Young labai norisi Jums padėti, gal papasakosiu iš savo patirties ką išmokau Oda mano mišri/riebi (T zona riebi, o skruostai normalūs), probleminės zonos - kakta bei smakras. Kakta dažniausiai būna nuberta raudonais spuogeliais, o smakrą paberia pūlingais spuogais (hormonų problemos).
Prausiklis. Siūlyčiau naudoti prausiklį, suformuluotą normaliai/mišriai odelei, kadangi skirti riebiai odai, dažniausiai tik ilgainiui išsausina odą. Prausiklio paskirtis švariai nuprausti veido odą, nedirginti jos, nesausinti. Išsausėjusi oda sudirgsta, o tai tik paskatina spuogelių atsiradimą.
Tonikas. Jei tokį naudojate, naudokite suformuluotą normaliai/mišriai odelei, jie dažniausiai labiau drėkinantys būna, bealkoholiai. Venkite alkoholio prausiklyje, tonike, kreme. Jis išsausina, žaloja odą ir jokios naudos neteikia.
Kremas. Išsirinkite lengvą, drėkinantį pagrindą turintį kremuką veidui. Tik ne alkoholio pagrindu! Geriau, kad būtų jame ir jojobos aliejaus (sureguliuoja riebalų išsiskyrimą, sulygina veido odą, nekemša porų).
Būtų gerai, kad į savo odos priežiūros rutiną įtrauktumėte tokias priemones kaip: benzoilperoksidą (BP), salicilo rūgštį (BHA) bei glikolio rūgštį (AHA). BP naikina aknės bakterijas, jų židinius, kurie sukelia spuogus. BHA valo poras, tirpdo inkštirus, naikina spuogelius. AHA ištirpdo negyvąsias veido odos ląsteles. Žinoma nesusikrauti visų šių priemonių vienu metu. Iš pradžių pradėkite naudoti BP, po kokio mėnesiuko, įvertinusi odos būklę, galite pradėti naudoti BHA (aš tepu tik vieną kartą per parą, vakarais), po kiek laiko jau ir AHA galite įtraukti (aš naudoju tik vieną kartą per parą, vakarais). BHA ir AHA naudoju pakaitom, vieną vakarą BHA tepu, kitą vakarą AHA.
Na ir dar patarčiau gerti cinką bei vitaminus A ir E. Cinką gerti 3 mėn be pertraukos, tuomet mėnesio pertrauka. Man cinkas labai padeda užgydyti po spuogų likusius randelius.
Čia tik mano asmeninė patirtis, bet tik tokiu būdu pristabdau spuogelių formavimąsi
Asmeniškas patarimas: Jei tik turite kokių galimybių, siūlyčiau įsigyti acne.org miniukų rinkinį Ši rutina padėjo daugeliui žmonių, tame tarpe ir man. Turiu šios kompanijos prausiklį, BP ir AHA. Po poros savaičių naudojimo, visiškai sumažėjo spuogelių kaktos srityje, o ir pūlingiems spuogams padeda greičiau gyti. Siūlyčiau pabandyti ir Jums, juk prarasti nėra ko. Sunaudokite miniukus ir žiūrėkite ar yra koks pagerėjimas ar ne, o tuomet ir full size jau galima pirkti.
Žodžiu prirašiau romanus, atsiprašau, jei per daug išsiplėčiau
QUOTE(Melajja @ 2011 07 15, 23:03)
Mano draugė kažkada jį naudojo, jos veidas buvo absoliučiai visas spuoguotas, ir jai išgydė! Bet gal čia netik acne BP 5 prisidėjo. Davė ji ir man pabandyti, nuo jo pradėjo visa oda luptis, nes aš ištepdavau visą veidą, o pradžioj reikia tik palaikyti kelias val, arba tepti tik ant spuogų.
Dabar naudoju Rasos kremą-gelį su rūgštimi, jei nepadės manau nusipirksiu acne BP 5
QUOTE(Panelė Rožė @ 2011 07 16, 11:02)
Young labai norisi Jums padėti, gal papasakosiu iš savo patirties ką išmokau Oda mano mišri/riebi (T zona riebi, o skruostai normalūs), probleminės zonos - kakta bei smakras. Kakta dažniausiai būna nuberta raudonais spuogeliais, o smakrą paberia pūlingais spuogais (hormonų problemos).
