Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(vija zemaite @ 2012 04 14, 15:23)
Eleboras vasarą lapus auginą, maniškis žydi baltai, o lapai blizgūs, slidūs, kaip vaškiniai, jis linkės suaugti į ktūmiuką. Paieškokit Rojaus sodų tinklapį info. Nemėgsta persodinimų, tad vietą rinkit atsakingai cool.gif

Pas mane bordinis eleboras,tai lapai nėra labai vaškiniai.Pagooglinau,na tikrai man atrodo,kad baltų gražesni lapai. g.gif
Atsakyti
Pertvarkau savo gėles, turiu atliekamų irisų (vilkdagių) , dovanočiau , Vilnius .
Rašyti AŽ .
Atsakyti
sveikos smile.gif

perdarinėju savo daugiamečių gėlių gėlyną. Tiksliau sakant jį pratęsiu - tai va man klausimas iškilo, kadangi pratęstas gėlynas eina pagal tujų gyvatvorę- ar nenustelbs šaknų mano gėlyčių g.gif Aišku pamąsčiau tik po to kai išpurenau visą paruoštą dirvą blush2.gif . Tujos auga nuo šiaurės vakarų pusės- taip , kad saulutės gėlytėm užteks tikrai. Ką manot. Gal atitinkamas gėles parinkti ?

laukiu patarimų su nekantrumu. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2012 04 20, 17:13)
sveikos smile.gif

perdarinėju savo daugiamečių gėlių gėlyną. Tiksliau sakant jį pratęsiu - tai va man klausimas iškilo, kadangi pratęstas gėlynas eina pagal tujų gyvatvorę- ar nenustelbs šaknų mano gėlyčių  g.gif Aišku pamąsčiau tik po to kai išpurenau visą paruoštą dirvą  blush2.gif . Tujos auga nuo šiaurės vakarų pusės- taip , kad saulutės gėlytėm užteks tikrai. Ką manot. Gal atitinkamas gėles parinkti ?

laukiu patarimų su nekantrumu. Dėkui  4u.gif

Prie tujų galite sodinti viendienes, jos auga visur, pačios nereikliausios gėlės. Aš pati auginu palei tujų gyvatvorę, sėkmingai auga ir žydi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 04 20, 20:57)
Prie tujų galite sodinti viendienes, jos auga visur, pačios nereikliausios gėlės. Aš pati auginu palei tujų gyvatvorę, sėkmingai auga ir žydi rolleyes.gif

labai dėkui, turiu keliatą rušių, dar reiks įsigyti daugiau. Bet gėlynas pas mane gaunasi platus vietomis 2-3m. tai prieš viendienes galėčiau jau gal ir mandresnių pasisodint, gal nelabai jau tos šaknys tujų kenktų g.gif
Atsakyti
Kodėl nesigiriam, kas mūsų darželiuose po žiemos išlindo?
Mano gėlynas nuo namų už 100 km įsitaisęs, tad praeitą savaitgalį pirmą sykį šiemet ten pabuvojau. Virpančia širdim apžiūrėjau gėlyno gyvastį... Nu neblogas vaizdelis. Gan. Visokiausi šilokai visi išlindo. Katilėliai, monardos, pūstatauris, blakėžudė, astrūnas, vienadienė ir t.t., ir pan. irgi. Lengviau suvardinti, kas dar nerodo gyvybės ženklų: ežiuolė, vėžlūnė, saulakiai, gaurės. Bet šiems lyg ir ne laikas dar. Liūdniausias vaizdelis alūnių ir viržių fronte. Iki kovo pabaigos jie gerai laikėsi (yra liudininkai), o po to dalis jų nudžiuvo. Ko taip? Dėl alūnių nesinervinu, nes leidžia atžalas, o nudžiuvėliai viržiai nerodo jokių gyvybės ženklų. Gal dar parodys?
Šiaip jau, zuikiai, stirnos ir bebrai gerokai pasidarbavo. Tujas paplonino iki anoreksinio stovio, zuikiakrūmį nugriaužė iki esmių esmės, ąžuoliuką ir pušelę... amen jiems. Nuo šiol nekenčiu bebrų. Neprognozuojami padarėliai. Tik laiko klausimas, kada jie įsisuks į sodą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 22 balandžio 2012 - 18:48
QUOTE(vi_ @ 2012 04 22, 18:47)
Kodėl nesigiriam, kas mūsų darželiuose po žiemos išlindo?
Mano gėlynas nuo namų už 100 km įsitaisęs, tad praeitą savaitgalį pirmą sykį šiemet ten pabuvojau. Virpančia širdim apžiūrėjau gėlyno gyvastį... Nu neblogas vaizdelis. Gan. Visokiausi šilokai visi išlindo. Katilėliai, monardos, pūstatauris, blakėžudė, astrūnas, vienadienė ir t.t., ir pan. irgi. Lengviau suvardinti, kas dar nerodo gyvybės ženklų: ežiuolė, vėžlūnė, saulakiai, gaurės. Bet šiems lyg ir ne laikas dar. Liūdniausias vaizdelis alūnių ir viržių fronte. Iki kovo pabaigos jie gerai laikėsi (yra liudininkai), o po to dalis jų nudžiuvo. Ko taip? Dėl alūnių nesinervinu, nes leidžia atžalas, o nudžiuvėliai viržiai nerodo jokių gyvybės ženklų. Gal dar parodys?
Šiaip jau, zuikiai, stirnos ir bebrai gerokai pasidarbavo. Tujas paplonino iki anoreksinio stovio, zuikiakrūmį nugriaužė iki esmių esmės, ąžuoliuką ir pušelę... amen jiems. Nuo šiol nekenčiu bebrų. Neprognozuojami padarėliai. Tik laiko klausimas, kada jie įsisuks į sodą...

