Laba,
Dar viena knygų per vieną dieną skaitytoja sveikinasi
Oi, prijuokinot mane su savo neknygynėm diskusijom... Vaikai, gyvenam draugiškai, ką?Ir ne bet kokių knygų, varau dabar vaikiškas. Kiek teko lankytis vaikų skyriuje, dar nemačiau nei vieno vaiko... Vasara, vasara
Vytautas Račickas. Nebaigtas dienoraštis. Esu labai didelė Zuikos fanė, vis norėjau ką nors dar to autoriaus paskaityti; bibliotekininkė pasiūlė "Dienoraštį". Tai net nežinau ką pasakyti, perskaičiau vienu įkvėpimu, mažo formato ta knygutė.
Esu šiek tiek nusivylusi, kad ir rašytojai vaikams linksta į tą neišvengiamą šiuolaikinės lietuvių literatūros depresyvumą. Tik pasiimk ką nors lietuviško - neviltis, neviltis, neviltis. Negi mes taip blogai gyvenam? Tikrai nieko gero nebėra? Koks turi būti žmogus, kad atlaikytų visas šiuolaikines negandas? O gal kartais tas negandas patys ir išgalvojam?
Nebesu paauglė, bet minčių kiek prilindo... o ir paašaroti buvo kelios vietos, taip kad knyga visai nebloga.
Kita knyga per dieną -
Astrid Lindgren Rasmusas Klajūnas. Kaip pamačiau naują leidimą, baisiai užsimaniau paskaityti. Tuo labiau kad esu skaičiusi tik vieną Lindgren knygą "Ronja - plėšiko duktė", kokius n kartų. Ronja buvo topų topas, bet visai patiko ir Rasmusas, ypač pabaigoje, tokių perliukų autorė pažėrė, gyvenimiškų, labai tiktų dabartinei sudaiktėjusiai ir sumaterialėjusiai visuomenei.