Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 22, 00:27)
1. tebūnie heucherella, tačiau esmė nesikeičia - bordolapė alūnė užgožia ir derinant lapų spalvas geriau žiūrėtųsi atvirkščiai susodinti wink.gif ;
2.  g.gif zundos grynose durpėse ir neturėtų bujoti;
3. na, šilokai tai tikrai ne medeliai biggrin.gif Vienas perkeltas kitapus akmens neturėtų suardyti tolimesnio nuėjimo į dešinę;
4. va va, plotas sąlyginai mažas, o augalų įvairovė stipriai per didelė. Jei tai tik pradžia, tai atleidžiamas toks pasidžiaugimas su tiek daug skirtingų augalų vienoj vietoj, vėliau norint turėti derantį vaizdą teks grupuot ir 'daryt' atsikartojimus.
Kas dėl žiedų, pritariu Rasos nuojautai, tačiau tai nereiškia, kad tokia pati žiedų forma negali būti kiek tolėliau. Nemažiau svarbus spalvų derinimas ir kokiu principu renkamės.

Darbai užkniso juodai. Nėra kada pasigėliauti net forume... sad.gif
1. Kai iš po gludo ištrauksiu bordavą alūnę, alūnių tvarkelė, aišku, turės pasikeisti. Bėda ta, kad man nėra žinomos tikrosios visų alūnių išmieros po, tarkim, 1-2 metų.
2. Tai nėra grynos durpės, o gruntas, skirtas aplinkos apželdinimui (taip ant įpakavimo parašyta). Aš jį dar kiek pasunkinau vietiniu dirvožemiu. Turbūt, zundai vis tiek per gerai gavosi. Norisi kaip geriau, o gaunasi, kaip visada... smile.gif
3. Šilokai išties yra tik gėlės. Bet, kai kotai poplikiai, o "veiksmas" prasideda tik kiek aukščiau, vaizdelis gaunasi artimas medžiams. Jei įjungi vaizduotę, aišku.
4. Dėl gėlynų įvairovės "perdidėliškumo" - pagyvensim-pamatysim. Gal tame pamatyme ir yra prasmė to, ką darome. Kūryboje.

O dėl saulakio, dabar pradedu manyti, kad jis yra vienišius. Prie jo niekas netiks.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 11 26, 17:47)
3. Šilokai išties yra tik gėlės. Bet, kai kotai poplikiai, o "veiksmas" prasideda tik kiek aukščiau, vaizdelis gaunasi artimas medžiams. Jei įjungi vaizduotę, aišku. 

O dėl saulakio, dabar pradedu manyti, kad jis yra vienišius. Prie jo niekas netiks.

supratau dėl šilokų, tik tiek norėjau pasakyt, kad jie neturėtų atrodyti kaip medeliai, lapukai per visą kotų ilgį turėtų būti wink.gif

muset rudeninė depresija, pavasarį ras draugų ir saulakis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Merginos gal patarsite ką galėčiau pasodinti, prie daugiabučio laiptinės? Turim žemės plotelį, tačiau šiaurinė pusė, pavėsis: geriausia būtų žydintys augaliukai, bet noriu tokių žemų, kad kas nesugalvotų pasiskinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 11 26, 18:47)
O dėl saulakio, dabar pradedu manyti, kad jis yra vienišius. Prie jo niekas netiks

Gal pravers apmąstymuose 4u.gif
Man saulakis visai gražu derinyje su juozažole ax.gif

QUOTE(toy-dog @ 2011 11 27, 21:20)
Merginos gal patarsite ką galėčiau pasodinti, prie daugiabučio laiptinės? Turim žemės plotelį, tačiau šiaurinė pusė, pavėsis: geriausia būtų žydintys augaliukai, bet noriu tokių žemų, kad kas nesugalvotų pasiskinti? g.gif

Sodinkit melsves 4u.gif , ir pavėsis tiks, ir žydės, ir skinti rankos nelabai kyla ax.gif
Prie daugiabučio smulkūs augaliukai nelabai ir žiūrėsis, nebent kaimynystėje su kažkuo stambesniu ax.gif
Atsakyti
kaip grazu cia pas jus,perverciau visa tema nuo pradziu,pasijutau lig vasara kokiame parke.lauke niekas nebezydi o cia vasara argi ne saunu.galvoju gal man ir nebesodinti nieko paziuresiu jusu gelynus ir tinginiauju sau.-juokauju ka as veikciau jei netureciau gelyno.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 11 28, 01:05)
Gal pravers apmąstymuose 4u.gif
Man saulakis visai gražu derinyje su juozažole  ax.gif