Prausiklis. Siūlyčiau naudoti prausiklį, suformuluotą normaliai/mišriai odelei, kadangi skirti riebiai odai, dažniausiai tik ilgainiui išsausina odą. Prausiklio paskirtis švariai nuprausti veido odą, nedirginti jos, nesausinti. Išsausėjusi oda sudirgsta, o tai tik paskatina spuogelių atsiradimą.
Tonikas. Jei tokį naudojate, naudokite suformuluotą normaliai/mišriai odelei, jie dažniausiai labiau drėkinantys būna, bealkoholiai. Venkite alkoholio prausiklyje, tonike, kreme. Jis išsausina, žaloja odą ir jokios naudos neteikia.
Kremas. Išsirinkite lengvą, drėkinantį pagrindą turintį kremuką veidui. Tik ne alkoholio pagrindu! Geriau, kad būtų jame ir jojobos aliejaus (sureguliuoja riebalų išsiskyrimą, sulygina veido odą, nekemša porų).
Būtų gerai, kad į savo odos priežiūros rutiną įtrauktumėte tokias priemones kaip: benzoilperoksidą (BP), salicilo rūgštį (BHA) bei glikolio rūgštį (AHA). BP naikina aknės bakterijas, jų židinius, kurie sukelia spuogus. BHA valo poras, tirpdo inkštirus, naikina spuogelius. AHA ištirpdo negyvąsias veido odos ląsteles. Žinoma nesusikrauti visų šių priemonių vienu metu. Iš pradžių pradėkite naudoti BP, po kokio mėnesiuko, įvertinusi odos būklę, galite pradėti naudoti BHA (aš tepu tik vieną kartą per parą, vakarais), po kiek laiko jau ir AHA galite įtraukti (aš naudoju tik vieną kartą per parą, vakarais). BHA ir AHA naudoju pakaitom, vieną vakarą BHA tepu, kitą vakarą AHA.
Na ir dar patarčiau gerti cinką bei vitaminus A ir E. Cinką gerti 3 mėn be pertraukos, tuomet mėnesio pertrauka. Man cinkas labai padeda užgydyti po spuogų likusius randelius.
Čia tik mano asmeninė patirtis, bet tik tokiu būdu pristabdau spuogelių formavimąsi
Asmeniškas patarimas: Jei tik turite kokių galimybių, siūlyčiau įsigyti acne.org miniukų rinkinį Ši rutina padėjo daugeliui žmonių, tame tarpe ir man. Turiu šios kompanijos prausiklį, BP ir AHA. Po poros savaičių naudojimo, visiškai sumažėjo spuogelių kaktos srityje, o ir pūlingiems spuogams padeda greičiau gyti. Siūlyčiau pabandyti ir Jums, juk prarasti nėra ko. Sunaudokite miniukus ir žiūrėkite ar yra koks pagerėjimas ar ne, o tuomet ir full size jau galima pirkti.
Žodžiu prirašiau romanus, atsiprašau, jei per daug išsiplėčiau
Ačiū, brangiosios, už Jūsų patarimus ir pasidalijimus su patirtimi
Žinot, jei visokie prausikliai, kremai ir tonikai padėtų atsikratyti spuogų, visos vaikščiotumėm skaisčiom odom, bet gi reikia gydyti ne pasekmes, o pačią priežastį. Žinoma jie gali apmažinti spuogų kiekį, berimus, o kam visai nuo jų išnyksta spuogai, reiškiasi, problema nebuvo didelė
Atrodo tas Rasos kremas-gelis (su BHA ir siera) visai nieko nors neilgai naudoju, negaliu labai kažką pasakyt. Manau teks pirkti Rasos prausiklį su AHA rūgštim. Ir vėl nebaigsiu savo Iwostin...
Beje, įdomus man čia toks dalykas - kas metai ant nosies užauga toks diidelis giluminis spuogas - kas metai ir man atrodo net tą patį mėnesį gal ir dieną nu kaip įdomiai Žodžiu turiu antrą nosį Aš jį nakčiai patepiau su soda ir tikrai sumažėjo - ta soda atrodo labai padeda
QUOTE(Young @ 2011 07 16, 13:18)
Žinot, jei visokie prausikliai, kremai ir tonikai padėtų atsikratyti spuogų, visos vaikščiotumėm skaisčiom odom, bet gi reikia gydyti ne pasekmes, o pačią priežastį.
nesutinku būna, kad blogai parinktos priemonės tampa spuogų priežastim. Man kremai netinka. Naudoju tik gelius ir liquid priemones. Probleminei odai aliejaus nenaudočiau, tuo pačiu ekologiškų kremų, nes jų sudėty dažniausia aliejai ir vaškai. Jei ekologiškus kremus, tai tuos kurių sudėtyse dominuoja alijošiaus gelis, haliuronas.
