Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 19:32)
ėmiau ir patikrinau, turėtų būti "Žiedas", ne "Skambutis" smile.gif

taip ir galvojau, nes visa trilogija apie virusą ir jo plitimą, o tas skambutis, tai tik atrakcija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 27 liepos 2011 - 18:35
QUOTE(Forget @ 2011 07 27, 19:28)
Dėl šito, tai pasiginčyčiau. Versta iš anglų kalbos žodžio "ring", kuris reiškia ir skambutį ir žeidą, pagal knygos esmę, tai manau tikrai turėta omeny žiedą  g.gif  Reikia pagooglint koks originalus japoniškas pavadinimas g.gif 
šiaip šitas dalykas knygose labai erzina  doh.gif 

QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 19:32)
ėmiau ir patikrinau, turėtų būti "Žiedas", ne "Skambutis" smile.gif

QUOTE(Forget @ 2011 07 27, 19:35)
taip ir galvojau, nes visa trilogija apie virusą ir jo plitimą, o tas skambutis, tai tik atrakcija  biggrin.gif

bigsmile.gif patikrinti japoniško vertimo kažkaip nesumaniau (nors tiek knygos skaitytos, tiek filmai žiūrėti), tad ačiū už informaciją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 27 liepos 2011 - 18:48
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 07 27, 20:05)
Bent jau aš filmu likau nusivylusi. Nepalyginsi su knyga  schmoll.gif

as beveik visais filmais nusiviliu, kurie yra sukurti remiantis knygomis. tik galeciau ivardinti pora atveju kai filmas labiau patiko nei knyga, tai "interviu su vampyru" bei "veronika ryztasi mirti". Interviu su vampyru man tikrai pasirode filmas geresnis nei knyga, nes knygoje labai daug pamastymu apie likima, daug savigailos ir t.t. filme to nera, bet ir nereikia smile.gif O viktorija ryztasi mirti tai mane nustebino, nezinau kodel, bet si filma galeciau ziureti ir ziureti, o knyga skaityti ir skaityti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2011 07 27, 19:54)
as beveik visais filmais nusiviliu, kurie yra sukurti remiantis knygomis. tik galeciau ivardinti pora atveju kai filmas labiau patiko nei knyga, tai "interviu su vampyru" bei "veronika ryztasi mirti". Interviu su vampyru man tikrai pasirode filmas geresnis nei knyga, nes knygoje labai daug pamastymu apie likima, daug savigailos ir t.t. filme to nera, bet ir nereikia smile.gif O viktorija ryztasi mirti tai mane nustebino, nezinau kodel, bet si filma galeciau ziureti ir ziureti, o knyga skaityti ir skaityti wub.gif

o man „Veronika“ pasirodė visai nežiūrėtinas filmas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 27 liepos 2011 - 18:59

user posted image

James Patterson labai įvairiapusiškas rašytojas – kuria tiek įtemptus trilerius ar detektyvus, tiek saldžius ar tragiškus romanus. Rašydami atsiliepimus skaitytojai pasidalina į dvi stovyklas – apžavėtuosius, vertinančius penkiomis žvaigždutėmis ir nusivylusiuosius, kurie skiria vos vieną. Vidutinių vertinimų beveik nėra, todėl J. Patterson knygas reikia perskaityti pačiams ir nuspręsti, kuriai stovyklai priklausai. Iki šiol esu skaičiusi dvi autoriaus knygas – „Sekmadieniai pas Tifanį“ ir „Bikinis“ – ir jos abi man nepadarė didelio įspūdžio. Tačiau nusprendžiau suteikti rašytojui dar vieną progą. Nors „Siuzanos dienoraštyje Nikolui“ taip pat neradau kažkokio stebuklo, tačiau nesigailiu skaičiusi šios knygos.

Knyga nėra visiškas dienoraštis, nes yra nemažai Katjos, kuri ir skaito dienoraštį, gyvenimo intarpų. Didžioji dalis istorijos pasakojama iš Martos vynuogyno, mažos salos netoli Masačiusetso. „Siuzanos dienoraštis Nikolui“ tai istorija apie tobulą meilę, tobulą šeimą ir viską, ko geriausio galima tikėtis iš gyvenimo. James Patterson nustebino mane taip puikiai įsijausdamas į moters gyvenimą ir jausmus.

Įsivaizduok, kad gyvenimas – tai žaidimas, kuriame tu žongliruoji penkiais kamuoliukais. Tie kamuoliukai – tai darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai. Tu neleidi nei vienam iš jų nukristi. Bet vieną gražią dieną pagaliau supranti, kad darbas – kaip guminis kamuoliukas. Jei leisi jam nukristi – jis atšoks. Kiti keturi kamuoliukai – šeima, sveikata, draugai ir principai – stikliniai. Jei leisi nukristi nors vienam iš jų, jis bus nebepataisomai sugadintas, įskeltas, o gal net ir sudaužytas. (27 psl.)