Užjaučiu Jus dėl tų gyvūnėlių piktadarysčių unsure.gif Pridarė nuostolio... Tai Jūsų sodyba tikriausiai neaptverta, kad jie taip siaučia g.gif
Atsakyti
Vi, tikrai labai užjaučiu dėl prarastų augaliukų, tačiau kitus reikia apsaugoti, nes galite ir juos prarasti rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif Turiu siaurą ir ilgą žemės lopinelio juostą, į kurią tvieskia popiečio saulė, dabar ten pasodinta keletas rožių, jos jau gana dideles, yra viena vijoklinė ir manyčiau visai joms ten patinka, tačiau yra gana dideli tušti tarpai. Rožių daugiau sodinti nebenoriu, nes gan monotoniškai atrodys. Norėčiau derinti su spygliuočiais, koloniniais kadagiais, tik va klausimas, kaip rožėms patiks ši draugija? smile.gif
Nelabai žinau rožių draugystės "reikalus" su spygliukais. O gal yra kokių neblogų derinukų su kitomis daugiametemis gelėmis, tačiau , kad žydėjimas , ar lapų spalva , faktūra papildytų viena kitą. g.gif .
Beje, pamiršau paminėti, ta juosta žemės, kurią norėčiau apsodinti yra prie pastato sienos, ilgis apie 10 metriuku. Lauksiu jūsų patarimų.. mirksiukas.gif Dėkui
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 04 23, 01:14)
4u.gif Turiu siaurą ir ilgą žemės lopinelio juostą, į kurią tvieskia popiečio saulė, dabar ten pasodinta keletas rožių, jos jau gana dideles, yra viena vijoklinė ir manyčiau visai joms ten patinka, tačiau yra gana dideli tušti tarpai. Rožių daugiau sodinti nebenoriu, nes gan monotoniškai atrodys.  Norėčiau derinti su spygliuočiais, koloniniais kadagiais, tik va klausimas, kaip rožėms patiks ši draugija? smile.gif
  Nelabai žinau rožių draugystės "reikalus" su spygliukais. O gal yra kokių neblogų derinukų su kitomis daugiametemis gelėmis, tačiau , kad žydėjimas , ar lapų spalva , faktūra papildytų viena kitą.  g.gif .
Beje, pamiršau paminėti, ta juosta žemės, kurią norėčiau apsodinti yra prie pastato sienos, ilgis apie 10 metriuku. Lauksiu jūsų patarimų.. mirksiukas.gif Dėkui

Šiame bloge daug gerų minčių apie rožių ir kitų daugiamečių derinius: http://www.rasosauga...sru-rozyna.html 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 04 23, 02:14)
4u.gif Turiu siaurą ir ilgą žemės lopinelio juostą, į kurią tvieskia popiečio saulė, dabar ten pasodinta keletas rožių, jos jau gana dideles, yra viena vijoklinė ir manyčiau visai joms ten patinka, tačiau yra gana dideli tušti tarpai. Rožių daugiau sodinti nebenoriu, nes gan monotoniškai atrodys.  Norėčiau derinti su spygliuočiais, koloniniais kadagiais, tik va klausimas, kaip rožėms patiks ši draugija? smile.gif
  Nelabai žinau rožių draugystės "reikalus" su spygliukais. O gal yra kokių neblogų derinukų su kitomis daugiametemis gelėmis, tačiau , kad žydėjimas , ar lapų spalva , faktūra papildytų viena kitą.  g.gif .

Kiek žinau, rožės nemėgsta kitų augalų kaimynystės - ne be reikalo jos karalienės... be to, mėgsta kad būtų erdvu aplink. Bet Vilniaus botanikos sode mačiau rožynai apsodinti snapučiais - atrodo gan gražiai ir sakė botanikės, kad ši kaimynystė rožėms pakenčiama smile.gif O pas mane tarp jų levandų krūmiukai įsodinti - čia jau toks gana klasikinis variantas, irgi jos neblogai sutaria biggrin.gif
Atsakyti
O kokios dar neaukštos geles(20cm) pakenčia saules atokaitą, žydi melsva ar violetine spalva ir atrodo dekoratyviai visa sezoną. Dekui merginos už idejas ir nuorodą... smile.gif
Atsakyti