Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Masako @ 2011 07 21, 11:25)
triniti.gif

Agne, Prancuziska siuita (tik nzn, kiek kainuoja) - labai subtilus ir idomus istorinis romanas (apie antro pasaulinio karo metus). Aisku, jei turi tokia senove omeny  g.gif

kazkur iki 30 lt maciau internete wink.gif
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 21, 10:44)
Pradejau skaityti Colleen Mccullough Tima.

Aš kaip tik pabaigiau „Timą“.
Na tikėjausi kaip ir daugiau, nes „Erškėčių paukščiai“ pakankamai palikę teigiamą įspūdį, o neseniai skaityta „Nepadori aistra“ irgi pakankamai įdomi buvo. Daugiau nieko autorės neskaičiau, tai įdomu buvo, kas tai per knyga.

Nelabai kažkaip patiko. Tikrai tikėjausi daugiau, bet ko norėti iš pirmosios autorės knygos?
Tiesa, perskaičiau greitai, lengvai ir pakankamai susidomėjusi, bet daugiau kaip ir nieko gero. Vietomis jau tokie banalūs tie pokalbiai, na pamatė, na pamilo, na ir viskas, knyga kaip ir baigėsi. Gal ir gerai, kad baigėsi, nes būčiau neištvėrusi daugiau to paties per tą patį.
Ir ta meilė kažkokia neįtikino. Nes, o jeigu vaikinas nebūtų buvęs toks gražus?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Tikiuosi, priimsite mane i savo bureli rolleyes.gif
Daznai paskaitineju, ka rasote ir si syki nusprendziau pati parasyt.

Dabar skaitau Sarah Waters romana "Svetimkunis" ("The Little Stranger") - labai "uzkabino" thumbup.gif turetu patikti toms, kas megsta mistika, paslaptis, senus dvarus ir pan., rodos, dar yra Pegase nuolaida siai knygai. Ji, beje, nominuota Booker premijai.

Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 07 21, 09:18)
Matai esu Murakami gerbeja  ax.gif Tai man patinka. Tai jau antroji apsakymu rinktine, kuria skaitau. Pries kelis gerus metus esu skaiciusi jo 'Blind Willow, Sleeping Woman' (Aklas gluosnis, mieganti moteris). Tai man sios rinktines apsakymai labiau patiko uz dabar mano skaitomaja. Bet ir 'The elephant vanishes' (Dramblys dingsta) irgi yra geru perliuku. Na bet man jau liko pora apsakymu iki pabaigos.
Siaip jei patinka Murakamis rekomenduoju paskaityti jo apsakymus.

Man Murakami mylimiausias rasytojas, tai tikrai skaitysiu viska, ka rasiu jo parasyta smile.gif o mazdaug kokios apimties tie apsakymai?

QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 21, 10:16)
O lietuviškai yra išleistų Murakamio apsakymų ar tik romanai?

Kiek teko matyti, tai tik romanai g.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 21, 12:47)
laba.

jau labai greitai  thumbup.gif

jo skaiciau, kad rugpjuti isleis, deja manes Lt jau nebebus, teks kankintis laukiant, kol grysiu ir nusipirksiu smile.gif

QUOTE(odriana @ 2011 07 21, 13:32)
Sveikos 4u.gif

Dabar skaitau Sarah Waters romana "Svetimkunis" ("The Little Stranger") - labai "uzkabino" thumbup.gif  turetu patikti toms, kas megsta mistika, paslaptis, senus dvarus ir pan., rodos, dar yra Pegase nuolaida siai knygai. Ji, beje, nominuota Booker premijai.

Sveika prisijungus 4u.gif

o as siandien pradejau Arturo Pérez-Reverte "Būgno oda". Dar labai mazai teperskaiciau, kol kas nieko labai ypatingo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ebru: 21 liepos 2011 - 14:06
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 07 21, 11:20)
Nu užtilus esu tai konkrečiai blush2.gif ale nu kad nieko neskaitau blush2.gif Nors, meluoju, skaitau, kai vaiką prižiūriu, tokią mokslinę-grožinę knygą, labai patinka, be galo smagus rašymo stilius, su tokiu skaniu jumoru kalbama apie visai nejuokingus dalykus, tokius kaip negyvėliai ir jų panaudojimo galimybės/būdai moksliniais/tyrinėjimų/mokymosi tikslais. Vieną dieną prie kavos puodelio ramiausiai sau suskaičiau visą lavono pūvimo ir irimo procesą, itin detaliai aprašytą ir kažkaip keistai maloniai susiskaitė be jokių pasišlykštėjimo jausmų biggrin.gif
O kalbu va apie ką - Mary Roach "Negyvėliai".

