Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

Pamenu prieš keletą savaičių čia vienai forumietei ieškojom draugužių josios rožėms. Nemažai tada radom. O šiandien beieškant naujų gėlių derinimo idėjų, aptikau tokias vat rožių ir daugiamečių gėlių sambūrio grožybes. Nesižaviu rožėmis, bet prisižiūrėjus tokių vaizdelių, jau bandau įsivaizduoti į savo menką rožynėlį kitokiomis gėlikėmis apkaišytą. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 05 16, 20:46)
Dar norėčiau pasidalint patirtim su kompostu ir tulpem. Jau daug metu buvau turėjusi įvairiu spalvų šerkšnotų tulpių bureliais namo aplinkoj.Vieną rudenį apsižiūrėjau,kad kaip ir duobutės,žemesnis žemės paviršius tose vietose,ir užpyliau komposto visur šiek tiek. Pavasarį nepasirode ne viena schmoll.gif .Liko klausimas,ar tai kokio viruso gavo su tuo kompostu,nes dedama buvo ir ligoti siltnamio augalai mastau.gif

Nesuprantu, jūsų tulpės kažkokios lepios. 10 metų profesionaaliai auginau tulpes, turėjau 365 rūšis ir veisles. Jei patekdavo koks svogūnėlis komposto dėžėn, tai išlysdavo ir per gerą pusmetrį iš po žemių.
Nebent jūs kompostuodamos beriate azoto trašas, kad geriau pūtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 05 16, 23:16)
Pamenu prieš keletą savaičių čia vienai forumietei ieškojom draugužių josios rožėms. Nemažai tada radom. O šiandien beieškant naujų gėlių derinimo idėjų, aptikau tokias vat rožių ir daugiamečių gėlių sambūrio grožybes. Nesižaviu rožėmis, bet prisižiūrėjus tokių vaizdelių, jau bandau įsivaizduoti į savo menką rožynėlį kitokiomis gėlikėmis apkaišytą. smile.gif

Čia kaip kam, nes man tokie deriniai "pražudo" rožių grožį ir atrodo, kaip apleistas gėlynas schmoll.gif Tačiau čia tik mano nuomonė, gal kam ir gražu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 05 17, 09:22)
Čia kaip kam, nes man tokie deriniai "pražudo" rožių grožį ir atrodo, kaip apleistas gėlynas schmoll.gif  Tačiau čia tik mano nuomonė, gal kam ir gražu rolleyes.gif

Aš irgi pritarčiau tokiai nuomonei drinks_cheers.gif man rožės irgi gražiausios kai auga nebent kokių smulkių subtilių augaliukų kaimynystėje, o ne kyšo žiedai iš margo kupsto kokio... Ir sveikesnės jos, kai erdvės daug turi.
Gaila, neatsimenu dabar šaltinio, kur buvo išvardinti augalai - ir medžiai, ir gėlės - nepalankiai veikiantys kitus augalus (išskiria šaknys kažkokias medžiagas), tai įsidėmėjau kad rožės - vienas iš tų augalų. Gal jos taip "ginasi" nuo kaimynystės? mastau.gif
Atsakyti
visiška nesąmonė, praktika patvirtina, kad normaliai draugauja su dauguma žolinių augalų ir nuo nieko jos nesigina.
Atsakyti
4u.gif merginos,turiu keletą daugiamečių gėlyčių,kurių nežinau pavadimų ax.gif gal padėtumet,nes nežinau kokiom sąlygom auginti ax.gif
čia užklausiau apie jas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 05 16, 20:46)
Dar norėčiau pasidalint patirtim su kompostu ir tulpem. Jau daug metu buvau turėjusi įvairiu spalvų šerkšnotų tulpių bureliais namo aplinkoj.Vieną rudenį apsižiūrėjau,kad kaip ir duobutės,žemesnis žemės paviršius tose vietose,ir užpyliau komposto visur šiek tiek. Pavasarį nepasirode ne viena schmoll.gif .Liko klausimas,ar tai kokio viruso gavo su tuo kompostu,nes dedama buvo ir ligoti siltnamio augalai mastau.gif

O negalėjo būti, kad tų svogūnėlių jau nebebuvo kai kompostą pylėt? Gal juos pelėnai žiemą sunemniojo, dėl to ir tie įdubimai atsirado....
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 05 16, 23:16)
Čia kaip kam, nes man tokie deriniai "pražudo" rožių grožį ir atrodo, kaip apleistas gėlynas schmoll.gif  Tačiau čia tik mano nuomonė, gal kam ir gražu rolleyes.gif

Taip, čia skonio reikalas. Man labiau prie širdies natūralistinis stilius. Gamtoje gėlės negyvena vienos.
______

Rytoj vykstu taisyti bei puoselėti savo gėlynų. Kaip pavydžiu toms, kurios gali tai daryti kad ir kiekvieną dieną. Turiu tik savaitgalius, ir tai ne visus. O po žiemos dar ir jėgelės kažkur prapuolė... smile.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2012 05 17, 10:13)
merginos,turiu keletą daugiamečių gėlyčių,kurių nežinau pavadimų ax.gif gal padėtumet,nes nežinau kokiom sąlygom auginti
<...>

Galvojau, kad kažką jau žinau, o pasirodo - anei čiut... smile.gif Po 10 metų tikiuosi teisingai sudėlioti šį kryžiažodį. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 17 gegužės 2012 - 21:04
Man pagaliau pristate ezuoles is daugiametes.lt uzsakymo. Bet su nuotykiais smile.gif Is antro karto, nes is pradziu ne mano augalus atsiunte. Tai visad patikrinkit prie kurjerio, ka gavote.
Dar daigai nelabai patiko. Is penkiu tik vienas normalaus dydzio. Kiti du mazoki. O like tai isvis vos matosi, kokiu 5 cm dydzio mazuciukai.
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 05 17, 21:57)
Man pagaliau pristate ezuoles is daugiametes.lt uzsakymo. Bet su nuotykiais smile.gif Is antro karto, nes is pradziu ne mano augalus atsiunte. Tai visad patikrinkit prie kurjerio, ka gavote.
Dar daigai nelabai patiko. Is penkiu tik vienas normalaus dydzio. Kiti du mazoki. O like tai isvis vos matosi, kokiu 5 cm dydzio mazuciukai.

Oi, negąsdinkit - aš pas juos virš 30 augaliukų užsisakiau... Bus birželio pradžioje. Dar tokį klausimėlį turiu - kame pristato gėles? Ta prasme, jei užsisakai ne 1, vazoniukai sudėlioti į dėžutes? Ar gauni X vazoniukų, ir dėk kur nori? Pairuoščiau dėžutes, jeigu ką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 17 gegužės 2012 - 21:12
QUOTE(vi_ @ 2012 05 17, 23:11)
Oi, negąsdinkit - aš pas juos virš 30 augaliukų užsisakiau... Bus birželio pradžioje. Dar tokį klausimėlį turiu - kame pristato gėles? Ta prasme, jei užsisakai ne 1, vazoniukai sudėlioti į dėžutes? Ar gauni X vazoniukų, ir dėk kur nori? Pairuoščiau dėžutes, jeigu ką...

Pats ipakavimas gana kulturingas. Mano penki vazoniukai buvo sudeti i didele kartonine uzklijuota deze. Dar virsuj uzrasas "Nevartyti". Tai del to jum problemu nebus.
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 05 17, 21:57)

pati aplink savas ežiuoles prieš kelias dienas tupinėjau, aukštesnių didesnis kupstas, žemaūgių -smulkesnis. Taip ir turi būt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 gegužės 2012 - 22:17