Kursu ir as noriu. tik kad va klp nelabai randu ka, arba nemoku ieskot.
Kas kur lanket? Vilbra maciau turi vienos dienos kursu ir panasiai. As eisiu 29 i tuos pradinuku kursus 4 val. Ziuresim ka jie ten papasakos, idomu visgi.
QUOTE(Myce @ 2011 07 23, 12:32)
Labas rytas. Aš ir vėl su tuo wb...
Su CANON EOS 350D taip:
1.nusistatome auto wb;
2. toje aplinkoje, kurioje norime fotografuoti (pvz. pas mus kambariuose skiriasi apšvietimas, tai kiekviename kambaryje procedūrą kartoju) nufotografuojame baltą lapą (jis neturi būt didelis, svarbu, kad užimtų visą kadrą, fokusuojame rankiniu režimu, nes autofokusas neranda į ką fokusuot ir fotoaparatas nefotografuoja);
3. einame į wb meniu, nusistatome custom wb;
4. tuomet nufotografuotą kadrą pasirenkame, kaip baltos spalvos pagrindą;
5. fotografuojame tai, ką norėjome...
Viską padarau kaip čia parašyta, bet paryškintos vietos nebesuprantu. Kaip reikia tai padaryti..
Su CANON EOS 350D taip:
1.nusistatome auto wb;
2. toje aplinkoje, kurioje norime fotografuoti (pvz. pas mus kambariuose skiriasi apšvietimas, tai kiekviename kambaryje procedūrą kartoju) nufotografuojame baltą lapą (jis neturi būt didelis, svarbu, kad užimtų visą kadrą, fokusuojame rankiniu režimu, nes autofokusas neranda į ką fokusuot ir fotoaparatas nefotografuoja);
3. einame į wb meniu, nusistatome custom wb;
4. tuomet nufotografuotą kadrą pasirenkame, kaip baltos spalvos pagrindą;
5. fotografuojame tai, ką norėjome...
Viską padarau kaip čia parašyta, bet paryškintos vietos nebesuprantu. Kaip reikia tai padaryti..
Spaudi SET
Ačiū ačiu ačiū! Man atrodo supratau
septintojoje, is pat pradziu net nustebau kodel fotkini tas skulpturas prie siuksliu konteinerio, tik geriau isiziurejus suvokiau, kad tai vazonas su sodo dekoratyvinem lempelem. Sios foto problema fokusas. Daug daiktu ir pirmame ir antrame plane rysku ir nezinai i ka ziureti. Sprendimas butu pazaisti su diafragma, padaryti kuo mazesni f (atverciau maksimaliai diafragma), sufokusuoti i pirmame plane esancia statuka, o fonas isplauktu, padarydamas maziau svarbias kitas fono detales
Dar del sios nuotraukos, sia nuotrauka ryskia su mintim dariau, bet tokia tik as matyt ja turiu:)
Patiko kad tas angeliukas lyg paslapcia ziuri pro kampa, o kiti angeliukai sedi ir tokios minos lygtai stebetusi :- tai nuodeme, ka tu darai?
O kad ta angeliuka tik viena pajimciau visu ugiu, o fonas isplaukes, mano objektyvas nepaima, statula papkankamai nemaza. Pas mane objaktyvas maziausias F 3,5
Yvette, Bizyte ir visos pradziamoksliu profes, nu kaip toookias dulkes padaro http://www.flickr.co...57625814968119/
???
???
QUOTE(Cheles @ 2011 07 23, 11:52)
Speju, kad naturalios jos
Pamenu kaip kaime su seneliu eidavom sieno, siaudu atnest is darzines... ir kur saule per plysius pasviesdavo matydavosi dryziai sviesos su dulkem, vis stebedavausi kaip tos dulkes tik ten matosi, o kitur ju nera, zaisdavau, gaudydavau, dengdavau plysius...
rG, super auto netiketa, bet viskas patinka ir niekas nekliuva
Laukine grazi moteris
Kikirike, saunuole man kiek prailgo video, bet su muzika dera ilgumas ir jauniesiems neprailgs
QUOTE(Rico @ 2011 07 23, 14:20)
Speju, kad naturalios jos
Pamenu kaip kaime su seneliu eidavom sieno, siaudu atnest is darzines... ir kur saule per plysius pasviesdavo matydavosi dryziai sviesos su dulkem, vis stebedavausi kaip tos dulkes tik ten matosi, o kitur ju nera, zaisdavau, gaudydavau, dengdavau plysius...
nuotarukoje tai gali buti naturalios (reik boginti visas knygas i rusi, kad pridulketu ), bet nu vistiek turi buti kazkokia gudrybe...
