Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(kiršė @ 2011 08 02, 14:07)
Na iki Solženycino T.R. Smith dar toli  ax.gif  Skaičiau abi minėtas knygas, tai galiu pasakyt, kad geri, įtraukiantys trileriai su stalinizmo, o vėliau ir politinio atšilimo prieskoniais. Daug tikroviškų detalių, KGB metodų aprašymų, slogios to meto atmosferos.
Gaila tik, kad amerikietis autorius gana nuvalkiotų štampų nesibaido ir abiejų knygų pabaigos tokios nublizgintos holivudinės  smile.gif

Visiskai sutinku , bet uztat tik Tom Rob Smith galiu padekoti, kad atsiduriau prie Solzenycino, nes skaiciau , kad jis Smith parase savo knygas besiremdamas Solzenycinu, tai ir uzsikabinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2011 08 02, 15:20)
Visiskai sutinku , bet uztat tik Tom Rob Smith galiu padekoti, kad atsiduriau prie Solzenycino, nes skaiciau , kad jis Smith parase savo knygas besiremdamas Solzenycinu, tai ir uzsikabinau smile.gif

Teisingu keliu tave nuvedė thumbup.gif O kurią Solženycino knygą skaitai? smile.gif
Atsakyti
laba.

QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 02, 11:52)
Va, laiškas atėjo, Silva rerum II, jau manęs laukia nesulaukia.. reiks eiti pasiimti. Tikrai nesitikėjau, kad taip greitai eilė ateis, o buvau ar ne 4.
Žiūrėsim, kas ten per stebuklas (pirma dalis tai man buvo taip šiaip sau, per viduriuką, nei pagirti labai galiu, nei išpeikti).
Na bet įdomu, kaip ten toliai viskas klostysis...

Kiek teko atsiliepimų skaityti, tai dauguma sako, kad antroji dalis geresnė, nors pati jos dar artimiausiu metu neplanuoju skaityti. Bet kuriuo atveju atsiliepimas bus labai laukiamas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 02, 13:23)
Yra dvi skirtingos paslaugos: užsakyti ir rezervuoti

Ačiū tau labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 08 02, 15:21)
laba.
Kiek teko atsiliepimų skaityti, tai dauguma sako, kad antroji dalis geresnė, nors pati jos dar artimiausiu metu neplanuoju skaityti. Bet kuriuo atveju atsiliepimas bus labai laukiamas  mirksiukas.gif

Aš sakyčiau kad jas reikėtų skaityti abi. Antrai daliai įvertinti reikia pirmos įspūdžių smile.gif. Tada galima pamatyti tiek personažų, tiek pačios rašytojos raidą.
Jei prilips - tai tokios knygos kurias perskaitysit labai greitai, ilgai kankintis nereikės smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 08 02, 14:36)
Teisingu keliu tave nuvedė  thumbup.gif  O kurią Solženycino knygą skaitai?  smile.gif

Dabar skaitau vezininku korpusa ir laukiu parkeliaujant gulago archipelago:)
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2011 08 02, 14:00)
Labai rekomenduoju paskaityti Tom Rob Smith knygas vaikas 44 ir slaptoji kalba, tikrai geros knygos, is pradziu buvau pasiemusi is bibliotekos, o kai perskaiciau nusprendziau ir isigyti, verta tureti savo bibliotekoje smile.gif nuo ju perejau prie Aleksandro Solzenycino knygu.

QUOTE(kiršė @ 2011 08 02, 14:07)
Na iki Solženycino T.R. Smith dar toli  ax.gif  Skaičiau abi minėtas knygas, tai galiu pasakyt, kad geri, įtraukiantys trileriai su stalinizmo, o vėliau ir politinio atšilimo prieskoniais. Daug tikroviškų detalių, KGB metodų aprašymų, slogios to meto atmosferos.
Gaila tik, kad amerikietis autorius gana nuvalkiotų štampų nesibaido ir abiejų knygų pabaigos tokios nublizgintos holivudinės  smile.gif

Skaičiau visas minimas, išskyrus Solženycino Gulago archipelagą wink.gif Tai Vaikas 44 man labai patiko thumbup.gif įtariu, kad filmas (jeigu rankas prikištų koks profesionalas) būtų labai įdomus. O slaptoji kalba man nelabai patiko schmoll.gif per daug politizuotas rolleyes.gif
Jau kelis kartus minėjau, kas mane sužavėjo T. R Smith- tai, jog kiek pasidomėjau, autorius nėra buvęs Rusijoje ir su Rusija niekuo nesusijęs, o romanas gana tikroviškas thumbup.gif tai reikštų, kad rašytojas talentingas thumbup.gif
O su Solženycinu jis net nelygintinas- skirtingos kartos, skirtingas laikmetis, skirtingi knygų žanrai ir svarbiausia- skirtingas patyrimas cool.gif tai, ką žmogus patyrė- neištrinsi...juk visada autobiografinės ar bent jau išgyvenimais paremtos knygos būna kur kas įspūdingesnės už išgalvotus personažus/ įvykius, bent jau man wink.gif

