QUOTE(zose123 @ 2011 11 30, 12:32)
sveikos mamytes
noriu paklausti kokia pradzia buvo jusu vaikuciu kai ejot i darza? ar vaikai mokejo patys apsirengti? apsiauti? o dabar po pusmecio gal jau ismoko?, kiek visko teko supirkti pries einant i darzeli? kaip aunat vaika darzelyje (grupeje), gal basutes? mes no nauju greiciausiai eisim, tai taip jaudinuosi
Mano dukryte mokejo pati apsirengti, nusirengti, i tulika nueit, susitvarkyt, vandeni nuleis, rankas nusiplaut ir t.t. Bet yra grupeje vaiku, kurie to nemoka, yra keli dar su pampersais, nu tai nieko, ismoks
Serga maniske nuo rugsejo dabar pirmakarta, bet serga taip, kad gulim ligoninej....
Del supirkimo, tai kazko specifinio nieko nereikia, bent jau pas mus. Reikejo nupirkt tik tapkutes (maniske su basutem, nes visa diena sutint kojytes tapkese man nepatinka). Ai ir dar pas mus reikalavimas, kad spinteleje butu sepetys, kad po miego susukuotu
Dar kiek zinau, visur aukletojos praso, kad pirstines butu kumstines, nes kai reik aprengt 20 vaiku, tai sudetingas reikalas
Bet as buvau pripirkus pirstuotu kalna, tai kumstiniu plonu nepirkau, tuo labiau, kad maniske pati sugeba pirstuotas uzsidet ir aukletojoms nieko nereik daryt (zodziu nuo vaiko priklauso).
O vat del rubu, tai cia didziausios islaidos buvo. Pradedant lauko rubais: maniske dabar turi tris striukes, nes su viena neissiverstumem niekaip, su dviem sunkiai... Darzely tai nukrenta, tai issitepa... Pirstiniu turim 8 poras
I darza eina su vienom ir dar 2 poros buna spintelej paliekamos, o atvaziuodama pasiimti dar vienas atsivezu, nes dazniausiai visos suvarytos buna
Laukiniu kelniu irgi reikia keliu, nes tik iseina i lauka, zaidzia ir issitepa
O vat visokiu treningiuku, pedkelniu, sijonuku, bliuzeliu, sarafanu, tai ka namie nesiojom, ta ir darze..
Zodziu, nepergyvenk, leisk i darza ir viskas bus ok
Beje, sausi nera taip blogai leist, nes salciau buna ir virusu ne tiek daug. Aisku, jei kokia gripo epidemija, tai ni ni ni....
Beje, del tu ligu labai priklauso nuo vaiko... Mano vyresnele nuo rugsejo vaiksto ir nesirgo iki siol nesirgo. Bet kaip gydytoja sake, ji neserga, bet yra nesiotoja.. Todel mazele, nors sedi namie - nuo rugsejo kaip pradejo sirgt, taip nonstop...
Tik as turiu vilties, kad ji siemet atsirgs ir kitamet keliaus i darzeli su maziau ligu, o as ramiai dirbsiu