Dideliausias ačiū už apmąstymus. Tikrai. Po apmąstymų saulakiui į žmonas man tiktų ir kokis flioksas fiolecetavais veizolais. smile.gif Ale, norisi kažko TOKIO..., na, kaipo ir princesės su dideliu kraičiu, kad ir uošvienei būtų gerai. smile.gif Juozažolės? Vat ir nepažįstu tokių. Paveiksliuky gan markatnai atrodo. smile.gif Jei po 1 žiedą imti. Bet eik žinok, kaip čia būtų. Pavyzdžiui, man prie geltonos kraujažolės katžolę (ot pavadinimai gėlėms... kraujalakė... blakėžudė... ir pan.) įpiršo. Atvažiuoju lapkrity, visos gėlės kapituliavusios prieš spalio menkas šalnas, o šitai dar vasara - žydi ir lapoja, kaip niekur nieko. Nelepi martelė. smile.gif Bet šeimyninių santykių su kraujažolėmis dar neteko užmatyti. Pažiūrėsim...

Atsakyti
Sveikos! Iki šiol buvau tyli forumo skaitytoja, daug gerų idėjų ir žinių pasisėmiau jš Jūsų. 4u.gif Norėčiau retkarčiais padiskutuoti. Tikriausiai priimsite? Turiu klausimėlį: gal kuri užsisakote sėklų iš internetinės parduotuvės e-sėklos? Sakykite, ar verta iš ten užsisakinėt? Gal kuri auginate Indinę krausvą? Rašo, kad tai žydintis medelis. Kažin, ar žiemojantis mūsų sąlygomis?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2011 12 17, 12:45)
Sveikos! Iki šiol buvau tyli forumo skaitytoja, daug gerų idėjų ir žinių pasisėmiau jš Jūsų. 4u.gif  Norėčiau retkarčiais padiskutuoti. Tikriausiai priimsite? Turiu klausimėlį: gal kuri užsisakote sėklų iš internetinės parduotuvės e-sėklos? Sakykite, ar verta iš ten užsisakinėt? Gal kuri auginate Indinę krausvą? Rašo, kad tai žydintis medelis. Kažin, ar žiemojantis mūsų sąlygomis?

Sveika prisijungusi drinks_cheers.gif
Iš E-sėklos esu pirkusi - neblogas daigumas. Indinė krausva ne mūsų zonos augalas ir tikrai sunkiai ištvertų šaltą žiemą, nebent auginsite vazone ir žiemai nešite į rūsį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 12 17, 13:00)
Sveika prisijungusi drinks_cheers.gif
Iš E-sėklos esu pirkusi - neblogas daigumas. Indinė krausva ne mūsų zonos augalas ir tikrai sunkiai ištvertų šaltą žiemą, nebent auginsite vazone ir žiemai nešite į rūsį rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu Šv. Kalėdų bei artėjančiųjų Naujųjų Metų proga! Linkiu, kad išsipildytų visos svajonės. 4u.gif

Šiandien aplankiau savo gėlynus ir labai nusivyliau verysad.gif išdygę narcizai, kai kurios tulpės, šluoteliniai flioksai rodo daigelius. Patarkite, ką daryti jei prasidės didesni šalčiai: ar pridengti, o gal mulčiuoti durpėmis? g.gif
Atsakyti
vieninteliai augalėliai, su kuriais neturiu patirties, tai hiacintai, o visi kiti per daug metų stebėti (pas save, senelius, uošvius), nei bijo šalčio, nei jis joms pakenkia. Svarbiausia, kad neišleistų žiedų (o to ir nebus), o lapai šalčio visiškai nebijo ir po sniegu, kurio ankščiau ar vėliau bus, sėkmingai peržiemos mirksiukas.gif Pas mane tikrai nemažai sudygusių ir krokų, scylių, paukštapienių, tulpių, narcizų lapukai pasirodė, bet nė mažiausio dėmesio nekreipiu - ir ištvers jie sėkmingai žiemą, ir puikiai pavasarį žydės thumbup.gif

Vat taip dabar gėlynai atrodo biggrin.gif

user posted image

user posted image

Rododendrai "ausis suskliaudę" biggrin.gif

user posted image

Šerkšnas gražu, bet kur sniegas doh.gif

user posted image

Žalioj zonoj šaltukas pasidarbavo biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2011 12 26, 22:12)

Šiandien aplankiau savo gėlynus ir labai nusivyliau verysad.gif išdygę narcizai, kai kurios tulpės, šluoteliniai flioksai rodo daigelius. Patarkite, ką daryti jei prasidės didesni šalčiai: ar pridengti, o gal mulčiuoti durpėmis? g.gif

Pas mane tas pats, bet nedengsiu - nieko jiems neatsitiks rolleyes.gif
Atsakyti