Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 6 tema

QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 14, 12:51)
Juraciuk,  jau pagalvojai del medziagos?  blush2.gif 
as jei teisingai pasiskaiciavau (eisiu dar pasitikrinti, nes gal vakar nakti jau nelabai skaiciavos man) tai pigiausia ir daugiausia prefoldu iseitu is bambuko veliuro, bet kad nugasdinai jog sunku siuti.... tai daba nebzinau... unsure.gif
gal galetum parodyt savo ta maiseli? kokie ismatavimai buvo, kad per mazas? kokiu reiktu?
o kur ta impregnuota medvilne Vilniuj parduoda? kazi kaip jos is ten reiktu gaut.... g.gif
Papildyta:
dar viens klausimukas apie prilaikancias iskilo... vienas jau nusimezgiau dviem virbalais, kitas dabar galvoju megzti penkiais, bet sakau pasiklausiu mazu jos nepatogios ar pan, gal neverta 5iais megzti, gal tos megztos 2 patogesnes? kaip pakomentuotumet? ar cia jokio skirtumo? ax.gif

Skaičiuoju 1 dydžio prefoldams (tik po cm skiriasi nuo maziausio dydzio, o kadangi tu rasei, kad mazas vaikelis pirmasis buvo, tai antro dydzio jums labai greit neprireiks)
Prancuziskas bambuko frotas:
Plotis 148cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 15.75lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 16 cm, ji galima sunaudoti i vieno is prefoldu vidu pastorinimui). TANKIS NENURODYTAS
Bambuko veliūras:
Plotis 164cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 15.30lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 32 cm, ji galima sunaudoti i abieju prefoldu vidu pastorinimui). Bet vidun dar reiktu papildomo 4 sluoksnio multino. Tankis 280
Bambuko frotas:
Plotis 155cm, rašoma, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 18lt. Na bet man po skalbimo ir po dziovinimo sito froto plotis 172... blink.gif blink.gif blink.gif Gal klaida ten? Jo susiskambinau su pardaveja, sake platesnis blush2.gif
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 40 cm, ji galima sunaudoti i abieju prefoldu vidu pastorinimui, ir dar 3 prefoldui jeigu is kitu medziagu siuvama atliks sluoksniukas pastorinimui ). TANKIS 300
Bambuko multinas apvalaus mezgimo:
Plotis 154cm, už 45 cm gabaliuka reikia moketi 14.85lt
Išeina tik 2 vnt (po 66 cm 2 gabalai medziagos ir likutis 20 cm, ji galima sunaudoti i vieno is prefoldu vidu pastorinimui). TANKIS 325

Visos medziagos yra megztos, tempiasi i ploti, todel taip ir reikia karpyt, cia kitaip neiseina, nes mes juk norim, kad aplink maziuko juosmenuka apgultu prefoldas graziai mirksiukas.gif
Taigi spresti paciai kaip ir ka daryt, prancuziskas frotas tamprus segasi puikiai.
O veliuras raitosi labai...nezinau, gal tau ir lengvai siusis...bent man jis nera labai mylima medziaga siuvimo prasme, bet labai svelnus ir mielas. Gal su overloku pasipraktikavus pavyks sutramdyt.

Kas del impregnuotos medvilnes - audiniai.net turi ir zalia stotele...jei meluoju merginos pataisys, kurios ten perkasi.

Del kelnyciu mezgamu ratu 5 virbalais - patogios josios, o kodel galvoji, kad galetu but nepatogios? Juk jos be siuliu, o priekyje siule su adata daroma taip, kad nesimatytu, jog susiuta:

user posted image

Tik va as pradzioj labai nemegau megzt 5 virbalais...nei koiniu nemokejau...kancia buvo ir labai letai mezgiau, o dabar kai 3 taip numezgus jau, tai patinka man sitas budas, tiek, kad tas akis mezgant 5 virbalais kitaip megzt reikia (bent gerasias, bet mezgejos geresnes uz mane viska ir taip puikiai zino)
Atsakyti
niu aisku, zodziu bandyt reiks ir bus aisku... o del to ploto tai gerai, kad pasakei, jog i ploti tempiasi, nes as buvau pradejus ir vienaip ir kitaip skaiciuoti, ziuredama kaip daugiau iseina... tai daba zinosiu, kad tik i ploti reikia kirpti...
o kaip del maiselio, pademonstruosi savaji? ir kokiu ismatavimu reiktu, kad nenumazinti?
o jus cia vis apie zaliaja stotele vis kalbat, o cia kas per parduotuve? audiniu? nes pas mus Klaipedoje irgi yra zalia stotele, bet kiek zinau tai ten sodo prekiu parduotuve, bet gal buna ir tokio audinio, kam jis siaip skirtas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 14, 15:15)
niu aisku, zodziu bandyt reiks ir bus aisku... o del to ploto tai gerai, kad pasakei, jog i ploti tempiasi, nes as buvau pradejus ir vienaip ir kitaip skaiciuoti, ziuredama kaip daugiau iseina... tai daba zinosiu, kad tik i ploti reikia kirpti...
o kaip del maiselio, pademonstruosi savaji? ir kokiu ismatavimu reiktu, kad nenumazinti?
o jus cia vis apie zaliaja stotele vis kalbat, o cia kas per parduotuve? audiniu? nes pas mus Klaipedoje irgi yra zalia stotele, bet kiek zinau tai ten sodo prekiu parduotuve, bet gal buna ir tokio audinio, kam jis siaip skirtas? g.gif

Ne ten taip vadinasi audiniu parduotuve...

va mano maiselis, veliau parasysiu matmenis:

user posted image

user posted image

Bet kaip tokio tipo man per siauras.
Pradzioj kol sausas i viena skyriu susidedu gerai, bet paskui kai jau ir slapiu atsiranda ir vienos vienam skyriuj kitos kitam jau ankstoka.
Man sita ideja maiselio patinka vien del to, kad viskasusidedi i krepsi tam skirta ir viskas, o juk sausus kazkur irgi reik detis,tai sausi vystyklai vienam maise slapiems kitas maisas...man per daug maisu lotuliukas.gif

Kinieciai va tokius siuva kai ismoksiu graziai uztrauktuka isiuti (yra tam pamokeles tik praktikuotis teliko), bandysiu ir as toki:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 07 14, 12:27)
tai galima imti iskarpa sauskelniu ir ja pasidejus megzti:) Aisku reikalinga bus adaptacija, kol kas negaliu tiksliai atsakyt kiek kur mazint, bet kadangi gumutes nesideda, tai reikia trumpesniu prilaikanciu nei pats lekalas

Taip, mezgu pasidejusi iskarpa ir darau jas siek tiek trumpesnes ties klynuku, kaip tu ir rasai. O kadangi pirmiausia suskalbiu jas , kad pasiveltu, tai jos dar siek tiek pasitraukia. Ties klyniuku as imezgiau tokius kaip isiuvelius, kad geriau apgaubtu. Va rodau, kaip ten is vidaus gavosi. O tas prinarstymo dygnis tai paprasciausiai duri vaseliu zemyn , uzkabini apacioje esanti siula, kilpa istrauki i virsu, palieki ant vaselio, vel duri zemyn, istrauki kilpa ir perneri per ankstesniaja - ir t.t. Kaip pynele kad siuvinetum.

user posted image

O cia tas maiselis is Senuku klijuotes. Medziaga lyg perkelis impregnuotas butu.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Musu maisas:

user posted image

Man labai patogus. Kai daugkartiniu nenaudojam i lauka visada dedames pampersa, serveteliu pakeli, vystykliuka pasiklojimui ir siaip dar kelios smulkmenos telpa. Ir gyvena tas maiselis tai vezimo apacioj, tai mano rankinuke, zodziu keliauja visad su mumis.

Mums 5 virbalais megztos kelnytes pacios patogiausios. Dviem virbalais labai patogiu nusimegzt mums neisejo, tokios siaip sau gavosi. O jei mezgant 5 dar aplink kojytes ilgesnes klesnytes padarai, tai sortukai normalus gaunasi, uzmovei kojinytes ir vaikas aprengtas, nebereikia jokiu sliauztu mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

]
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 07 14, 16:33)
Ne ten taip vadinasi audiniu parduotuve...

va mano maiselis, veliau parasysiu matmenis:

user posted image

user posted image

Bet kaip tokio tipo man per siauras.
Pradzioj kol sausas i viena skyriu susidedu gerai, bet paskui kai jau ir slapiu atsiranda ir vienos vienam skyriuj kitos kitam jau ankstoka.
Man sita ideja maiselio patinka vien del to, kad viskasusidedi i krepsi tam skirta ir viskas, o juk sausus kazkur irgi reik detis,tai sausi vystyklai vienam maise slapiems kitas maisas...man per daug maisu  lotuliukas.gif

