Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(kiršė @ 2011 07 27, 14:21)
pažiūrėk kvietimose draugauti smile.gif

atsiprasau, kad tersiu tema, bet nematau taves nei kvietimuose, nei isvis randu tavo nika lotuliukas.gif Pakviesk dar karta, ka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 27, 12:08)
nematau taves unsure.gif
Papildyta:
Fati, matau, tavo megstamiausiu lentynoje yra Dreizerio "Amerikietiskoji tragedija". As ja turiu, bet niekaip nenusiteikiu skaityt. Dar ir jo "Dzene Gerhart" vidutiniskai tepatiko (del rasymo stiliaus, galima sakyti), tai bijau, jog ir dabar taip gali buti biggrin.gif
Bet jei jau tu net i megstamiausias isidejai... bigsmile.gif
Esi skaicius "Dzene..."? Kaip tau ji?

Zinok esu skaiciusi tik si jo romana. Jau labai seniai skaiciau, berods kai buvau 11 klaseje, bet dar iki siol pamenu siuzeta ir kai kurias smulkmenas. Man labai patiko. Patiko kaip tikroviskai pavaizduotas ekonominis nuosmukis, nepriteklius. Na ir pats tyrimo procesas, teismas. Na zinoma, ir pati meiles istorija smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif i tema, tai ipusejau Trise valtyje, neskaitant suns ir nesuprantu kodel ji manes nekabina.. net negaliu susikaupt skaitant unsure.gif
Atsakyti
ipusejau "mano sesers globejas" ir zinokit kaip itrauke, labai idomiai pasakojama istorija ir jau susidariau savo gerieciu ir blogieciu stovyklas smile.gif
Atsakyti
Labas smile.gif

Vakar pabaigiau „Siuzanos dienoraštį Nikolui“. Girdėjau daug gerų atsiliepimų, bet man nebuvo kažko įspūdingo. Gana keista, kad vyras taip tikroviškai aprašo moters jausmus... O pabaiga visai knygą sugadino doh.gif Galėjo baigtis ten, kur dienoraštį rašo Metas, nereikėjo tęsti toliau, kad jie susitiko ir ilgai bei laimingai gyveno.

QUOTE(_buterfly_ @ 2011 07 27, 17:00)
ipusejau "mano sesers globejas" ir zinokit kaip itrauke, labai idomiai pasakojama istorija ir jau susidariau savo gerieciu ir blogieciu stovyklas smile.gif

Matei filmą? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,buvau bibliotekoje pasiimiau:Mama afrika,Evangelija pagal Jėzų ir Mergina su perlo auskaru,kurią dabar ir skaitau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 27 liepos 2011 - 17:05
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 07 27, 18:16)
Labas  smile.gif

Matei filmą?  smile.gif

parsisiunciau bet dar nemaciau, galvoju kad perskaiciusi knyga tada imisuosi filmo smile.gif
Atsakyti
laba.

peržvelgiau jūsų diskusiją apie perskaitytų knygų kiekius. Na, manau, kas kiek nori, tas tiek skaito, tuo labiau ir skaitom visos skirtingu tempu, ir, kas nori paskaityti, sugeba ir laisvo laiko atrasti tam 4u.gif

aš ateinu su perskaityta..

Anonimas ,,Knyga be pavadinimo”
Nežinia kieno parašyta knyga tapo sensacija. Tačiau įsidėmėkite: visi, kurie skaitė Knygą be pavadinimo, yra nužudomi. Ir vienintelis būdas sužinoti kodėl – perskaityti ją pačiam…

Dar nesuviliojo? biggrin.gif

Tai- dar viena knyga, apie kurią girdėjau nemažai gerų atsiliepimų, bet galiausiai, po Salomėjos atsiliepimo nuėjau į biblioteką su tikslu pasiimti būtent ,,Knygą be pavadinimo”. Nedažnai pasiseka atrasti būtent to, ko noriu, bet tą kartą pasisekė.

Anotacija kalba, kad: Santa Mondegos gatvėse galioja laukinių džiunglių įstatymai. Čia susitinka baro savininkas Sančesas, nusikaltėlių pasaulio autoritetas El Santinas, keli premijų už žmonių galvas medžiotojai, du „kieti“ kaip titnagas vienuoliai, detektyvas, aplamdytu „Harley“ markės motociklu važinėjantis, plikomis rankomis boksuotis nevengiantis kovotojas ir dar visa gauja padugnių. Netrukus prasidėsiantis Saulės užtemimas paskandins miestą gilioje tamsoje, o kraujas ims lietis laisvai… Nedera pamiršti ir to, kad į miestą atvyko ir Kukurūzinis…

