Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

Ačiū, parašiusioms ir apie budlėjas, ir apie hortenzijas. Žinios prasiplėtė ir bus sunaudotos. smile.gif

IngridaB, o kokiu metu jos žydėdavo? Ar gausiai? Ar greitai krūmas plečiasi? Kas gavosi pasižiūrėjus geriau (dėl nušalimo)? Va, kiek klausimų... smile.gif
QUOTE(Knifofija @ 2012 05 08, 08:10)
Mėlyną spalvą ji tau atneš tik rudeniop, rugpjūčio mėnesiui.

Apie "Blue Chip" rašo, kad žydi VI-IX mėn., todėl ir susigundžiau. Beje, dėl visavasarinio žydėjimo prisisakiau ir nekurių vienadienių, nors šiaip jau jos manęs nežavėjo labai jau itin.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 05 08, 09:52)

Apie "Blue Chip" rašo, kad žydi VI-IX mėn., todėl ir susigundžiau. Beje, dėl visavasarinio žydėjimo prisisakiau ir nekurių vienadienių, nors šiaip jau jos manęs nežavėjo labai jau itin.

Man atrodo, kad viendienių žydėjimo laikas tame puslapyje šiek tiek perdėtas. Dalis viendienių žydi pakartotinai, bet tarp žydėjimų būna tuščias tarpas, o pakartotinis žydėjimas ne toks gausus, labiau pavieniai žiedai. Dauguma viendienių žydi liepą, o ilgesnį žydėjimą galima išgauti žaidžiant ankstyvesnėmis ir vėlyvesnėmis veislėmis. Na, bet gal jie ten kokių naujų stebuklų turi biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, parašiusioms ir apie budlėjas, ir apie hortenzijas. Žinios prasiplėtė ir bus sunaudotos. smile.gif

IngridaB, o kokiu metu jos žydėdavo? Ar gausiai? Ar greitai krūmas plečiasi? Kas gavosi pasižiūrėjus geriau (dėl nušalimo)? Va, kiek klausimų... smile.gif

Aprašymus daugiausia verčia iš užsienio kalbos, o ten jos žydi anksčiau.
Atsakyti
Turejau kazkada Budleja. Bet nusalo. Dabar stengiuosi maziau sodinti tokiu, kurios lepios ir dengti reikia.
Kad vienadienes visa vasara zydi, tai...na kaip cia rase nelabai taip yra.
Yra ankstyvu veisliu, bet ju nedaug. Remontantines rugpjuti pakartotinai zydi, bet irgi ne gausiai.
Kad pratest zydejima : nuo geguzes - zemaugiai vilkdalgiai, paskui birzeli - aukstaugiai. Veliau man visada toks tarpas susidaro birzelio pabaigoj-liepos pradzioj, kai sumazeja ziedu. O jau liepa tai vienadienes karaliauja smile.gif Lelijos, astilbes..
Zodziu, del ankstyvumo geriausia vilkdalgiai smile.gif Ai, dar diktonai graziai atrodo, sumedeje bijunai.
Atsakyti
Dėl mėlynos spalvos aš pasirinkau kuprelę ir labai patenkinta , žydi ilgai , nelepi, atspari šalnoms , lengvai dauginasi , iš vieno krūmelio prisidauginau (keru) visą eilutę. Aukšta . Dera su geltonu saulakiu.
Atsakyti
Mat kaip su tuo žydėjimu kiaurą vasarą gaunasi... Apšvietėte pakankamai, kad netupdyti į mano sumanytąjį gėlyną anei budlėjos, anei vienadienės. Joms atsiras kita vieta, kur galės daryti ką nori ir kada nori. Ačiū už sutaupytą laiką ir kantrybę, kurių eksperimentams eikvoti visiškai nesinori.

Reikalą su mėlyna spalva spręsiu paprasčiau (čia, jei kas dar prisimenate, saulakio kaimynų problemą sprendžiu): priešais saulakį bus juosta iš Šmito kiečio, o dar žemiau žemaūgės (20 cm) mėlynos veronikos. Viskas būtų labai gražu (bent man), betgi saulakiui iš dešinės gyvens violetinis flioksas, ir po juom, ten kur jau baigsis kietis, mintyse bei montažiniame paveiksliuke bandžiau tupdyti visokiausias vienadienes, bet nei viena iš jų su flioksu nesusikalbėjo. Gryn spalviškai. Dabar vartalioju idėją su geltona kraujažole (Moonshine, citrinų spalvos, sidabriniais lapais, 40 cm aukščio) ir kažkuo nedicku mėlynu jai iš priekio. Kas tas nedickas mėlynas galėtų būti, dar neapsisprendžiu. Gal tos pačios veronikos, kur prie kiečio įsitaisė? Dar yra katžolės. O kas dar?