hm, neseniai skaičiau "Berlyno tuopos",anotacija įdomi,atsiliepimų gerų skaičiau,bet kai gal 30 pusl. rašo apie lavoną,kaip jis pasikorė,kaip atrodo,kaip rengia ir t.t. nu kažkoks košmaras doh.gif numečiau aš ją schmoll.gif

QUOTE(-*Agnė*- @ 2011 07 21, 11:39)
sveiki,norejau paklausti,gal patarsit. Mociutes Jubiliejus 85 metai,labai megsta skaityti,apie visokius tremtis,senoves gyvenima. Noreciau ,kokia knyga nupirkti apie 20 lt mazdaug + -  smile.gif  nes siaip ,jau kita dovana turim  mirksiukas.gif

gal kokią žymaus žmogaus biografiją nupirk g.gif kad ir apie aktorę Mironaitę.Aišku,jei jai patinka biografijos smile.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 21, 12:14)
Bet gal Zurba koks čia tiktų, pvz. Krisius, ten apie Lietuvą, kaimą, karą ir pokarį, žmonių gyvenimą, tikrai gera knyga.

nu nežinau,man tas "Krisius" kažkokia nesąmonė,ir ne aš viena taip galvoju...

QUOTE(odriana @ 2011 07 21, 14:32)
Sveikos 4u.gif

Dabar skaitau Sarah Waters romana "Svetimkunis" ("The Little Stranger") - labai "uzkabino" thumbup.gif  turetu patikti toms, kas megsta mistika, paslaptis, senus dvarus ir pan., rodos, dar yra Pegase nuolaida siai knygai. Ji, beje, nominuota Booker premijai.

sveika 4u.gif
domina mane šita knyga,bet paskaičiau kažkurios atsiliepimą,kažkaip pabijojau ją pirkt smile.gif
Atsakyti
naujokei labas 4u.gif

„Dar vienas nerimauti verčiantis dalykas yra tas, kad jaunimas vis labiau tingi mąstyti. Suprantu, skamba keistai, bet greitai viskas bus paaiškinta. Vieno iš prestižinių JAV universitetų mokslininkai nustatė, kad knygų skaitymas sukuria pilkąsias smegenų ląsteles, o kompiuteriai jas užmuša. Visą gyvenimą dabar užvaldo kibernetinė erdvė. Retas jaunas žmogus skaito knygas, o apie rašinių rašymą ar kitą kūrybą nėra ko šnekėti.

Dabar atrodo keista skaityti 700 – 800 puslapių knygą, kai galima pamatyti filmą pagal ją ar perskaityti santrauką internete. Rašinių, analizių ar kitokių laiko ir mąstymo reikalaujančių kūrinių rašymas nebėra populiarus, visa tai galima gauti iš interneto, net nepajudinus savo smegenų. 50 – 70 puslapių rašiniai pasitelkus savo protą ir enciklopedijas, dabar atrodo tokia pat egzotika, kaip ir viduramžiai.

Dabartinis jaunimas nebelinkęs mąstyti ir tai pasimato tarp pradėjusių lankyti mokyklą vaikų. Tarp dabartinių mano amžiaus žmonių, būnant antroje ar trečioje klasėje, nebuvo problemų parašyti 5 ar 10 sakinių rašinį apie žiogą. Dabar tai sukelia kančias, nes vaikai knygas keičia į kompiuterį ir visokius beverčius žaidimus, kurie nė trupučio nelavina vaizduotės. “
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 07 21, 12:50)
Man Murakami mylimiausias rasytojas, tai tikrai skaitysiu viska, ka rasiu jo parasyta smile.gif o mazdaug kokios apimties tie apsakymai?

zinok labai ivairios. Yra trumpu, bet yra, kurie uzima ir keliasdesimt puslapiu. Bet kaip jau sakiau skaitosi labai greitai. Kiek zinau yra isleistos 3 apsakymu rinktines.
Tai va dvi jau skaiciau, reiks ieskoti treciosios.
Atsakyti
laba.

