QUOTE(mmergyte @ 2015 06 08, 12:29)
įdomiai mąstot,norit,bet nevalgot,nes cukrus...o iš ko turėtų būti,kad valgytų žmonės?aišku kad tai saldu,o bezė kremo storą sluoksnį ar valgot?aš pvz ne..irgi grandau ir metu lauk..be ir dovanų popieriaus nelyginu,išpakuoju ir metu lauk..svoris,na taip prisideda,,bet juk jis ne išoro,ir ta masė kainuoja...visi nori gražaus,bet už tai mokėti gaili nes nevalgo...tai ir papuošimus ne visi valgo,bet deda..kaip sakant vienai šventei paaukokit,bet turėkit gražius prisiminimus bent jau

beje,toj įkeltoj foto tie batukai irgi daugokai sveria..

na,kitur randu aprašymuose,kad būna skani ta masė,kažkur skaičiau,kad daro zefyrinę ar kokio skonio,ne būtinai tas tampomas cukrus,tikrai neišmanau apie tai,už tat ir klausiu

aišku,gražesnis,dailesnis,bet būna ir be masės gražių juk...tai ieškinėju,skaitinėju ir mąstau...

šis tortas buvo apie 7kg...nors užsakinėjau 5kg,bet teko paimti-kur dėtis
Papildyta:
QUOTE(Amedea @ 2015 06 08, 19:51)
Valgoma, kad aš nei neatsimenu jog pas kažka lėkštėj jos būtų likę ar kad būtų tekę išmest, ir niekas nei neužsiminė jog ta masė neskani..
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
Ačiū