažas tas krepšelis,man taip atrodo patogiau
QUOTE(Esha @ 2011 07 23, 15:10)
Svarbiausia pats pripazino, kad zmones, turincius visus tris sakramentus, rasti labai sunku.
Ir pridure, kad jei tokiu nersciau, tai ateiciau iki tos tos datos atsaukti krikstynu...
Dar sako vaikas del kiti nuodemiu nekaltas. Bet krikstyti ji atsisakoma....
Gal atsiras cia mane sumalanciu i miltus, nezinau... Bet net kai kriksto tevu busimu paklausiau ar sutiktu prieit sutvirtinimo sakramento, ju atsakmas buvo, kad jei labai labai reikia gali, bet visa tai jiems atrodo tik kazkokia parodija... Tai ir nprasysiu is ju tos "parodijos".
Kaip minejau, susitareme del susitikimo su kunigu giminaiciu. Jis atvaziuos pas mane kita savaite ir pareikalavo, kad susitikime dalyvautu abu krikstateviai
netrinu jūsų posto,kad matyčiau ką rašau
ne taip jau ir sunku,nebent giminėj netikintys...
mums atšaukti niekas nesiūlė-tiesiog sutarėm ,kad priims tą trečią sakramentą būsima krikšto mama ir viskas (tą padarė jau po krikštynų)
vaikas tikrai nekaltas ir jį pakrikštys-manau iš karto kiton bažnyčion reikėjo eiti (kunigas irgi žmogus su savo ''pričiudais'',o gaila...)
krikštatėvių pasakymas,kad tai parodija mane įskaudintų-vadinasi jie į mano vaiką nežiūri rimtai,nes jų tiesioginė paskirtis-būti vedliu vaikui tikėjimo keliu,atėjus laikui mokyti tikėjimo,privesti pirmosios komunijos ir pan.,o čia panašu į tai,kad atstovės prieš kunigą pusvalandį ir kartą į metus ateis su dovana... na,ne tam jie,ne tam
( čia ne jums asmeniškai rašau,o savo pamąstymus
)
kunigas giminaitisirgi reikalaus kas priklauso,bent jau išdėstys kas ir kaip,o ir bažnyčių yra kur krikšto tėvai turi ateiti į paskaitą prieš krikštą ...
nemals niekas nieko į miltus-tiesiog jei jau krikštyt,tai manau reikia ir pradėt nuo to,kad tai yra vaiko tapimas krikščionimi,tikinčiuoju-pagal visas tikėjimo tiesas,bažnytinius reikalavimus ir t.t.
manęs akmenimis irgi neužmėtykit,nesu nei davatka,nei uoli katalikė-tiesiog turiu savo nuomonę,dėdę kunigą ... teko kalbėtis šia tema dar senais laikais,kai krikštu nebuvo garsiai giriamasi..,bet nuo to laiko ir dešimt dievo įsakymų nepasikeitė,ir tvarka ta pati-iš mūsų ir prieš 25 metus viso šito reikalavo
galiu paklausti kuriam mieste krikštysit?
QUOTE(Svajūnė @ 2011 07 23, 17:53)
Ši tema išliks.
jei jas ir skaito, tai vienetai ir tikrai ne viską.
aš tas vienetas
kiek naktų prasėdėta,bet tikrai naudingo praktiškai nieko,nes norisi kažko ''šviežesnio'',daugelis nuorodų neveikia-laiko gaišimas...
Atliksit tikrai TITANIŠKĄ darbą