Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 15, 19:40)
Vat kaip tik vakar vakare pagalvojau apie Tave, kaip tau sekasi, ir va, parašei, gal telepatiškai kontaktuojam??? smile.gif
Na, kodėl neturi kantrybės ir nespaudai tik porą savaičių? Nenorėk greito rezultato. Spaudymas užkrečia odą, ir todėl greito pagerėjimo tikėtis neverta. Bet vis tiek kažkoks teigiamas efektas turi matytis. Juk matai, kokia oda būna po spaudymo? Paraudusi, sudirginta, pradeda luptis ir t.t.
Dar klausimas, kokias priemones naudoji, ir kaip gydai odą. Visų pirma bandyčiau gydyti užkrėstas odos sritis. Jei yra kokių žaizdelių, negražių plotų (ne šiaip sveikos odos su spuogeliu), galima naudoti Betadine tepalą. Aišku, jei nesi alergiška jodui, neturi skydliaukės problemų ir t.t. Man padėjo. Nebeturiu užkrėstų židinių odoje, o tas skatina nebekišti rankų prie veido.
Kas dar labai svarbu: neliesti odos. Dažnai net nejausdamos liečiam veidą. Reikėtų kažkaip save stebėti ir kontroliuoti.
Iš tiesų padeda tokios smulkmenos kaip vietoj įprasto daugkartinio rankšluosčio vienkartinių popierinių rankšluosčių naudojimas. Taip higieniškiau ir mažesnė tikimybė užkrėsti odą.
Dar dėl spaudymo. Tai tikrai nėra išeitis. Pati pagalvok, ar oda nuo to pagražėja? Situacija tik pablogėja. Na taip, ir nespaudydama nematai labai akivaizdžių pagerėjimo požymių, bet kam bloginti situaciją?
Daugiau vandens, šviežio oro ir geros nuotaikos! Na, nėra jau visos paauglės, visos moterys tobula oda! Labai daug žmonių turi problematišką odą. Tu tikrai nesi tokia viena. Daugiau meilės sau! Gal pagaliau laikas patikėti savimi? Patikėti tuo, kad Tu gali valdyti, kontroliuoti problemas? Neleisk problemoms valdyti Tave!
O dėl kosmetologės konsultacijos internetu... Na, ką ji patars nematydama odos? Tą patį, kokie patarimai ir čia. O gal tiesiog pareklamuos save. Tuo labiau, jei situacija labai rimta, tikrai ne kosmetologė padės, o dermatologas.
Stiprybės Tau! Laikykis! Tu ne viena! 4u.gif

Ačiū dar syk už patarimus verysad.gif

Man atrodo nėra pas mane užkrėstų plotų, nebent visas veidas tada... Spuogai būna raudoni, o paskui atsiranda geltona galvutė. Ir visur ant veido dyksta tokie verysad.gif verysad.gif
O dar labai norėčiau sužinot pas, pas mane ant skruostų, arčiau nosies pastoviai atsiranda, tokie kaip baltieji inkštirai, nežinau tokios dėmelės, išspaudus išlenda geltoni pulinukai. Aš jų tiesiog negaliu nespaudyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Young @ 2011 07 15, 20:17)
Man atrodo nėra pas mane užkrėstų plotų, nebent visas veidas tada... Spuogai būna raudoni, o paskui atsiranda geltona galvutė. Ir visur ant veido dyksta tokie  verysad.gif  verysad.gif
O dar labai norėčiau sužinot pas, pas mane ant skruostų, arčiau nosies pastoviai atsiranda, tokie kaip baltieji inkštirai, nežinau tokios dėmelės, išspaudus išlenda geltoni pulinukai. Aš jų tiesiog negaliu nespaudyt doh.gif

