Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Labas smile.gif

QUOTE(Ajamajame @ 2011 07 28, 23:11)
sveikutės. Tik dabar pamačiau,kad jau nikas pakeistas. Atsibodo man ta Siberica. Taigis į temą, skaitau "MERGINA KURI ŽAIDĖ SU UGNIMI" tikrai geresnė ši dalis nei pirmoji. Pirmojoje neįtraukė išpradžių dėl to,kad tų trumpinių pradžioj buvo daug. O dabar visai kitaip... Įdomiai viskas klostosi. Gaila,kad tik vakarais yra laiko skaityti. smile.gif Vakar atsinešiau ARUNDHATI ROY "MAŽMOŽIŲ DIEVAS", "GĖLIŲ KRAUJAS".

„Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ man labiausiai patiko iš visos trilogijos smile.gif

QUOTE(Argija @ 2011 07 28, 23:51)
Zuikelis?   biggrin.gif  biggrin.gif

Aha biggrin.gif Vienas žmogus, kuris neturėtų to daryti, pastoviai vadina Zuikeliu, tai ir įstrigo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos :} Mūsų kaimo biblioteka užsidarė atostogoms, tai aš parsinešiau nemažai knygų, kad nepritruktų skaitymo biggrin.gif :

* Ray Bradbury "Pienių vynas"
* Haruki Murakami "Kafka pakrantėje" "Norvegų giria"
* Isabel Allende "Fortūnos duktė"
* Katherine Neville " Užburtas ratas"
* Barbara Erskine "Šnabždesiai smėlyje"
* Rima Urmetzer "Prorsum"
* Wassmo "Dinos knyga" "Karnos kraitis"
* Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis"
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 28, 12:14)
* Suzanne Collins ,,Liepsnojantis lūžis" (šią dabar ir imsiu)

Skaitysim abi kartu nes aš ir pagaliau ją gavau thumbup.gif vakar kaip tik pabaigiau "Geišos išpažintį" tai šiandien galėsiu imtis "Liepsnojančio įtūžio", tik dar reiktų pabaigti keletą skyrelių G.Orwell "Animal farm" doh.gif
Atsakyti
Ian McEwan 'Solar' (Saule)
user posted image
Tai pasakojimas palieciantis gana svarbia ir opia musu planetos beda - globalini atsilima. Yra nemazai fizikiniu issireiskimu, gilinimasi i problema ir sprendimo ieskojima.
Fizikos profesorius, Nobelio premijos laimetojas, labai pasizymejes savo darbe, taciau asmeninis gyvenimas nesiseka. Izenges i sestaji desimteti yra vedes penkta karta, bevaikis, turintis sveikatos problemu ir labai nelaimingas. Taciau to problema slypi ne kur nors issoreje, ar ji supanciuose zmonese, bet jame paciame.
Viena diena grizes is Arktikos, jis aptinka savo namuose zmonos meiluze, savo kolega. Ginco metu jis zuva, taciau jo geniali ideja kaip gelbeti planeta nuo globalinio atsilimo pereina i profesoriaus rankas. Ir stai atsiranda nuostabi galimybe dar karta uzsidirbti Nobelio premija, tik jau ne savu protu ir prakaitu. Bet kaip ir kiekviena apgavyste anksciau ar veliau islenda, ir viskas baigiasi visisku fiasko.
Pati ideja labai idomi, o terijos atrodo labai realistiskos ir igyvendinamos. Taciau pats profesorius man kazkoks nukarses senis, kuriam galvoje kaip prisiesti, prisiliuobti ir 'dulkinti' viska kas juda. Jokios morales, jokiu isipareigojimu, jokios atsakomybes ir jokiu jausmu. Kazkaip man atrode, kad genialus protai buna kiek kitokie zmones, siek tiek kilnesni.
Pati ideja apie planetos gelbejima labai idomi, bet visa kita kiek vidutiniska ir vietomis nuobodoka.
Nezinau kodel, bet knyga skaitesi gana sunkiai ir letai.

Esu skaiciusi jo 'Atpirkima', tai pastaroji man nepalyginamai labiau patiko nei si. Nors zinoma, sios abi knygos labai skirtingos. Bet vis tik tikejausi labai daug is sios knygos, bet teko nusivilti. Deja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 29 liepos 2011 - 12:36
Laba Diena 4u.gif

Žiūrinėju užsienio, tiksliau Vokietijos, universitetus tolimesnėms studijom (na čia dar negreitai, bet..) ir va vieno labiausiai mane dominančio universiteto biblioteka/skaitykla wub.gif negalėjau nepasidalinti blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE(Leveret @ 2011 07 29, 11:27)
Aha  biggrin.gif Vienas žmogus, kuris neturėtų to daryti, pastoviai vadina Zuikeliu, tai ir įstrigo  biggrin.gif

Tai čia nieko irnesakyk.gif mane po 20 gimtadienio "mažu" arba "mažyle" vadina doh.gif teko priprasti bigsmile.gif biggrin.gif

QUOTE(Indra666 @ 2011 07 29, 13:03)
Sveikos :} Mūsų kaimo biblioteka užsidarė atostogoms, tai aš parsinešiau nemažai knygų, kad nepritruktų skaitymo biggrin.gif :

* Ray Bradbury "Pienių vynas"
* Haruki Murakami "Kafka pakrantėje" "Norvegų giria"
* Isabel Allende "Fortūnos duktė"
* Katherine Neville " Užburtas ratas"
* Barbara Erskine "Šnabždesiai smėlyje"
* Rima Urmetzer "Prorsum"
* Wassmo "Dinos knyga" "Karnos kraitis"
* Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis"

