Oho, kaip grazu!! Bet pamacius tokius grozius, galvoju, kad ne mano jegom taip graziai pasiuti
O tuos spaustukus ideti reikia spec prietaiso?
Prie tokios geros temos negaliu neprisijungti Po poros savaičių atostogausiu, tai sėsiu prie sauskelnių siuvimo, mezgimo
Kolkas tik skaitau, ką pliurpiat, nagrinėjuosi schemas, brėžinukus. Žodžiu kaupiuosi ir renku visą info. Iki lapkričio turiu laiko pasiruošt Priimkit į kompaniją naujokę Tikiuosi labai neužknisiu klausimais
Kolkas tik skaitau, ką pliurpiat, nagrinėjuosi schemas, brėžinukus. Žodžiu kaupiuosi ir renku visą info. Iki lapkričio turiu laiko pasiruošt Priimkit į kompaniją naujokę Tikiuosi labai neužknisiu klausimais
QUOTE(balla @ 2011 07 14, 08:00)
Prie tokios geros temos negaliu neprisijungti Po poros savaičių atostogausiu, tai sėsiu prie sauskelnių siuvimo, mezgimo
Man taip patinka vaikiuikui deti madziagines svelnuteles minkstutelas sauskelnes.
Jas paciai siuti ir dalyvauti tokiame neoficialiame naturaliu saskelniu judejime.
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 13, 23:12)
ok, tai pasiziurek, jei nesunku ir pasakyk savo nuomone, is ko cia man geriau butu siuti? plociai irgi visu medziagu skirtingi ziuriu... noriu kuo greiciau uzsisakyti, kad dar speciau pasisiuti, o tai laiko sparciai mazeja tuo labaiu, akd nezinai, kada gi tas zmogutis ims ir sugalvos pasibelsti
Papildyta:
beje, mamytes, o ar jus siuvotes kokius maiselius slapiem vystykliukam ir sauskelniukam transportuoti? is ko ir kaip siuvate? gal nuotraukyciu idetumet? is PUL ar ko? uztenka vien PUL ar dar su kuo miksuojate? koks optimalus dydis? ir t.t.
aciu!
Papildyta:
beje, mamytes, o ar jus siuvotes kokius maiselius slapiem vystykliukam ir sauskelniukam transportuoti? is ko ir kaip siuvate? gal nuotraukyciu idetumet? is PUL ar ko? uztenka vien PUL ar dar su kuo miksuojate? koks optimalus dydis? ir t.t.
aciu!
del maiseliu as turiu, bet mazoka pasisiuvau. Pakanka tik pul, bet vilniuj yra tokio gerio kaip impregnuota medvilne, 10 lt uz metra tai geriausia is jos siutis ir aisku jeigu pavyktu - su kisene, patogiau bent man ir su uztrauktuku, o ne virvele uztraukiama, bet seip tik niuansas cia galima ir paprastuti siut.
Del medziagos kimba i ja snapis gerai, dar pagalvosiu kiek paskui galutinai atsakysiu.
QUOTE(Coliukelyte @ 2011 07 14, 00:45)
Oho, kaip grazu!! Bet pamacius tokius grozius, galvoju, kad ne mano jegom taip graziai pasiuti
Tavo tavo, gi viskam reik praktikos, o taip tai taisykle tokia, jeigu vienas gali, tai gali bet kas ta padaryt ne is pirmo karto nebent siuveja butum pavyksta. As net nezinau kiek sauskelniu isardzius ir persiuvus gal kokia 30
QUOTE(balla @ 2011 07 14, 09:00)
labai smagu sulaukt nauju zmoniu
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 13, 21:49)
Jobuka, tavo uzmaunamos vilnones tik primink kaip ten sakei jas mezgei is akies ar pagal schemute? cia krastai apnerti ar kaip, graziai labai atrodo
Mezgu is akies pagal popierine iskarpa (kur isplateja - pridedu akiu, kur siaureja, sumezgu). Krastus dariau apnarstant, t.y. aplink visa perimetra surenki akis ant zilkinio virbalo ir tada numezgi keleta eiluciu (priklausomai, kokio plocio apdailo norei). Tada lenki pusiau ta apdaila ir su kabliuku prinarstai kiekviena kilpele ties jungimo linija su kabliuku tokia siule, kur is vienos puses pynele gaunasi, kitoje dygsniukai. ta apdaila gaunasi kaip tuneliukas, galima norimose vietose net ir gumele iverti. Principe gaunasi kaip pramoniniu budu apnarstyta.
