Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas,
QUOTE(Egzo @ 2011 07 21, 09:08)
Specialiai filmo tema nieko sukurti kolkas nepavyko. Gal tik atsutiktinai uzfiksuoti kadrai tiks ta tema.  biggrin.gif

1-oji visai "Riešutų duonai" tiktų mirksiukas.gif
Vanilla, foto pagal tave thumbup.gif Tik ką ketvirtoj foto su plaštaka darei? kaip dirbtinė atrodo blink.gif
Svajone šiom karštom žaibuotom dienom į temą fotografiją. Matau žaibus ir tvankumą mirksiukas.gif
Laukine, jei pagaliau užkraus mano lievas kompas filmuką pažiūrėsiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 07 21, 03:35)
Pasviesinau su curves ir pakontrastinau trupuciuka.  smile.gif

kaip kontrastini? 4u.gif
eisiu as atliksiu ta II ND, paklausysiu Maggie, gal paaiskes tas nuotrauku tamsumas..
bet nezinau, as ju nedarau todel, kad as tuos dalykus suprantu... na tikrai ir diafragma ir islaikyma ir iso.. man rods, kad fotike kazkas ni to nustatineta ir nera i ka kreiptis.. doh.gif gal kuri turi canon 550d ir yra su tokia bedele susidurusi?
Atsakyti
QUOTE(Cherry* @ 2011 07 21, 11:32)
kaip kontrastini? 4u.gif
eisiu as atliksiu ta II ND, paklausysiu Maggie, gal paaiskes tas nuotrauku tamsumas..
bet nezinau, as ju nedarau todel, kad as tuos dalykus suprantu... na tikrai ir diafragma ir islaikyma ir iso..  man rods, kad fotike kazkas ni to nustatineta ir nera i ka kreiptis.. doh.gif gal kuri turi canon 550d ir yra su tokia bedele susidurusi?

nu manau jei suprastum, neturetu tokiu klausimu kilt.. paaiskink tada mums kaip visi trys dydziai susije.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 21 liepos 2011 - 10:36
kam ten nd nepakomentavom, įmeskit pakartotinai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cherry* @ 2011 07 21, 10:32)
kaip kontrastini? 4u.gif
bet nezinau, as ju nedarau todel, kad as tuos dalykus suprantu... na tikrai ir diafragma ir islaikyma ir iso..  man rods, kad fotike kazkas ni to nustatineta ir nera i ka kreiptis.. doh.gif gal kuri turi canon 550d ir yra su tokia bedele susidurusi?

kokia bėdele? įmesk nuotrauką
Atsakyti
QUOTE(Cherry* @ 2011 07 21, 10:32)

jei nemoki nusistatyt, tai vadinas nesupranti. Visokiems nusistaymas reguliuoti ir skirta fotoaparato instrukcija (manual). ten aiškiai su paveiksliukai parodyta ką ir kaip nusitatyti. taigi jei žinai šv. foto trejybės esmę nėr problemų nusistatyt. Didini iso gali ilgint išlaikymą ir mažint diafragmą, trumpini išlaikymą, mažini diafragmą, o kiek žingsnių ar stopų tik nuo fotografavimo sąlygų priklauso. Čia tik greiti pavyzdžiai keli, pradžioj viskas aiškiai parašyta, tik geriausiai man dašilo praktiškai bandant fotografuoti. wub.gif
Laukine25 gražios nuotraukos. Lėtas intikas ir lievas kompas leido ilgiau nuotraukas apžiūrinėt. Įstrigo ta su pirštukais, ir nuotakos foto visos žavios. Bet kaip vientisam filmukui per daug detalių: obuoliai, arbūzas, žemuogės ir galų gale aguona, trūksta tos vienos rišančios gijos. Dar pradžioj filmuko, man per daug nuotraukų, kur nuotaka lovoj, toliau vėl lovūgalis kadre, gana monotoniška. Ramybės, laukimo dvasiai poros būtų užtekę. Bet prie kiekvienos foto atskirai nėr ko kabinėtis - gražu thumbup.gif Tik jaunikio obuolys prie kavos man jau schmoll.gif Bet čia skonio reikalas
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 21, 02:49)
Kritikuojaaaam
Ypač šitai
Gal vis tik kvadratas?