O kokias prausimosi, valymo ir kitas priemones naudoji? g.gif
Na, man visai neblogai veikia Clarity skystis, yra pirkti droge, kainuoja apie 12 Lt. Jis dezinfekuoja, bet tuo pačiu ramina odą. Naudoju vakare, ryte spuogas jau būna gerokai susitraukęs. Tačiau būtina odą drėkinti, nes jis gana sausina. Jei oda nėra labai jautri, manau, turėtų tikti. Bet tuo pačiu naudoju ir Rasos gelį probleminei odai. Iš pradžių kažkiek sausino, bet oda priprato: ryte padrėkinu, ir jokio diskomforto. Nors kiek čia kas rašė, tai daugumai jis netiko, bet man tai tikras atradimas ax.gif O jei konkrečiose vietose nuolat atsiranda tokie pat spuogeliai, ir nuolat spaudai, manau, galima įtarti, kad toje vietoje jau užkrėtimas. Man panašiai buvo aplink nosį. Oda buvo riebi, bet kažkokia išsausėjusi, nes luposi, buvo nuolat paraudusi iki mėlynumo. Padėjo Betadinas. Bet nežinau, ar pas Tave ta pati problema, tad nelabai ir siūlau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metamorphosis: 15 liepos 2011 - 19:27
QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 15, 20:26)
O kokias prausimosi, valymo ir kitas priemones naudoji? g.gif
Na, man visai neblogai veikia Clarity skystis, yra pirkti droge, kainuoja apie 12 Lt. Jis dezinfekuoja, bet tuo pačiu ramina odą. Naudoju vakare, ryte spuogas jau būna gerokai susitraukęs. Tačiau būtina odą drėkinti, nes jis gana sausina. Jei oda nėra labai jautri, manau, turėtų tikti. Bet tuo pačiu naudoju ir Rasos gelį probleminei odai. Iš pradžių kažkiek sausino, bet oda priprato: ryte padrėkinu, ir jokio diskomforto. Nors kiek čia kas rašė, tai daugumai jis netiko, bet man tai tikras atradimas ax.gif   O jei konkrečiose vietose nuolat atsiranda tokie pat spuogeliai, ir nuolat spaudai, manau, galima įtarti, kad toje vietoje jau užkrėtimas. Man panašiai buvo aplink nosį. Oda buvo riebi, bet kažkokia išsausėjusi, nes luposi, buvo nuolat paraudusi iki mėlynumo. Padėjo Betadinas. Bet nežinau, ar pas Tave ta pati problema, tad nelabai ir siūlau g.gif

Aš irgi naudoju Rasos kremą-gelį su silicio rūgštim ir siera. Naudoju pora dienų, tai kol kas negaliu nieko pasakyt. Turiu pilna kremų ir prausiklių, naudojau ekologiška Dado Sens, dabar Iwostin prausiklį. Kartais kokia kaukę užsidedu. Dar vienas blogas įprotis - priemones panaudoju dvi savaitės, nematau stebuklų ir jau šoku prie kitų doh.gif
Stengiuosi nevarginti odos visokiais kremais, nebetepu aknecolor.
Labai gaila, kad lyja pastoviai, saulės nematyt - padeginčiau odą, turėtų kažkiek padėt. verysad.gif

Dabar galvoju, kad pati tuos spuogus iššaukiau - brendimo pradžioj atsirado vienas, kitas spuogas - ir jau tragedija! Šluodavau viską nuo prekystalių - nuo clean&clear, visokių garnier ir kitokių chemijų. Pradėjau nervintis dėl odos, stresas, spaudymas ir štai - baisu į gatvę išeit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Young: 15 liepos 2011 - 19:47
QUOTE(Young @ 2011 07 14, 23:45)
spuogai visą laiką ir visur...

Atrodo padažnėja po nesveiko maisto, alkoholio.

