jau senai taip eiles kaupesi beziurint, cia mano megstamiausi pyrageliai, kai nuvaziuoju ten, kur buna IKI parduotuve, prisiperku ju ne viena, palangoje buvau atradus kepyklele, kur siuos paradvinejo, tai kasdien uzeidavau
viskas, bus isbandyta butiniausiai super jusu receptai
laba vakareli :0
o gal zinot varskes ir obuoliu koki pyragaiti
o gal zinot varskes ir obuoliu koki pyragaiti
Kakaviniai grietineles ledai
Produktai:
6 vnt. vaflių indelių
450 g. grietinėlės 35-36 %
100 g. pieniško šokolado
Eiga: sulaužyti šokoladą, užpilti grietinėle ir užkaisti. Virti ant silpnos ugnies, kol užvirs grietinėlė. Pavirti apie 1-2 min. nuimti nuo viryklės ir atvėsinti. Dėti į šaldytuvą nakčiai.
Kremą statyti į šaldymo kamerą 10 min., paskui išplakti iki standumo. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir įspausti į vaflių indelius. Ledus dėti į šaldymo kamerą 2-3 val.
Skanaus
Produktai:
6 vnt. vaflių indelių
450 g. grietinėlės 35-36 %
100 g. pieniško šokolado
Eiga: sulaužyti šokoladą, užpilti grietinėle ir užkaisti. Virti ant silpnos ugnies, kol užvirs grietinėlė. Pavirti apie 1-2 min. nuimti nuo viryklės ir atvėsinti. Dėti į šaldytuvą nakčiai.
Kremą statyti į šaldymo kamerą 10 min., paskui išplakti iki standumo. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir įspausti į vaflių indelius. Ledus dėti į šaldymo kamerą 2-3 val.
Skanaus
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 06, 11:33)
O gal ir vafliams receptą turite?
Deja neturiu , juos pirkausi Maximoj.
QUOTE(*Keila* @ 2011 08 06, 19:39)
Deja neturiu , juos pirkausi Maximoj.
o cia ar nebutu ir namuos isskepti vafliuku tik reiktu sukti ne kaip dudele o i trikampiuka
Dėkoju už pyrago su serbentais receptuką, šiandien kepiau, labai patiko, visi svečiai liko patenkinti, tik man 10 min neužteko kepti baltymų, kepiau apie pusvalandį.
Merginos , kaip laikot savo gamybos pyragus? t.y virtuvei ant stalo , šaldytuve? ir koks galiojimo laikas? nes kadangi man malonumas tik gaminti o valgyt tenka vyrui tai jis iškart visko neįveikia, iki 3 dienų pralaikau bet ant stalo kur nėr saules nes man iš šaldytuvo paskui neskanu būna .. jei užsilaiko daugiau kaip tris dienas išmetų lauk... o gal dar dieną atlaikytu ?
Kokoso pieno ir braškių desertas
pagal Ulės išbandytą receptą
( iš šio kiekio man gaunasi 2 torčiukai : 1 didelis : 26-28 cm skersmens ir 1 mažas :18 cm skersmens )
Reikės :
pagrindui :
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto
baltam sluoksniui :
* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)
papuošimui:
* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :
*pagrindo ruošimas :
Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).
Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :
Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.
Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.
Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !
Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.
Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.
Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.
Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi... )
Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).
Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais. Skanaus
pagal Ulės išbandytą receptą
( iš šio kiekio man gaunasi 2 torčiukai : 1 didelis : 26-28 cm skersmens ir 1 mažas :18 cm skersmens )
Reikės :
pagrindui :
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto
baltam sluoksniui :
* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)
papuošimui:
* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :
*pagrindo ruošimas :
Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).
Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :
Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.
Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.
Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !
Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.
Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.
Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.
Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi... )
Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).
Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais. Skanaus
Labai paprastas,greitas būdas paskanaut.
Supjaustom kivi griežinėliais. Na maždaug po 1,5cm storio. Ir susmaigstom ant pagaliukų.
Ištirpinam juodą šokoladą, ir kivius merkiam į jį, apvoliojam iš visų pusių, sudedam į kažką kur laikytųsi, tarkim stiklinę, ir į šaldiklį. Palaikom ir valgom.
Atleiskit, nuotraukos neturim. šiandien su dukra darėm, labai skanu.
Supjaustom kivi griežinėliais. Na maždaug po 1,5cm storio. Ir susmaigstom ant pagaliukų.
Ištirpinam juodą šokoladą, ir kivius merkiam į jį, apvoliojam iš visų pusių, sudedam į kažką kur laikytųsi, tarkim stiklinę, ir į šaldiklį. Palaikom ir valgom.
Atleiskit, nuotraukos neturim. šiandien su dukra darėm, labai skanu.
QUOTE(koko_sa @ 2011 08 09, 00:54)
Atleiskit, nuotraukos neturim. šiandien su dukra darėm, labai skanu.
na kaip taip? juk aiškiai parašyta - čia tik receptai su nuotraukomis !
QUOTE(irmulia @ 2011 08 08, 19:06)
Irmulia - fantastiskai atrodo taip ir norisi gabaliuko prie kavos