Kinieciai va tokius siuva kai ismoksiu graziai uztrauktuka isiuti (yra tam pamokeles tik praktikuotis teliko), bandysiu ir as toki:

user posted image

user posted image

Koks fainuoliskas ir isradingas maiselis bigsmile.gif clap_1.gif fantastika wub.gif cia is PUL siutas? labai labai fainas wub.gif o kisene kam, siaip kokiom smulkmenom ar turi irgi svarbia paskirti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 14, 16:44)
Koks fainuoliskas ir isradingas maiselis   bigsmile.gif clap_1.gif  fantastika wub.gif  cia is PUL siutas? labai labai fainas wub.gif  o  kisene kam, siaip kokiom smulkmenom ar turi irgi svarbia paskirti? ax.gif

Taip is PUL, bet per brangu, tikrai is medvilnes uztenka impregnuotos per akis. Uz 5 litus pirkau puse metro - tai reik suskaiciuoti ar 2 iseina ar ne.
as vystyklu popieriaus lapelius i ta kisene deduosi ir serveteles "dregnas", medziagos gabaliukai, bet susilapinus vandeniu paverciu dregnom ir valom sikniuka.
Tiek kad nepasimeta smulkmenos, o seip nerabutina blush2.gif

Ideja nusikopijavau nuo maiselio iklotam moteriskiems, buvo kazkuri mamyte imetusi filmuka tai ir pasiskolinau ideja ax.gif
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2011 07 14, 16:37)
Musu maisas:

Man labai patogus. Kai daugkartiniu nenaudojam i lauka visada dedames pampersa, serveteliu pakeli, vystykliuka pasiklojimui ir siaip dar kelios smulkmenos telpa. Ir gyvena tas maiselis tai vezimo apacioj, tai mano rankinuke, zodziu keliauja visad su mumis.

Gitulia, o kai tu taip isiuvai uztrauktuka, kaip su siule uzsiuvant sonus? kaip tas uztrauktukas uzsilenkia nebuna labai stora ir kieta? Nes tavo tai labai graziai atrodo ir iki pat krastelio uztrauktukas isiutas. Kol kas man su uztrauktukais sunkiai draugaujasi ir su PUL taip pat blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 14 liepos 2011 - 16:07
Siuvau labai paprastai, net is pirmo karto taip gavosi biggrin.gif
Emiau staciakampi PULo gabaliuka. Uztrauktuka pridejusi prie gerosios puses prie vieno galo prisiuvau. Atverciau ir su uztrauktukui siuti skirta pedele is gerosios puses persiuvau siule. Po to kita uztrauktuko dali prisiuvau prie kito galo ir vel atvertusi persiuvau siule su spec. pedele. Uztrauktukas tokio pat ilgio kaip staciakampio plotas, todel niekas niekur neuzsilenkia ir nesigauna storai wink.gif
O paskui is blogosios puses susiuvau sonus ir isvertis vel persiuvau siule is gerosios puse. Viskas paprasta, o su uztrauktuko pedele, gana graziai iseina siule palei pat uztrauktuka.
Atsakyti
niu liuksiski Jusu maiseliai thumbup.gif

taip 5 virbalais mezgu be problemu, tad sekancias kelnytes varau 5, kodel sugalvojau, kad gali buti nepatogu ne pati nezinau, tiesiog norisi is anksto is kitu klaidu pasimokyti, nes labai jau nemegstu ardyti ir is naujo daryti (nors kartais tenka doh.gif )
gitulia, tavo kelnytes labai fainuoliskos tiek tos spalvotos, tiek tos su babauziuku ant uzpakaliuko (beje ta baubuka is akies varei ar kokia schemuke turi ax.gif )
Atsakyti
garbanota avyte, schemos neturejau, variau pagal internete rasta nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 07 14, 19:02)
garbanota avyte, schemos neturejau, variau pagal internete rasta nuotrauka  mirksiukas.gif

supratau 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, impregnuotos medvilnes as pirkau cia http://www.kanapinis...ontact-form.php tik jos parduotuveje kazkodel nera, jeigu reikia tai parasykite emaila, gal tures, tik ji kiek brangesne nei vilniuje. mirksiukas.gif

Juraciuk saunuole thumbup.gif

Labai sudominai su tais oro pralaidumo bandymais, lauksime rezultatu mirksiukas.gif

Labai smagu cia uzsukti, saunuoles visos, kad taip tobulejate, smagu akis paganyti thumbup.gif sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesa stanele: 14 liepos 2011 - 19:04