Manau, jei ypač sveikai maitinčiausi (kas man itin sunku), netepčiau nieko ant veido (naudoju krempudrą acnekolor nuo spuogų tai gal nieko tokio...) nespaudyčiau jų ir negalvočiau apie juos (kaaaip tai padaryti) gal jie išnyktų ar bent apmažėtų?

nesupykit,bet prie didelio noro galima viska padaryti..jei tikrai norit atsikratyt spuogu,bent pabandykit koki menesi ar du sveikai maitintis,o gal vis del to pades?tiesiog reikia nusiteikt kad va,du menesius istversiu,o ne oi as negaliu,man per sunku.Tada nera ko skustis jeigu taip snekat mirksiukas.gif dar man kosmetologe sako,maziau reik stresuot del isdygusio spuogo ar keliu ir ju maziau bus,nes nuo nervu dar daugiau beria biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 15, 20:16)
* drinks_cheers.gif Na, man taip pat paauglystė jau seniai baigėsi, bet problemos yra. O paauglystėje irgi tokių problemų neturėjau doh.gif
** Taigi, kiek pamenu, sakėt, kad esat alergiška jodui? blink.gif Ar kažką maišau? g.gif Gal geriau nerizikuokit, manau, galima rast alternatyvų 4u.gif
Beje, ačiū už komplimentą! 4u.gif  smile.gif (Ir į mane prašom TU mirksiukas.gif )

Taip taip, alergija nuo jodo yra buvus.. bet tai buvo senai, po to nebenaudoju jodo.. bet sakau gal reikia pabandyt g.gif alergija tada pasireiske tokiais maziukais nieztinciais spuogeliais. pabuvo jie kelias dienas po naudojimo ir praejo. na tai blogiausiu atveju ir dabar taip bus, bet tai tikrai nera taip blogai, palyginus su spuogais biggrin.gif jei netiks, tiesiog nebenaudosiu smile.gif bet kokiu atveju kolkas nieko nedarysiu, iki kol po savaites nenueisu pas dermatologe. uzsirasiau vel, si karta bandysiu eit kitur ax.gif
o del viso kito parasymo - drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Young @ 2011 07 15, 20:17)
Man atrodo nėra pas mane užkrėstų plotų, nebent visas veidas tada... Spuogai būna raudoni, o paskui atsiranda geltona galvutė. Ir visur ant veido dyksta tokie  verysad.gif  verysad.gif

aprasyta situacija - identiska manajai ax.gif visiskai. tik pas mane spuogai negygsta ant nosies ir kaktos kolkas. tik ant zandu ir smakro ax.gif gal cia kokia siu metu liga g.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 07 15, 20:56)
nesupykit,bet prie didelio noro galima viska padaryti..jei tikrai norit atsikratyt spuogu,bent pabandykit koki menesi ar du sveikai maitintis,o gal vis del to pades?tiesiog reikia nusiteikt kad va,du menesius istversiu,o ne oi as negaliu,man per sunku.Tada nera ko skustis jeigu taip snekat mirksiukas.gif dar man kosmetologe sako,maziau reik stresuot del isdygusio spuogo ar keliu ir ju maziau bus,nes nuo nervu dar daugiau beria biggrin.gif  mirksiukas.gif

o as stai bandau maitintis sveikai, kazkaip nelabai kavos begeriu, valgyt stengiuos tik sveika maista, nors ir siaip visokiu hamburgeriu ir kolu nemegeja buvau ir ju nevartojau. dabar apie 2-3 men net kiaulienos nevalgau, tik jautiena, kalakutiena, vistiena, kaip ir liesesne mesa.. ai vistiek tie spuogai kaip dygo taip lygiai taip pat dygsta doh.gif apskritai - ka bedaryciau ar ko nedaryciau - situacija tiesiog islieka tokia pati. nei blogesne, nei geresne. atrodo taip, lyg niekas absoliuciai neitakotu spuogu ir veido odos bukles g.gif
Atsakyti
QUOTE(Young @ 2011 07 15, 20:45)
Dar vienas blogas įprotis -  priemones panaudoju dvi savaitės, nematau stebuklų ir jau šoku prie kitų doh.gif

