QUOTE(himalaia @ 2011 10 09, 21:27)
Tas tiesa, alergija gali pasireikšti ir po ilgesnio naudojimo. Bet paprasta, jei žmogus yra tikrai alergiškas kažkokiai priemonei, alergija pasireiškia po vienos ar dviejų parų, nes tiek laiko reikia organizmo antikūniams sureaguoti į alergeną. Nesakau, kad tavo atveju yra, bet žmonės dažnai painioja paprastą dermatitą su alerginiu dermatitu.
O kaip su bespalviais blizgiais? Irgi alergizuoja? Jei ne, gali būti, kad esi jautri kai kuriems pigmentams, t.y. dažams. Jie šiaip dažnai sukelia neigiamas reakcijas.
O kaip su bespalviais blizgiais? Irgi alergizuoja? Jei ne, gali būti, kad esi jautri kai kuriems pigmentams, t.y. dažams. Jie šiaip dažnai sukelia neigiamas reakcijas.
Na aš tai nepainioju, juk ir pas dermatologus dėl to lankiausi, ir pas alergologus. Turiu omeny, kad pvz. jei tas pats levomecitinas kokį gerą pusmetį naudojant ant odos nealergizavo, tai pabaigus kursą ir pradėjus jį naudoti pakartotinai vėl po metų, pasireiškė atopinis dermatitas - išmėtė odą dėmėmis. Su TBS rankų kremu pasireiškė alergija po poros savačių naudojimo ( išsausėję raudonos dėmės ties riešais), kiek numanau, tą alergiją sukėlė kvapniosios medžiagos (jau pradėjus naudoti kremą stebėjausi, kad labai stipriai kremas priparfumuotas).
Aš irgi įtariu pigmentą (nors kai ieškojau sprendimo Alergologijos centre ir privačiai pas alergologę, realiai gydytojai nieko negalėjo nei patart, nei diagnozuoti, kokia konkrečiai medžiaga sukelia tą reakciją) . Esu bandžiusi mėlynus blizgius (galvojau, kad gal spalva skiriasi, tai ir pati cheminė sudėtis kažkiek ), bet nieko labai gero , vistiek ilgainiui pradeda oda perštėti, ir jei ilgiau nenuvalysiu, vėliau atsiras žaizdelės apie lūpas. Bespalvių blizgių nesu bandžiusi (kai vis dar eksperimentavau ir ieškojau, gal atrasiu stebuklingą lūpdažį, kuris nealergizuos, tokių gal nė nebuvo, ar aš tiesiog neužtaikiau). Bent jau anksčiau, kai atsirado ši alergija , man net ir vazelinai toli gražu ne visi pradėjo tikti.