Kad jau nepasiūlot kažko mažo-mėlyno geltonai kraujažolei į kompaniją, sugalvojau visiškai kitaip vietoj šių 2 bus įtupdytas šilokas Purple Emperor. Jojo violetiniai lapai ir rožiniai žiedynai lengvai susikalbės su visais kaimynais: saulakiu, violetiniu flioksu, Šmito kiečiu ir mėlynom veronikom. Gausis taip, kad saulakis, visoje kompozicijoje vienintelė geltona gėlė, bus apsuptas pilkai-mėlyna-violetine draugija (dar nepaminėjau, kad saulakiui iš kairės gyvena tamsialapio krūminio astro apkabinta ežiuolė).
Su 1 kompozicija, galima sakyti, susitvarkėm. Liko dar 7... Vakar 3 iš jų parsivežiau beveik 40 sodinukų. Bet dar 1 trūksta...
QUOTE(LauraSim @ 2012 05 10, 10:40)
Tikiuosi nepaklydau su klausimu Kokios gali buti priezastys,kad nezydi narcizai? Turiu du keriukus,bet tik du ziedelius 'padovanojo' Gal juos reikia tresti ar pan?
Jei sodinai pernai, tai taip ir turi būti. O jei kelmeliai seni, tai juos reikia praskaidyti.
QUOTE(Kodencija @ 2012 05 10, 12:03)
Laba diena, prisipazinsiu, temos naskaiciau, bet ateinu su klausimu
kaip vadinasi gelytes nuotraukyteje?
ar jos daugemetes?
ar jas reikia rudeni iskasti?
aciu
kaip vadinasi gelytes nuotraukyteje?
ar jos daugemetes?
ar jas reikia rudeni iskasti?
aciu
Čia montbretės (krokosmijos), aš jas iškasu rudenį, bet šiemet radau dvi išdygusias ten kur pernai augo - matyt liko svogūnėliai ir peržiemojo Sako gerai uždengus nešaltą žiemą gali peržiemot, bet aš nerizikuoju...
QUOTE(Knifofija @ 2012 05 10, 10:46)
Jei sodinai pernai, tai taip ir turi būti. O jei kelmeliai seni, tai juos reikia praskaidyti.
ir mano narcizai nežydėjo, kelmeliai tikrai seni. O ar juos galima bet kada praskaidyti, ar geriau laukti rudens?
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 10, 11:44)
ir mano narcizai nežydėjo, kelmeliai tikrai seni. O ar juos galima bet kada praskaidyti, ar geriau laukti rudens?
Kai pradės lapai gelsti, tada ir skirstykit. Galima iškasti tuo laiku, padžiovinti ir sodintį rudenį.
Man klausimas del tu montbreciu iskilo- mazdaug po kiek laiko nuo issodinimo jos dygti pradeda? pasodinau pries dvi savaites geras, bet jokiu zenklu. siandien viena svoguneli iskasiau is cekavumo, tai net saknu nepaleides ar as kazko nesuprantu
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 10, 14:59)
Man klausimas del tu montbreciu iskilo- mazdaug po kiek laiko nuo issodinimo jos dygti pradeda? pasodinau pries dvi savaites geras, bet jokiu zenklu. siandien viena svoguneli iskasiau is cekavumo, tai net saknu nepaleides ar as kazko nesuprantu
O kur jos buvo žiemą, ar tik dabar nupirkot? Aš va dabar jas susodinau iš rūsio jau su ūgliukais...
Manau, jei pirkot sudžiovintus svogūnėlius - gal daugiau laiko jom reik Kažkur girdėjau, kad labai nemėgsta jos perdžiūvimo - tai gal per daug sudžiovinot?
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 10, 14:10)
O kur jos buvo žiemą, ar tik dabar nupirkot? Aš va dabar jas susodinau iš rūsio jau su ūgliukais...
Manau, jei pirkot sudžiovintus svogūnėlius - gal daugiau laiko jom reik Kažkur girdėjau, kad labai nemėgsta jos perdžiūvimo - tai gal per daug sudžiovinot?
Pirkau is forumietes vienos 70 vnt svoguneliu na padziuve tie svoguneliai buvo, bet ka as zinau parduotuviniai ir ne ka dregnesni buna-nesuprantu dar lauksiu-kur desiuos
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 10, 15:14)
Pirkau is forumietes vienos 70 vnt svoguneliu na padziuve tie svoguneliai buvo, bet ka as zinau parduotuviniai ir ne ka dregnesni buna-nesuprantu dar lauksiu-kur desiuos
Tai taip, palaukit, iš tokio kiekio vis tiek sulauksit nėra jos lepios, bet mėgsta šilumą - gal keik ankstokai pasodinot, tai laukė kol atšils labiau šiaip jos kartu su kardeliais sodinamos, jau kai šilta...
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 10, 14:18)
Tai taip, palaukit, iš tokio kiekio vis tiek sulauksit nėra jos lepios, bet mėgsta šilumą - gal keik ankstokai pasodinot, tai laukė kol atšils labiau šiaip jos kartu su kardeliais sodinamos, jau kai šilta...
tada lauksiu