Juraciuxzx - tu saunuole, kad taip graziai temeles ivada sutvarkei !!!
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 07 14, 09:29)
Man taip patinka vaikiuikui deti madziagines svelnuteles minkstutelas sauskelnes.
Jas paciai siuti ir dalyvauti tokiame neoficialiame naturaliu saskelniu judejime.
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 07 14, 10:15)
labai smagu sulaukt nauju zmoniu
Kadangi mano aplinkoje nėra mamų naudojančių medžiagines. Visos naudoja vienkartinius, ir mane kvailina ir kitaip daro, kad nesąmonė yra tos medžiaginės O čia kiek skaitau mamos sau ramiai augina su medžiaginėm aš dar nei pastojus nebuvau, jau sakiau sau, kad vaikiukus su medžiaginėm auginsiu. Tuo labiau turiu siuvimo mašiną, siūt kažkiek moku - neturėtų būti sudėtinga labai bijau, kad atėjus laikui nepersigalvočiau Bent jau čia turėsiu su kuom pasikonsultuoti
Geras tas naturalių saskelnių judejimas
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 13, 23:12)
aciu!
aciu!
As maiseli transportavimui pasisiuvau is Senukuose pirktos tokios medziagines klijuotes. Bet metras apie 20lt. Is 0.5m gavosi maiselis ir paklotas pervystymui. Ta impregnuota medvilne Vilniuje tikrai pigiau gaunasi, bet Kaune tokios neradau.
QUOTE(balla @ 2011 07 14, 10:28)
Kadangi mano aplinkoje nėra mamų naudojančių medžiagines. Visos naudoja vienkartinius, ir mane kvailina ir kitaip daro, kad nesąmonė yra tos medžiaginės O čia kiek skaitau mamos sau ramiai augina su medžiaginėm aš dar nei pastojus nebuvau, jau sakiau sau, kad vaikiukus su medžiaginėm auginsiu. Tuo labiau turiu siuvimo mašiną, siūt kažkiek moku - neturėtų būti sudėtinga labai bijau, kad atėjus laikui nepersigalvočiau Bent jau čia turėsiu su kuom pasikonsultuoti
nebijok, viskas cia samone Tai yra neiprasta, reikia visa sistema gerai suprast, kad neatrodytu super sudetinga, o juolab zinai, skalbt reikia, buna ir prikakotas reik isvalyt is iskalbt tai ir atbaido, bet juk vaikeliui sveikiau o ir pojutis malonesnis.
Juolabiau cia kaip su MP patekus i tokia aplinka, kur niekas nemaitina ilgiau kaip menesi du patampi vos ne nenormalia kad metus maitini ar ilgiau...
Ir isvis vadinasi mus nesamoningai tevai uzaugino - visus iki vieno su palom
Del apsigalvojimo - gi niekas nevercia cia tavo pasirinkimas ir juolab kad galima ir tas ir tas naudot, kam tas supriesinimas as apskritai neisivaizduoju. Pavargsi - pora dienu uzdesi vienkartines, ir vel grysi prie medziaginiu. Jas panaudojus isryskeja ju pliusai, o teoriskai galima ilgai ir nuobodziai itikinet ir vistiek atrodys, kad nesamone.