Young, molio kaukes darai?
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 07 15, 21:51)
*bet juk verta pabandyti,vieniems padeda,kitiems ne,ar ne taip?man gal visai spuogai ir neisnyksta,bet sveikai kai maitinuosi ju buna tikrai maziau,o kai nebeiskenciu ir privalgau blogo maisto padetis pablogeja todel bandyt verta tikrai,o gal pades
**del priemoniu kurios nepadeda per dvi savaites-as irgi ilgiau nenaudoju jeigu nepadeda...ir netikiu pasakymais kad va,issivalys oda ir pan,man ne kart nebuvo taip kad issivalytu ir nustotu bert,tik blogyn,o paskui kol uzsigydai veiduka
**del priemoniu kurios nepadeda per dvi savaites-as irgi ilgiau nenaudoju jeigu nepadeda...ir netikiu pasakymais kad va,issivalys oda ir pan,man ne kart nebuvo taip kad issivalytu ir nustotu bert,tik blogyn,o paskui kol uzsigydai veiduka
*Na, aš neneigiu fakto, kad maistas daro įtaką mūsų išvaizdai. Nėra nei moksliškai patvirtinta, nei paneigta, kad nesveika mityba skatina spuogų atsiradimą. Tiesiog logiškai svarstau, kad, jei iš tiesų vien nesveika mityba būtų kalta, tuomet McDonalde ir kitose greito maisto užkandinėse turėtume matyti didžiausią žmonių su spuoguota oda susibūrimą Bet to nematom. Visgi žmonės gali būti alergiški, gali būti jautresnė virškinimo sistema. Kai sakiau, kad maistas kenkia tik tada, kai sutrikusi virškinimo/šalinimo sistema, nekalbėjau apie tai, kad mums turėtų nuolat skaudėti skrandį, žarnyną ar turėtume jausti kitus simptomus. Virškinimas gali būti sutrikęs, o vienintelis to požymis - pakitusi odos būklė. Ir taip, tada galima reguliuoti mitybą. Sutinku, kad verta pabandyti, bet stebuklų tikėtis neverta. Maistas - labai subtilus dalykas. Kaip ir antibiotikus vartojant, patartina nevartoti pieno produktų ir pan, geriant vaistus, nevalgyti greipfrutų. Žodžiu, pasaka be galo.
**Na, aš tai pat netikiu tuo, kad kosmetikos prekių parduotuvėse perkamos kosmetinės paskirties priemonės gali valyti odą, ir kad natūralu, jei kažką naudojant padaugėja spuogų. Vartojant vaistus ar vaistinės kilmės spec. veido priežiūros priemones - taip. Bet visgi manau, kad jei priemonė nekenkia odai, spuogų nedaugėja, bet ir teigiamo efekto nematyti, dvi savaitės yra per trumpas laiko tarpas, kad būtų logiška nutraukti tos priemonės naudojimą
QUOTE(Melajja @ 2011 07 15, 23:03)
Gal galima placiau apie minima Betadine tepalą, kas cia per vienas ir su kuo valgomas?
QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 07 16, 00:09)
gal galėtum daugiau apie Betadiną parašyti? Aš esu turėjusi Betadino tepalą žaizdelėms gydyti, gal čia tas pats, o jį galima tepti ant veido ar tik ant spuogų? Kiek pamenu, jis gana riebus, nevargina odos?
Taip, aš kalbu apie tą patį Betadine tepalą. Kai pirmą kartą čia apie jį užsiminiau, užvirė aršios diskusijos, ar galima jį naudoti spuogų gydymui Galiu atsakyti taip: ne, paprastų spuogų gydymui jis netinka. Iš tiesų tas tepalas yra beveik tas pats kas visų žinomas paprastas skystas jodas. Kodėl mes jo nenaudojam, tarkim, veido spuogų dezinfekcijai? Nes dažo odą ir taip lengvai nenusiplauna. O vat šis tepalas taip pat dažo, bet nusiplauna lengvai. Kokie dar privalumai? Greičiau pasisavinamas, greitesnis baktericidinis poveikis. Pagrindinė jo funkcija ir yra bakterijų žudymas. Dar svarbu tai, kad visiškai nedirgina, nedžiovina odos.