Vat reikėtų tuomet ugdyti kantrybę, staigūs pokyčiai - drambliuko svajonė. Deja, bet tokia ta tiesa.
Dėl to, kad neapkrauni odos visokiais kremais, pudromis, yra gerai. Bet iš kitos pusės, ar dėl to nestresuoji? Kaip jautiesi, kai nemaskuoji veido? Mano požiūris yra toks: iš dviejų blogybių renkuosi ne tokią blogą. Mane bardavo, kodėl pudruoju odą, argumentuodami tuo , kad neleidžiu jai ramiai gyti ir t.t. Bet man atrodo, kad didesnė blogybė yra stresas, kurį patiriu be jokių maskavimo priemonių. Tada nesijaučiu graži, nepatinku sau, ir manau, kad tai labiau iššaukia spuogų atsiradimą nei elementarios pudros naudojimas. Labai svarbu gera nuotaika ir jokio streso. Kai patinku sau, oda gražėja ne dienomis, o valandomis.
Iš tiesų, sako, kad spuogų atsiradimo priežastys yra įvairios, bet pasikartosiu, kad manau, jog pradžių pradžia yra nervinė sistema. Pvz., sako, kad spuogai dėl hormonų. O kas tuos hormonus reguliuoja? Manau, kad ne vienai mm yra vėlavę, kai patirdavo daugiau streso. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad nervinė sistema reguliuoja ir hormonus. Tai labai daug ką pasako, manau.
Tad svarbiausia yra daryti viską, absoliučiai viską, kad pati gerai jaustumeisi. Manau, kad čia ir yra raktas į gražios odos paslaptį ax.gif

QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 07 15, 20:56)
nesupykit,bet prie didelio noro galima viska padaryti..jei tikrai norit atsikratyt spuogu,bent pabandykit koki menesi ar du sveikai maitintis,o gal vis del to pades?tiesiog reikia nusiteikt kad va,du menesius istversiu,o ne oi as negaliu,man per sunku.Tada nera ko skustis jeigu taip snekat mirksiukas.gif dar man kosmetologe sako,maziau reik stresuot del isdygusio spuogo ar keliu ir ju maziau bus,nes nuo nervu dar daugiau beria biggrin.gif  mirksiukas.gif

Du metus buvau vegetarė, sveikai matinausi, bet jokio poveikio odai nepastebėjau. Aišku, yra visokių nuomonių, bet manau, kad mityba susijusi su spuogų atsiradimu tik tuo atveju, jei yra sutrikusi virškinimo sistema. Bet vieną dalyką žinau tikrai, kad būtina gerti daug vandens.

QUOTE(Eleina @ 2011 07 15, 21:06)
atrodo taip, lyg niekas absoliuciai neitakotu spuogu ir veido odos bukles g.gif

O gal tiesiog kaltas emocinis jautrumas?
Atsakyti
bet juk verta pabandyti,vieniems padeda,kitiems ne,ar ne taip?man gal visai spuogai ir neisnyksta,bet sveikai kai maitinuosi ju buna tikrai maziau,o kai nebeiskenciu ir privalgau blogo maisto padetis pablogeja mirksiukas.gif todel bandyt verta tikrai,o gal pades ax.gif
del priemoniu kurios nepadeda per dvi savaites-as irgi ilgiau nenaudoju jeigu nepadeda...ir netikiu pasakymais kad va,issivalys oda ir pan,man ne kart nebuvo taip kad issivalytu ir nustotu bert,tik blogyn,o paskui kol uzsigydai veiduka doh.gif man tinkamos priemones padeda iskart arba bent jau iskart nepablogina situacijos ax.gif
del pudru ir pan naudojimožas kai nustojau naudoti kasdien(naudoju tik krema su spalva kuris tik spalva palygina) zenkliai apmazejo spuogeliu,nors ppries tai ejau ir tvirtinau visiems kad pudra man ne kiek nekenkia,o ir nenaudojau pigiausiu tikrai,ir mineralines bandytos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(metamorphosis @ 2011 07 15, 21:25)
O gal tiesiog kaltas emocinis jautrumas?

as manau, kad esu emociskai nelabai jautri biggrin.gif
labiau gal buciau linkus "kaltinti" stresa g.gif nes kazkaip tikrai jo nera mazai.. nors kita vertus - visada to streso buvo, o spuogai tik kazkur pries metus pusantru atsirado rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=metamorphosis,2011 07 15, 19:40]

