Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cherry* @ 2011 07 21, 12:22)
kristukass,o kaip kontrastini?

Su Digital Photo Professional arba PS ( Image- Adjustments- Brightness/Contrast) programa.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 20, 22:05)
T. Vyšniauskas per portreto paskaitą sakė, kad žinant taisykles jas galima laužyti, tik reikia žinoti kaip, bet čia jau atskira tema.. ir psio, daugiau nieko nepasakė, o va dabar įdomu pasidarė  biggrin.gif

Manau kiekvienas atranda savita ta taisykliu lauzyma, kas tampa jo braizu smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 20, 22:58)

Tikrai.

kristukass , nu nereali tavo fotografuota mergyte ir tokia linksmuole smile.gif Tie gavos papuosaliukai naujagimems - kazkas nerealaus. Jau nuo lopsio - mazosios damos smile.gif
Labai grazios spalvytes. Super!
Pirmojoje kiek gal daugiau erdves apie galva noretusi, nors gyvas ir svytintis vaiko veidas viska atperka smile.gif
Antroji nereali pagauta sypsena.

*Jūrate* , portretuko is ties abai mielos spalvytes, tik kodel uzsimerkusi moteris?

Kikirike , man labai smagu matyti kaip tu stropiai ieskai, bandai. Patinka, kad dirbi ties savo idejom. Todel nuotraukos kas kart vis kitokios. Dziugu del taves smile.gif

Zirze , vaikiskos dziaugsmingos akys viska atperka. Tokie tie vaikai smile.gif

Ievukis , spalvos grazios, labai naurali nuotrauka, tik kaireje puseje ant suoliuko zydras maisiukas ar ratas kliuna.

paprasta , smagiai ziurisi fone pastato lango ir tureklu linijos. Patinka ta ryski suknute pilkam fone... Nu del pasvirimo... man viskas griuna...

Svajon mūsų , cia tu irgi juosta fotkini? lyg tamsoka, bet man visai tinka... Mergytes zvigsnis kiek isitempes...

Gamtos foto vien, kad pinhole fotografuota, idomios. Vien tas faktas, kad degtuku dezute gali fiksuoti vaizdus - kazkas nesuprantamo...

fox. , kiek sviesiau reiktu.

kristukass , spalvos gerai, tik kuno oda ties peciais, kakta, kojomis lyg perdegusi.

Laukine25 , grazios vakaro spalvos, pieva, aguonele rankoje, jaunosios koketiskas sypsnis. Jaunikis kiek isitempes, tipo cia laikau. Su tais vyrukais sunku... fotografuotis is vis nenori, o jei leidziasi, tai susuka nelaiminga veiduka tongue.gif biggrin.gif

Is filmuko visai neatrodo, kad mazai laiko fotosesijai turejot smile.gif Siaip labai daug graziu kadru dviese, jaunosios namie ant lovos. Labai istrigo, ta, kur uzsimerkusi.
Fotografavimas osde prie stalo, kazkuo fotopasteles fotografavimo maniera primine smile.gif Kiek daugoka panasiu kadru, gale filmuko anksti muzika baigiasi ir nuotraukos sukasi tyloj... Pabaigai skirciau ne maziau demesio nei pradziai... vat tavo tinklapio adresiukui cia butu pati vieta... Juk jauniesiems svarbiau, kad tai ju vestuves. Pradziai svarbiau ju vardai, data, o galui visai tinka tavo parasas...
Siaip labai fainos nuotraukytes smile.gif

rG , pirmoji smagi, kiek sviesinciau, nes dabar ar tai per tamsi kiek ar tai spalvos i pilkuma nesa (ypac ant odos). Antroji ir trecioji man sukti galva nrisi...

brumbrumai, idomiai.

Egzo , pirmojoje kaip patiko toks tikras kaimiskas epizodas smile.gif Liuks.

Va Vanillla pas mus madu fotografuotoja. Pas ja nuotraukose visuomet mergaites kaip is modeliu agenturos. Koki tu taska turi smile.gif wink.gif biggrin.gif ?
Treciasis portretukas man tiesiog nerealus!!!! Ir paskutine patinka. Gal tik kiek virsuje daugiau noretusi erdves ir to laido kabancio (tiktu jis kuriai nors panelei i ranka vietoj bizuno tongue.gif ) Siaip patiko.

Kitos tokios paprastos, tvarkingos, modeliukai pozuoja (pozose laisvumo truksta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 21 liepos 2011 - 11:41
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 21, 11:06)
Aj, rodausi savo pirmą vestuvių filmuką.. Matau ką šiandien daryčiau kitaip, bet.. Rašyčiau sau 8+  biggrin.gif

Filmukas.