Šis tepalas sunkokas ir riebokas, kažkiek kemša poras, bet privalumas tas, kad jis labai ženkliai pagerina negražiai atrodančios odos būklę. Man ties smilkiniais ant skruostų prie ausų, kaip anksčiau jau minėjau, aplink nosį buvo labai negražių odos plotų. Ta oda skyrėsi nuo viso veido odos. Atrodė blizgi, praradusi viršutinį apsauginį epidermio sluoksnį. Tose vietose nuolat kildavo savaime neužgyjantys pūlingi spuogai, kuriuos būdavo būtina išspausti, nes niekaip kitaip neišsivalydavo. Kaip tie plotai atsirado? Per nagų nevaldymą. Spaudžiau spaudžiau tuos nelemtus spuogelius, ir galiausiai turėjau tą, ką turėjau: odos pažeidimus, užkrėtimus. Vat šioms vietoms ir naudojau Betadine tepalą. Oda atgavo sveiką būklę, nebekilo naujų spuogų. Vadinasi, buvo išnaikinti bakterijų židiniai. Ir nors tas tepalas atrodo riebus ir sunkus, bet odos labai neriebina: tepdavau vakare, ryte gerai nuplaudavau, ir likdavo labai malonus jausmas: švelni, lygi, nesudirginta oda.
Turėjau ir dar vieną problemą: buvo labai išsausėjusi pečių bei žastų nugarinės pusės oda, kurią nuolat berdavo pūlingais spuogeliais. Čia jau Betadino neribojau. Tepiau visus plotus. Nuolat šveičiau odą ir vakarais tepiau tuo tepalu. Padėjo
Beje, informaciniame lapelyje rašo, kad ilgiausias jo naudojimo kursas - 14 dienų, tiek laiko ir naudojau. Veidui užteko. Kūnui - nelabai. Todėl po pertraukos dar kartą pakartojau kursą pečiams bei rankoms (žastams).
Manau, turėčiau paminėti dar vieną dalyką: šiuo tepalu netepiau viso veido tik todėl, kad jis šiek tiek kemša poras. Na, tai juk tikras tepalas, ne šiaip koks gelis. Bet kūnui neribojau, nes kūno oda ne tokia jautri visokių tepalų naudojimui. Nebijojau perdozuoti jodo, nes turiu problemų su skydliauke: mano organizmui ir taip trūksta jodo. Todėl man kilo visokių minčių, kad tuos spuogelius nuo pečių ir žastų panaikino ne pagrindinė tepalo funkcija - dezinfekcija, bet jodo dozė organizmui apskritai, nes buvau girdėjusi ir čia ne kartą buvo diskutuojama, kad skydliaukės problemos gali būti susijusios su spuoguotumu. Dėl veido neabejoju - puikiai išdezinfekavo ir užgydė tą, ką reikia. Bet dėl kūno, kyla abejonių, kas iš tiesų man padėjo
Atsiprašau už ilgą tekstą, trumpiau nepavyko
QUOTE(Vitulka @ 2011 07 16, 13:42)
Kažkada pirkau iš Drogo juodąjį molį, neatsimenu padėjo ar ne O ką?
Papildyta:
Tose vietose nuolat kildavo savaime neužgyjantys pūlingi spuogai, kuriuos būdavo būtina išspausti, nes niekaip kitaip neišsivalydavo. Kaip tie plotai atsirado? Per nagų nevaldymą. Spaudžiau spaudžiau tuos nelemtus spuogelius, ir galiausiai turėjau tą, ką turėjau: odos pažeidimus, užkrėtimus. Vat šioms vietoms ir naudojau Betadine tepalą. Oda atgavo sveiką būklę, nebekilo naujų spuogų. Vadinasi, buvo išnaikinti bakterijų židiniai.
Kaip ir sakiau, pas mane prie nosies, ant skruostų irgi yra tokie plotai, kur nuolat kyla pūlingi spuogai, ir jie niekaip neišsivalo, tai gaunu išspausti, po to vaikštau žaizdota
Tada tikriausiai ir man padėtų šis tepalas
Kalbant apie ryšį tarp spuogų ir maisto, moksliškai šis ryšys nėra pagrįstas.. tik toks pastebėjimas, kad kaikuriems gali padaugėti nuo pieno produktų, kai jis tampa kaip alergenas...Aišku, sutinku, kad svarbu sveikai maitinis, bet tik kaip viso organizmo sveikatos palaikymui. Pati visada galvojau, kad spuogai nuo maisto, todėl labai ilgą laiko tarpą nevalgiau pieno produktų, jokių saldumynų, kvietinių gaminiu, mėsos, dariausi maisto netoleravimo testus, laikiausi visų nurodymų ir rezultato nebuvo jokio...
