Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

oi, kaip norisi tokias gražuoles pas save darželyje matyti wub.gif Tik lieka neaišku, kas gi joms pas mane netiko, preitą vasarą taip gražiai žydėjo.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2012 06 02, 15:14)
oi, kaip norisi tokias gražuoles pas save darželyje matyti  wub.gif Tik lieka neaišku, kas gi joms pas mane netiko, preitą vasarą taip gražiai žydėjo.

Rudbekijų yra ir vienmečių. Pati auginu antri metai ir džiaugiuosi, nes labai graži gėlė ax.gif Užauga apie 30-40 cm aukščio, žydi ryškiai geltonais žiedais. Sėklų atsisiunčiau iš e-seklos.lt Jediaros daugiametė taipogi labai graži, turiu ir šią smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Jediara, labai gražus česnakas. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2012 06 02, 13:55)
Sveikos, turiu klausimą auginančioms rudbekijas. Man be galo patinka šios gėlės. Kažkaip įsivaizdavau, kad jos daugiametės. Pernai gavau jau žydinčius krūmus, žiemą palikau lauke žiemoti. Pavasarį jau buvo pradėję leisti žalius lapelius, bet po to nunyko. Vakar iškasiau, tai šaknys tiesiog rankose sutrupėjo. Gal jas reikėjo žiemai iškasti? Būtų smagu, jeigu atsilieptų auginančios rudbekijas ir pasidalintų savo patirtimi.

Ir dar smalsu ar yra šį pavasarį sėjusių rudbekijas, nes pribėriau sėklų į dirvą, sudygo, bet taip ir stovi mažulyčiai lapeliai. Įdomu, kokio dydžio yra kitų gėlininkų rudbekijos, kiek jau paaugę?

Tikrai yra ir daugiametės ir vienmetės ir dvimetės,
jei dviemetės, tai esu pasisėjusi , daigeliai nedidukai, rudeniop jie gerokai paauga , žydi tik kitąmet, jų didesnė spalvų įvairovė. o jei daugiametės-tai paprasčiau dauginti kereliais. Labai nereikli ilgaamžė gėlė.
Atsakyti
Rudbekijos man irgi patinka ir nereiklios, ir gražios, ir ilgai žydi, ir pamerktos ilgai laikosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 02 birželio 2012 - 17:54
QUOTE(staselė @ 2012 06 02, 18:54)
Rudbekijos man irgi patinka ir nereiklios, ir gražios, ir ilgai žydi, ir pamerktos ilgai laikosi.

ir iš rudens nenupjautos iki šiol pas kaimynus stovi lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal turit minciu, kokia gele galetu augti labai tamsioje, sausokoje vietoje? Zaliais ar melsvais lapais, be ziedu kokiu 60 cm aukscio ( gali ir aukstesne buti). Bandziau melsve auginti - prastai ji ten laikosi. Turiu toki kampa is vienos puses tujomis uzsodinta, is virsaus pavesines stogo dengiama ir butinai reikia koki augala ikisti, kad pridengtu nuzydejusio auskarelio gelstancius lapus.
Atsakyti
Keista, kad melsvė neauga, nes šiaip jau ji yra pavėsio mėgėja. Pagalvojau apie papartį, bet jis mėgsta drėgmę, be to, jis gali per daug užstoti auskarėlius kai šie žydės, bet gal yra kokių žemaūgių veislių. Arba kokį žemesnį spygliuotį pasodinkit.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 04, 11:31)
Merginos, gal turit minciu, kokia gele galetu augti labai tamsioje, sausokoje vietoje? Zaliais ar melsvais lapais, be ziedu kokiu 60 cm aukscio ( gali ir aukstesne buti). Bandziau melsve auginti - prastai ji ten laikosi. Turiu toki kampa is vienos puses tujomis uzsodinta, is virsaus pavesines stogo dengiama ir butinai reikia koki augala ikisti, kad pridengtu nuzydejusio auskarelio gelstancius lapus.

Na, jei jau melsvė prastai laikosi, tai sunku atrasti, kokią dar mažiau reiklesnę gėlę. Melsvės gi kapinėse po eglėmis ramiai sau gyvena. Panašaus į melsvės reiklumą pas mane dar vienadienė belenką ištveria - kur bepasodinsi, ten jai gerai. Seniau pavėsyje ir dar užspausta kitų gėlių ir krūmų neblogai sau gyveno, o dabar perkėliau šalia tujų į nuolatinę saulėkaitą. Ir vėl jai gerai.

Atsakyti
Bergenijos mėgsta pavėsį, o jeigu žiedų nenorite, tai neleiskite joms žydėti ir tiek, bus tiesiog žali lapai. Heucheros irgi mėgsta pavėsį, o žiedkočius irgi galima nukarpyti, jų rūšių yra daug, galima rasti ir pakankamai aukštų. Arba rinkitės kažką iš viksvinių augalų.
Atsakyti
Pas mano kaimynę baltašaknė auga didelėje paunksmėje ir nelaistoma, ir neprižiūrėta. Stebiuosi, kokia nereikli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 04, 11:31)
butinai reikia koki augala ikisti, kad pridengtu nuzydejusio auskarelio gelstancius lapus.

user posted image
dicentra spectabile paslėpiau tarp baltašaknės ir dicentra eximia alba (oi, pasirodo dar ir melsvė įsisukus. Žodžiu uždengia geltonavimą pilnai. Tiesa, melsvės tai čia tos prabangios, kurių šliužai nevalgo). Pastaroji anksčiau pražysta, ilgiau žydi ir dar pakartotinai. Vieta irgi pusiau po stogu ir šviesos gauna tik ryte, gal tik kokį pusvalandį wink.gif

QUOTE(Linetax @ 2012 06 04, 13:00)
Pas mano kaimynę baltašaknė auga didelėje paunksmėje ir nelaistoma, ir neprižiūrėta. Stebiuosi, kokia nereikli  ax.gif

tai gal šalia lauko tualeto auga ar kompostinės? biggrin.gif Labai jau vargau pradžioj, kol nepradėjau papildomai tręšt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 04 birželio 2012 - 12:19