su wb kazhkas ne taip. murzinas veidas. pirmoji man patinka visai, bet apdirbimas nea. norejau siulyt j/b (myliu ji), bet pastebejau, kad man norisi spalvu pastaruoju metu, gal vasara taip veikia. norisi spalvu, bet ne per daug rekianciu, su ne per daug kontrasto, shvariu, nemurzinu. kitos dvi ne. matosi labai, kad breketai. man tas kliuna. akys grazios, fokusuociau i jas, o ne i delna. ir deciau originalu kampa, kas per mada apversti. juk ji guli ant smelio. g.gif
QUOTE(kristukass @ 2011 07 21, 01:46)
Labai reikia jusu nuomoniu. Kaip jums spalvos ir pats koregavimas foto?  g.gif

per shviesu.
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 20, 22:56)
vat net ir bloge žinok už tai labai mažai rašau  verysad.gif

visada galima kokiam geram zmogeliui issiust, kad patikrintu mirksiukas.gif
QUOTE(Egzo @ 2011 07 21, 10:08)
Specialiai filmo tema nieko sukurti kolkas nepavyko. Gal tik atsutiktinai uzfiksuoti kadrai tiks ta tema.  biggrin.gif

ziauriai patiko pirmoji. ir i filmo tema, nos fuksas, tinka. faina.
QUOTE(Vanillla @ 2011 07 21, 10:11)
Idedu kelias foto, kitas galit paziuret ir pakomentuot

Vanilla, tavo darbu tiek daug, as jau nespeju komentuot. tobuleji. gerai. tik "nepasimesk" shtampavime..
nenorejau fejsbuke rasyti, bet ta ilgaplauke juoduke man neee. kai kur tikrai idomios nuotraukos, bet man neskanus jos berniukishkas kudumas (siaip man patinka kudutes paneles), ypac vienoj foto, kur sonu stovi, kaulai ishlenda. ne ne ne...

Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 21, 12:43)
kam ten nd nepakomentavom, įmeskit pakartotinai 4u.gif

imeciau 4u.gif psl atgal
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 07 21, 08:42)
Čia juosta? Kairiam apatiniam kampe man per daug visko sulindo į kadrą ax.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 07 21, 10:51)

na si karta nelabai man. vaikiuko kojos nesiziuri, mamos emocija irgi, per daug prisimerkus, mamiya ne prie ko, dar tas melyno daikto krashtas. man nelabai. visuma. neidomu. bet pripratus, kad vis dedi kazhka TOKIO, tai zinai ;]

Aciu labai uz pasisakymus.Ir man kliuna sukrauti daigtai tam kampe.Ir is viso kai fotografavau,pamirsau prasukt juostele tai gavosi du kadrai vienas ant kito,bet...nors ir gavo dviguba sviesos,isdegimu jame nulis rolleyes.gif tai cia toks pakartojimas buvo blush2.gif

rG,man antra labai patinka.Kvadratas net nezinau...bet va vertikali tai mano akim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2011 07 21, 09:49)
4u.gif
5ND
Dirbtinis apsvietimas:
Rankinis
http://public.fotki....o/imgp4338.html
Lempute
http://public.fotki....o/imgp4346.html
Auto
http://public.fotki....o/imgp4365.html

Kadangi fotki neleidzia tiesiai foto deti cia (vel pastrige kazkas doh.gif )metu tik nuorodas unsure.gif

rankinis šiek tiek geltonuoja, bet nzn, aš užskaityčiau, nes neesu white balance pedantė smile.gif
merginos, ar užskaitom?
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 21, 11:51)
rankinis šiek tiek geltonuoja, bet nzn, aš užskaityčiau, nes neesu white balance pedantė smile.gif
merginos, ar užskaitom?

ne. kas su pipete patikrins? nes as plika akim tik.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 07 21, 12:56)
ne. kas su pipete patikrins? nes as plika akim tik.

Darysiu is naujo 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu kas pastebejo foto. aciuks.gif

Ir as jungiuos i cinematic tema. Minciu dar turiu. Bandysiu igyvendinti. O kaip jums si? Na nieko cia idomaus, aisku, biggrin.gif bet ar tinkama ...? wink.gif

user posted image

geizo, man labai patiko tavo istraukos is filmo. bigsmile.gif

vanilla, brumbrumai, jusu foto tai wub.gif . Labai grazios spalvos, patinka ryskumas ir kokybe. Ka su ps darot?

rg, man zinok kvadratas labiau. mirksiukas.gif

Beje kazkuri sake, jog isdeginau maikute. Tikrai ne!!! schmoll.gif Net specialiai patikrinau su DPP profesionalia programa. Net menkiausio taskelio isdegimu nerasta. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 21 liepos 2011 - 11:15