Knyga labai emocionali – vietomis galima juoktis balsu, kitur giliai susimąstyti, vėliau verkti ir vėl juoktis…

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnĖ.**: 27 liepos 2011 - 19:04
Labas vakaras,

Ateinu su Dėzirė 2 dalimi. patinka, istorijos faktai, pateikti priimtina nenuobodžia grožinės literatūros forma.

Ir ne į temą tada. Norėjau paklausti, Panoramoj yra koks knygynas, ar ne?
O Akropoly tikrai yra. Pegasas. Ten vien kažkurios vienos leidyklos knygų yra, ar įvairių?
Atsakyti
Mona, Akropolyje yra beveik Pegasas, Baltų lankų knygynas. o Panoramoje tikras Pegasas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 27, 09:05)
Nu ir tempai tavo  blink.gif  knyga per 2 dienas turbut perskaitai? smile.gif

Kartais perskaitau ir per dieną (kokią Christie, pvz.), bet "Coastliners" skaičiau prieš porą metų. Nežinau, kodėl tau pasirodė, kad dabar. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 20:14)
Mona,  Akropolyje yra beveik Pegasas, Baltų lankų knygynas. o Panoramoje tikras Pegasas smile.gif

O Panoramos adresas maždaug? Čia per miestą važiuojant su 2 troleibusu iš stoties galima ten patekti? Jau primiršus šiek tiek Vilnių, kai nebetenka dažnai jame būti (paskutiniu metu visai nebūnu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 27 liepos 2011 - 19:47
QUOTE(Mona187 @ 2011 07 27, 20:45)
O Panoramos adresas maždaug? Čia per miestą važiuojant su 2 troleibusu iš stoties galima ten patekti? Jau primiršus šiek tiek Vilnių, kai nebetenka dažnai jame būti (paskutiniu metu visai nebūnu)

maždaug Saltoniškių g. 9. Nuo stoties tiesiogiai nieks ten nenuveš
Atsakyti

Laba,

Dar viena knygų per vieną dieną skaitytoja sveikinasi biggrin.gif
Oi, prijuokinot mane su savo neknygynėm diskusijom... Vaikai, gyvenam draugiškai, ką?
Ir ne bet kokių knygų, varau dabar vaikiškas. Kiek teko lankytis vaikų skyriuje, dar nemačiau nei vieno vaiko... Vasara, vasara biggrin.gif

Vytautas Račickas. Nebaigtas dienoraštis.
Esu labai didelė Zuikos fanė, vis norėjau ką nors dar to autoriaus paskaityti; bibliotekininkė pasiūlė "Dienoraštį". Tai net nežinau ką pasakyti, perskaičiau vienu įkvėpimu, mažo formato ta knygutė.
Esu šiek tiek nusivylusi, kad ir rašytojai vaikams linksta į tą neišvengiamą šiuolaikinės lietuvių literatūros depresyvumą. Tik pasiimk ką nors lietuviško - neviltis, neviltis, neviltis. Negi mes taip blogai gyvenam? Tikrai nieko gero nebėra? Koks turi būti žmogus, kad atlaikytų visas šiuolaikines negandas? O gal kartais tas negandas patys ir išgalvojam?
Nebesu paauglė, bet minčių kiek prilindo... o ir paašaroti buvo kelios vietos, taip kad knyga visai nebloga.

Kita knyga per dieną - Astrid Lindgren Rasmusas Klajūnas. Kaip pamačiau naują leidimą, baisiai užsimaniau paskaityti. Tuo labiau kad esu skaičiusi tik vieną Lindgren knygą "Ronja - plėšiko duktė", kokius n kartų. Ronja buvo topų topas, bet visai patiko ir Rasmusas, ypač pabaigoje, tokių perliukų autorė pažėrė, gyvenimiškų, labai tiktų dabartinei sudaiktėjusiai ir sumaterialėjusiai visuomenei.
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 19:58)
o man „Veronika“ pasirodė visai nežiūrėtinas filmas lotuliukas.gif

Gal dėl to kad tu Coelho nemoki skaityt? biggrin.gif
Mano "arkliukas" Nr. 1 prastų knygų, virtusių nuostabiais filmais, sąraše, vis dar yra "Krikštatėvis". Yra ir daugiau pavyzdžių kai filmas (man) smarkiai geresnis už knygą, tik dabar neprisimenu biggrin.gif.
Atsakyti