Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

ax.gif 2 pamoka

1 foto f/ 3.6 ISO-100
2 foto f/ 5.6 ISO-400
3 foto f/ 11 ISO-800

user posted image
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 07 22, 02:06)
man tik naktys laisvos smile.gif

Mano ir tik naktys laisvos, bet jos jau greit baigsis...

QUOTE(Kikirike @ 2011 07 22, 02:07)
ech... aš jau dieną naktį sėdžiu prie kompo  doh.gif greičiau atostogos  lotuliukas.gif

Man antraip kol atostogauju tol sėdžiu naktimis prie kompo, o kai gryšiu namo... verysad.gif teks džiaugtis tik momentais sėdint prie kompo...

QUOTE(airv @ 2011 07 22, 02:06)
Ir kaip? Geras mokytojas?

QUOTE(Kikirike @ 2011 07 22, 02:07)
oo,geras , na ir kaip?

Net nežinau ką parašyt...nes nebaigiau iki galo kursų. Mat mano draugė supasavo, o man vienai jį samdyt buvo per brangu unsure.gif Mums labai sunku buvo suprast aiškinimus apie histogramas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Myce @ 2011 07 22, 11:34)
Atrodo turėjau suprasti kaip keičiasi fonas nezūminant, o tiesiog artėjant su fotoaparatu prie objekto. Kuo labiau artėji, fonas turi labiau lietis? Ar taip? Ar visai grybauju?  doh.gif  biggrin.gif

taip, gerai, negrybauji biggrin.gif
Papildyta:
[quote=birbusiukas,2011 07 22, 12:28]ax.gif  2 pamoka

1 foto  f/ 3.6    ISO-100
2 foto  f/ 5.6    ISO-400
3 foto  f/ 11    ISO-800

num pakomentuok šitą nd ką supratai smile.gif čia kaip kokiam univere, apsigint savo darbą reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 22 liepos 2011 - 12:31
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 22, 13:31)

smagu girdėt aciuks.gif biggrin.gif Tie ND tikri išbandymai bent jau man, nes esu visiška visiška naujokė, dar tik bandau suprasti kas ir kaip smile.gif Bet kuo toliau tuo smagiau ir įdomiau biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Svajonė mūsų,2011 07 22, 14:31]
Papildyta:
[quote=birbusiukas,2011 07 22, 12:28]ax.gif  2 pamoka

1 foto  f/ 3.6    ISO-100
2 foto  f/ 5.6    ISO-400
3 foto  f/ 11    ISO-800
num pakomentuok šitą nd ką supratai smile.gif čia kaip kokiam univere, apsigint savo darbą reikia biggrin.gif
[/quote]

tongue.gif supratau, cia kaip tikras egzaminas
Na pirmas ND tai manau viskas akivaisdu, kur sufokusuoji ten rysku, o kur ne ten isplaukes vaizdas,
Antras : kuo mazesne diafragma tuo fonas labiau isplaukes, kuo didesne tuo daugiau elementu sufokusuoja. O didinant ISO svieseja kadras, bet dideja triuksmas.
g.gif tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka

kaip supratau zoominant labiau issilieja fonas g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 22, 12:54)
tongue.gif  supratau, cia kaip tikras egzaminas
Na pirmas ND tai manau viskas akivaisdu, kur sufokusuoji ten rysku, o kur ne ten isplaukes vaizdas,
Antras : kuo mazesne diafragma tuo fonas labiau isplaukes, kuo didesne tuo daugiau elementu sufokusuoja. O didinant ISO svieseja kadras, bet dideja triuksmas.
g.gif  tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka

kaip supratau zoominant labiau issilieja fonas  g.gif

ne visai taip smile.gif nes šiaip yra atvirkščiai- kuo didesnė diafragma, tuo labiau išplaukęs fonas ir mažesnė ryškumo zona, t.y. kuo skaičius prie F mažesnis, tuo diafragma yra didesnė, ir atvirkščiai smile.gif ar aišku? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 22 liepos 2011 - 12:57
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 22, 14:28)
ax.gif  2 pamoka

man fonas visur vienodas unsure.gif pas mane irgi is pirmo k ta pati klaida buvo
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2011 07 22, 13:01)
man fonas visur vienodas unsure.gif pas mane irgi is pirmo k ta pati klaida buvo

na taip , nes objektas per arti antro plano pastatytas, bet puikiai matosi kaip keičiasi fonas prieš objektą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 22, 15:03)
na taip , nes objektas per arti antro plano pastatytas, bet puikiai matosi kaip keičiasi fonas prieš objektą smile.gif

aaa..kur as ziuriu doh.gif biggrin.gif
Myces, mano manymu, gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 07 22, 10:22)

p.s. visų pirma ir svarbiausia - pats procesas. pamažu, truputį. kaip pati jausies. apie publikavimą kalba net neina šioje stadijoje.. nereikia kompleksuoti dėl gražaus kūno, frosia tongue.gif o sportiškas, nesportiškas, stambūs kaulai ir kiti išsigalvojimai - dalykai pataisomi, koreguojami visų pirma šviesos pagalba. bet.. kaip Tu nuspręsi, tai ir bus, tikrai nežaginsiu biggrin.gif

Aš pulikavimo nebijau, aš bijau, kad kažkas matys mane neredaguotą biggrin.gif Arba, kad atrinksi tas, į kurias žiūrėti negalėsiu blush2.gif nenoriu aš čia inkšti, bet formų nulis pas mane, nebent kartu dirbant kažką galima išlaužti. Su šviesa aš nemoku dirbti, bet žinau, kad daro stebuklus drinks_cheers.gif Na, pažiūrėsim, kažkaip aš Tavimi pasitikiu, ateis metas ir pabandysim, gal ir taip mirksiukas.gif

QUOTE(Vanillla @ 2011 07 22, 11:44)
Oi biggrin.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 07 22, 13:28)

Net nežinau ką parašyt...nes nebaigiau iki galo kursų. Mat mano draugė supasavo, o man vienai jį samdyt buvo per brangu  unsure.gif Mums labai sunku buvo suprast aiškinimus apie histogramas  doh.gif

aišku 4u.gif
Atsakyti
P.S. Patinka man net labai kartais Kasperionis smile.gif
Atsakyti