QUOTE(Murciux @ 2011 08 02, 14:00)
Labai rekomenduoju paskaityti Tom Rob Smith knygas vaikas 44 ir slaptoji kalba, tikrai geros knygos, is pradziu buvau pasiemusi is bibliotekos, o kai perskaiciau nusprendziau ir isigyti, verta tureti savo bibliotekoje
nuo ju perejau prie Aleksandro Solzenycino knygu.
QUOTE(kiršė @ 2011 08 02, 14:07)
Na iki Solženycino T.R. Smith dar toli
Skaičiau abi minėtas knygas, tai galiu pasakyt, kad geri, įtraukiantys trileriai su stalinizmo, o vėliau ir politinio atšilimo prieskoniais. Daug tikroviškų detalių, KGB metodų aprašymų, slogios to meto atmosferos.
Gaila tik, kad amerikietis autorius gana nuvalkiotų štampų nesibaido ir abiejų knygų pabaigos tokios nublizgintos holivudinės
Skaičiau visas minimas, išskyrus Solženycino Gulago archipelagą
Tai Vaikas 44 man labai patiko
įtariu, kad filmas (jeigu rankas prikištų koks profesionalas) būtų labai įdomus. O slaptoji kalba man nelabai patiko
per daug politizuotas
Jau kelis kartus minėjau, kas mane sužavėjo T. R Smith- tai, jog kiek pasidomėjau, autorius nėra buvęs Rusijoje ir su Rusija niekuo nesusijęs, o romanas gana tikroviškas
tai reikštų, kad rašytojas talentingas
O su Solženycinu jis net nelygintinas- skirtingos kartos, skirtingas laikmetis, skirtingi knygų žanrai ir svarbiausia- skirtingas patyrimas
tai, ką žmogus patyrė- neištrinsi...juk visada autobiografinės ar bent jau išgyvenimais paremtos knygos būna kur kas įspūdingesnės už išgalvotus personažus/ įvykius, bent jau man
Labas, pražuvėlė aš
ale vasarą ir toliau mokausi šį tą
Klausimėlis, noriu paskaityti kažką paprasto- turiu Kinselos manjakių net 5 knygas, ar yra skirtumas kurią po kurios skaityti
Papildyta:QUOTE(Leveret @ 2011 08 01, 19:57)
Alma littera siūlo knygą, kad po to apie ją parašytumėm atsiliepimą į blog'us
o kaip gauti tą pasiūlymą? aš mielai parašyčiau
Papildyta:QUOTE(caralaite @ 2011 07 31, 14:54)
Pvz.?
Nagi, pratęskim diskusiją juodai, o tai atsibodo geltonai skaityt
.
Kokias knygas esat skaitę kurios pakeitė ar "beveik" pakeitė jūsų gyvenimą? Na jei tokių "lemtingų" nepamenat, tai gal paminėtumėt kokią kuri jus pastūmėjo į tam tikrą poelgį - kad ir mest valgyt šokoladą ar su gyvu egzempliorium išbandyt kokią skambią gerbėjų nuvaikymo frazę?
Kokiame amžiuje tai atsitiko?
didelį įspūdį man paliko Diuma Trys muškietininkai. Žinau, kad tai nuotykių romanas, kad tai paauglių, vaikų skaitiniai, tačiau vaikystėje nemėgau vaikiškų knygų, tad Trys muškietininkai tapo mano draugais nuo kokių 8 metų
iki šiol dėkinga esu šiai knygai, kuri man padėjo ištverti skaudžius vaikystės smūgius (sunkiai sirgau
Dar man svarbi- Altorių šešėly, nes Liudas Vasaris man artimas beveik 100 proc. Kadangi vaikystėje/paauglystėje/ jaunystėje, o ir dabar
buvau keistas vaikas ir keistuolė tarp bendraamžių, kaifavau skaitydama Putino knygą. Džiaugiausi, kad tokių, kaip aš yra daugiau, kas, kad Vasaris išgalvotas
Ir dar Žiulio Verno knygos- visos visos
pakeitė mano gyvenimą, nes leido keliauti sėdint ar gulint
fantastiška fantazijos galia
beje, dabar žiūriu senąjį Odesos sukurtą filmą V poiskah Kapitana Granta
neapsakomas įspūdis