Labai dėkui jums, merginos už komentarus, pastabas Jūra pačiuožus, tiesą pasakius, kad nepamačiau, kažkaip man ji tiesiai pasirodė, bet jūs pasakėt ir vuolia - reik kažkaip pataisyti, vos pasvyrus, bet dbr matau AČIŪ. Būtų įdomu sužinoti, kaip ten rimtai su tais peizažais, kaip sakė levap85 "Papasakokit glaustai, kas nusimanot, kokie reikalavimai keliami peizazui(pagrindinis objektas; ar turi kazka sakyti, ar uztenka tiesiog grazaus vaizdelio?".
Kikirike Vestuvių filmukas labai ilgas, peržiūrėjau, gražios nuotraukytės, kažkaip keista, kad taip trumpai fotografuoja, o jau taip gerai talentas, ne kitaip tiesa, gaila, kad nesimato vyro, juk vestuvės - abiejų žmonių šventė, ir tas bučinys taip greitai prabėgo, kad net atsisukau atgal, o jis vėl greit pardingo. Bet ką padarysi, kai vyras neleidžia publikuoti.
Ievukis man graži nuotrauka su mergyte, antras variantas man labiau patinka, bet visgi kažkaip norėtųsi šviesiau, bent jau mano nekuklia nuomone bet tai fonas koks fantastiškas
paprasta prajuokino nuotrauka "Brolis", geros emocijos pas abu berniukus
Zirzė "Viskas kaip kine" foto man patiko, toks leliukas žiūri į tą spyną, rankos suglaustos, lyg maldautų - įleiskit. Tik man norėtųsi, kad pėdutės būtų įtilpusios Spalvos -
reida nesupratau nuotraukos su katinu antram fone ir voratinkliu Visai nieko ta, kur babcia meta kažką į upę, tik gaila nesimato tų, kuriuos jį lesina. Jei čia būtų mano babcia o ne šiaip nepažįstamoji.
Kursų ir aš N O R I U bet tie kur vieną dieną, kaži ar apsimoka į juos eiti?
Kikirike Vestuvių filmukas labai ilgas, peržiūrėjau, gražios nuotraukytės, kažkaip keista, kad taip trumpai fotografuoja, o jau taip gerai talentas, ne kitaip tiesa, gaila, kad nesimato vyro, juk vestuvės - abiejų žmonių šventė, ir tas bučinys taip greitai prabėgo, kad net atsisukau atgal, o jis vėl greit pardingo. Bet ką padarysi, kai vyras neleidžia publikuoti.
Ievukis man graži nuotrauka su mergyte, antras variantas man labiau patinka, bet visgi kažkaip norėtųsi šviesiau, bent jau mano nekuklia nuomone bet tai fonas koks fantastiškas
paprasta prajuokino nuotrauka "Brolis", geros emocijos pas abu berniukus
Zirzė "Viskas kaip kine" foto man patiko, toks leliukas žiūri į tą spyną, rankos suglaustos, lyg maldautų - įleiskit. Tik man norėtųsi, kad pėdutės būtų įtilpusios Spalvos -
reida nesupratau nuotraukos su katinu antram fone ir voratinkliu Visai nieko ta, kur babcia meta kažką į upę, tik gaila nesimato tų, kuriuos jį lesina. Jei čia būtų mano babcia o ne šiaip nepažįstamoji.
QUOTE(noisy-B @ 2011 07 23, 14:35)
parodys pagr. fotiko nustatymus ir tiek.
ir siaip mano nuomone kursai tik pinigu metymas. per viska taip greit perbega, kad kazi ar daug po to atsiminsi. darydama namu darbu tikrai daugiau suzinai apie savo fotika. o paskui viskas tik praktika ir domejimasis. i kokius kursus noreciau, tai tik kur eit ir asmeniskai su fotografu kalbetis, paklausyt ir isgirst normaliu patarimu, bet jau zinant pagrindus. ir matyt, kaip zmogus dirba. ir isgirst minciu ne tik apie fotografavima, bet apskritai apie fotografija gyvenime
beje, kam idomu saves pazinimas ir jausmai, labai rekomenduoju fototerapijos kursus. ten fotografijos nesimokinsi, bet apie save, jei leisiesi, daug suzinosi
QUOTE(brumbrumai @ 2011 07 23, 14:47)
beje, kam idomu saves pazinimas ir jausmai, labai rekomenduoju fototerapijos kursus. ten fotografijos nesimokinsi, bet apie save, jei leisiesi, daug suzinosi
negooglinau, bet kas cia, kur cia???
QUOTE(Cheles @ 2011 07 23, 14:49)
negooglinau, bet kas cia, kur cia???
buvo dar tik dvi grupes. as antroj buvau. nzn kada vel bus, bet kaip supratau dar bus. reiktu sekt internete sena reklama CIA man tai buvo super. Bet tikrai ne visiems tai priimtina, man rodos..