Man gydytoja sakė, kad pas mane yra infekcija, bet ištiesų nežinau kur aš ją pasigavau.. nuolat darydavausi veido valymus, tikėdamasi pagerėjimo, gal tai irgi turėjo įtakos...
Man gydytoja sakė, kad pas mane yra infekcija, bet ištiesų nežinau kur aš ją pasigavau.. nuolat darydavausi veido valymus, tikėdamasi pagerėjimo, gal tai irgi turėjo įtakos...
metamorphosis, ačiū ačiū, kad taip ne trumpai ir išsamiai
Vat aš turiu šią problemą, šią vasarą net atsisakiau gilesnių iškirpčių ir trumpų rankovyčių, nes pas mane labiausiai beria pečius, žastus, nugarą menčių srityje
Aš tepiau cinko tepalu, nors jis irgi riebus, bet panašiai kaip betadinas, gydo žaizdeles, opas, dezinfekuoja. Tikrai pagerėjo būklė.
Beje, kuo toliau, tuo labiau imu darytis išvadas, kad mano atveju labai susiję ir su stresu Antra savaitė kaip atostogauju ir odos būklė pastebimai pagerėjusi. Veidas praktiškai švarus, išskyrus vieną bjaurybuką ant smakro ir ant kaktos užsilikusias dėmeles nuo buvusių pūlinukų, bet dėmelės su laiku turėtų praeiti ir jas galima pamaskuoti. Meldžiuosi tik, kad daugiau nebeatsirastų
Pečiai ir žastai taip pat apsitvarkė.
O prieš atostogas turėjau nemalonų konfliktą su vienais užsakovais, tada mane tiesiog po poros dienų bjauriais pūliniais išmėtė
Ir ne pirmas kartas, kai pasinervinu, ašarą išlieju, jau žiūriu, kad su oda problemos
QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 16, 14:27)
Turėjau ir dar vieną problemą: buvo labai išsausėjusi pečių bei žastų nugarinės pusės oda, kurią nuolat berdavo pūlingais spuogeliais. Čia jau Betadino neribojau. Tepiau visus plotus. Nuolat šveičiau odą ir vakarais tepiau tuo tepalu. Padėjo
Beje, informaciniame lapelyje rašo, kad ilgiausias jo naudojimo kursas - 14 dienų, tiek laiko ir naudojau. Veidui užteko. Kūnui - nelabai. Todėl po pertraukos dar kartą pakartojau kursą pečiams bei rankoms (žastams).
Vat aš turiu šią problemą, šią vasarą net atsisakiau gilesnių iškirpčių ir trumpų rankovyčių, nes pas mane labiausiai beria pečius, žastus, nugarą menčių srityje
Aš tepiau cinko tepalu, nors jis irgi riebus, bet panašiai kaip betadinas, gydo žaizdeles, opas, dezinfekuoja. Tikrai pagerėjo būklė.
Beje, kuo toliau, tuo labiau imu darytis išvadas, kad mano atveju labai susiję ir su stresu Antra savaitė kaip atostogauju ir odos būklė pastebimai pagerėjusi. Veidas praktiškai švarus, išskyrus vieną bjaurybuką ant smakro ir ant kaktos užsilikusias dėmeles nuo buvusių pūlinukų, bet dėmelės su laiku turėtų praeiti ir jas galima pamaskuoti. Meldžiuosi tik, kad daugiau nebeatsirastų
Pečiai ir žastai taip pat apsitvarkė.
