Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 10, 12:59)
Man klausimas del tu montbreciu iskilo- mazdaug po kiek laiko nuo issodinimo jos dygti pradeda? pasodinau pries dvi savaites geras, bet jokiu zenklu. siandien viena svoguneli iskasiau is cekavumo, tai net saknu nepaleides  unsure.gif  ar as kazko nesuprantu  blush2.gif

Aš pasodinau prieš pusantros savitės maždaug, jau pradėjusias dygti, bet iš žemės jos dar neišlindo schmoll.gif Atsargiai pakrapštinėjau, tai šaknės įsitvirtinusios. Laukiu dabar kada ir augaliukas pasirodys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 05 10, 12:19)
Kai pradės lapai gelsti, tada ir skirstykit. Galima iškasti tuo laiku, padžiovinti ir sodintį rudenį.

o ar tiesa, kad poetiniai narcizai nezydi jei pasodinti per giliai? g.gif
vat tokie (nuotrauka is interneto platybiu pasiskolinau)
user posted image

Auga jie pas mane gal treti metai, visada sudygsta bet niekada nezydi g.gif Pas teta is kurios parsiveziau visada zydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2012 05 10, 22:30)
o ar tiesa, kad poetiniai narcizai nezydi jei pasodinti per giliai?  g.gif
vat tokie (nuotrauka is interneto platybiu pasiskolinau)
user posted image

Auga jie pas mane gal treti metai, visada sudygsta bet niekada nezydi  g.gif Pas teta is kurios parsiveziau visada zydi  g.gif

Gal parsivežusi įkišai visą kelmą nepaskirsčiusi. Pasodinimo gylis įtakos neturi šioms gėlėms. Paprasčiausiai trūksta maisto medžiagų žiedų suformavimui.
Atsakyti
Šią žiemą iššąlo pas mane kai kurios daugiametės gėlės. Manau, kad tikrai jau turėjo ramunės išdygti, turėjau kelių rūšių, o nėra toje vietoje jokių gyvybės ženklų, neišdygo ir kraujažolė, o pernai taip džiaugiausi, kad tiek gražiai ir ilgai žydi, pavasarinis astras irgi turėjo jau pasirodyti...
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 05 11, 20:32)
Šią žiemą iššąlo pas mane kai kurios daugiametės gėlės. Manau, kad tikrai jau turėjo ramunės išdygti, turėjau kelių rūšių, o nėra toje vietoje jokių gyvybės ženklų, neišdygo ir kraujažolė, o pernai taip džiaugiausi, kad tiek gražiai ir  ilgai žydi, pavasarinis astras irgi turėjo jau pasirodyti...

Mano ramunės jau išdygusios, išskirsčiau šiemet kerą, nes prnai mažai žydėjo ir žiedai nebuvo dideli. Tai gali Jums visko būti dėl nušalimo
Atsakyti
o kaip dauginti- atsviezinti aubretes? treciu metu dideli kelmai..pabandziau viena persodinti i kita vieta..isklero visas isisverte.. visai be vaizdo g.gif ar po viena stiebel bandyti smeigt ir tiketis kad isissaknys, kokiu principu? ar set naujas? ar ka galima padaryt is senu dideliu kupstu
Atsakyti
Gal patarsite, kaip sutvarkyti, kad nereikėtų ataugusių žolių nukirpinėti, nes tiesiog tam neturiu laiko.

user posted image
Atsakyti
Atsiprašau, ne toje temoje paskelbiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 13, 10:45)
o kaip dauginti- atsviezinti aubretes? treciu metu dideli kelmai..pabandziau viena persodinti i kita vieta..isklero visas isisverte.. visai be vaizdo g.gif  ar po viena stiebel bandyti smeigt ir tiketis kad isissaknys, kokiu principu? ar set naujas? ar ka galima padaryt is senu dideliu kupstu

Atšviežinimui man patarė į tą patį kelmą pabarstyti naujų sėklų. Į naują vietą perkeliu nedideliais kupsteliais, t.y. iš didelio kelmo atskiriu maždaug 5x5cm kelmiuką ir perkeliu į norimą vietą. Vieni prigyja, kiti ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 13, 10:45)
o kaip dauginti- atsviezinti aubretes? treciu metu dideli kelmai..pabandziau viena persodinti i kita vieta..isklero visas isisverte.. visai be vaizdo g.gif  ar po viena stiebel bandyti smeigt ir tiketis kad isissaknys, kokiu principu? ar set naujas? ar ka galima padaryt is senu dideliu kupstu

Aš dauginu taip: po žydėjimo paimu po keletą stiebelių-tokis gražus pundukas( gerai būtų nors kažkiek nedidukių šaknelių), ir sodinu į drėgną žemę, kokią apsiniaukusią dieną, geriau kai orai kokiai savaitei atvėsta. Tada dažniau reiktų paliet ir po keletos mėnesių-nauji kompaktiški krūmeliai.
Atsakyti
Turiu tokį klausimėlį dėl gėlyno formavimo: ar galima pirmais metais gėles susodinti kiek per tankiai, o sekančiais metais, kai gėlių kerai jau bus susiformavę į daugmaž realų dydį, persodinti reikiamais atstumais?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 05 14, 12:56)
Turiu tokį klausimėlį dėl gėlyno formavimo: ar galima pirmais metais gėles susodinti kiek per tankiai, o sekančiais metais, kai gėlių kerai jau bus susiformavę į daugmaž realų dydį, persodinti reikiamais atstumais?

Sodinti SAVO gėlyne galite kaip norite, persodinti irgi GALITE kitais metais, kad tik kantrybės ir laiko užtektų.
Atsakyti