QUOTE(odriana @ 2011 07 21, 14:32)

sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 21, 15:07)
Vieno iš prestižinių JAV universitetų mokslininkai nustatė, kad knygų skaitymas sukuria pilkąsias smegenų ląsteles, o kompiuteriai jas užmuša.

taigi, skaitykime knygas, kad turėtų ką kompiuteriai užmušinėti lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Perskaičiau jau prieš kelias dienas, bet nebuvo laiko atsiliepimą parašyti. blush2.gif Turėjau tris laisvas dienas, tai tiek myniau dviratuką, kad dabar net malonu darbe "sėdėti" biggrin.gif biggrin.gif

Albom Mitch "Antradieniai su Moriu"

Vienas knygas mes atrandame susižavėję viršeliu, kitas - perskaitę anotaciją, o labai dažnai knygos atkeliauja į mūsų gyvenimą po geros rekomendacijos. Šį kartą su geru draugu (ir labai geru knygų, bei filmų rekomendatoriumi ;D) kalbėjome apie profesorių Randy Pausch. Tai vienas iš tų žmonių, kurie savo pavyzdžiu įkvepia tūkstančius. Daug nepasakosiu, juk atsiliepimas ne apie Jį. Siūlau susipažinti, jei dar neatradote šios asmenybės. (paskutinė jo paskaita apie vaikystės svajones - http://www.youtube.c...?v=ji5_MqicxSo)

Taigi tęsiant diskusiją apie mokytojus, kuriuos atsimename visą gyvenimą, draugas pasiūlė perskaityti Albom Mitch knygą "Antradieniai su Moriu". Tai ne vienintelė šios knygos rekomendacija, taip pat vienas artimas žmogus įvardijo ją (knygą) kaip geriausia iš kada nors skaitytų. Išvydusi ją bibliotekoje neatsispyriau pagundai susipažinti su šia knyga, ir deja... Deja , tikriausiai dėl per didelių pagyrų, knyga neišdildomo įspūdžio nepaliko. Taip, tai graži istorija apie išskirtinį mokytoją, apie gyvenimą ir apie žmogaus santyki su mirtimi. Tai šilti ir labai asmeniniai antradieniai su senyvu pasiligojusiu dėstytoju. Tokių knygų reikia, kurios tiesiog spinduliuoja šiluma, nors ir rašo ne apie pačius mieliausius dalykus. Ne pati geriausia, bet verta dėmesio.

QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 21, 15:07)
„Dar vienas nerimauti verčiantis dalykas yra tas, kad <....>

O yra buvęs toks laikotarpis, kad senoji karta ne nerimautu dėl prastėjančios jaunosios kartos? g.gif Taip, iš daugelio kompiuteris atima vaikystę, mąstymą ir paverčia tinginiais. (kam naudotis tona sveriančia knyga, kai yra wikipedia? doh.gif ) bet bet bet.. kai kuriems naujovės atneša naujas galimybes. Aš už progresą, nors kartais tas techninis progresas skatina kultūrinį regresą, jei taip galima pasakyti g.gif

Bent jau šios temos lankytojoms, tai tikrai negresia biggrin.gif tiek prisikursim pilkųjų ląstelių, jog nebetilps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 07 21, 17:08)
O yra buvęs toks laikotarpis, kad senoji karta ne nerimautu dėl prastėjančios jaunosios kartos?  g.gif  Taip, iš daugelio kompiuteris atima vaikystę, mąstymą ir paverčia tinginiais. (kam naudotis tona sveriančia knyga, kai yra wikipedia?  doh.gif ) bet bet bet.. kai kuriems naujovės atneša naujas galimybes. Aš už progresą, nors kartais tas techninis progresas skatina kultūrinį regresą, jei taip galima pasakyti  g.gif

aš visiškai nepritarčiau, kad jaunoji karta blogesnė- tegu tik tie burbantys pažiūri į tai, kaip jaunystėj elgėsi jie patys ar jų draugai smile.gif visais laikais visokių buvo ir bus. Juk visi negali mėgti skaityti knygų. Kaip mano teta sakė kartą man: kam tau tos pasakos? ar iš jų išgyvensi? Nebuvo ir seniau taip, kad visi skaitė, nėra ir dabar. Žinoma, naujovės nustumia vienus dalykus į antrą planą, bet kas mėgo, tas mėgs, kas skaitė, tas skaitys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 07 21, 16:08)
Deja , tikriausiai dėl per didelių pagyrų, knyga neišdildomo įspūdžio nepaliko.