O prieš atostogas turėjau nemalonų konfliktą su vienais užsakovais, tada mane tiesiog po poros dienų bjauriais pūliniais išmėtė
Ir ne pirmas kartas, kai pasinervinu, ašarą išlieju, jau žiūriu, kad su oda problemos
QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 07 16, 18:02)
Beje, kuo toliau, tuo labiau imu darytis išvadas, kad mano atveju labai susiję ir su stresu
Tai čia man atrodo, kad daugumai taip... Esu super jautrus žmogus, nervinuosi dėl kiekvieno š, atsiprašant. Dar baisiau, kad esu užkietėjusi perfekcionistė: man viskas turi būti tobula: tiek manyje, tiek mano aplinkoje. O juk, kaip žinom, nieko tobulo nėra. Tas dar labiau didina stresą ir įtampą. Visą gyvenimą tokia buvau. Bet kodėl problemos prasidėjo tik prieš keletą metų? Aš galvoju, kad gal tiesiog įtampos ir nervų sukeltas organizmo disbalansas rimtesniais požymiais pasireiškia po kurio laiko. Nors visiems įvairiai. Vieną draugę, pradėjusią dirbti pirmame jos gyvenime darbe, po mėnesio stresinių situacijų pradėjo kankinti spuogai, ko niekada prieš tai gyvenime nebuvo. Čia akivaizdžios sąsajos. Ir, kaip minėjau, jau milijoną kartų pastebėjau, kad labiau susikaustę, jautresni, linkę į nervinius išsekimus žmonės žymiai dažniau nusėti spuogais nei tie, kurie visiškai atsipalaidavę ir į gyvenimą žiūri paprasčiau
Papildyta:
QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 07 16, 18:02)
Kad ir kaip bebūtų keista, naudojau prieš tai ir aš cinko tepalą, bet man nė trupučio nepadėjo
QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 16, 17:11)
Tai čia man atrodo, kad daugumai taip... Esu super jautrus žmogus, nervinuosi dėl kiekvieno š, atsiprašant. Dar baisiau, kad esu užkietėjusi perfekcionistė: man viskas turi būti tobula: tiek manyje, tiek mano aplinkoje. O juk, kaip žinom, nieko tobulo nėra. Tas dar labiau didina stresą ir įtampą. Visą gyvenimą tokia buvau. Bet kodėl problemos prasidėjo tik prieš keletą metų? Aš galvoju, kad gal tiesiog įtampos ir nervų sukeltas organizmo disbalansas rimtesniais požymiais pasireiškia po kurio laiko. Nors visiems įvairiai. Vieną draugę, pradėjusią dirbti pirmame jos gyvenime darbe, po mėnesio stresinių situacijų pradėjo kankinti spuogai, ko niekada prieš tai gyvenime nebuvo. Čia akivaizdžios sąsajos. Ir, kaip minėjau, jau milijoną kartų pastebėjau, kad labiau susikaustę, jautresni, linkę į nervinius išsekimus žmonės žymiai dažniau nusėti spuogais nei tie, kurie visiškai atsipalaidavę ir į gyvenimą žiūri paprasčiau
Papildyta:
Papildyta:
Labai pritariu man lygiai taip pat. Ir galvok dabar- ar sutapimas ar tikrai tai turi didelės įtakos
Manau kad nerviskai mane beria veida. ir ju nuolat atsiranda. Jau kiek daug metu jie man nepraeina ir visus tyrimus dariausi kruva gydytoju apvaziavau ir nieko.as nebeisivaizduoju ka daryti, o noriu grazaus veido, visgi nebepaaugle. ir dar pastebejau kad po gimdymo kai pradejo ypatingai berti taip ir jau 5 metai beria.
QUOTE(Evute* @ 2011 07 16, 21:37)
Manau kad nerviskai mane beria veida. ir ju nuolat atsiranda. Jau kiek daug metu jie man nepraeina ir visus tyrimus dariausi kruva gydytoju apvaziavau ir nieko.as nebeisivaizduoju ka daryti, o noriu grazaus veido, visgi nebepaaugle. ir dar pastebejau kad po gimdymo kai pradejo ypatingai berti taip ir jau 5 metai beria.
vat as irgi kazkaip dar galeciau bandyt rast sasaju tarp gimdymo ir spuogu.. aisku, ne iskart man jie pradejo rastis, gal kai vaikui jau buvo pora metu. bet iki gimdymo to nebuvo o vat po - prasidejo.. Gal ir nesusije zinoma, bet kai bandai ieskot priezasciu, tai jas izvelgi bet kur
QUOTE(Eleina @ 2011 07 16, 22:42)
vat as irgi kazkaip dar galeciau bandyt rast sasaju tarp gimdymo ir spuogu.. aisku, ne iskart man jie pradejo rastis, gal kai vaikui jau buvo pora metu. bet iki gimdymo to nebuvo o vat po - prasidejo.. Gal ir nesusije zinoma, bet kai bandai ieskot priezasciu, tai jas izvelgi bet kur
o negali buti kokia infekcija po gimdymo?