Atsakyti
Gera diena. AS siandien dar kitos firmos karpatiniu katileliu nusipirkau, pasisejau, man jie lb grazu 4u.gif ir raktazoliu bestiebiu 4u.gif
user posted image
Papildyta:
ir sitas dar pasejau

http://www.google.lt...=...tx=46&ty=96
Atsakyti
Kiek esu sėjusi, tai nė karto nedygo katilėliai. Tai dabar nesiuntu su jais, nusiperku augaliuką. Beje, praėjusiais metais į rudenį pirkau senukuose nukainuotus smulkiažiedžius katilėlius. Visai tokius pažeme, o žiedukai apie 6-8 mm tik. Tai išžiemojo kuo puikiausiai niekuo nedengti ir jau žiedeliu pumpurėlius kelia.
Va kaip foto:
http://www.supermama...?...49902&st=24
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zujka: 08 gegužės 2012 - 13:07
man vieni nedygo, tai vistiek turiu siekti savo biggrin.gif bandau kitokius, turiu keruku pora, tai lb greit dauginasi jie thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos gelininkes 4u.gif
Siemet labai aks krypsta i daugiametes, tai uzsukau pas jus ax.gif Praeta savaite parsiveziau is gelininkes Rasos katzoliu - reika kaimynu mano angliskom rozem misriam gelyne smile.gif

QUOTE(dinazaure @ 2012 05 04, 19:51)
Manes tai negalima i tokius tinklapius leisti kaip daugiametes.lt smile.gif
Padariau uzsakyma internetu i krepseli. Paskui pries apmokejima paskambinau suzinoti ar tikrai turi tokiu rusiu, kuriu noriu. Tai pasake, kad moketi kol kas nereikia, jie patys susisieks patvirtinimui. Nes mano uzsakytos geles (ezuoles) bus siunciamos tik liepos men.

Sia prekyviete esu pavaziavus ne karta vaziuodama i uosvija. Uzssakiau budleja *** Chip terasai- kita savaite tureciau gauti. Speju jiecauals vezasi o ne augina g.gif

QUOTE(Saulyte8 @ 2012 05 04, 20:50)
O aš pasiūlyčiau gėliukus iš Dariaus gėlės.lt.tikrai gausit ka norit.,,nes pati esu jau kelinti metai pirkėja,ir tikrai nereklamuoju gero pardavėjo thumbup.gif

Turiu pentinius is cia, siemet uzsisakiau salaviju, veroniku ax.gif pasiimsiu geguzes men mugee boanikos sode

QUOTE(Knifofija @ 2012 05 07, 11:20)
Jei jos auga lauke nepakenks, bet jei palaikytos 6iltnamyje, tai nušals.

Smagu pazystama nicka matyti smile.gif (as namu aplinkoj seniau aznai budavau Zaneta75 nicku ax.gif )
Pamenu kasmet vis koki grozi parodydavot - ka siemet gazaus domaus turit? As lelija Marlen numarinau verysad.gif uzpernai raudoni vabaliukai per pora dienu patvarke, iskasiau, rudeni vel pasodinau bet neisdygo siemet. Nuo mamos nugvelbsiu galvele, nes pas ja bujoja thumbup.gif
Kadangi pati neireplioju dabar i gelynus, mama speju pavasari ravedama diktona "patvarke" doh.gif eisiu siandien apziuret
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2012 05 08, 19:34)
Sveikos gelininkes  4u.gif
Siemet labai aks krypsta i daugiametes, tai uzsukau pas jus  ax.gif Praeta savaite parsiveziau is gelininkes Rasos katzoliu - reika kaimynu mano angliskom rozem misriam gelyne smile.gif
Sia prekyviete esu pavaziavus ne karta vaziuodama i uosvija. Uzssakiau budleja *** Chip terasai- kita savaite tureciau gauti. Speju jiecauals vezasi o ne augina  g.gif
Turiu pentinius is cia, siemet uzsisakiau salaviju, veroniku  ax.gif pasiimsiu geguzes men mugee boanikos sode
Smagu pazystama nicka matyti smile.gif (as namu aplinkoj seniau aznai budavau Zaneta75 nicku  ax.gif )
Pamenu kasmet vis koki grozi parodydavot - ka siemet gazaus domaus turit? As lelija Marlen numarinau  verysad.gif uzpernai raudoni vabaliukai per pora dienu patvarke, iskasiau, rudeni vel pasodinau bet neisdygo siemet. Nuo mamos nugvelbsiu galvele, nes pas ja bujoja  thumbup.gif
Kadangi pati neireplioju dabar i gelynus, mama speju pavasari ravedama diktona "patvarke"  doh.gif eisiu siandien apziuret

turėsiu keletą naujienėlių. Mažutį penstemoną šviesiai alyviniais žiedais, gaila, bet foto neturiu. auskarėlį baltą ir dar keletą įdomesnių augaliukų.
Atsakyti

Budlėjos žydėdavo kažkur rugpjūčio pabaigoje,rugsėjo mėnesį.Buvau sodyboje,apžiūrėjau,leidžia visos atžalas iš šaknų.Reiks krūmus aplaužyti.Užaugo pačios didžiosios kažkur iki 1.5m. g.gif
Atsakyti