Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(jot.ka @ 2009 04 09, 13:46)
man labai patinka tie preriju sodai, tik aisku savaime kad tam reikia labai nemazu plotu, o del geliu tam tinkamu tai auga jos pas mus, nugi ir tos pacios kraujazoles, ir tose nuorodose visur dominuojancios eziuoles, rudbekijos, silokai, raudoneliai, gaisrenos, ramunes,kraujalakes, vingiorykstes,

Kad laukuose auga tai taip, bet "paprastesnių"lauko gėlių sėklom nieks neprekiauja. Skambinau botanikos sodan, net jie ne.

Dar vienas kvailas naujoko klausimas:
Ar galima gauti realius drėgmės/rūgštingumo matuoklio parodymus, jei jis įkištas mažon daigyklon? Matuoklio tie du strypeliai įsikiša tik 2,5 cm nes negilios daigyklėlės.. ar gali jis teisingai rodyti drėgmę tik tiek įkištas? (Matuoklio instrukcijų neturiu, ant strypelių jokių žymų, iki kur kišt, nėra.)
Atsakyti
zebenkstiejka, turiu tokią pievą savo sodyboje - vasarą, kai žydi atrodo thumbup.gif bet yra ir blogybių su ta pieva. Tokiose pievose labai smagu gyventi erkėms, nes jos daugiausia būna aukstenėje negu 30 cm žolėje; rudenį ji atrodo apgailėtinai, palygimus su šienaujamu plotu. Tiesa, gražu kaip rasoti voratinkliai draikosi, bet tai tik rytais ax.gif Tai va, turiu širdies skausmą - ką su ja daryti g.gif matyt, šiais metais reikės dar didesnį plotą nušienauti, palikti tik pakraščiuose.
Važiuosiu šį savaitgalį, pažiūresiu kaip atrodo tie mano nearti dirvonai.
Atsakyti
QUOTE(rooma @ 2009 04 10, 00:03)
zebenkstiejka, turiu tokią pievą savo sodyboje - vasarą, kai žydi atrodo  thumbup.gif  bet yra ir blogybių su ta pieva. Tokiose pievose labai smagu gyventi erkėms, nes jos daugiausia būna aukstenėje negu 30 cm žolėje; rudenį ji atrodo apgailėtinai, palygimus su šienaujamu plotu. Tiesa, gražu kaip rasoti voratinkliai draikosi, bet tai tik rytais ax.gif  Tai va, turiu širdies skausmą - ką su ja daryti g.gif matyt, šiais metais reikės dar didesnį plotą nušienauti, palikti tik pakraščiuose.
Važiuosiu šį savaitgalį, pažiūresiu kaip atrodo tie mano nearti dirvonai.

Ar Jūs ją sėjote, ar ji natūraliai "išdygusi"? Jei pati sėjote, labai ydomu, kokiom žolėm/gėlėm. rolleyes.gif Dėl erkių tai bėda, turėčiau vaikų ar šunų, tektų šienaut, bet kad dabar nieks ten neina ir nesivolioja, tik vaizdui ji.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 10, 00:06)
Ar Jūs ją sėjote, ar ji natūraliai "išdygusi"? Jei pati sėjote, labai ydomu, kokiom žolėm/gėlėm.  rolleyes.gif  Dėl erkių tai bėda, turėčiau vaikų ar šunų, tektų šienaut, bet kad dabar nieks ten neina ir nesivolioja, tik vaizdui ji.

Tuomet dar pusė bėdos (čia dėl erkių), nes aš turiu šunį, nors ir apdorojam įvairiais preparatais, bet nelabai kas padeda. O ir patys kartais tampame šių nenaudėlių grobių, lyg ir nevaikštome toje pievoje, bet praeini taku ir še kad norėjai g.gif
Pas mus ta pieva natūrali ir aplinkui lyg ir laukinė gamta, senai ten niekas nesidarbo (nusprendėm sodybvietę įsikurti senelių žemėje).
Šiaip kitoj vietoj bandžiau sėti tokia laukinę pievą pernai, bet ji nei žydėjo, nei graži buvo, galvoju gal šiais metais tas grožis pražįs. Sėklas pirkau sėklų parduotuvėje tokiuose mažuose pakučiuose kaip ir visos sėklos.
Atsakyti
QUOTE(rooma @ 2009 04 10, 21:40)
Šiaip kitoj vietoj bandžiau sėti tokia laukinę pievą pernai, bet ji nei žydėjo, nei graži buvo, galvoju gal šiais metais tas grožis pražįs. Sėklas pirkau sėklų parduotuvėje tokiuose mažuose pakučiuose kaip ir visos sėklos.

Iš neišmanymo prisipirkus, paskui išsiaiškinau, kad kažkur trečdalis sėklų yra tik antrais metais žydinčios daugiametės gėlytės, o gaila, taip norisi greičiau pamatyti rezultatą bigsmile.gif Tai Jūs gal šįmet jau matysit ax.gif
Atsakyti
o kokia vieta labiau patinka begonijom, ir kokios joms prieziuros reikia? man labai patinka tos stambiais, dideliais ziedais, ar imanoma jas is seklu uzsiauginti?
Atsakyti
QUOTE(varlius2007 @ 2009 06 30, 14:06)
o kokia vieta labiau patinka begonijom, ir kokios joms prieziuros reikia? man labai patinka tos stambiais, dideliais ziedais, ar imanoma jas is seklu uzsiauginti?

Geriau rytine,vakarinė,šiaurės-vakarų mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va paklause patarimo ir dabar neparaso,kaip sekasi auginti gelytes. biggrin.gif
Atsakyti
Kalbame apie auginimą, giriamės žiedais, dalinamės augalais 4u.gif

ANKSTESNĖ TEMA

user posted image
Atsakyti
Nepažystu gelyčiu blush2.gif Tu foniniu pilku ir raudonuju unsure.gif
Atsakyti
Šaunu, vėl nauji namučiai. biggrin.gif
Atsakyti
Mano praitų metų ežiuolių sėjinukai šiemet pražydo bigsmile.gif Tik fonas nekoks blush2.gif
user posted image
user posted image

Atsakyti