Netrukus pradėjau skaityti. Iš pradžių painiai atrodė vardai- kažkodėl rašytojas (o gal rašytoja?) rinkosi gan panašius vardus, tad kartais ne iš karto suprasdavau, apie kurį čia eina kalba. Na, aišku, po to apsipratau ir jau atskyriau kiekvieną, tuo labiau, kad veikėjų kas kiek laiko sumažėdavo (ir man rodos, kuo toliau, tuo greičiau jų nebelikdavo). Šioje knygoje išvydau daug kraujo, žiaurių žmogžudysčių, taip pat, kas pastaruoju metu atrodo retenybė, tikrus, kraujo ištroškusius, sidabru naikinamus vampyrus. Net ir vilkolakių šioje knygoje atrasite. Na, o be abejonės, didžiausia ,,žvaigždė”- paslaptingas, magiškų galių turintis akmenukas, dėl kurio visa ta košė ir užvirė.

Ai, dar truputėlį apie vertimą. Na, gerai, kad kartą buvo nesuderinta būdvardžio giminė, nieko tokio- galbūt tai spausdinimo klaida. Bet kai visiškai neteisingai išverčiami filmų pavadinimai (na, pvz.: garsusis siaubo filmas ,,Skambutis” (,,Ring”) buvo išverstas kaip ,,Žiedas” ), ar garsioji Bafi (orig. Buffy), vampyrų žudikė, virto Bufiu, jau ėmiau galvoti, kad vertėja niekuo nesiskiria nuo dviejų veikėjų vienuolių, kurie ilgą laiką buvo toli nuo civilizacijos- net jei ji nieko apie minimus filmus ar jų herojus negirdėjusi, ar negalėjo pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis ir pasitikrinti?.

Knyga įtraukianti (nors visgi, kad tai įvyktų, turėjau persiristi per pirmąjį šimtuką), įdomi, su detektyvo prieskoniais. Ir be abejo, nemažai fantastikos, tad ši knyga turėtų patikti šio žanro mėgėjams.

Tiesa, tai pirmoji trilogijos dalis. Kad būtų išleistos kitos dvi dalys lietuvių kalba, negirdėjau (tad jei ką žinot apie tai, praneškit). O šiaip tai pabaiga patenkins ir tą skaitytoją, kurio nepasieks kitos dvi dalys.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 27 liepos 2011 - 17:26
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 07 27, 17:16)
Labas  smile.gif

Vakar pabaigiau „Siuzanos dienoraštį Nikolui“.

žinok,ir filmas yra smile.gif o man visai patiko knyga,dar ir apsiverkiau rolleyes.gif

QUOTE(adžani @ 2011 07 27, 18:04)
Sveikos,buvau bibliotekoje pasiimiau: Mergina su perlo auskaru,kurią dabar ir skaitau. smile.gif

puiki knyga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2011 07 27, 18:20)
parsisiunciau bet dar nemaciau, galvoju kad perskaiciusi knyga tada imisuosi filmo smile.gif

Bent jau aš filmu likau nusivylusi. Nepalyginsi su knyga schmoll.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 27, 18:25)

Anonimas ,,Knyga be pavadinimo”

Sudominai bigsmile.gif

QUOTE(eliss @ 2011 07 27, 18:43)
žinok,ir filmas yra smile.gif o man visai patiko knyga,dar ir apsiverkiau rolleyes.gif
puiki knyga smile.gif

Aš nesakiau, kad man nepatiko - patiko, tik nebuvo vau smile.gif Susigraudinau ir aš gale, kai viskas pradėjo aiškėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 27, 18:25)

(na, pvz.: garsusis siaubo filmas ,,Skambutis” (,,Ring”) buvo išverstas kaip ,,Žiedas” ), ar garsioji Bafi (orig. Buffy),

Dėl šito, tai pasiginčyčiau. Versta iš anglų kalbos žodžio "ring", kuris reiškia ir skambutį ir žeidą, pagal knygos esmę, tai manau tikrai turėta omeny žiedą g.gif Reikia pagooglint koks originalus japoniškas pavadinimas g.gif
šiaip šitas dalykas knygose labai erzina doh.gif

Knygos, noriu jau senai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 07 27, 19:28)
Dėl šito, tai pasiginčyčiau. Versta iš anglų kalbos žodžio "ring", kuris reiškia ir skambutį ir žeidą, pagal knygos esmę, tai manau tikrai turėta omeny žiedą  g.gif  Reikia pagooglint koks originalus japoniškas pavadinimas g.gif 
šiaip šitas dalykas knygose labai erzina  doh.gif 

ėmiau ir patikrinau, turėtų būti "Žiedas", ne "Skambutis" smile.gif
Atsakyti