Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

Aš nelabai nusimanau apie gėles doh.gif Todėl norėčiau jūsų visų patarimo: ką geriausiai sodinti norint apželdinti pavėsinę? g.gif Norėtųsi daugiamečio vijoklinio augalo, nedidelės priežiūros, kvepiančio, žydinčio.... wub.gif per daug reikalavimų? blush2.gif
Lauksiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astute_k: 31 sausio 2012 - 12:18
perskaicius is kart persas mintis sodint ragane,vijokline roze,toki sausmedi
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2012 01 31, 13:18)
Aš nelabai nusimanau apie gėles  doh.gif  Todėl norėčiau jūsų visų patarimo: ką geriausiai sodinti norint apželdinti pavėsinę?  g.gif Norėtųsi daugiamečio vijoklinio augalo, nedidelės priežiūros, kvepiančio, žydinčio....  wub.gif per daug reikalavimų?  blush2.gif
Lauksiu patarimų  4u.gif

Mdaaa, tikriausia norėtųsi atsparaus šalčio, gražios lapijos, gražių žiedų, nelepaus vijoklio g.gif - na bent jau aš tokio iki šiol neradau biggrin.gif

Aš pas save pavėsinės apželdinimui pasirinkau raganes, ant tvoros vejasi vinvytis penkialapis (man jis super atrodo rudenį), paleidau aukštyn lipt dvi skirtingų veislių vijoklines hortenzijas (minusas, kad labai lėtai auga), turiu keletą skirtingų spalvų dekoratyvinių vijokliniųsausmedžių bei margalapę aktinidiją - uogos smulkesnės nei dailiosios, bet vat baltai žali lapai atrodo labai gražiai thumbup.gif
Papildyta:
norint vijoklinę rožę augint ne kaip krūmą, o kaip vojoklį kiekvienais metais šakas reikės nulenkinėt iki žemės ir dengt, kad nenušaltų - kitaip apšals šakos ir augs ta rožė tiesiog kaip krūmas, išleidžiantis per vasarą ilgus ūglius, kurie nepridengti vėl nušaldinės doh.gif
Atsakyti
Nusipirkau katilėlio sėklų http://www.e-seklos....nd_saucers?p=14 Kažkur skaičiau, kad pasėjus vasario mėnesį, žiedų galima sulaukti jau tais pačiais metais. Kažin ar reiktų sėklytes palaikyti šaldytuve g.gif Ir iš vis, ar įmanoma pražydinti katilėlį tais pačiais metais? Patarkite prašau.
Atsakyti
Noriu paklausti, pernai turguje pirkau jau žydinčius pilnavidūrius, žemus serenčius, gražiai ir gausiai žydėjo, prisidariau sėklų, bet kada sėt nežinau ir ar jie žydės? nes veislės nžn, gal jie kokie hibridiniai????? Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2012 02 04, 23:28)
Noriu paklausti, pernai turguje pirkau jau žydinčius pilnavidūrius, žemus serenčius, gražiai ir gausiai žydėjo, prisidariau sėklų, bet kada sėt nežinau ir ar jie žydės? nes veislės nžn, gal jie kokie hibridiniai????? Ką manote?

Pasėti augs ir žydės, bet jei buvo hibridai, tai bus serenčių mix ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 04 vasario 2012 - 21:34
QUOTE(Linetax @ 2012 01 31, 17:53)
Nusipirkau katilėlio sėklų http://www.e-seklos....nd_saucers?p=14 Kažkur skaičiau, kad pasėjus vasario mėnesį, žiedų galima sulaukti jau tais pačiais metais. Kažin ar reiktų sėklytes palaikyti šaldytuve g.gif  Ir iš vis, ar įmanoma pražydinti katilėlį tais pačiais metais? Patarkite prašau.

Manau šitas katilėlis žydės tik antrais metais.Tais pačiais metais žydėtų karpatinis katilėlis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 02 05, 10:22)
Manau šitas katilėlis žydės tik antrais metais.Tais pačiais metais žydėtų karpatinis katilėlis. g.gif

Ačiū 4u.gif Man labai gražus šitas katilėlis, kad ir kitais metais, tikiuosi sulaukti žiedų smile.gif Karpatinį jau turiu...
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 02 05, 14:16)
Ačiū 4u.gif Man labai gražus šitas katilėlis, kad ir kitais metais, tikiuosi sulaukti žiedų smile.gif Karpatinį jau turiu...

Šių dažnai būna pirkti turguje pas bobutes jau žydinčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 02 05, 13:16)

Aš jų neišraunu,tai jie man žydi kasmet paskui. bigsmile.gif
Atsakyti
As irgi neraunu, veisiasi kaip velniai lotuliukas.gif po zeme pilna saknu, jei po zydejimo netingiu ir apkarpau, tai dar ir papildomai suzydi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 01 31, 16:53)
Nusipirkau katilėlio sėklų http://www.e-seklos....nd_saucers?p=14 Kažkur skaičiau, kad pasėjus vasario mėnesį, žiedų galima sulaukti jau tais pačiais metais. Kažin ar reiktų sėklytes palaikyti šaldytuve g.gif  Ir iš vis, ar įmanoma pražydinti katilėlį tais pačiais metais? Patarkite prašau.

Pagal paveikslėlį sprendžiu, kad tai dvimetis katilėlis, žydi antrais metais, po to išbarsto sėklas ir žūva. Žiedai būna pusiau pilnaviduriai ir pprasti, laikosi pamerkti labai ilgai, todėl tinkamas puokštėms. Parinkus tinkamą vietą, kur jis gali laisvai sėtis, žydi metai iš metų, sėklų toli neišbarsto, tik aplink save. Anksti sėti nereikia, užtenka gegužės mėn tiesiai į dirvą, kadangi sėklos smulkios, jų nereikia stipriai užberti.
Anglai dažnai rašo, kad tai daugiametis augalas, vokečiai ( annual - perennial ) kas reikštų vienmetis - daugiametis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 25 vasario 2012 - 18:18