Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

laba.

buvau bibliotekoj (aišku, kaip visada, nepasiėmiau skėčio tai grįžau šlaputėlė laugh.gif ). Pasiėmiau tiek, kad iki rudens turėtų užtekti turint omeny tai, kad namučiuose dar ne viena neperskaityta guli doh.gif

* Suzanne Collins ,,Liepsnojantis lūžis" (šią dabar ir imsiu)
* A. Diuma ,,Trys muškietininkai I dalis" (reikia pagaliau su jais susipažinti bigsmile.gif )
* William Peter Blatty ,,Egzorcistas"
* Iain Banks ,,Širšių fabrikas"
* Vladimiras Nabokovas ,,Lolita"
* Guy de Maupassant ,,Mėnesiena"

QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 27, 21:31)

Vytautas Račickas. Nebaigtas dienoraštis.

aš šią prie geriausių ,,pasidėjusi". Skaičiau prieš ketvertą metų, paliko gerą įspūdį. Aišku, nemažai ir ašarų buvo, nes knyga tikrai slogi. Ilgą laiką ją vadinau geriausia savo perskaityta knyga. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 28, 12:14)

Šitą filmą mačiau. Tikiu, kad knyga geresnė. Filmas buvo toooks gašlus, toks... nemoku apsakyt. Tiesiog labai nekokį jausmą paliko karsta.gif )

O aš vis dar vargstu su "Raudona ir juoda" laugh.gif Kad dar tas mano darbas nebūtų toks su begale informacijos susijęs, gal labiau į tas knygas įnikčiau, o dabar kiekvieną dieną vien darbe istorijas skaitau/rašau, ir jau namuose nebesitiesia rankos biggrin.gif Labai noriu kuo greičiau ją pabaigti, kol kas nelabai patinka... kaip minėjau, daug istorijos, o aš jos žiauriai nemėgstu, neįdomu blush2.gif Laukia "Timas" lentynoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 07 28, 16:01)
Šitą filmą mačiau. Tikiu, kad knyga geresnė. Filmas buvo toooks gašlus, toks... nemoku apsakyt. Tiesiog labai nekokį jausmą paliko karsta.gif )

Knyga nuostabi wub.gif
Atsakyti

kai skaitysi, pabandyk pastebėti, kad knyga yra visai ne apie jokį mažamečių tvirkinimą, pedofiliją ar dar ką. pati knygos struktūra, charakterių kūrimas tam prieštarauja. čia labai įdomu. o paskui pabandyk pagalvoti, tai apie ką visgi ji yra? smile.gif)

pasiskaičius profesionalios kritikos, lengvai galima tai sužinoti. bet ir neskaičius, reikia bandyt žvelgti, kapstyti giliau. šiaip tikrai žiauriai gera knyga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 07 28, 15:11)

o paskui pabandyk pagalvoti, tai apie ką visgi ji yra? smile.gif)

Tai jau tikriausiai apie meilę?

Na kaip įdomu pasidarė, būčiau žinojusi, būčiau pasiėmusi ir aš. Šiandien kaip tik buvau bibliotekoj...

Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 28, 12:14)
laba.

* Suzanne Collins ,,Liepsnojantis lūžis" (šią dabar ir imsiu)
* A. Diuma ,,Trys muškietininkai I dalis" (reikia pagaliau su jais susipažinti  bigsmile.gif )

Man Muškietininkai patiko, du kartus berods skaičiau rolleyes.gif

Norėčiau paskaityti Suzanne Collins trilogiją(?), bet dar vis nerandu iš kur gauti Bado žaidynes biggrin.gif o pirkti nenoriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 28, 15:20)
Tai jau tikriausiai apie meilę?

Na kaip įdomu pasidarė, būčiau žinojusi, būčiau pasiėmusi ir aš. Šiandien kaip tik buvau bibliotekoj...

visos jos apie meilęsmile.gif) nu tik šįsyk ne apie meilę moteriai. nu ždž, aš jau čia per daug šneku smile.gif tiesiog turėjau labai geras vakarų literatūros paskaitas, kuris absioliučiai griovė visas klišes apie tam tikras knygas. ir norisi tuo pasidalinti. nes tikrai į tą romaną žiūrėti kaip į nesveiko pedofilo svaičiojimus yra nesveika. na bet aš manau, kad jūs ir taip turbūt taip nedarote. juk tokie svaičiojimai nebūtų tapę klasika:)
tiesa, Nabokov'o daugiau nieko nesu skaičius. esu mačiusi filmą The Luzhin defense, labai neblogas, bet man atrodo knyga nėra išversta į lietuvių kalbą, o originalas tik rusiškai (šia kalba neskaitau). Turiu svajonę Lolitą perskaityt ir angliškai, nes kaip žinia ir rusiškai ir angliškai yra Lolita originalas. ir dar aišku reikės pasidomėt kitom išverstom knygom. šiaip jau man jo vien stilius atrodo labai geras, maloniai skaitosi.
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 07 28, 14:01)

O aš vis dar vargstu su "Raudona ir juoda" laugh.gif Kad dar tas mano darbas nebūtų toks su begale informacijos susijęs, gal labiau į tas knygas įnikčiau, o dabar kiekvieną dieną vien darbe istorijas skaitau/rašau, ir jau namuose nebesitiesia rankos biggrin.gif Labai noriu kuo greičiau ją pabaigti, kol kas nelabai patinka... kaip minėjau, daug istorijos, o aš jos žiauriai nemėgstu, neįdomu blush2.gif Laukia "Timas" lentynoje ax.gif

