2 pamoka
1 foto f/ 3.6 ISO-100
2 foto f/ 5.6 ISO-400
3 foto f/ 11 ISO-800
QUOTE(airv @ 2011 07 22, 02:06)
man tik naktys laisvos
Mano ir tik naktys laisvos, bet jos jau greit baigsis...
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 22, 02:07)
ech... aš jau dieną naktį sėdžiu prie kompo greičiau atostogos
Man antraip kol atostogauju tol sėdžiu naktimis prie kompo, o kai gryšiu namo... teks džiaugtis tik momentais sėdint prie kompo...
QUOTE(airv @ 2011 07 22, 02:06)
Ir kaip? Geras mokytojas?
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 22, 02:07)
oo,geras , na ir kaip?
Net nežinau ką parašyt...nes nebaigiau iki galo kursų. Mat mano draugė supasavo, o man vienai jį samdyt buvo per brangu Mums labai sunku buvo suprast aiškinimus apie histogramas
QUOTE(Myce @ 2011 07 22, 11:34)
Atrodo turėjau suprasti kaip keičiasi fonas nezūminant, o tiesiog artėjant su fotoaparatu prie objekto. Kuo labiau artėji, fonas turi labiau lietis? Ar taip? Ar visai grybauju?
taip, gerai, negrybauji
Papildyta:
[quote=birbusiukas,2011 07 22, 12:28] 2 pamoka
1 foto f/ 3.6 ISO-100
2 foto f/ 5.6 ISO-400
3 foto f/ 11 ISO-800
num pakomentuok šitą nd ką supratai čia kaip kokiam univere, apsigint savo darbą reikia
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 22, 13:31)
taip, gerai, negrybauji
smagu girdėt Tie ND tikri išbandymai bent jau man, nes esu visiška visiška naujokė, dar tik bandau suprasti kas ir kaip Bet kuo toliau tuo smagiau ir įdomiau
[quote=Svajonė mūsų,2011 07 22, 14:31]
taip, gerai, negrybauji
Papildyta:
1 foto f/ 3.6 ISO-100
2 foto f/ 5.6 ISO-400
3 foto f/ 11 ISO-800
num pakomentuok šitą nd ką supratai čia kaip kokiam univere, apsigint savo darbą reikia
[/quote]
supratau, cia kaip tikras egzaminas
Na pirmas ND tai manau viskas akivaisdu, kur sufokusuoji ten rysku, o kur ne ten isplaukes vaizdas,
Antras : kuo mazesne diafragma tuo fonas labiau isplaukes, kuo didesne tuo daugiau elementu sufokusuoja. O didinant ISO svieseja kadras, bet dideja triuksmas.
tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka
kaip supratau zoominant labiau issilieja fonas
taip, gerai, negrybauji
Papildyta:
1 foto f/ 3.6 ISO-100
2 foto f/ 5.6 ISO-400
3 foto f/ 11 ISO-800
[/quote]
Na pirmas ND tai manau viskas akivaisdu, kur sufokusuoji ten rysku, o kur ne ten isplaukes vaizdas,
Antras : kuo mazesne diafragma tuo fonas labiau isplaukes, kuo didesne tuo daugiau elementu sufokusuoja. O didinant ISO svieseja kadras, bet dideja triuksmas.
tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 22, 12:54)
tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka
tikiuosi taip supratau ?
Papildyta:
3 pamoka
ne visai taip nes šiaip yra atvirkščiai- kuo didesnė diafragma, tuo labiau išplaukęs fonas ir mažesnė ryškumo zona, t.y. kuo skaičius prie F mažesnis, tuo diafragma yra didesnė, ir atvirkščiai ar aišku?
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 22, 14:28)
2 pamoka
man fonas visur vienodas pas mane irgi is pirmo k ta pati klaida buvo
QUOTE(neiste @ 2011 07 22, 13:01)
man fonas visur vienodas pas mane irgi is pirmo k ta pati klaida buvo
na taip , nes objektas per arti antro plano pastatytas, bet puikiai matosi kaip keičiasi fonas prieš objektą
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 22, 15:03)
na taip , nes objektas per arti antro plano pastatytas, bet puikiai matosi kaip keičiasi fonas prieš objektą
aaa..kur as ziuriu
Myces, mano manymu, gerai
QUOTE(sayonara @ 2011 07 22, 10:22)
p.s. visų pirma ir svarbiausia - pats procesas. pamažu, truputį. kaip pati jausies. apie publikavimą kalba net neina šioje stadijoje.. nereikia kompleksuoti dėl gražaus kūno, frosia o sportiškas, nesportiškas, stambūs kaulai ir kiti išsigalvojimai - dalykai pataisomi, koreguojami visų pirma šviesos pagalba. bet.. kaip Tu nuspręsi, tai ir bus, tikrai nežaginsiu
Aš pulikavimo nebijau, aš bijau, kad kažkas matys mane neredaguotą Arba, kad atrinksi tas, į kurias žiūrėti negalėsiu nenoriu aš čia inkšti, bet formų nulis pas mane, nebent kartu dirbant kažką galima išlaužti. Su šviesa aš nemoku dirbti, bet žinau, kad daro stebuklus Na, pažiūrėsim, kažkaip aš Tavimi pasitikiu, ateis metas ir pabandysim, gal ir taip
QUOTE(Vanillla @ 2011 07 22, 11:44)
Oi Ačiū QUOTE(Dalyja @ 2011 07 22, 13:28)
Net nežinau ką parašyt...nes nebaigiau iki galo kursų. Mat mano draugė supasavo, o man vienai jį samdyt buvo per brangu Mums labai sunku buvo suprast aiškinimus apie histogramas
aišku
P.S. Patinka man net labai kartais Kasperionis