Kol buvau mieste vis galvojau, nu kaip tas jaunikis obuolį užsigeria kava?... biggrin.gif Kažkaip ten nesiriša man. Filmukas patiko. Man gražūs kadrai su obuoliais, kur delnuose maži, paskui pintinėj sunokę. Gal tikrai reikėjo laikytis kažkokios vienos gijos filmuke, nes dabar ir arbūzas, ir obuoliai, ir kava... Jeigu pati žinai, kad kai kurie kadrai atrodo nukopijuoti, tai kam klausi biggrin.gif O jaunikis šalia tokios lengvos, besišypsančios, mano akimis fotogeniškos jaunosios, gana susikaustęs unsure.gif Pamiršau, man pritrūko filmuke gi pačios santuokos kadrų, kodėl nėr?smile.gif

Kas ten dėl lietuvių kalbos taisyklių, tai aš visada čia pasitikrinu, ko nežinau http://ualgiman.dtil...os_dalykai.html O dėl "j", tai kiek mano galva neša, lietuvių kalboje po "j" aplamai nerašoma "e":)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 21 liepos 2011 - 11:32
Bijau:)
cia
Atsakyti
Laukine, su vestuvių krikštu 4u.gif Švelnu ir gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 07 21, 12:30)

Kikirike  , man labai smagu matyti kaip tu stropiai ieskai, bandai. Patinka, kad dirbi ties savo idejom. Todel nuotraukos kas kart vis kitokios. Dziugu de taves smile.gif

ačiū ax.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 07 21, 12:31)

pakomentavau flickr 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarus. Aš pati dar nesu mačiusi tobulo vestuvių filmuko, kabinėtis galima iki begalybės.. Bet kuriuo atveju, mes vertiname kitaip. Mes čia dedame kritikai, todėl jos ir sulaukiame. T.y. prašome pasakyti kas kitų akimis taisytina. Šiaip bet kur įdėjus visi sakytų gražu. Bet tada tobulėjimo nebus smile.gif Ačiū visoms.

Kažkas klausė dėl objektyvo- tai fotkinta su 50mm ir 85mm objektyvais. Šviesumas matyt čia labiausiai tiesiog gero oro nulemtas, nes PS nešviesinau nei kiek.

Rg, Tavo tas modelis man šį kart nuotraukose nelabai gražus. Ji yra gražesnė gerokai kitose foto. Pirmoje man kliūna jos nosis, ar ten šešėlis nelabai ar kas, bet man ji labai kažkaip akcentuojasi. O antra.. Na įdomus kadravimas, bet matosi, kad foto horizontali ir pasukta, tai man noris galvą sukt žiūrint.. Ir kvadratas man gražiau.
Supratau šiame forume sėdėdama kelis dalykus: taisykles reikia būtinai išmanyti. Aš jas pradėjau laužyti, nebesuku galvos jei kadras geras dėl nukapotų galūnių ar centravimo, bet žinoti tai- būtina. Būtina mokėti fotografuoti ant M. Būtina gerai pasiruošti. Ir privalu neklupti dėl komentarų, o tik priimti kaip nuomonę iš šalies. Nes pastebėjau, kad kartais prikomentavus kitiems, nusvyra kai kam rankos, bijo merginos dėt naujas foto, nepasitiki.. Svarbiausia tikėti tuo, ką darai. Aš tikiu. Mėgaujuosi tuo.
Vienas fotografas manęs paklausė, kodėl Tu fotografuoji? Koks kvailas klausimas, tada pagalvojau ir neturėjau ką jam atsakyt apart "patinka fotografuot" smile.gif. O dabar supratau ką jis turėjo omenyje ir kaip jam į tai atsakyčiau. Matyt- tai svarbu.
Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2011 07 21, 11:30)
kad kai kurie kadrai atrodo nukopijuoti, tai kam klausi biggrin.gif

Ne, aš ne klausiu, aš tiesiog pabijojau, kad niekas man to neprimins biggrin.gif Ačiū, kad priminėt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 07 21, 12:30)
kristukass  , spalvos gerai, tik kuno oda ties peciais, kakta, kojomis lyg perdegusi.

Man tvarkant sia foto irgi taip atrode, bet patikrinau toj pacioj minetoj prpgramos ir jokio isdegimo zinok. smile.gif

Labai aciu uz teigiamus atsiliepimus foto. 4u.gif Si karta busiu nekukli ir pasidziaugsiu savimi, nes tiek fotografuodama tiek atrinkinedama bei tvarkydama labai labai stengiausi. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 21, 11:37)
ačiū  ax.gif
pakomentavau flickr  4u.gif

Bijau eit ziuret biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 07 21, 12:45)

As irgi ten pasisakiau. Nebijok. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 07 21, 12:45)

drąsiau Liūte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 07 21, 13:29)
O ar bandei?Jeigu sakai,kad viska supranti,tai manau ir ND lengvai ir greitai padarysi..Negi sunku?

nebandziau nieko, nenorejau nieko daryti, galvojau pas jus pasiklausinesiu jus cia ismanancios labiau situos dalykus, sakau, kad zinau daug maz kas yra iso diafragma, islaikymas, kad neesu dun dun, suprantu situos terminus, ka jie reiskia ir pan. jau taip profesionaliai kuo ten tarpusavy susije nezinau. Pabandysiu atlikti namu darbus, pamaciau, kad jau taip rekomenduojat visos, tikrai atliksiu apie 17val ikelsiu 4u.gif

Aciu visoms ir atleiskit uz istampytus nervus jeigu kai kurias uzknisau doh.gif
Atsakyti