Kai kurios knygos tokios "lėtai grojančios". O dar ypač klasika. Priešingai, net nenorėk jos greitai baigti, jei skaičiuosi, kiek puslapių liko iki pabaigos, nieko nebus.
Savo Aną Kareniną skaitau jau net nebežinau kiek laiko ir nežinau, kada baigsiu (tiesa, ir rusų kalba šiek tiek pristabdo). Skaitau, kada pasiilgstu tų veikėjų, kada jau būtinai noriu sužinoti, kaip ten tam Levinui su Kiti toliau seksis ir pan. Be to, man bent asmeniškai norisi pasidomėti, kaip kada ir su kuo tas Tolstojus rašė būtent tą romaną.
Neįsivaizduoju, kas man išliktų atminty, jei imčiau ir perskaityčiau taip per savaitę, tikriausia nieko ilgai neišliktų galvoj.
O dabar ilgai atsiminsiu, kaip Tolstojus aprašė pvz. šienaujantį Leviną, smile.gif
Kartais perskaitau kokią nesudėtingą, susikaupimo nereikalaujančią knygą, jeigu atrodo, kad ai, nusibodo man ta rusų aukštuomenė... smile.gif

Tas pats ir su Stendaliu. "Raudona ir juoda" nėra labai lengvas romanas, bet veiksmo ten įdomaus pakankamai, pasimėgauk tinkamai. smile.gif
Na bet čia tik mano tokia nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 07 28, 16:11)
kai skaitysi, pabandyk pastebėti, kad knyga yra visai ne apie jokį mažamečių tvirkinimą, pedofiliją ar dar ką. pati knygos struktūra, charakterių kūrimas tam prieštarauja. čia labai įdomu. o paskui pabandyk pagalvoti, tai apie ką visgi ji yra? smile.gif)

Seniai skaičiau, smutno pomniu. Matyt per anksti skaičiau, nes neįstrigo man "Lolita" kaip labai svarbi knyga. Ir šiaip Nabovoko nemyliu (nemylėjau, kai skaičiau ankstyvoj jaunystėj). Gal reiktų pabandyt dar?..
Bet sakyčiau "Lolita" buvo apie meilę, meilę jaunai, tyrai ir nekaltai. Kai objektas nebeatitiko pavardintų kriterijų, meilė irgi prapuolė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 07 28, 15:27)
visos jos apie meilęsmile.gif) nu tik šįsyk ne apie meilę moteriai. nu ždž, aš jau čia per daug šneku smile.gif tiesiog turėjau labai geras vakarų literatūros paskaitas, kuris absioliučiai griovė visas klišes apie tam tikras knygas. ir norisi tuo pasidalinti.

Įdomu, įdomu. Nabokovas man irgi toks įdomus rašytojas, tiesa esu skaičiusi tik vieną knygą "Karalius, dama, valetas" (čia iš to periodo, kai dar rašė rusų kalba). Labai patiko, noriu dar, tik norėčiau pirma paskaityti ką nors iš rusiško periodo, paskui imtis jau to angliškojo. Labai užsidegusi nuėjau į biblioteką, bet nieko doro neradau. Kažin, kodėl leidyklos jo neverčia, juk toks rašytojas.
Lužino gynyba yra rusiškai, tikrai irgi labai norėčiau paskaityti (gal po Anos Kareninos...).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 28 liepos 2011 - 15:44
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 28, 16:30)
Neįsivaizduoju, kas man išliktų atminty, jei imčiau ir perskaityčiau taip per savaitę, tikriausia nieko ilgai neišliktų galvoj.
O dabar ilgai atsiminsiu, kaip Tolstojus aprašė pvz. šienaujantį Leviną, smile.gif

as ja greit perskaiciau, bet dauguma detaliu ryskiai atsimenu biggrin.gif
O ta sienapjutes scena tikrai ispudinga rolleyes.gif

Papildyta:
Lolita paauglystej tikrai skaiciau, bet smulkmenu nepamenu unsure.gif Tiek filmu, tiek knygos fragmentai susipyne turbut mintyse.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 28 liepos 2011 - 15:54
QUOTE(caralaite @ 2011 07 28, 17:37)
Seniai skaičiau, smutno pomniu. Matyt per anksti skaičiau, nes neįstrigo man "Lolita" kaip labai svarbi knyga. Ir šiaip Nabovoko nemyliu (nemylėjau, kai skaičiau ankstyvoj jaunystėj). Gal reiktų pabandyt dar?..
Bet sakyčiau "Lolita" buvo apie meilę, meilę jaunai, tyrai ir nekaltai. Kai objektas nebeatitiko pavardintų kriterijų, meilė irgi prapuolė biggrin.gif

Oi ta Lolita tai laimės šulinys kažkoks, kas ką nori, tas tą ir išsitraukia ax.gif Man ji buvo apie vaikiškumo ilgesį, senatvės baimę, apie tai, kad ne visada tai kas nemoralu, negali būti negražu ar nepriimtina, apie tokius stiprius jausmus, kad net kvapą užgniaužia blush2.gif
Aišku, galima nutiesti labai primityvias paraleles, kad Humberto paauglystėje išgyventa tragiška meilės istorija kai mirė jo jaunutė Anabela, su kuria taip nieko ir nespėjo iki galo atlikit, uždėjo štampą visam likusiam gyvenimui bei požiūriui į moteris. Tačiau toj knygoj visko yra tiek daug, kad būtų labai sudėtinga viską gražiai sudėlioti į lentynėles "čia apie tą, o čia apie aną" rolleyes.gif
Atsakyti