Pyragas su aguonomis,persikais ir saulėgrąžomis
Forma 21 cm
Tešlai:
200 gr persijotų miltų
140 gr cukraus
100 išlydyto sviesto
70 gr grietinės
70 gr maltų aguonų
2 nedideli kiaušiniai
1 arb.kepimo miltelių
Užpilui:
100 gr saulėgrąžų
2 valg.šaukštai medaus
3 valg.šaukštai grietinėles
10 gr.sviesto
50gr.cukraus
2 persikai
Į plakimo indą įmušame kiaušinius ir lengvai suplakame.
Dedame grietinę,cukrų, sviestą ir vėl biški paplakame.
Sumažiname mikserio greitį ii minimumo ir sudedame aguonas,miltus ir kepimo miltelius.
Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
Persikus nuvalome nuo odos ir supjaustome.
Keptuvėje išlydome sviestą,pilame grietinėlę,dedame medų ir lengvai karamelizuojame.Tada įmaišome saulėgrąžas ir išjungiame.
Persikų gabaliukus įspaudžiame į tešlą ir užpilame saulėgrąžomis.
Kepame pyragą 50-60 min. 180C.
O viespate su visais viespaciukais... net burnoj seiliu prisirinko, kaip noreciau GABALO...
Eina sauuu... Elena, atrodo tooooks skonis turėtų būti Daug išsiaugau receptų iš šios temos, bet ne visada kepu, bet šitą tau jau tikrai ryt bandysiu
As irgi rezgu minti ryt ji kepti... visko kaip tik turiu siam pyragui..
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 25, 19:46)
As irgi rezgu minti ryt ji kepti... visko kaip tik turiu siam pyragui..
pas mus jis ta pati vakara dingo
QUOTE(MEET @ 2011 07 26, 08:23)
vakar isbandziau "tobulaji" pyraga, tik su vysniom...man patiko labai, drauges sake, kad net skaniau nei su serbentais....
Gražuolis tavasis pyragas Kiek gramų vyšnių dėjai?
Aš vakar vėl su raud. serbentais kepiau, turėjom svečių, tai buvo kas visai nemėgsta serbentų ir todėl pyragas nepatiko, o buvo, kas suvalgė net tris gabalėlius iš eilės, sako ta serbentų rūgštelė toks geras pyrago "cinkelis"
Mano "Kavos pyragas"
rinkausi iš daug pateiktų receptų,kol susilipinau,pagal savo skonį,gal ir jums patiks
400gr. sausainiai "Damos piršteliai"
apie 700ml. greitinės
20gr. želatinos
2v.š. tirpios kavos (gavosi stipresnis kavos skonis,jeigu norite silpniau dėkite mažiau)
cukraus pudra pagal skonį
Užpilame tirpę kavą su 2 v.š.verdančio vandens ir atvėsinam.Subrankiname želatiną.Į grietinę dedam atvėsusią kavą,želatiną subrandintą,cukraus pudrą ir gerai išplakame.Dedame į šaldytuvą ,kad pastingtų.
Pasiruošiam kavos užpilą:šaukštas tirpios kavos užpilti virintu vandeniu ir dėti cukraus.
Idealu,kad su teptuku sutepti sausainukus,nes jeigu mirkysite kavos užpilime,tai labai greitai prisigeria ir gali būtų daug skysčio sausainiuose.
Klojam sausainius suteptus su kavos užpilu,tada pertepimas tada vėl sausainiai sutepti....
Dedam į šaldytuvą nakčiai,o ryte Sakaus...
rinkausi iš daug pateiktų receptų,kol susilipinau,pagal savo skonį,gal ir jums patiks
400gr. sausainiai "Damos piršteliai"
apie 700ml. greitinės
20gr. želatinos
2v.š. tirpios kavos (gavosi stipresnis kavos skonis,jeigu norite silpniau dėkite mažiau)
cukraus pudra pagal skonį
Užpilame tirpę kavą su 2 v.š.verdančio vandens ir atvėsinam.Subrankiname želatiną.Į grietinę dedam atvėsusią kavą,želatiną subrandintą,cukraus pudrą ir gerai išplakame.Dedame į šaldytuvą ,kad pastingtų.
Pasiruošiam kavos užpilą:šaukštas tirpios kavos užpilti virintu vandeniu ir dėti cukraus.
Idealu,kad su teptuku sutepti sausainukus,nes jeigu mirkysite kavos užpilime,tai labai greitai prisigeria ir gali būtų daug skysčio sausainiuose.
Klojam sausainius suteptus su kavos užpilu,tada pertepimas tada vėl sausainiai sutepti....
Dedam į šaldytuvą nakčiai,o ryte Sakaus...
QUOTE(Linucia @ 2011 07 26, 10:39)
Gražuolis tavasis pyragas Kiek gramų vyšnių dėjai?
Aš vakar vėl su raud. serbentais kepiau, turėjom svečių, tai buvo kas visai nemėgsta serbentų ir todėl pyragas nepatiko, o buvo, kas suvalgė net tris gabalėlius iš eilės, sako ta serbentų rūgštelė toks geras pyrago "cinkelis"
Aš vakar vėl su raud. serbentais kepiau, turėjom svečių, tai buvo kas visai nemėgsta serbentų ir todėl pyragas nepatiko, o buvo, kas suvalgė net tris gabalėlius iš eilės, sako ta serbentų rūgštelė toks geras pyrago "cinkelis"
cia teciui gimtadieniui kepem..o vysniu dejau pora sauju, jau isdarinetu..manau,kad cia tiktu ir su melynem, avietem, kuo tik nori o kita diena, pabuves saldytuve, man jis dar skanesnis, sukieteja padas ir maziau trupa..mano mylimiausias dabar. o pada sumasciau panaudoti kitam pyragui, kur su varske sluoksnis dedasi, obuoliai..tiks idealiai jis
Na pas mane jau pašautas į orkaitę pyragas su agnuonomis, persikais ir saulėgrąžomis, laukiu kol iškeps, įdomu, koks skonis
QUOTE(Elena @ 2011 07 25, 14:24)
[color=darkviolet]Pyragas su aguonomis,persikais ir saulėgrąžomis
Nerealus vaizdas!!! O jau skonis turbut...sapnuosiu dabar ji...reiks butinai isbandyti!!!
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 07 26, 14:34)
Na pas mane jau pašautas į orkaitę pyragas su agnuonomis, persikais ir saulėgrąžomis, laukiu kol iškeps, įdomu, koks skonis
...na ir? ar skanu?