Gal galima placiau apie minima Betadine tepalą, kas cia per vienas ir su kuo valgomas? smile.gif

Yuong ackne BP5 nemeginai?
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 07 15, 21:06)

o as stai bandau maitintis sveikai, kazkaip nelabai kavos begeriu, valgyt stengiuos tik sveika maista, nors ir siaip visokiu hamburgeriu ir kolu nemegeja buvau ir ju nevartojau. dabar apie 2-3 men net kiaulienos nevalgau, tik jautiena, kalakutiena, vistiena, kaip ir liesesne mesa.. ai vistiek tie spuogai kaip dygo taip lygiai taip pat dygsta  doh.gif apskritai - ka bedaryciau ar ko nedaryciau - situacija tiesiog islieka tokia pati. nei blogesne, nei geresne. atrodo taip, lyg niekas absoliuciai neitakotu spuogu ir veido odos bukles g.gif

pas mane tas pats, man 25eri tuoj sukakos, o odos bukle tokia pati, atrodo 2m ir eko kosmetika naudoju, bet visvien sukas viskas ratu, atrodo tik pagerja odos buke, dziauguos lyg priemones padejo, bet po kiek laiko sast ir vel pridygsta spuogu kaip grybu po lietaus, su oda nesusitvarkau. Dermatologo isvada - hormonai, vaistas - kontaceptikai, o kas po ju? nezinau ne ko griebtis
tiesa paauglystej padejo vienintele priemone acne BP5, 2-3 metus buvau rami, nei spuogu, nei inkstiru nebuvo, deja prasidejo alergija nuo jos.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 07 15, 19:48)
oi, tai net nebutinai reikia but paaugle  doh.gif niekada nebuciau net pagalvojus, kad sulaukus 32 metu,  man prasides tokios problemos, kuriu net paauglystej neturejau  doh.gif  biggrin.gif taip kad tikrai labai daug moteru turi sia problema

Va va, man paauglystėj jokių problemų, o prasidėjo nesąmonės su oda jau virš 30-ies doh.gif
Kosmetologė sakė, kad dabar kažkaip labai nekokia situacija būtent su vyresnių moterų oda, acne suserga ir nuo 36 metų... Ištisai ateina vyresnės moterys gydytis spuogų, kurie anksčiau tik paauglius vargindavo g.gif Jos manymu tai čia nuolatinis stresas, užterštumas, daug kam virškinimo problemos (o tai irgi dažnai nuo streso) ir pan.

Aš irgi mėginu kiek įmanoma maitintis sveikai, atsisakiau kiaulienos, nors ją labai mėgstu blush2.gif dabar tik jautiena, kalakutiena, salotos, jokių skrudintų kepsnių ir pan., seniai atsisakiau mylimų bandelių,ir šokoladų kuriuos anksčiau, beje kasdien rydavau ir spuogų nebuvo biggrin.gif
Nebegeriu alkoholio, kavos, limonadų ir anksčiau negėriau. Tiesa, geriu mažai vandens, aš kaip koks kupranugaris, galiu su vienu puodeliu vandens visą dieną išbūt, jei daug geriu, jaučiuosi nekaip - apsunkusi, skrandis "kliuksi", bet metamorphosis teisi, reikia būtinai prisiverst. Teks sukaupt valią ax.gif

Dėl mitybos pakeitimo pokyčių ypatingų tikrai nematau. Labai pagerino vaizdą antibiotikai, bet juk nebeišeina ištisai juos vartot verysad.gif

metamorphosis, man labai patinka Tavo postai 4u.gif , gal galėtum daugiau apie Betadiną parašyti? Aš esu turėjusi Betadino tepalą žaizdelėms gydyti, gal čia tas pats, o jį galima tepti ant veido ar tik ant spuogų? Kiek pamenu, jis gana riebus, nevargina odos?
Atsakyti
Aš norėjau su jumis pasikonsultuoti dėl spuogų spaudymo:)
Jei tas spuogas su balta viršūnėle jį taip ir palikti? Man atrodo, kad kai išvalau, dezinfekuoju jis greičiau užgyja..
Atsakyti