Kaip faaainai bigsmile.gif Simonaitytės bibliotekoje, kurioje aš lankausi, leidžia tik 5 pasiimti verysad.gif
idomu bus paskaityti atsiliepimus apie visas, bet labiausiai domina Haruki Murakami bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
uzvakar lektuve perskaiciau P. Robert Smith "Naktį parke aukštai medyje su ežiuku". Tam kartui puikiai tiko, nes nenorejau nieko rimto ir sunkaus. O knyga visai smagi, nuotaikinga, ne viena karta garsiai nusijuokiau biggrin.gif Knygoje vaizduojami ivykiai atrodo labai beviltiskai biggrin.gif Pagrindinio veikejo suzadetines mirtis, jo santykiai su dviem merginomis vienu metu ir daug kitu keistu dalyku. Tokia knygute ilgai atminty nepasiliks, taciau, norint nesudetingo ir nuotaikingo skaitalo, ji pats tas wink.gif Beje ja pirkau per akcija (kainavo tik 4,99 lt) del virselio ir pavadinmo biggrin.gif taciau tik pabaigoj knygos atsirado tas eziukas aukstai medyje ir tai tik vienas epizodas biggrin.gif

keleta dienu neturejau laiko prieiti prie knygu, tad siandien svarstau kuria skaityti g.gif ar Gerritsen "Chirurgas" ar Murakami "Mylimoji Sputnik" g.gif Gal patarsit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 07 29, 14:07)
keleta dienu neturejau laiko prieiti prie knygu, tad siandien svarstau kuria skaityti g.gif  ar Gerritsen "Chirurgas" ar Murakami "Mylimoji Sputnik" g.gif  Gal patarsit?  blush2.gif

Aišku Murakamį laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 29, 14:04)
Aišku Murakamį laugh.gif

Jau pradejau Chirurga biggrin.gif nusprendziau, kad noriu astresniu pojuciu, Murakami dar pasaugosiu ateiciai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 07 29, 14:07)
Sveikos smile.gif
uzvakar lektuve perskaiciau P. Robert Smith "Naktį parke aukštai medyje su ežiuku". Tam kartui puikiai tiko, nes nenorejau nieko rimto ir sunkaus. O knyga visai smagi, nuotaikinga, ne viena karta garsiai nusijuokiau biggrin.gif Knygoje vaizduojami ivykiai atrodo labai beviltiskai biggrin.gif Pagrindinio veikejo suzadetines mirtis, jo santykiai su dviem merginomis vienu metu ir daug kitu keistu dalyku. Tokia knygute ilgai atminty nepasiliks, taciau, norint nesudetingo ir nuotaikingo skaitalo, ji pats tas wink.gif Beje ja pirkau per akcija (kainavo tik 4,99 lt) del virselio ir pavadinmo biggrin.gif  taciau tik pabaigoj knygos atsirado tas eziukas aukstai medyje ir tai tik vienas epizodas biggrin.gif

keleta dienu neturejau laiko prieiti prie knygu, tad siandien svarstau kuria skaityti g.gif  ar Gerritsen "Chirurgas" ar Murakami "Mylimoji Sputnik" g.gif  Gal patarsit?  blush2.gif

Aš vakar irgi nusipirkau Ežiuką už 5Lt biggrin.gif

Ir kaip tau „Chirurgas“? smile.gif
Atsakyti
laba.

ačiū už nuomones apie Lolitą 4u.gif

Žiūriu, vis dar apie Coelho kalbat. Man buvo vienu metu jo periodas. Pirmąją knygą pasiūlė bibliotekininkė (,,Prie Piedros.."). Visai neužkabino, bet vis tiek po to ėmiau ,,Alchemiką" (nelabai man ji), ,,Zahirą", ,,Veronika ryžtasi mirti", ,,Demonas ir panelė Prym" (paskutinės dvi visai gerą įspūdį paliko). Bet daugiau kažkaip ir nebesinori.

QUOTE(Indra666 @ 2011 07 28, 16:24)
Norėčiau paskaityti Suzanne Collins trilogiją(?), bet dar vis nerandu iš kur gauti Bado žaidynes biggrin.gif o pirkti nenoriu  ax.gif

o biblioteka neturi?

QUOTE(katilina @ 2011 07 28, 18:55)
O man ir filmas, ir knyga patiko.

drinks_cheers.gif

QUOTE(casolin @ 2011 07 29, 13:25)
Skaitysim abi kartu nes aš ir pagaliau ją gavau thumbup.gif  vakar kaip tik pabaigiau "Geišos išpažintį" tai šiandien galėsiu imtis "Liepsnojančio įtūžio", tik dar reiktų pabaigti keletą skyrelių G.Orwell "Animal farm" doh.gif

Aš kol kas angliškąją atidėjusi blush2.gif Bet tikrai nepaliksiu nepabaigtos.
O ,,Liepsnojančio įtūžio" šimtas puslapių liko, tai šiandien arba ryt pabaigsiu. Kol kas man ji silpniausia iš visų.

QUOTE(Argija @ 2011 07 29, 13:43)
vieno labiausiai mane dominančio universiteto biblioteka/skaitykla  wub.gif

bigsmile.gif įdomiai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 07 29, 13:43)
Simonaitytės bibliotekoje, kurioje aš lankausi, leidžia tik 5 pasiimti  verysad.gif

As irgi ten pat. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 29, 15:45)

o biblioteka neturi?

Kaune eilė ilga labai, tai kai grįšiu ten gyventi tada reiks užsirezervuoti :} o dabar kur gyvenu, tai neturi :}
Atsakyti