Juk sitiek pinigu reklamai sauskelniu gamintojai tam ir isleidzia kad suformuotu visuomenes nuomone, kad jos yra NEGINCIJAMAS geris ir jokios alternatyvos nepriimtinos...mano anyta sako kaip vaikui negerai, slapia juk...na ar ne reklamos itaka? sitiek kaddien per tv kartojama sausa gerai vaikui sausa gerai...kaip kokia mantra ir istringa giliai i pasamone.
Sunkiau tik pirmas menuo su medziaginem, as tik nuo 2 sav pradejau maziausiajam deti, baisu buvo, buvau pervargus, maziukas daznai verke, zaisliukai dar jo nedomino, o mano krutine visai tyliu...5 sav zaizdas gydziau. Aisku gal kaip pasiteisinimas skamba, bet tiesiog taip gaunasi - viena mama be jokiu blogu ketinimu pasako kitai me naudosime medzigines, kita mama iskart pagalvoja kad ji neva prastesne ir automatiskai isijungia gynyba nes pasijunta puolama, kaip as cia dabar taip blogai vaika auginu...nu ir gaunasi urburtas ratas irodinejimo vieni kitiems kas geriau ir kodel...o kam to reikia? gydytojai sako, kad nesveika sauskelnes, gali pakenkt vaisingumui ir turti itakos slapimo taku uzdegimams dazniems...bet juk ne 100 proc vienareiksmiskai ir tos vienkartines blogai. Tik reiketu pasidometi, kas ju viduje. Skaiciau, kad bandymai atlikti su ziurkemis ir sauskelnes gali sukelti astma, bet tik gali o ne visiems sukelia 100 proc...
cia labai subtilus klausimas ir reikia kompleksiskai ziuret, o ne isiremint save ir mastyti tik trafaretiskai nematant, kas yra uz remelio ribu...
CIA MERGINOS MANO ASMENINE NUOMONE. TIK tiek. manau visi turim teise turet nuomone ir nebut uz tai smerkiami ar kaltinami.
QUOTE(jobukas @ 2011 07 14, 10:31)
As maiseli transportavimui pasisiuvau is Senukuose pirktos tokios medziagines klijuotes. Bet metras apie 20lt. Is 0.5m gavosi maiselis ir paklotas pervystymui. Ta impregnuota medvilne Vilniuje tikrai pigiau gaunasi, bet Kaune tokios neradau.
hm...o kokia tu turi galvoje medziagine klijuote? cia ta paprasciausia ant stalo tiesiama? ar kazkokia modernesne? Ta impregnuota deja tik Vilniuj pardavinejama kazkodel...sakoma neva irgi kvepuojanti, kol kas dar is jos sauskelniu nepasiuvau.
Bet mano pazystamas pazadejo mokslo metams prasidejus is kolegos universitete gauti prietaisa medziagos pralaidumo orui matavimui ir paaiskes viskas, noriu medvilne bambuka vilna poliuretana impregnuota medvilne ir vienkartiniu sauskelniu virsutini sluoksni palyginti tarpusavyje. Vat kokie mano uzmojai.
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 07 14, 11:06)
nebijok, viskas cia samone
CIA MERGINOS MANO ASMENINE NUOMONE. TIK tiek. manau visi turim teise turet nuomone ir nebut uz tai smerkiami ar kaltinami.