Taip įdomiai parašei.
O kažin, kodėl dažniausiai va taip būna, prisiklausai pagyrų, nori baisiausiai perskaityti ir paskui...

Na aišku dar, kiekvieno tas skonis labai individualus...
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 07 21, 13:54)
nu nežinau,man tas "Krisius" kažkokia nesąmonė,ir ne aš viena taip galvoju...

verysad.gif
Na, bet tavo skonis tai ir turi skirtis nuo kažkieno ten močiutės....
Ką ten tas jaunimas apie karą ir pokarį supranta.

Iš tikro tai aš ta knyga net nebūčiau susidomėjusi, jei ne mano mamos begalinis noras įsigyti, o ji labai didelė tokių knygų apie Lietuvos kaimus, karą, pokarį ir pan. gerbėja. Tai teko dovanoti. O paskui pasiėmiau ir aš paskaityti.
Kai užsikabinau, kaip patiko, dabar ir rekomenduoju visiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 21 liepos 2011 - 16:32
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 21, 17:27)
aš visiškai nepritarčiau, kad jaunoji karta blogesnė- tegu tik tie burbantys pažiūri į tai, kaip jaunystėj elgėsi jie patys ar jų draugai  smile.gif visais laikais visokių buvo ir bus. Juk visi negali mėgti skaityti knygų. Kaip mano teta sakė kartą man: kam tau tos pasakos? ar iš jų išgyvensi? Nebuvo ir seniau taip, kad visi skaitė, nėra ir dabar. Žinoma, naujovės nustumia vienus dalykus į antrą planą, bet kas mėgo, tas mėgs, kas skaitė, tas skaitys. 4u.gif

Aš taip pat nemanau, jog auga "degradų karta" kaip ne kartą teko girdėti iš pensijinio amžiaus žmonių. Mano aplinkoje tikrai daug žmonių skaito, kuria, domisi, o ne tik prieš šv. TV klūpi.
Mano bandymas puikiai pasiteisino, jau beveik metus gyvenu be televizoriaus. Tiesa sakant be poros laidų per Lietuvos televizijos kanalą nelabai ir bėra ką žiūrėti. Niekas galvos nebarškina, visą reikiamą informaciją galima laikraščiuose ar internete perskaityti ax.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 21, 17:31)
Taip įdomiai parašei.
O kažin, kodėl dažniausiai va taip būna, prisiklausai pagyrų, nori baisiausiai perskaityti ir paskui...

Na aišku dar, kiekvieno tas skonis labai individualus...
<...>

Skonis. Hm.. turėjau aš menotyros paskaitas, ir žinote? mus dėstytoja bandė įtikinti jog skonis praktiškai neegzistuoja. Meno suvokimas, moksliškiau percepcija, dažniausiai priklauso nuo žmogaus dvasinio "gilumo", išsilavinimo ir pan. Tikrąjį skonį, na tokį, kaip mes mėgstame sakyti "na man patinka ir tiek" gali pajusti tik toje srityje save "auginęs" žmogus.

Bet mes, paprastos, bet ne prastos knygų mylėtojos gal ir galime šiek tiek sau leisti laisvai lieti mintis per daug nesigilinant. O tuo labiau, manau čia (forume) yra ir labai intelektualių skaitovių. Ir tikrai ne viena ir ne dvi. bigsmile.gif

p.s. Aš dar neužsiregistravau naujoje temoje (AgnĖ.** 4u.gif ) Taigi registras Haruki Murakami "Mylimoji Sputnik" regis imu sirgtu Murakamizmu doh.gif lotuliukas.gif

p.s.s. AgnĖ.** , tau vis dar 17m. ir tu vis dar iš Kauno? ax.gif čia tavo blog'ą varčiau, ne pirmą kartą, bet niekad nepagyriau. Tai va ėmiau ir pagalvojau, jei kas patinka, tai kodėl ir nepagyrus biggrin.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti