QUOTE(abiga @ 2011 11 02, 18:27)
Elegantiškai sninga, pasmalsausiu: tai Lietuvoj planuojat apsistot, kai baigsis atstumas, o gal dar patys neapsisprendėt?
Abiga, na čia jau toks klausimas, kurio manęs visi dabar nuolat klausinėja kiekvienąkart, kai grįžtu.
Mes planuojam pasilikti Lietuvoje dėl dviejų priežasčių. Pirma - nes aš to noriu
Antra - nes ir jis nori to paties. Tai kompromisas mums daugiau nei akivaizdus. Maniškis, tiesa, lietuvis, nes kitu atveju turbūt būtų kitaip. Aišku, mažai pažįstami žmonės labai dažnai nustemba dėl tokio būtent mano noro, kad kaip čia taip aš noriu gyventi
SAVO šalyje. Tai va, aš esu toks žmogus, kuris gali kurį laiką su tam tikru tikslu gyventi kitoj šaly (tas tikslas šiuo metu dabar yra baigtos studijos), bet ilguoju laikotarpiu save aš įsivaizduoju savo šalyje. Kodėl? Todėl, kad būdama čia aš galiu esant reikalui dažniau lankyti savo senstančius tėvus. Todėl, kad galiu dažnai nuvažiuoti pas mylimą močiutę, kuri ne tik prikraus pilną bagažinę daržovių ir uogienių, bet dar ir pakalbėsim taip, kad nebejauti, kaip praeina laikas. Ne
skaipu pakalbėsim, ne telefonu, o gyvai. Todėl, kad galiu bet kada paskambinti (arba man gali paskambinti) dešimtmečius pažįstama draugei ir pakviesti kavos ar arbatos
šįvakar, o ne planuosim tai padaryti po pusės metų, kai aš Lietuvoje atostogausiu. Tas ryšys su artimais žmonėmis man yra svarbus. Ir tą ryšį aš norėčiau puoselėti ne
skaipu ir kitom panašiom priemonėm, o turėti jį gyvai. Su SB turiu tą
skaipinį ryšį ir tikrai labai džiaugsiuos, kai jis pasibaigs ir būsim kartu. MB mąsto taip pat, be to, jis truputį vyresnis už mane, turi savo būstą, mąsto apie namą, turi mėgstamą darbą ir hobių.
Ekonominių priežasčių neturiu. Šiaip sutinku, kad Vakarų Europoje gyventi šia prasme būtų paprasčiau (o ypač čia, kur aš dabar reziduoju). Bet gal jau ir kartosiuos šioje temoje, tačiau kol gyvenau Lietuvoje ir ten studijavau bei dirbau, supratau, kad jei tikrai stengiesi, užsidirbti gali užtektinai. Turiu dvi skirtingas specialybes, kurias abi mėgstu dėl skirtingų priežasčių, ir ką nors jau tikrai neabejotinai sugalvosiu
Tiesa, aš dar turėjau tokią svajonę pagyventi ir padirbti kurį laiką Paryžiuje ar Pietų Prancūzijoje (čia todėl, kad esu didelė gerbėja prancūziškos kultūros, man labai graži ta kalba), bet čia jau teko susitarti ir su pačia savimi, nes kita vertus, nesu -niolikmetė ar dvidešimtmetė, kuriai norisi tik lakstyti. Sutikus SB jau vis dažniau pagalvoju apie stabilumą savo gyvenime ir sėslesnį gyvenimą, šeimą. Ten įsipaišo ir tie dalykai, kuriuos jau čia įvardijau kaip man svarbius. Paryžių ir Pietų Prancūziją, esu tikra, aplankysim kartu su SB ne vieną kartą, gal ir ilgesniam laikui
Bet kol kas planuose mokslų baigimas ir bandymas susikurti jaukų dviejų žmonių lizdelį Lietuvoj.