Viską labai protingai parašei Aš turiu dvi priežastis kodėl medžiaginės - kaip ir rašei, neaišku kas vienkatinėse sauskelnėse yra (man tai pobaisė chemija:) ), o kita - teko gamtą pašvarinti ne vieną kartą, tai tiek prisižiūrėjau jaunų tėvelių išmestų vienkartinių sauskelnių, ir jau pabuvusių ne vienerius metus gamtoj, jos tokios bombos, ir visiškai neyra O medžiaginės suyra. Kolkas tos dvi prižastys verčiančios mane domėtis medžiaginėm sauskelnėm
Žaviuosi šio skyrelio mamų kūrybingumu
QUOTE(jobukas @ 2011 07 14, 11:27)
Mezgu is akies pagal popierine iskarpa (kur isplateja - pridedu akiu, kur siaureja, sumezgu). Krastus dariau apnarstant, t.y. aplink visa perimetra surenki akis ant zilkinio virbalo ir tada numezgi keleta eiluciu (priklausomai, kokio plocio apdailo norei). Tada lenki pusiau ta apdaila ir su kabliuku prinarstai kiekviena kilpele ties jungimo linija su kabliuku tokia siule, kur is vienos puses pynele gaunasi, kitoje dygsniukai. ta apdaila gaunasi kaip tuneliukas, galima norimose vietose net ir gumele iverti. Principe gaunasi kaip pramoniniu budu apnarstyta.
mm, tai tu pasidarei popierine iskarpa (o kaip dydi pataikei, kokio dydzio tos iskarpos reikia) ir mezginuka vis prisidedama prie iskarpos ir formavai? o krasto apdirbimas tai gudrus, bet rodos supratau.. tik kaip ten tuo vaseliu vienoj pusej pynute kitoj dygsniukas ne visai aisku, bet kai pabandysiu gal ir pavyks
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 07 14, 12:19)
mm, tai tu pasidarei popierine iskarpa (o kaip dydi pataikei, kokio dydzio tos iskarpos reikia) ir mezginuka vis prisidedama prie iskarpos ir formavai? o krasto apdirbimas tai gudrus, bet rodos supratau.. tik kaip ten tuo vaseliu vienoj pusej pynute kitoj dygsniukas ne visai aisku, bet kai pabandysiu gal ir pavyks
tai galima imti iskarpa sauskelniu ir ja pasidejus megzti:) Aisku reikalinga bus adaptacija, kol kas negaliu tiksliai atsakyt kiek kur mazint, bet kadangi gumutes nesideda, tai reikia trumpesniu prilaikanciu nei pats lekalas
Juraciuk, jau pagalvojai del medziagos?
as jei teisingai pasiskaiciavau (eisiu dar pasitikrinti, nes gal vakar nakti jau nelabai skaiciavos man) tai pigiausia ir daugiausia prefoldu iseitu is bambuko veliuro, bet kad nugasdinai jog sunku siuti.... tai daba nebzinau...
gal galetum parodyt savo ta maiseli? kokie ismatavimai buvo, kad per mazas? kokiu reiktu?
o kur ta impregnuota medvilne Vilniuj parduoda? kazi kaip jos is ten reiktu gaut....
Papildyta:
dar viens klausimukas apie prilaikancias iskilo... vienas jau nusimezgiau dviem virbalais, kitas dabar galvoju megzti penkiais, bet sakau pasiklausiu mazu jos nepatogios ar pan, gal neverta 5iais megzti, gal tos megztos 2 patogesnes? kaip pakomentuotumet? ar cia jokio skirtumo?
as jei teisingai pasiskaiciavau (eisiu dar pasitikrinti, nes gal vakar nakti jau nelabai skaiciavos man) tai pigiausia ir daugiausia prefoldu iseitu is bambuko veliuro, bet kad nugasdinai jog sunku siuti.... tai daba nebzinau...
gal galetum parodyt savo ta maiseli? kokie ismatavimai buvo, kad per mazas? kokiu reiktu?
o kur ta impregnuota medvilne Vilniuj parduoda? kazi kaip jos is ten reiktu gaut....
Papildyta:
dar viens klausimukas apie prilaikancias iskilo... vienas jau nusimezgiau dviem virbalais, kitas dabar galvoju megzti penkiais, bet sakau pasiklausiu mazu jos nepatogios ar pan, gal neverta 5iais megzti, gal tos megztos 2 patogesnes? kaip pakomentuotumet? ar cia jokio skirtumo?