Jediara kokie geliu pavadinimai?man nematytos? ir tas ziedas baltas cesnako?
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 05 28, 23:57)
Jediara kokie geliu pavadinimai?man nematytos? ir tas ziedas baltas cesnako?
Amsonija, česnakas ir heucera
Kažkaip susimastė toks dalykas - daugiamečių gėlių yra galybė, o per 6 metus nė 1 temos neprišnekam... Ko taip?
Šiandien neatsilaikiau ir Kalvarijų turguje nustvėriau 2 riebias rusmenes. Bais patinka man jos, o dar neturiu. Kaip ir piliarožių, beje. Gėlyne turiu tinkamą joms vietelę. Kol žydės, viskas puiku. O koks jų vaizdelis po nužydėjimo? Ar išvaizdžios jos be žiedų? Stovės gėlyno prieky, tad nesinori, kad gadintų vaizdelį.
Šiandien neatsilaikiau ir Kalvarijų turguje nustvėriau 2 riebias rusmenes. Bais patinka man jos, o dar neturiu. Kaip ir piliarožių, beje. Gėlyne turiu tinkamą joms vietelę. Kol žydės, viskas puiku. O koks jų vaizdelis po nužydėjimo? Ar išvaizdžios jos be žiedų? Stovės gėlyno prieky, tad nesinori, kad gadintų vaizdelį.
QUOTE(jediara @ 2012 05 28, 22:08)
Amsonija, česnakas ir heucera
o kada česnakus reikia išraut?Nes turėjau 2,tai vaikų priaugino norėčiau atskirai persodint..
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 05 29, 19:05)
Kažkaip susimastė toks dalykas - daugiamečių gėlių yra galybė, o per 6 metus nė 1 temos neprišnekam... Ko taip?
Tai kad rusmenės iki vėlyvo rudens žydi
QUOTE(zebrina @ 2012 05 29, 21:10)
o kada česnakus reikia išraut?Nes turėjau 2,tai vaikų priaugino norėčiau atskirai persodint..
Sodinu rudenį
QUOTE(zebrina @ 2012 05 29, 20:10)
Tai kad rusmenės iki vėlyvo rudens žydi
Tikrai tikrai? Ar čia apie jas tik rašo taip? Ir dar man keista, kad rusmenėmis šioje temoje niekas nesižavi. Gal jos turi kokių griekų? Pavyzdžiui, apie maklėjas, kurios man irgi labai labai, kažkurioje SM temoje viena moteriškė labai griežtai parašė, kad geriau su jomis neprasidėti, nes labai šaknimis plinta ir sunku atsikratyti. Tokis didelis augalas, tai pagalvojau apie Sosnovskio barščių džiungles... Brrr... Ačiū ne, man jau ant visų lipančio pūstataurio gana... O, pavyzdžiui, alpinė zunda, atlikus savo gražius darbus, nurunda ir gėlyne pavirsta negražia skyle. Irgi SM rašė. Gėlių pardavėjai šneka tik apie gėlių privalumus, o apie griekus - nea. Štai ir klausinėji žmogau...
QUOTE(vi_ @ 2012 05 29, 23:12)
Tikrai tikrai? Ar čia apie jas tik rašo taip? Ir dar man keista, kad rusmenėmis šioje temoje niekas nesižavi.
Man rodos jos priskiriamos prie nuodingu. Gal kokia alergija sukelia. Ir atrodo dvimetes, o gal ir klystu
apie rusmenes - iš kuklios patirties negaliu pasakyti nieko blogo. Mano sode jos paprastos, nekilmingos, ankstesnė šeimininkė paliko, buvo visur prisisėjusios, dabar darau taip - motininį kerą laikau vienoj vietoj, kai peržydi, nenupjaunu viso žiedkočio, palieku kelias žiedų apatinių dėžutes, kad sėklas pabertų. Paskui jos sudygsta rudeniop (bet kurioj sodo vietoj randu, pernai daug šiltnamį su kompostu sudygo ), tada susirankioju daigelius ir nunešu ten, kur man reikia (į kitą vietą, ar pas drauges ). Tie daigeliai žaliuoja iki rudens, paskui pavasarį iškart vėl žali ir dabar jau krauna žiedynus. O motininis keras irgi laikosi, tik lapai būna ne tokie gražūs kaip jauniklių. Pas mane spalvos susimaišę, rausvos, baltos. violetinės. Bus siurprizas, kurios šiemet pražys. Linkiu smagaus auginimo
QUOTE(dinazaure @ 2012 05 29, 22:17)
Man rodos jos priskiriamos prie nuodingu. Gal kokia alergija sukelia. Ir atrodo dvimetes, o gal ir klystu
Kad dvimetės, tai jo. Čia, aišku, nepatogumas gaunasi. Tik dar neturiu patirties, kad suprasti, kuomi jis pasireiškia. Na, pasisėja gėlikė, o pavasarį sudygsta ir tos, kurios žydės, ir tos kurios ne. Kažin ar matosi, kuri kaip elgsis? Nes jei sudygsta gausiai, tai atsiranda natūralus noras praretinti...
O kad nuodingos... Rašo, kad naudojamos kaip vaistažolės "nuo širdies". Dėl alergijos gal kas parašys? Pernai nusipirkau turguje Mozės krūmą (diktoną). Dieviško grožio augalas. O bendradarbė pademonstravo 2 metų senumo randus, atsiradusius po pabendravimo su šia gėlyte...
Ačiū, vija zemaite, už gausią info. Bet dar negana. Rašo, kad jos užauga iki 2 m. Ar tikrai? Kiek į aukštį jos auga? Ir dar pasitikslinam apie motininę ir jos vaikus. Jei teisingai supratau, augaliukas gali gyventi ir daugintis ilgiau nei 2 metus (o kiek?), tik praranda patrauklumą. Taip? Ne? O kuris iš vaikų pražydės konkrečiais metais, galima sužinoti tik atėjus žydėjimo metui. Taip? Ne? Nejau pražysiantys ir ne vaikai niekuom nesiskiria?
Sveikos, turiu klausimą auginančioms rudbekijas. Man be galo patinka šios gėlės. Kažkaip įsivaizdavau, kad jos daugiametės. Pernai gavau jau žydinčius krūmus, žiemą palikau lauke žiemoti. Pavasarį jau buvo pradėję leisti žalius lapelius, bet po to nunyko. Vakar iškasiau, tai šaknys tiesiog rankose sutrupėjo. Gal jas reikėjo žiemai iškasti? Būtų smagu, jeigu atsilieptų auginančios rudbekijas ir pasidalintų savo patirtimi.
Ir dar smalsu ar yra šį pavasarį sėjusių rudbekijas, nes pribėriau sėklų į dirvą, sudygo, bet taip ir stovi mažulyčiai lapeliai. Įdomu, kokio dydžio yra kitų gėlininkų rudbekijos, kiek jau paaugę?
Ir dar smalsu ar yra šį pavasarį sėjusių rudbekijas, nes pribėriau sėklų į dirvą, sudygo, bet taip ir stovi mažulyčiai lapeliai. Įdomu, kokio dydžio yra kitų gėlininkų rudbekijos, kiek jau paaugę?