QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 14, 12:51)
Juraciuk, jau pagalvojai del medziagos?
as jei teisingai pasiskaiciavau (eisiu dar pasitikrinti, nes gal vakar nakti jau nelabai skaiciavos man) tai pigiausia ir daugiausia prefoldu iseitu is bambuko veliuro, bet kad nugasdinai jog sunku siuti.... tai daba nebzinau...
gal galetum parodyt savo ta maiseli? kokie ismatavimai buvo, kad per mazas? kokiu reiktu?
o kur ta impregnuota medvilne Vilniuj parduoda? kazi kaip jos is ten reiktu gaut....
Papildyta:
dar viens klausimukas apie prilaikancias iskilo... vienas jau nusimezgiau dviem virbalais, kitas dabar galvoju megzti penkiais, bet sakau pasiklausiu mazu jos nepatogios ar pan, gal neverta 5iais megzti, gal tos megztos 2 patogesnes? kaip pakomentuotumet? ar cia jokio skirtumo?
as jei teisingai pasiskaiciavau (eisiu dar pasitikrinti, nes gal vakar nakti jau nelabai skaiciavos man) tai pigiausia ir daugiausia prefoldu iseitu is bambuko veliuro, bet kad nugasdinai jog sunku siuti.... tai daba nebzinau...
gal galetum parodyt savo ta maiseli? kokie ismatavimai buvo, kad per mazas? kokiu reiktu?
o kur ta impregnuota medvilne Vilniuj parduoda? kazi kaip jos is ten reiktu gaut....
Papildyta:
dar viens klausimukas apie prilaikancias iskilo... vienas jau nusimezgiau dviem virbalais, kitas dabar galvoju megzti penkiais, bet sakau pasiklausiu mazu jos nepatogios ar pan, gal neverta 5iais megzti, gal tos megztos 2 patogesnes? kaip pakomentuotumet? ar cia jokio skirtumo?
Skaičiuoju 1 dydžio prefoldams (tik po cm skiriasi nuo maziausio dydzio, o kadangi tu rasei, kad mazas vaikelis pirmasis buvo, tai antro dydzio jums labai greit neprireiks)
Prancuziskas bambuko frotas:
Plotis 148cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 15.75lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 16 cm, ji galima sunaudoti i vieno is prefoldu vidu pastorinimui). TANKIS NENURODYTAS
Bambuko veliūras:
Plotis 164cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 15.30lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 32 cm, ji galima sunaudoti i abieju prefoldu vidu pastorinimui). Bet vidun dar reiktu papildomo 4 sluoksnio multino. Tankis 280
Bambuko frotas:
Plotis 155cm, rašoma, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 18lt. Na bet man po skalbimo ir po dziovinimo sito froto plotis 172... Gal klaida ten? Jo susiskambinau su pardaveja, sake platesnis
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 40 cm, ji galima sunaudoti i abieju prefoldu vidu pastorinimui, ir dar 3 prefoldui jeigu is kitu medziagu siuvama atliks sluoksniukas pastorinimui ). TANKIS 300
Bambuko multinas apvalaus mezgimo:
Plotis 154cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 14.85lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 20 cm, ji galima sunaudoti i vieno is prefoldu vidu pastorinimui). TANKIS 325
Visos medziagos yra megztos, tempiasi i ploti, todel taip ir reikia karpyt, cia kitaip neiseina, nes mes juk norim, kad aplink maziuko juosmenuka apgultu prefoldas graziai
Taigi spresti paciai kaip ir ka daryt, prancuziskas frotas tamprus segasi puikiai.
O veliuras raitosi labai...nezinau, gal tau ir lengvai siusis...bent man jis nera labai mylima medziaga siuvimo prasme, bet labai svelnus ir mielas. Gal su overloku pasipraktikavus pavyks sutramdyt.
Kas del impregnuotos medvilnes - audiniai.net turi ir zalia stotele...jei meluoju merginos pataisys, kurios ten perkasi.
Del kelnyciu mezgamu ratu 5 virbalais - patogios josios, o kodel galvoji, kad galetu but nepatogios? Juk jos be siuliu, o priekyje siule su adata daroma taip, kad nesimatytu, jog susiuta:
Tik va as pradzioj labai nemegau megzt 5 virbalais...nei koiniu nemokejau...kancia buvo ir labai letai mezgiau, o dabar kai 3 taip numezgus jau, tai patinka man sitas budas, tiek, kad tas akis mezgant 5 virbalais kitaip megzt reikia (bent gerasias, bet mezgejos geresnes uz mane viska ir taip puikiai zino)