Labas, pražuvėlė aš thumbup.gif ale vasarą ir toliau mokausi šį tą blush2.gif
Klausimėlis, noriu paskaityti kažką paprasto- turiu Kinselos manjakių net 5 knygas, ar yra skirtumas kurią po kurios skaityti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Leveret @ 2011 08 01, 19:57)
Alma littera siūlo knygą, kad po to apie ją parašytumėm atsiliepimą į blog'us  mirksiukas.gif

o kaip gauti tą pasiūlymą? aš mielai parašyčiau 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(caralaite @ 2011 07 31, 14:54)
Pvz.?
Nagi, pratęskim diskusiją juodai, o tai atsibodo geltonai skaityt biggrin.gif.
Kokias knygas esat skaitę kurios pakeitė ar "beveik" pakeitė jūsų gyvenimą? Na jei tokių "lemtingų" nepamenat, tai gal paminėtumėt kokią kuri jus pastūmėjo į tam tikrą poelgį - kad ir mest valgyt šokoladą ar su gyvu egzempliorium išbandyt kokią skambią gerbėjų nuvaikymo frazę? biggrin.gif Kokiame amžiuje tai atsitiko?

didelį įspūdį man paliko Diuma Trys muškietininkai. Žinau, kad tai nuotykių romanas, kad tai paauglių, vaikų skaitiniai, tačiau vaikystėje nemėgau vaikiškų knygų, tad Trys muškietininkai tapo mano draugais nuo kokių 8 metų blush2.gif iki šiol dėkinga esu šiai knygai, kuri man padėjo ištverti skaudžius vaikystės smūgius (sunkiai sirgau ax.gif
Dar man svarbi- Altorių šešėly, nes Liudas Vasaris man artimas beveik 100 proc. Kadangi vaikystėje/paauglystėje/ jaunystėje, o ir dabar biggrin.gif buvau keistas vaikas ir keistuolė tarp bendraamžių, kaifavau skaitydama Putino knygą. Džiaugiausi, kad tokių, kaip aš yra daugiau, kas, kad Vasaris išgalvotas blush2.gif lotuliukas.gif
Ir dar Žiulio Verno knygos- visos visos wub.gif pakeitė mano gyvenimą, nes leido keliauti sėdint ar gulint thumbup.gif fantastiška fantazijos galia thumbup.gif
beje, dabar žiūriu senąjį Odesos sukurtą filmą V poiskah Kapitana Granta wub.gif neapsakomas įspūdis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 02 rugpjūčio 2011 - 17:17
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 02, 12:52)
Labai tau ačiū. Užsakyti jau moku, tik niekaip nerandu kaip rezervuoti  doh.gif Kažkokia višta esu, nerandu ir viskas doh.gif

Tikiuosi, jau radai, o jei ne, nupiešiau wink.gif

user posted image

(jei moki užsakyti, tai labai panašiai, tik, jei nėra laisvo knygos egzemplioriaus, vietoj užsakyti, atsiranda rezervuoti, tada atlieki tris paprastus veiksmus ir lauki).
Papildyta:
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 02, 17:18)
o kaip gauti tą pasiūlymą? aš mielai parašyčiau 4u.gif

Nu va, o taip intensyviai ieškojo norinčių.
Turinčioms tinklaraščius rašė tiesiogiai, man rodos, ir į mūsų temą rašė, ir va, čia, mūsų bendram bloge kontaktus paliko, kur yra mūsų suknyga.lt profiliai

Čia

Atsakyti
Stilkiuk, yra skirtumas, nuo kurios pradėti. atsiversk visų radžias - jos prasideda Bekės laiškais. ir pradėk nuo anksčiausio pagal datą laiško.
Atsakyti
Koks slaptazodis libis sistemoje?Zinau,kad pavarde,bet kaip rasyti?
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 02, 18:18)
Klausimėlis, noriu paskaityti kažką paprasto- turiu Kinselos manjakių net 5 knygas, ar yra skirtumas kurią po kurios skaityti g.gif

beje, dabar žiūriu senąjį Odesos sukurtą filmą V poiskah Kapitana Granta wub.gif neapsakomas įspūdis thumbup.gif

Pirma knyga yra "Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis".
Tą filmą tai aš myliu iki negalėjimo. ax.gif Vaikystėj daugybę kartų matytas, man jis ir dabar toks pat geras ir įdomus. Vos išgirstu tą muziką, iškart širdis greičiau plakti pradeda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 08 02, 21:11)
Koks slaptazodis libis sistemoje?Zinau,kad pavarde,bet kaip rasyti?

Aš kažkada iš darbo kompo bandžiau pasijungti, bet taip ir nepavyko, tai ir nesuprantu kaip ten ta mano pavardė įvesta, namie automatiškai prisijungia...
Atsakyti